Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Nootti Venäjän Federaatiolle 14.10.2016

  • Somepostikortti: vaakunalinnulla on kynnet ja nokka veressä Aleppossa ja kompassia kaivataan myös Itämerellä.
    Somepostikortti: vaakunalinnulla on kynnet ja nokka veressä Aleppossa ja kompassia kaivataan myös Itämerellä.
  •  Kartta aluevesirajoin vuodelta 1921 Venäjän ilmavoimille koeajaksi ehdotetun lentokieltoalueen määrittämiseksi.
    Kartta aluevesirajoin vuodelta 1921 Venäjän ilmavoimille koeajaksi ehdotetun lentokieltoalueen määrittämiseksi.


Korkeasti kunnioitettu Herra Suurlähettiläs,

Olemme huolestuneina seuranneet sitä, että toisaalta molempien maidemme erinomaisten kahdenvälisten poliittisten ja toisaalta maanne ja Euroopan unionin ja muun maailman monenvälisten suhteiden suotuisa kehittyminen ei ole kaikilta varsinkaan keskeisiin turvallisuusnäkökohtiin liittyviltä osin viime aikojen kansainvälisten ja geopoliittisten kysymysten suhteen edistynyt nähdäksemme molempia osapuolia parhaiten hyödyttävällä tavalla samassa määrin kuin ennen Vladimir Putinin valtaantuloa tyydytykseksemme monilta osin tapahtui mainitun kv. viiteryhmäyhteisömme ja Venäjän Federaation ja Suomen tasavallan kesken. 

Pyydämme kiinnittämään huomion erityisesti usein esilleotettuun yleistä turvallisuutta horjuttavien ilmatilaloukkausten jatkumiseen puoleltanne Itämeren alueella myös meidän rajoillamme sekä tähän liittyviin provokatorisiin ydinasekuljetuksiinne Venäjän ja toisen maailmansodan päätteeksi valtaamanne ns. Kaliningradin alueen välillä. Olemme informoineet Teitä toistuvasti siitä, että yhteinen linjauksemme EU:n piirissä ei tarkoita suinkaan sitä, että alkuperäisen itsenäisen Suomen alueelle tunkeutuminen ydinasevarustuksin sinällään olisi esimerkiksi Suursaaren ja muiden meiltä anastamienne alkuperäisten alueidemme tuntumassa meille yhtä helppoa hyväksyä kuin unionikumppaneillemme. 

Esitämme syvän paheksuntamme siitä, että maanne ilmavoimille tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia noudattaa alueellisen suvereniteettimme asettamia lentorajoituksia Suomenlahdella ja itärajallamme operoidessanne. Edellytämme, että toistaiseksi vähintään seuraavien kuuden kuukauden koeaikajaksolla noudatatte herkistettyä ilmatilatunnistusta rajojemme läheisyydessä niin, että muut kuin sotilasvierailuohjelmiin kuuluvat ilma- ja merialuksenne pysyttelevät vuoden 1920 aluevesirajojemme linjausten ulkopuolella. 

Uudistamme myös huolenilmauksemme koskien sotatoimienne eskalointia Syyriaan ja erityisesti siviilikohteitten jatkuvaa tuhoamista sekä humanitaaristen apujärjestelyjen sabotointia mm. Aleppossa samalla kun pidätte laittomasti hallussanne Krimiä ja eräitä Ukrainan itäisiä alueita siellä ylläpitämienne laittomien armeijakuntien avulla ettekä näytä vetäytyvän valtaamistanne Etelä-Ossetiasta ja Abhasiasta. 

Edellytämme lisäksi, että esitätte pikaisesti maanne johdolle ryhtyä miettimään menettelytapoja, joilla saatamme mielellään ennen Suomen tasavallan itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta 2017 avata ystävällismieliset keskustelut natsi-Saksan kanssa 1939 solmimanne Molotov-Ribbentrop-liiton lopulliseksi purkamiseksi osaltanne myös sen tuottaman saaliinjaon suhteen ja siten alkuperäisiin laillisiin keskinäisiin rajoihimme palaamisesta Tarton rauhassa 1920 neuvotteluteitse sovitun mukaisesti voidaksemme mahdollisimman nopeasti palata Suomessa normaaleihin käytäntöihin sekä nykytilanteemme vakavuuden huomioon ottaen myös jatkaa täysipainoista päivittäistä asiainhoidonylläpitoa alempien kategorioiden asioiden suhteen sekä pakotteettomaan kanssakäymiseen eri elämänaloilla yhteiseksi molemminpuoliseksi eduksemme.

Vastaanottakaa vilpittömän kunnioituksemme vakuutus.


Helsingissä 14. lokakuuta 2016, Tarton rauhansopimuksen 96. vuosipäivänä  

Kansalaiset isovenäläistä imperialismia ja neuvostofasistisen internatsismin jäänteitä vastaan - KIVINFINJV

 


 

 


Lue myös:

Nootti Ruotsille 21.9.2016

Venäjän ilmavoimille lentokielto alkuperäisten merirajojemme (1920-47) sisälle!

Suomi saa NOOTIN avunannosta "venäjänvastaisen totuuden" selvittämiseen?
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

US 20.10.2016: Venäjällä ”vimmattua” kirjoittelua Suomesta: ”Suorastaan mielipuolisia väitteitä”.

Tämä uutinen poiki ao. lisäyksen 14.10. lähetettyyn noottiin:

Suurlähettiläs Aleksandr Jurjevitš Rumjantsev NOOTTI
Venäjän Federaation Suurlähetystö
00140 Helsinki

Korkeasti kunnioitettu Herra Suurlähettiläs,

Olemme huolestuneina seuranneet ... Pyydämme kiinnittämään huomion erityisesti siihen yhteiseen huoleemme, joka seuraa havaitessamme yhä enenevästi vakavia valheellisia Suomea ja sen historiaa ja nyky-yhteiskuntaamme koskevia väittämiä, joita Venäjän mediassa esiintyy. Lisäksi muistutamme kuluvan kuun 14. päivänä lähettämästämme nootista, jossa mainittiin maanne kansainvälistä turvallisuustilannetta sabotoivan toiminnan sietämättömistä mittasuhteista Itämereltä Aleppoon. > https://www.uusisuomi.fi/comment/712551#comment-71...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset