Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomi-neito 99 v - kotitontti vain 87,5 %

  • Juhlavuoden 2017 aikana nousee esiin kysymys Suomineidon luomumuotojen rauhanomaisesta palautumisesta 100-prosenttiseen asuunsa
    Juhlavuoden 2017 aikana nousee esiin kysymys Suomineidon luomumuotojen rauhanomaisesta palautumisesta 100-prosenttiseen asuunsa
  • Suomi-neito 99 v - kotitontti vain 87,5 %


Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää Suomen koteihin! Leppoisaakin ja provosoimatonta, vaikka YLEn Sotapolku.fi ja Aalto-yliopiston Sotasampo-sovellus näyttävätkin trollaavan arveluttavilla karttasovelluksillaan ja jopa Iltasanomat rajahuolimattomuudellaan. 

Aivan aluksi haluan kiittää viime vuosiin asti jatkuneesta kohtalaisesta yhteiskuntarauhasta ja vastakkainasettelemattomuuden ilmapiiristä muitakin sotiemme veteraaneja kuin oman perhepiirini rintamamiehiä ja pikkulottia. Heidän kaikkien ansiostahan itsenäisyytemme saatiin säilytettyä Suuressa isänmaallisessa puolustussodassamme 1939 - 45, vaikka Suomineidon rajoja amputoitiinkin Viipurin läänin ja Petsamon ja Sallan kohdilta ja torsorajoille rakennettiin rikollinen etupiirimuuri ja geopoliittinen rautaesirippu.

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth muistutti joulukuussa 2003 niistä  itsenäisen Suomi-neidon laillisista alkuperäisistä neuvotellen 1920 sovituista rajoista, joita hän tovereineen oli ollut puolustamassa:
"Rajat, jotka solmittiin Tarton rauhassa, ovat oikeita rajoja jotka ehdottomasti pitäisi palauttaa"

Vaikuttaa siltä, että monet suomalaiset eivät ole ikään kuin tietävinään tai muistavinaan Suomi-neidon alkuperäistä luomuasua. Osin tämä häiriöilmiö on mennyt yhteiseen (suomettuneeseen) alitajuntaammekin niin, että sitä pidetään jopa luonnollisena ja se jätetään helposti huomaamattakin. Kun varhainen puuttuminen jää väliin, voi muistihäiriö muodostua maan tavaksi ja alkaa vaivata niitäkin jotka oikeasti muistavat kokonaisen Suomi-neidon kotirauha-alueen olleen ennen Molotov-Ribbentrop-liittolaisten joukkoahdistelua 100-prosenttinen nykyisen 87,5-prosenttisen torson sijaan. 

Esimerkiksi Ilta-Sanomien muuten ansiokkaassa 4.12.2016 julkaistussa Vanhuskalenteri-jutussa on yhä itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 13.30 paha asiavirhe lauseessa: "Sota toi perheen evakkona Suomeen". - Ei tuonut, kun perhe kerran oli peräisin Suomesta, vaan sota toi evakot kaakkois-Suomesta maamme läntisempiin osiin jutun mukaan Viipurin läänistä. 

Varmaankin tässä on taustalla ajatus, että koska Neuvostoliiton 1939-47 ryöstämät alueet kuulemma nyt kuuluvat itänaapurille, niin ehkäpä ne on sitten kuuluneet tavallaan kohtalonomaisesti Tsaarille jo alun perinkin... Mutta toimittajan olisi luullut tulleen miettineeksi tarkemmin että mistähän maasta ne evakot sitten Suomeen tulivat, jos kerran jostain muualta tulivat, ja kauanko evakkojen suvut ovat siellä asuneet (eikä anneta nimien kielen ja ortodoksisuuden hämätä)? Ja kuinka kauan sitten ensimmäiset venäläiset/neuvostoliittolaiset tulivat Kannakselle ja tänne pohjoisille leveysasteillemme ylipäätään.

YLEn vasta-avattuun Sotapolku.fi-palveluun  ei näytä juurikaan nyt pääsevän ruuhkan tai kyberrauhansotilaiden vuoksi, mutta valitettavasti tv-esittelyn perusteella vaikuttaa siltä, että siellä esitetään vääränlaisia karttoja. Kun puhutaan sota-ajasta 1939-1945, ei oletuskarttana pitäisi tulla esiin vasta vuonna 1947 virallisesti voimaan tullut tynkä-Suomen kartta, jossa Kannaksen paikannimet ovat venäjänkielisiä. Ja jos oikein näin, Viipurin ulkosataman nimeksi on ihan pokkana kirjoitettu "Vysotsk", vaikka sehän on oikeasti Uuras, ruotsiksi Trångsund. Yksi Viipurin talvisodan aikaisen "sankarivainajavapauttajan" nimi oli Kuzma Vysotsk, mistä sitten keksittiin antaa vuonna 1948 uusi nimi neuvostomiehitetylle Uuraalle.

Hyvältä ei näytä myöskään silmäys Aalto-yliopiston Suomi 100 - Finland centennial -sivulla löytyvään monikieliseen "WarSampo/Sotasampoon, talvi- ja jatkosota semanttisessa webissä". Sen avulla pitäisi voida hakea, selata ja visualisoida laajoja tietoaineistoja Suomen viime sodista. Ainakaan mitenkään oletusarvoisesti talvisodan tapahtumia aikajanalta hakiessa ei kartaksi päivity mikään muu kuin se myöhempien aikojen tynkä-Suomi, jonka karttakuva esiteltiin maailmalle vasta vuonna 1944 ja virallistettiin nykyrajoiksemme vuonna 1947, eli välittyy kuva kuin sotatoimet olisivat tapahtuneet itänaapurissa kun ne tapahtuivat esimerkiksi Viipurin läänissä,

Jotteivät totuudenjälkeisena aikanamme faktat ja pravdat sekoittuisi enempää ja niistä johdettavat johtopäätökset värittyisi, tarjoan ao. linkin takana vähän lisää yleistiedonhuoltoa koko kansalle Suomineidon alkuperäisestä luomuasusta ja 1920 rauhanomaisesti ikuisiksi sovittujen rajojen 'kehityksestä' 100-vuotisen itsenäisyyden ajan upein digitaalisin karttaversioin. Niiden alkuperäiskappaleiden julkinen esittäminen muuten oli kielletty Suomessa Stalinin Valvontakomission laittomalla ukaasilla 1945 ja ne määrättiin toimittamaan Neuvostofasistiliittoon. 

Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden 2017 aikana on paikallaan nostaa esiin kysymys Suomineidon luomumuotojen rauhanomaisesta palautumisesta 100-prosenttiseen asuunsa nykyisen 87,5-prosenttisen torson sijaan - ks. Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit? 


Lue myös:  Linnan juhliin luomuasussa? Suomineidon asukoodi puhuttaa 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Tuo 87,5% on omaa hölmöyttä, kun makkaralla ja juustolla se olisi 100%.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Luonnotonhan se Valion ym. elintarvikeviejiemme boikotti Viipurin lääniimme ja muille Krimin ja Karjalan laittoman miehityksen ylläpitäjien eli putinistien hallinnoimille alueille tietysti on, mutta asiat asioina ja dieettivinkit juorupalstoille, Pekka!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset