Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Rauhansolidaarisuusväki, näytetään nyt närhen munat ja mistä kana kusee!

  • Suurlähetystöä voi muistuttaa siviilikohteiden pommituksista ja ilmatilaloukkauksista vaikka kompassein ja kartoin ja selfiein.
    Suurlähetystöä voi muistuttaa siviilikohteiden pommituksista ja ilmatilaloukkauksista vaikka kompassein ja kartoin ja selfiein.

Tiedetäänhän ne syyt kyllä, miksi teistä on tullut hampaattomia edes yrittämään vakavissaan mitään, ja aika tavalla myötäsäälittäviä tuhkakuorisuutareitahan ne munitut rauhaniskut ovat olleetkin tulosmittarein arvotettuina. Mutta silti. 

Ei näitä tämän päivän sotia ja suurvaltauhoisia imperialistisikoja pelkällä flegmatismistrategialla ja hymykampanjoilla kesytetä saati kaadeta! 

Keski-ikäiset muistavat vielä rauhanmarssit ja 'osallistuvat' sodan ja imperialismin vastaiset kampanjat ja sen sellaiset. Niillä oli aikanaan nykymiekkareihin verraten ihan eri mallilla sanotaanko virallisen yhteiskunnan vähän kuin lähtökohtainen enemmän tai vähemmän vankka taustatuki. Rahoitustakin tuli paremmin, hyvällä asialla kun oltiin. Joitain marginaalisimpia pienryhmiä lukuunottamatta peaceporukat saattoivat usein perustellustikin katsoa olevansa tavallaan osa 'koneistoa' ja näyttäytyä ulospäin eräänlaisina sen ihanteitten aktiivisimpina ja valveutuneimpina edustajina. Etujoukkoa, jos sallitte.

Tietysti tuo oli vain mielikuvaa, joka melko yleisestikin pääsi vallalle ehkäpä osittain UKK:n otettua suojiinsa edistyksellisiä kulttuuriradikaaleja, joilla osalla oli aikansa muodikkaat peace-pinssit ja hallussaan korrektin artikulaation lisäksi vain miekkaritilannekäyttöön rajattu v-sanastokin. Toisaalta Kekkosen Suomessa niin valtiojohdon kuin vuorineuvosten ja erilaisten pyrkyrien oli paitsi henkilöinä hyvä kuulua oikeista mielipiteistään riippumatta seurapiirihovikelpoisten SN-seuraan, myös pisteitä kerätäkseen viisasta asettua suuren naapurin yhteistyöverkostojen kulloinkin suosimien aatteellisten kontekstien 'puolueettomien' ja 'ei-poliittisten' maailmanparannusosapuolten tukijoiksi. 

Tämän kuvion selvästi jossain määrin murennuttua Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin ja sen jälkeen, ovat erilaiset rauhanaatteen edistäjät joutuneet haalimaan kannatuspohjansa Suomessakin olennaisesti aiempaa puhtaammin muihin kuin kyynisiin valtapoliittisiin itsestääänselvyystaustoihin turvaten. 

En väitä, että ns. rauhantyö ja imperialisminvastainen solidaarisuusliike sen enempää journalistien kuin ei-älymystöpiirienkään tai ay-aktivismiliitännäisenä olisivat koskaan olleet Suomessa pääosin poliittisia työrukkasia tai leimallisesti jonkin ulkovallan käytössä ja ohjailtavissa; enkä toki usko sitäkään, että sellaista ei osin vielä nykyäänkin joidenkin rauhantyömarkkinoilla esiintyvien toimijoiden kohdalla jossain määrin ilmenisi, ehkä jopa ilmiselvänäkin. Voidaan kai sanoa, että rauhansolidaarisuustyö kansalaisaktiivisuutena järjestöllisessä ja ei-järjestöllisessä muodossa lienee kärsinyt sen toimintaedellytyksiä olennaisesti heikentävasta imagohaitasta joidenkin 70-80-lukujen pahimpien ylipolitisoituneisuuden ylilyöntien vuoksi enemmän kuin sinällään hienolle ja arvokkaalle asialle olisi kohtuullisesti ottaen suonut. Monet vanhat epäluulot ei-objektivisuudesta ovat ainakin nykyisin perusteettomia tai liioiteltuja. Ja rauhan puolella sotaa vastaan ei edelleenkään olla puolueettomia niissäkään täysipäisten piireissä, jotka eivät yleensä Kekkosta siteeraa.

Siis: Pitäisin toivottavana, että aito hyvä tahto ja pyrkimys kyettäisiin näkemään ehkä hienoisten ryhmäkuntaetupainotusten sävyttäminäkin. Ei siis aina odotettaisi, että itsessään kannatettavan asian kampanjaan/hankkeeseen mennään mukaan vasta, kun sitä ajavat 'omat' eivätkä 'nuo toiset'.

Siksipä kysyisin, mitä edellytyksiä näette ns. rauhansolidaarisuustyöaktivismille elpyä entiseen asemaansa tai ainakin lähemmäs sitä, kenties entistä aidomminkin asian eikä liiketaustan innoittamana? Ei nyt fundeerata sitä päämäärä/liike-kysymystä mitenkään johdattelevana suuntaan tai kolmanteen.

Mitä tuumaatte esimerkiksi mukaanlähdöstä toisaalta 1. Youtubesta kaivetussa 1970-luvun tallenteessa'edistykselliseen' tyyliin lähes kuin häkä kansaan uponneeseen rauhanagitaatioon Itämeri, rauhanmeri, ja toisaalta 2. tämän viikon miekkarikampanjassa samaan edelleen ajankohtaiseen Itämeri, rauhanmeri -kannanottoon kosiskelevaan yhdistettyyn virtuaali- ja katureaalitason happenighankkeeseen, jossa Venäjän Suomen suurlähetystön porteille/someverkkoihin ollaan viemässä sotilasilmailunavigoinnin ja vedenalaistoiminnan teknistä alkeisapuvälineistöä 'ammatillisena kehitysavustuksena'. Keräyksen edistyessä sitten viedään Tehtaankatu-selfieitä verkkoon ja kv. mediaan - ks.> Itämeri Rauhanmeri -kampanja jatkuu 9.-14.10.2016: Meillä on suuntima! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt tarvitaan uutta puhtia ja pöhinää naapuruussuhteitten hoitoon ja rauhantyöhön! Molemminuoliset ja multilateraaliset kondikseen vastuullisella otteella ja tekemisen meiningillä! http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224131-i...

Meillä on suuntima -kampanja huipentuu 14.10.2016 eli Tarton rauhan vuosipäivänä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Voi kun näkis sen ihmeen että kommarit/vihervassarit,kukkahattutädit ja muut hörhöt osoittaisi mieltä Aleppon rauhan,,tai edes aselevon puolesta,,-mutta ei,,sitä päivää saa odottaa,,ehkä 5 miljoonaa siviiliuhria herättää ?!
-toisaalta tuota porukkaa ei herätä edes satamiljoonaa viatonta,niin kauan kuin kreml on syyllinen,,jonka he kiistävät olevan syyllinen !!!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ovatko Iskanderit samanlaisia Rauhanohjuksia kuin ballistiset SS20 ohjukset aikoinaan? Tämän vain haluaisin tietää ennen kun voin ottaa kantaa naapureiden ruhantyöhön.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hei Jari Pirppu ja te kaikki muutkin vailla varsinaisia edellytyksiä viisastelevat: Montakos kertaa olette itse olleet osoittamassa mieltä Tehtaankadulla? Kuinka monessa Anna Politkovskajan murhan muistopäivän kynttilämiekkarissa? Entä olitteko mukana Arctic 30-kulkueessa? Tai jossain muussa viime vuosien tapahtumassa? Tuskinpa. Täällä te vain huutelette, että miksei se tai tuo tee mitään yhtään tietämättä mitään mistään. Minäpä valistan teitä: 2000-luvulla vasemmisto ja vihreät sekä rauhanjärjestöt ovat olleet johdonmukaisia ja aktiivisia putinismin ja muiden Venäjän törkeyksien vastustajia.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Matkaa kertyy hieman liikaa täältä periferiasta,,,ajatukseni oli että se porukka joka vastusti aikanaan"euro-ohjuksia"voisi nyt aktivoitua aleppon uhrien puolesta!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ehkä Jari voisit kuitenkin lähteä mukaan tarjottuun virtuaaliosallistumismahdollisuuteen? Tehtaankadun suurlähetystön kuvia on verkossa ja voit hyvin copypeistata siihen oman kuvasi melko 'autenttiseen' selfieen, jossa ojennat kerberokselle tai jätät portinpieleen esmes kompassin tai kartan yms. terveisiä. Iso kasahan niitä kehitysapulahjoja kertyy venäläispiloteille verkkokampanjan edistyessä syksyn mittaa, ja kaikki kannattaa julkaista Facebookissa, Twitterissa, Instagramissa ym. jaettaviksi!

Tässä blogissa on vapaasti kopioitavia kuvituskuvia, ja kompassin kuva (copyright-vapaa) on helppo liittää muiden kuvien päälle, kun taustaväri on läpinäkyvä: Itämeri Rauhanmeri -kampanja jatkuu 9.-14.10.2016 Meillä on suuntima -tempauksen jälkeenkin siihen saakka kun asiat ovat kondiksessa! http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224131-i...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset