Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Google-tietoa: Ahtisaari-päivät martinpäivänä ja "syntyi Venäjällä" 1937?

  • Aleksanteri I tosiaan liitti Suomen suuriruhtinaskunnan Venäjän keisarikunnan alueeseen 1809, mutta...
    Aleksanteri I tosiaan liitti Suomen suuriruhtinaskunnan Venäjän keisarikunnan alueeseen 1809, mutta...
  • 1917 lähtien (myös 1937-1942) Suomi on ollut itsenäinen ja Viipuri ja Jääski osa Suomi-neitoa siinä missä Helsinki ja Turkukin.
    1917 lähtien (myös 1937-1942) Suomi on ollut itsenäinen ja Viipuri ja Jääski osa Suomi-neitoa siinä missä Helsinki ja Turkukin.
  • Suomi-neidon rajat vuoteen 1947, ks. Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42
    Suomi-neidon rajat vuoteen 1947, ks. Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Faktojen jälkeinen aika rulettaa täysillä, myös wikiyhteensopivissa googletusrutiineissa. Mikäs, kun vaan muistaa, että todenperäisyyden ja pravdan arviointi jää faktojentarkastajalle itselleen. Esimerkiksi rauhannobelistiimme liittyen kerrotaan vuosittain marraskuussa martinpäivän tienoilla vietettävästä Ahtisaari-päivästä, mutta myös 'tieto' syntyi: 23. kesäkuuta 1937, Viipuri, Venäjä.

US/HS-avusteisesti kaksi viikkoa sitten informoitu Nobel-säätiökin on jo paremmin perillä historiasta/maantieteestä kuin Wikipedian ym. luotettavien palveluiden standardikumppaninaan kritiikittömästi käyttämä Google. Ahtisaari ei ole ainut, jonka syntymämaata/paikkaa ei osata/haluta sijoittaa oikeaan maailmanaikaan kullloinkin totuudenmukaisiin konteksteihin. Voisikohan asian korjata, kun Google ei enää sentään väittäne Kriminkään olevan tätä nykyä Venäjän osa, vaikka jokin aika sitten niin uutisoitiinkin tehdyn (vai miten tuo Kertshin salmen rajalinja nyt pitäisi tulkita?): https://www.google.fi/maps/place/Crimea/@46.1906418,31.9245969,6z/data=!4m5!3m4!1s0x40ea51e9edc7fa91:0xf6b10a07a2689492!8m2!3d44.952117!4d34.102417 

Vai syntyivätkö Martti Ahtisaari (s. Viipurissa 1937) ja/tai Riitta Uosukainen (s. Jääskessä 1942) sittenkin muka Venäjällä tai jopa Venäjän keisarikunnassa? Eivät kai. Ahtisaaren syntymäpaikka on Googlen mukaan muka "Viipuri, Venäjä"  ja Uosukaisen syntymäpaikka "on" tsaarin aikainen "Viipurin kuvernementti"? 

Neuvostoliiton alueeksihan Viipurin lääni ja Petsamo siirtyivät kv-oikeuden mukaan vasta Pariisin rauhassa 1947, kun Stalin oli miehittänyt (laittomasti) omalla siviiliväellään nuo etnisesti puhdistetut alueemme. 

Asia koskettaa kaikkia Karjalan ja Petsamon ym. evakkoja eikä yksin Martti Ahtisaaren Nobel-säätiön loukkaavaa venäläisyystuomiota. Vaikka Nobel-säätiö saatiin väännön jälkeen tunnustamaan Ahtisaari suomalaiseksi eikä Viipurin nykyisen venäläismiehityksen perusteella venäläiseksi, jatkaa Google edelleen jonkun tahon yllyttämänä venäjämielistä disinformaatiota väittäen näin satojen tuhansien evakkojemme syntyneen Venäjällä  Olenkin tästä syystä lähettänyt 25.10.2016 tällaisen palautteen Googlelle: "Martti Ahtisaari syntyi 23.6.1937 Suomessa Viipurin kaupungissa, ei Venäjällä.  Riitta Uosukainen syntyi 18.6.1942 Suomessa, Jääsken Pelkolan kylän Ensossa Viipurin läänissä, ei missään Venäjän 'kuvernementissa' joskus 1800-luvulla."

Vielä pari viikkoa ennen vuoden 2016  Ahtisaari-päiviä ja pari kuukautta ennen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta 2017 ei Google ole korjannut virhettään eikä vastannut palautteeseen esimerkiksi selittäen syitään reagointihitaudelle tai oudon käytännön perusteiksi. - Mitä sanovat vuosina 1917-44 Viipurin läänissä ja Petsamossa ym. alkuperäisen Suomineidon ns. ryssänryöstämillä alueilla syntyneet sadat tuhannet suomalaiset venäläisyysluokittelustaan?

 

Lue myös
- Nobel-säätiö EI ole kartalla: Martti Ahtisaari kartuttaa Venäjän Nobel-saldoa! 
- Nobelin laiton anneksointi peruttiin Puheenvuoron avulla!  
- Itsenäisen Suomineidon viralliset rajat vuoteen 1947, ks. sivulla Karttoja 1921-42 
- Juhlavuosi 2017 lähestyy... 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Monet evakoiden jälkeläiset harrastavat Raja-Karjalan Suojärven ja Salmin pitäjien "sukututkimusta", tiedot on koottu Geni-nimiseen sukututkimusohjelmaan. Kaikki on merkitty Venäjällä syntyneiksi.

Erikoista on että me kaikki olemme alunperin Eurooppalaisten kuninkaallisten jälkeläisiä, useimmat sekä isän että äidin puolelta Romanovien perillisiä.

Ahtisaari on ilmeisesti Norjan kuningassuvun kautta Romanovienkin sukua kuten me muutkin evakot.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen itse ortodoksisten rajakarjalaisten evakkojen jälkeläinen. Isovanhempani ja heidän sisaruksensa joutuivat venäläiseen kouluun Suojärvellä sortokauden aikana ja talvisodan syttymisen jälkeen he jäivät Neuvostoliiton miehittämälle alueelle, jolloin heidät rekisteröitiin Suomen Demokraattisen Tasavallan kansalaisiksi.

Keväällä 1940 heidät vietiin vankileirille Äänisen rannalle. Osa sieltä selviytyi, osa ei. Äitini oli silloin 10-vuotias.

Suomeen pääseminen kesän alussa 1940 oli "evankelinen" ilosanoma, mutta Suomessa heitä odotti karanteeni ja ihmisten pilkka "ryssän penikoiksi". Jos heidät edelleen luokitellaan "Venäjällä syntyneiksi", niin tuntuu olevan kyyti yhtä kylmää kuin helmikuussa 1940 kuorma-auton lavalla Suojärveltä Kontupohjan leirille.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Valitettavasti meno ei ole muuttunut miksikään.
Haukkuma "Ryssän penikat" on saanut uuden muodon "Venäjän trollit".
Haukkujat lie samoja.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

"Haukkuma "Ryssän penikat" on saanut uuden muodon "Venäjän trollit". Haukkujat lie samoja."

- Ruki ver, desantti! Tuo on täysin absurdi disinfoslogan. Kukaan ei 'näe' tuollaista 'yhteyttä'. Venäjän trollit ovat tyypillisesti kaikkea muuta kuin Karjalan ja Petsamon evakkoja, jotka joutuivat maahantunkeutujaryssien etnisen puhdistuksen ja kodinryöstöjen kohteina pakolaisiksi Suomineidon läntisempiin osiin. MOT.

Profiiliesittelyssään "ulkosuomalainen 17-vuotias diplomi-insinööri Heikki Paananen ;)" kertoo avoimesti http://heke.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/heke olevansa venäjämielisen "I"PU-puolueen kannattaja/sympatisantti. "I"PU-puoluetta tukee ja rahoittaa tunnetusti sama Kremlin infovaikuttajatoimienvirasto kuin toveri V.I. Janitskinin MV-partisaaneja ja dosentti Bäckmanin hybridisolukollektiivia ja länsieurooppalaisia uusnatsiryhmittymiä, joiden tarkoitus on hajottaa länttä putinistiverkostoille otollisesti.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #4

Kiitos Veikko kommentistanne.

Pohdiskelin, ketkä olivat niitä ihmisiä Suomenmaassa, jotka käyttivät kommentoija Kuikan mainitsemaa "Ryssän penikat" haukkumaa. Osaatko Veikko heittää arvausta, millainen porukka rajan taakse jääneitä suomalaisia tuolla tavalla nimitteli ja mikä on ollut nimittelyn motiivina?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #6

Eipä kestä kiitellä. Siis rajan taakse jääneitäkö nimiteltiin? Ymmärrän jos joku on nimitellytkin vapaaehtoisesti ryssän miehittämälle alueelle jääneitä, mutta heitä lienee ollut vain tusinan verran sekä talvisodan että jatkosodan aikana. Ryssänpenikka ei kuulosta kovin pahalta nimittelyltä puna-armeijan sikojen puolelle loikanneista käytettynä eikä ole olosuhteisiin katsoen ihan hirveä edes sosialismia rakentamaan menneistä sinisilmäisistä punasilmistä, jotka kuitenkin loikkasivat Stalinin valtakuntaan ja riveihin, joskin joutuivat vainotuiksi niin kuin kommunismissa joudutaan.

Ryssän vangeiksi jääneet ovat eri asia, heitä nimittelisivät jotenkin pahasti vain sellaiset saastaiset ihmiset, jotka haukkuvat myös evakkoja ylipäätään siitä että eivät jääneet sinne neuvostofasistisen internatsiraakalaisarmeijan 'vapauttamalle' maalle ja vankileirien saaristoihin. Sanoisin, että tyypillisiä nimittelijöitä olisivat ne, jotka nimittelevät siirtolaisia yleensä venäjämielisistä motiiveistaan kummuten esimerkiksi MV-lehden ja uusnatsien riveissä Putinia palvellen ja Neuvostoliiton paluuta puuhaten.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #7

Kiitos Veikko hyvästä kommentistanne.

Suuresti arvostamani kommentoija Kuikka aikaisemmin asiaa valotti kommentissaan, ja se oitis alkoi kiinnostamaan. Suomalaiset pilkkasivat suomalaisia, vaikka syyt olivat muualla. Minun silmissä se oli äärimmäistä lapsellisuutta.

Valitettavasti näen samaa lapsellisuutta nykyisessä trollijahdissa. Mea culpa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...pitäjien "sukututkimusta", tiedot on koottu Geni-nimiseen sukututkimusohjelmaan. Kaikki on merkitty Venäjällä syntyneiksi. Erikoista on että me kaikki olemme alunperin Eurooppalaisten kuninkaallisten jälkeläisiä, useimmat sekä isän että äidin puolelta Romanovien perillisiä."

Oletko tullut ajatelleeksi, että tuonkaan sukututkimusohjelman perimmäiset motiivit ja tietokantahyötyjät ja rahoitusjuuret eivät välttämättä ole julkisuudessa viitattujen suuntaiset? Kukahan se nyt olisi kiinnostunut tietämään tuollaisia suomalaisten valtavan kansanosan geneettisistä ym. tietopankeista ja käyttämään niitä vilpillisesti (manipuloiden 'romanoveiksi' ym. suurvaltahuuruisesti muka isovenäläisyyteen yhdistävästi) hyväkseen disinformaationsa tarpeisiin sekä hyväuskoisia muka 'venäläisiä' kohtaan yksityisesti ja sukutasolla maanmiestoimintaan velvoittavasti että julkipropagandassaan mm. väittäen Viipurin ja Käkisalmen/Karjalan https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4kisalmi olevan 'vanhoja venäläisiä kaupunkeja'?

On muistettava, että venäläiset levittäytyivät Mustan meren suunnalta nykyisen Venäjän alueelle ja varsinkin tänne Valko-Venäjää pohjoisemmaksi yhtä aikaa tai myöhemmin kuin romanit (tosin heitä väkivaltaisemmin) ja Ruotsin Inkeriin hyökkäyssodan aikana 1700-luvulla rakennettu Pietari/Leningrad sijaitsee vanhan suomalaisalueen ja Nevanlinnan päällä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Geni on israelilaisten omistama yhtiö, kaikki sinne viety tieto muuttuu heidän omaisuudeksi. En tiedä mitä he sillä tiedolla tekevät.

Tässä tapauksessa jotkut ihmiset haluavat korottaa itseään ja omaa sukuaan todellisuutta korkeammalle tasolle Genin avulla. Muistammehan miten aikoinaan todistettiin että Paavo Lipponen on italialaisen prinssin sukua. Samalla tavalla geniläisissä osa on tällaisia itsensä korottajia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eikös ole mahdollisuuksien rajoissa, että nuo israelilaiset omistajat ovat vaikkapa itänaapurista olevia emigrantteja tai yhteistyössä Putinin hengessä samaan tapaan kuin monet antisemitismintutkijat ovat olleet Stalininkin kanssa eli joko sinisilmäisyyttään tai kierouttaan ihmisyydenvastaisten voimien palveluksessa? Näin Putinin komintern2.0-koneisto nostaisi kohderyhmiään muka venäläisaatelistoon geneettisesti kuuluviksi ja samalla viekottelisi heitä mukaan maanmiesverkostoihin ja otollisina hyödyllisinä identiteetinhakijoina suurvaltaimperiumin salaisiin rakennuspuuhiin...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Huom! US-toimitukselle tiedoksi: tämä blogi ja mainittu yhteydenottoni Googleen on jo saanut aikaan oikeansuuntaisen mutta riittämättömän pienen muutoksen* Googlen käytäntöön valtioneuvos Uosukaisen tietojen suhteen:

Google jatkaa edelleen arveluttavaa tapaansa käyttää ihmisten henkilötietoja ja kuvia yhdistettynä pahasti harhaanjohtavaan/vääristelevään tapaan ilmoittaa syntymäpaikka ja maa olennaisesti eri historian aikakausilta eli se asiallisesti ottaen vihjailee satojen tuhansien evakkojemme syntyneen Venäjällä. Tänään kuitenkin totesin, että *Uosukaisen kohdalla oli virhettä pienin osin 'korjattu': 'syntymämaana' on edelleen Venäjä, mutta enää ei väitetä Viipurin läänin Jääsken kuuluneen 1942 tsaarinaikaiseen 'Viipurin kuvernementtiin', vaan (edelleen väärin muka) 'Venäjään', ks. https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instan...

Ajallisesti 1942 taitaa toki olla lähempänä tsaarin Venäjää (1917 saakka) kuin nykyistä (1991 alkaen), mutta koska sekä Uosukainen että Suomi että nyky-Venäjä ovat vielä hengissä (tosin Venäjä ei ehkä montaakaan vuotta enää) voidaan nykytilannetta pitää oikeampana näin, kunhan maa korjataan Suomeksi. Jäämme odottamaan, että Googlen tietokantakäsittelykäytännöt sallivat tekniikkansa ja totuudellisuusnäkökulmansa puolesta syntymäajan, -paikan ja -maan yhdistämisen syntymävuosien 1918-1947 tunnustettujen kv. tosiasioitten mukaisina, jotta esim. Ahtisaaren ja Uosukaisen ei väitettäisi syntyneen Venäjällä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Googlen synty pienenisi teknisesti ajatellen hituisen ihan jo silläkin kosmeettisella korjauksella, että se kertoisi jossain päin sivuaan jollain tapaa. miten ihmeessä tuo takaperoinen nykyinen änkyräkäytäntö syntymäpaikan, -ajan ja -maan yhdistelmästä eri aikakausilta on ylipäätään päässyt muodostumaan sen henkilötietokannoista. Mutta ei, selitystä eriskummaliiselle loukkaavalle virhetulostumiselle ei näy missään!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Arto Luukasen laadukkaan blogin 'venäläisyydestä' johtolause poiki pari kommenttiani: "Kommunismin koittaessa kansojen piti sulautua ja menettää kansalliset erityispiirteensä"

- Putinismin aamun koittaessa kansallisuutta ja kansakuntaidentiteettiä hämärrytetään vielä entiteettikäsitettä oudommillakin disinfohybridivaikutttamisen keinoin ja todennäköisesti isoilla tukuilla öljydollareita hyvinkin epätodellisten yhteistyölonkeroitten suuntiin, jotka voivat aina tekeytyä viattomiksikin.
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2262...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset