Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kreml varautuu 'russofobiseen' maakauppalakiin Honkarakenteen ostolla?

  • Cuius regio, eius religio geopolitica
    Cuius regio, eius religio geopolitica

Kuten muistamme vielä, Supo varoitti äsken 10 vuoden havainnointimme jälkeen itäintressipiirien maakaupoista. On jo hämmennytty siitä, miten vaatimaton virkamieslausunto herätti suurvallan johdon nopeaan korkean profiilin reaktioon. Speculare necesse est:

1.  Nyt Venäjän ulkoministeriön mukaan Supon huoli venäläisten maa/kiinteistökaupoista on  'russofobiaa':  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110322563093_ul.shtml  

 2. 'Onneksi' siltä varalta, että kiinteistökauppoja rajoitettaisiin tulevaisuudessa, voidaan toimeenpanna alustavia b-suunnitelmia. Voidaan hyvin esimerkiksi ostaa vaikkapa Honkarakenne Oyj, jonka toiminnan varjolla voidaan hallinnoida ympäri Suomea hyvinkin kattavasti maarekisteritietoja ja omistuksia tonttitasolla ja lähettää koska vain kutakuinkin osoitteeseen kuin osoitteeseen taajamissa tai umpimetsässä 'apuunkutsuttuja' ja kutsumattomia kypäräpäisiä pieniä vihreitä ammattimiehiä laillisine 'varusteineen' firmanlogollisissa kutsetin autoissa: 
- http://www.honka.fi/tontit 
- http://www.honka.fi/rakentamispalvelu 


Lue myös:

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001945558.html 

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/putin_ukrainan_jakaminen-57247 

Putin - "kejsari ja itzewaldias yli koko Ryssänmaan, Suuri Ruhtinas Suomesa" 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinnitin huomiota Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelaisen (on muuten ekspatriaattiystäväni parin vuosikymmenen takaa Japanista) sanamuotoon uutislähetyksessä, kun hän luonnehti ostotarjousta "vihamieliseksi" tarjoukseksi.

Tämä nyt tietysti on sellaista kauppaslangia, jolla kuvataan huonosti kannattaneen yrityksen heikomman aseman hyväksikäyttöpyrkimystä kilpailutilanteessa. Mutta kuitenkin ...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tokikin vihamielinen neljännurkanvaltaus on kapitalistisenkin ekonomistin tunnustama ihan korrekti tapa toimia puhtaasti markkinataloudellisista yllykkeistä heikompaan asemaan joutuneen toiminnan jatkumishuoltovarmuuden 'jalona sponsorina'.

Luulenpa silti myös duumailtuani kun metsässä ei liikahtanut lehtikään, että nämä illat ja päättäjiemme poliittiset valinnat eivät unhoitu ajan rajussakaan riennossa, muitten muassa juurikin siksi, että itäisellä veljellämme on kainalollinen b-suunnitelmia shakkilautansa kupeella lainsäädäntötiukennustemme mitätöimiseksi - esimerkiksi tämä Honkarakenteen hyödyntäminen metsädesanttien käyttöön.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Yhteys Putiniin löytyy. Honkarakenne on rakentanut talon Putinille. Joten kyllähän sen ymmärtää, että tällaista valtausta halutaan. http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/venäläinen-sistema-haluaa-ostaa-honkarakenteen-putinin-talon-pystyttäjästä-kahdeksan-miljoonan-euron-tarjous-1.167063

Mitä muutan tämän tarjouksen takaa löytyykään?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Yhteys Putiniin löytyy."

Honkarakenne kiistatta tarjoaisi oivan tavan järjestellä desanttietappiliikennöintilogistiikkaa niin Suomineidon sisällä kuin itärajan ylikin ilman niitä kalkinvalkeita avustusrekkoja...

Ks. Putin - "kejsari ja itzewaldias yli koko Ryssänmaan, Suuri Ruhtinas Suomesa" http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185167-p...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Koomista on lukea Venäjän ulkoministeriön tiedottajan syytöksiä "russofobiasta" maassa, jossa on suunnitelmallisen määrätietoisesti lietsottu länsivastaista "zapadofobiaa" viimeisten vuosien ajan.

Ilmeisesti Supon kalikka kalahti, koskapa Kremlin koira noin älähti?

* * *

Selittääkö Honkarakenteen ostotarjousta se, että ostajille taustavoimineen tulvii ruplia ovista ja ikkunoista, eikä välttämättä päivänvaloa kestävistä liiketoimista, ja nyt on se raha saatava epätoivon vimmalla jonnekin turvaan, ennen kuin Venäjän talouden syöksykierre kiihtyy?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Ei kai ne Saarelaiset noin halvalla lähde yritystään myymään ? Tuolla preemiolla (14%) kaikki Know How menisi ilmaiseksi.

Jotenkin tästä Honkarakenteesta on kuitenkin jäänyt alisuoriutujan kuva vuosien varrella. Rahkeita olisi mutta kun ei niistä saada irti. Vika johdossa,markkinoinnissa vai missä ?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Markkinointi olisi mahdollisuus. Kiina on vasta kehittymässä ja asiakkuuksia sinne suuntaan voisi syntyä. Ovat jo turismin Suomeen löytäneet. Ei muuta kuin mökkikauppoja tekemään sille suunnalle. Kiinassa on varoja. Senhän venäläisetkin huomasivat. Olisivatko muka parempia myyjiä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juhani Penttinen

Niin. Näissä perheyhtiöissä on usein se ongelma, että suvun omistajastrategiaa ei haluta muuttaa vaan pysytään kiinni vanhoissa rakenteissa.

Toinen vastaana yhtiö on uuneja ja takkoja valmistava Tulikivi Oy. Niillä on myös hieno konsepti, hyvät tuotteet ja brändi, mutta liikkeenjohtaminen ei toimi omistajan pitäessä kiinni tavoistaan.

Ihmettelen kyllä, jos Honkarakenne päästetään nyt menemään. Omistajien joukossa on kyllä potentiaalia ja varallisuutta pitää yhtiö käsissään tai lunastaa se itselleen esim. Capman. CapMan on johtava pohjoismainen pääomasijoitusalalla toimiva sijoitus- ja varainhoitoyhtiö.

Tänään olemme ehkä viisaampia, mutta tuohon hintaan sitä ei myydä. Sistema joutuu nostamaan reilusti tarjoustaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Niklas Herlin, jos sinussa on jukolanjussisisua ja suomalaiseurooppalaisnizzalainen lämmin sydän, osta Honkarakenne! Massia sulla kai onkin, ja ainakin tarvittaessa luottotiedot kunnossa matalakorkoisen pääomituksen järjestämiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, samaisessa uutislähetyksessä eilen mainittiin, että hänen broidinsa on valmis rahoittamaan Guggenheimia, joten pääsisi vähän niin kuin tasoihin. ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

JUURI ÄSKEN: "Honkarakenteen pääomistaja torjuu Sisteman tarjouksen" KL http://www.kauppalehti.fi/uutiset/honkarakenteen-p...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pelkkä hinta ei ratkaissut neljännurkanvaltaustarjouksen hylkäämisessä:
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/venalaiset-torju...

Valtausvalta halajaa yhä revanssia:
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sistema-honkarak...

Vieraissa käsissä Honkarakenne tontti- ja rakentamispalveluineen ja tietokantoineen kiistatta tarjoaisi oivan tavan järjestellä myös 'kutsetin autoilla' desanttietappiliikennöinnin ja sabotööriarsenaalien logistiikkaa niin Suomineidon sisällä kuin itärajan ylikin ilman niitä kalkinvalkeita avustusrekkoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset