Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Jos Suomi saa NOOTIN avunannosta "venäjänvastaisen totuuden" selvittämiseen?

  • Kaksipäisen kotkan jatkaessa lentoaan pikkutekijöiden alasampumisyritykset vain ärsyttävät sitä.
    Kaksipäisen kotkan jatkaessa lentoaan pikkutekijöiden alasampumisyritykset vain ärsyttävät sitä.
  • Syytä olisi alkaa jo kaivaa esille yya-aikaisia ystävyysjulisteita rauhansymboleineen ja lepikontorpan multapusseineen?
    Syytä olisi alkaa jo kaivaa esille yya-aikaisia ystävyysjulisteita rauhansymboleineen ja lepikontorpan multapusseineen?

Tässä voi nyt kohta olla 'konsultaation' paikka: "Olisi ulkopoliittinen pommi, jos Suomi antaa rikossyyttäjälle ratkaisevan todistuskappaleen Venäjän osallisuudesta matkustajakoneen alasampumiseen ... Ohjuskokeet kuumottavat Sipilän ja Niinistön poskia" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092722381822_uu.shtml 

Laajojen kansalaispiirien kirjon housut tutissevat jo tyynen ulkokuoren alla niin ulkopolitiikan johdossa kuin politiikan kommentoijien, analystien ja naapurisuhdevastuuntuntoisimpien vanhempien valtiohenkilöidenkin helmoissa aina sikalanpihatoista citypunavihreisiin ystävyysseuralaisiin. Hollantilaiset tutkijat kertovat uusia tietoja Itä-Ukrainassa kesällä 2014 päättyneeseen Malaysian Airlinesin lentoon MH17 liittyen tiedotustilaisuudessa, jonka Yle näyttää suorana Areenassa klo 14. Luvassa on yksityiskohtia siitä, millaisella ohjustyypillä kone ammuttiin alas ja mistä.

Diplomaattilähteiden mukaan tutkijat ovat aiemman onnettomuustutkinnan linjoilla, että matkustajakone pudotettiin venäläisvalmisteisella Buk-ohjuksella Itä-Ukrainan separatistien hallitsemalta alueelta. Hollantilainen sanomalehti on kertonut, että Suomessa tehtiin salaisia kokeita sen selvittämiseksi, millaista ohjusta käytettiin.

Venäjä on todistanut  jo ennalta,  hmm, sanotaanko suomalaisittain suhteellisen aukottomashti ko. rikostutkinnan löydöksiä perättömiksi sitä itseään syyllistäviltä osin. Venäjän uudet tutkatiedot osoittavat, ettei MH17-koneen lähellä ollut turmahetkellä ”muita kohteita, jotka olisivat voineet aiheuttaa sen tuhoutumisen”. Lisäksi Uudet tutkatiedot täydentävät entisestään Venäjän aiempiatietoja. Aiemmin Venäjä näytti todisteina materiaalia, jonka mukaan MH17-koneen pudotti ukrainalainen Su-25-rynnäkkökone, joka oli vain 3-5 kilometrin päässä siitä. Ukrainalaishävittäjää ei nyt enää uusissa tiedoissa mainita. - Eikö tällaista tarkennusta voida jo pitää kyllin kauniina diplomaattisena vastaantulemisen eleenä, jotta Hollannin masinoima tutkinta syyttelevine tuloksineen voitaisiin vaikkapa hiljaisesti unohtaakin ainakin täällä Suomessa, jos Sirkka-Liisa Anttilan ja muiden tosiasiat viisaan harkiten tunnustavien katsontaa arvostetaan perinteiseen tapaamme: "Suomen on pidettävä yllä kahdenvälisiä yhteyksiä Venäjän kanssa" - miksei kysytty itänaapurin mielipidettä ennen toisen osapuolen provokatiivisiin tutkimuksiin osallistumista)?  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venajan_selitys_mh17-55717 

Tieto venäjävastaisena pidettävän rikostutkinnan avustamisesta Suomessa on maailmalle levinnyt, kiistaton ja myönnetty poliittisten johtajiemme puolelta. Suomen on tässä tilanteessa valitettavasti varauduttava itse aiheutettuun nootin saamiseen lyhyellä varoajalla Itänaapuriltamme. Valitettavasti, valtioviisaita siteeraten, Moskova ei ole Hollannin hippien tavoin mikään raastupa. Olisiko meillä ollut varaa leikkiä totuuden ja epätotuuden kanssa enempää kuin on sodan ja rauhankaan kanssa? Onko Suomi liian pieni maa ja sijainniltaan riittävän lähellä Itänaapuriamme, jotta voisimme joskus vähän joustaa käytännöllisistä syistä eli välttääksemme vastakkainasettelun? Toivottavasti nootin vastauksen sanamuotoja on jo alustavasti harkittu tarkkaan. Pelkkä tekninen vika tiedonkulussa tms. ei varmaan riitä...                           

Suomalaisten ei kai yleensäkään varsinkaan nykyisessä maailmantilanteessa pitäisi missään nimessä syyllistyä osoittelevaan pelonlietsontaan, jonka mukaan meihin kohdistuisi jonkinlainen kuviteltu uhka idästä. Samaten voidaan keskustelu Mainilan laukausten 1939 ja matkustajakone Kalevan 1940 ampumisesta lopultakin päättää todeten tapaukset lievästi vanhenneina Suomen sotasyyllisyyden piikkiin laskettaviksi. 
Syytä olisi ehkä noottia odotellessa alkaa jo kaivaa esille yya-aikaisia ystävyysjulisteita rauhansymboleineen ja lepikontorpan multapusseineen? - Ks. Liittoudutaankin Venäjän kanssa! 
 

 

Lue lisää aiheesta nootti naaapuriin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223168-natsien-emojarjesto-hiertaa-diplomaattisuhteet-ruotsiin-katkolle 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Minkä maalaisen koneen suomalaiset pudottivat BUK-ohjuksella ja mihin se putosi? Miten muuten saataisiin samanlaisia jälkiä onnettomuudesta? Hollantilaiset onnettomuustutkijat ovat näköjään paljon pahemmin pihalla kuin aavistinkaan.

Tähän onnettomuustutkintaan liittyen, missä viipyvät amerikkalaiset satelliittikuvat ja Ukrainan tutka- ja lennonjohtotallenteet? Viimemainituista on nähty vain Ukrainan editoimat tekstit. Venäläiset ovat julkaisseet kaikenlaisia, enemmän tai vähemmän vakuuttavia tallenteita, jotka voitaisiin helposti osoittaa oikeiksi tai vääriksi. Toistaiseksi on nähty vain nettiä googlailevien "tutkijaryhmien" huuhaa-raportteja.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Raimo Ylinen

Niin. Et tainnut nyt ajatella, että BUK laukaisua, lentorataa, ohjuksen jättöjälkeä, jne kuvattiin kokeen yhteydessä useasta satelliiteista. Venäläisetkin ovat varmaan kokeen tallentaneet, jos ovat olleet hereillä.

Kokeen tulosta verrataan luultavimmin niihin kuviin jotka MH17 alasampumisen hetkeellä on eri lennonvalvontapisteistä ja sateliiteista. Se miksi kokeita ei tehty Ukrainassa on kokeen lopputuloksen ja uskottavuuden takia poissuljettu.

Amerikkalaiset eivät tietenkään eivätkä muutkaan havaintoja tallentaneet luovuta tai julkaise mitään satelliittikuvia tai tallenteita ennenkuin niiden todistusarvo on varmistettu.

Venäläiset sitävastoin ovat innoissaan esittäneet jo toistakymmentä eri teoriaa alasampumisesta. Aina kun yksi teoria on todettu sepitykseksi avataan uusi.

On tietysti selvää, että mikään todistelu tai totuus ei tule olemaan sellainen, että se tullaan hyväksymään kaikkien asiaan sotkeutuneiden näkökulmasta todeksi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Jos ohjuksen lentoradan vertailua varten on olemassa satelliittikuvaa alas ampumisen ajoilta, niin aivan varmasti silloin on myös kuvaa itse koneesta ts. koko tapahtumasta pitäisi olla sataprosenttisen varmat todisteet. Miksei näitä esitetä, jotta kaikki spekulointi voidaan unohtaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Alempana puhut halveksuvaan sävyyn "netti- tai sometutkimuksesta", mutta samaan hengenvetoon annat ymmärtää, että sinulla olisi täydellinen asiantuntemus tietää kuinka totuus saataisiin ilmi - ja sen annat ymmärtää täällä netissä/somessa.

Eiköhän ole aika selvää, että tapauksen tutkijat ovat melko lailla asiaan perehtyneet ja heidän keskuudessaan on asiantuntemusta eri kanteilta tapauksen tutkimiseksi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Luulin, että tämän päiväisessä tiedotustilaisuudessa virallinen onnettomuustutkintaryhmä antaisi väliraportin tutkinnan edistymisestä, mutta kyseessä onkin taas netti- ja sometutkimusta tekevä kansainvälinen porukka. Miten on mahdollista, että Suomen viranomaiset ovat olleet yhteistyössä tämän kaltaisen ryhmän kanssa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinpä. Kv. suhteita ja rikosoikeudellisia asioita käsiteltäessä Suomen tulisi ehkä pitää huoli siitä, että sen viranomaiset ja valtiojohto suoranaisesti ovat tekemisissä yhtä puolueettomien ja luotettavien tahojen kanssa kuin Venäjän johto on ollut mm. Suomeen ja Pohjoismaihin suuntautuvan tutkimus- ja lobbaustoimintansa yhteydessä - esimerkiksi RISI-instituutti johtajansa dos. Bäckmanin olemuksenkin tasolla luo luottamuksen ja objektiivisuuden ilmapiiriä ihan eri sarjassa johonkin hollantilaiseen nettihippijengiin verraten.

P.S. Jotta asian ns. toinenkin puoli tulisi toisenkin osapuolen tasapuoliseksi tunnustamalla naapuruusobjektiivismultilateraalispuolueettomuuslinjan mukaisella tavalla esiinnostetuksi kansakuntaamme ruotuunsaattelevaan totiseen tyyliin, ehdottaisin Puheenvuorolle tämän tyylilajiltaan poikkeuksellisen blogitekstin nostamista ns. karuselliin!

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

"Carlos the Air Traffic Controller says he is really confused"

(Alunperin julkaisut Sputnik_Not Twitterissä.)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#2 Onnettomuustutkinnan loppuraportti julkaistiin lokakuussa 2015. Siitä saakka on tiedetty lopullisesti, että koneen pudotti BUK. Nyt on kyseessä rikostutkimuksen eteneminen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun kone oli syöksynyt maahan runsaat kaksi vuotta sitten, pääsi presidentti Putinin suusta tuoreeltaan ns. sammakko. "Vastuussa tapahtumasta on Ukraina, koska kone putosi Ukrainan alueelle."

Just. Vastuussa Kaleva-lentokoneen tuhosta (1940) on Suomi, koska kone syöksyi Suomenlahteen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuvitellaanpa että kone olisi pudonnut Krimin alueella. Silloinhan vastuussa...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Silloin olisi välittömästä vastuusta vaiettu, ja käännetty esiin uusi sivu teoksesta Kremlin hallinnon kootut selitykset: "Fasistinen provokaatio".

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kuka voi ola niin hölmö,ettei tajua kapinallisten sitä tiputtaneen russkien avulla,,-homma oli selvä jo tuntein kuluessa,kapinalliset ehtivät kehua radioissaan pudotuksella !

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voi hyvä sylvi UKKoineen!

HS 30.9.2016: ”Emme ole saaneet Suomen hallitukselta lupaa jakaa tuloksia kansainvälisen tutkijaryhmän kanssa”, kertoi ryhmänjohtaja, rikostutkija Gerrit Thiry Hollannin syyttäjänvirastosta Helsingin Sanomille perjantaina. Suomi panttaa kohutun ohjuskokeen tuloksia – MH17-tuhoraportissa
Suomessa salaa tehdyn ohjuskokeen tuloksia ei ole voitu käyttää kansainvälisessä rikostutkinnassa, koska Suomi ei ole antanut lupaa ... SUOMI on estänyt kansainvälistä rikostutkijaryhmää saamasta sen haluamaa tietoa..."

- Nyt alan tajuta mitä kaikkea jo ennalta rähmälläänolevia päänpenrsaaseentyöntämistekniikoita SUomettumisjohto on käyttänyt tapauksessa ihan kuin vanhasta tottumuksesta - jotenkin aavistelin tuollaista vaikken olisi halunnut uskoa todeksi kirjoittaessani toissapäivänä yllä olevan blogin. - Nyt nuorempi valtiomies J. Snellman jatkaa aiheesta valitettavan uuden käänteen näkökulmasta: http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2236...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

JUURI NYT: TASS tunnusti MH17:n alasampumisen! - Leo Mirala (LeoLeaks) ansaitsee tästä paljastavasta uutisnostosta tämän vuoden vuotoavunanto-Pulitzerin vuoden 2015 Pulitzer-palkinnon oikeasti ansainneen journalistisen jutun paljastamisesta! Ja se vuoden 2015 Pulitzer-palkinnon oikeasti ansainnut jutuntekijä on siis yllättäen Venäjän/Neuvostoliiton uutistoimisto TASS, ks. http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223854-t...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset