Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kuka vähätteli Usaria? Nobelin laiton anneksointi peruttiin Puheenvuoron avulla!

  • Rauhannobelistimme 'laiton anneksointi' vieraan vallan puolelle on peruttu US:n avulla!
    Rauhannobelistimme 'laiton anneksointi' vieraan vallan puolelle on peruttu US:n avulla!

Lokakuusta 2007 ilmestynyt verkkolehti aloitti ensimmäisen vuosikymmenensä viimeisen vuoden journalistisessa mielessä komeasti. Väärässäolijat väittivät 1990-luvun alussa, ettei Usarilla ja sen kansalaiskeskustelulla olisi enää yhteiskunnallisesti vaikuttavaa merkitystä. Erehtyivät nekin, jotka povasivat mielenkiintofloppia nykyaikaisen verkkolehden syntyessä. Esimerkiksi tämänviikkoinen "venäläisnobelisti" Ahtisaarta ja kaikkia muitakin pakolaisia loukkaavan väärinlokeroinnin oikaisudebatti tunnustetaan usaritoimituksen ja usariavustajien ansioksi jopa pääkilpailijan mediassa.

 

HS 12.10.2016: ”Tämä oli hyvin valitettavaa. Olemme tietenkin korjanneet asian välittömästi ja siirtäneet hänet oikealle paikalleen Suomen nobelistien joukkoon”, kirjoittaa Nobel Median toimitusjohtaja Mattias Fyrenius.  Myöhemmin Fyrenius sanoo HS:lle, että muutoksen syynä on Suomessa herännyt mediahuomio. Fyreniuksen mukaan järjestö ei ”koskaan tarkoittanut esittää Ahtisaarta minään muuna kuin sinä suurena suomalaisena diplomaattina, joka hän on" ... "Ahtisaaren kohtalon huomasi tiistaina Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen ... Kärkkäisen twiitistä kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi.” http://www.hs.fi/kotimaa/a1476239250033 

- Voidaan siis hyvin sanoa, että väärässä olivat ne, jotka joskus luulivat, ettei Uudella Suomella ja sen kautta käytävällä vapaalla kansalaiskeskustelulla olisi enää yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja tunnustettua kv- ja geopoliittistakin merkitystä! Tässä esimerkiksi nostetussa ajankohtaisessa asiassa valveutuneet tahot vaikuttivat muuten osin myös Usarin paperiversiossakin ihan viimeisiin numeroihin asti samaan teemaan liittyen.  


- US-uutinen: Hätkähdyttävä havainto: Martti Ahtisaari kartuttaakin Venäjän Nobel-saldoa 

- Puheenvuoro-blogi: Nobel-säätiö EI ole kartalla: Martti Ahtisaari kartuttaa Venäjän Nobel-saldoa!   

Ks. myös
Paljon on muuttunut  
- Kaikki muuttuu  
- Venäjän ilmavoimille lentokielto alkuperäisten merirajojemme (1920-47) sisälle!  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ehdotan Uuden Suomen ensi vuoden juhlalogoon tekstiä:

Suomi 100 - UusiSuomi.fi 10!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, järjestys siis oli Kärkkäisen twiitti, US:n uutinen ja sitten "Puheenvuoro", eli Veikon yllä linkattu blogimerkintä, jonka yhteydessä häveliäisyyssyistä oli laitettu samaan kaksipositioiseen listaan myös US:n omistajan blogimerkintä.

(Ruotsinkielisellä kummitätilläni oli tapana todeta joskus: "Kukas sen kissan hente nosta jos ei hen itse henen hente nosta ...) ;) ;) ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

jag bara undrar vem som nosta koirsvansen... joka tapauksessa bloggarikaartinkin panos oli merkillepantavan merkittävä heti tuon uutisen laatijan jälkeen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Itse asiassa joku toimitusharjoittelija voisi selvittää lisääkin jutunaihioita. Tuolla blogissani pähkäilen tällaistakin koko ajan Googlesta/Wikistä koostettavaa (ei-nobelpalkittujen) nimilistaa Ahtisaaren lisäksi:

" Venäjällä syntyneitä ja siis venäläisiä ovat kai näin myös muut viipurilaisemme ja Laatokan ja rajakarjalaisemme ja petsamolaisemme Reino Paasilinnaa (syntyi evakkolaivalla jäämerellä) ja Gustav Hägglundia (Syntyi: 6. syyskuuta 1938 (ikä 78), Viipuri, Venäjä) ja Riitta Uosukaista (syntyi 18. kesäkuuta 1942 "Viipurin kuvernementissa" [sic!]) ja Göran Stubbia (10. maaliskuuta 1935, Käkisalmi, Venäjä) ja Lasse Pöystiä (24. tammikuuta 1927, Sortavala, Venäjä) myöten." http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224229-n...

Erityisesti kiinnostaa tietää mikä syntymämaa kuuluisi tämän paikkakunnan nykyhallintaan perustuvan linjauksen mukaisesti evakkolaiva Aunuksella syntyneelle Reino Paasilinnalle, joka olisi kai voinut periaatteessa saada nobelin hänkin. Hänestä sanotaan: " Reino Paasilinna/Syntyi 5. joulukuuta 1939 (ikä 76), Pohjoinen jäämeri" https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instan...

Ovatkohan kaikki yllä mainitut ja muut evakot tyytyväisiä webin julkisiin 'tietoihin' syntymämaansa suhteen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Entä sitten, jos synnytys tapahtuu laivalla, joka sattuu seilaamaan kaikkien valtioiden aluevesirajojen ulkopuolella kansainvälisillä vesillä ?

Mitään valtiota ei silloin voida nimetä syntymämaaksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Paasilinnan reinolt voisi kysyä, minkä maan alueella paatti silloin seilasi sillloin joulukuussa 1939 ja minkä maan aluevesiä se on nyt. Norjaan olivat menossa evakkoon jäämerellä kun hän syntyi. Pohjoisessa on muutenkin rajat muuttuneet kuin että meidän Petsamo joutui ryssän kitaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Tuskin Reino Paasilinna muistaa ja todennäköisesti hän ei koskaan saa Nobelia, joten siltä osin mitään ongelmaa ei varmastikaan tule ilmenemään.

Varsinaiseen kysymykseeni kansainvälisillä aluevesillä syntyneiden Nobel-synnyinmaan määrittämisestä et siis osaa vastata ?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Tuo oli minun kysymykseni eikä minulla ole tapoina esittää kysymyksiä jos tiedän itse vastauksen, eikä myöskään toistella toisten kysymyksiä kysyjiltä itseltään tivaavaan tyyliin. :(

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #8

Tuskin Nobel-komiteallakaan on valmiina vastausta tähän kysymykseeni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset