Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomen johdolta EI natseille ja stalinistifasisteille 1939-45 (UM:n arkisto)

  • Tämän Suomineidon kansanvaltaa puolustettiin 1939-45, kuvat sivulta Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42
    Tämän Suomineidon kansanvaltaa puolustettiin 1939-45, kuvat sivulta Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Suomen valtiojohto torjui päättäväisesti totalitarismin ennen sotia ja niiden aikana: UM:n arkistoista äskettäin löytynyt kirje todistaa, että Mannerheim ei huolinut vapaaehtoisia natsisotilaita talvisotaan. Jo 1930-luvun alkupuolelle tultaessa oli fasistisluontoiset kumousjärjestöt SKP ja Lapuan liike kielletty. Koko suuren isänmaallisen puolustussodan 1939-45 ajan Mannerheim sodanjohdossa, Ryti valtionjohdossa ja Tanner kansan ja suomalaisen työläisen puolestapuhujana torjuivat sekä natsismin että stalinistifasismin päättäväisesti.  

Samaan eivät valitettavasti pystyneet tai edes kunnolla yrittäneet naapurimme Norja ja Tanska ja Baltian pienet tasavallat, jotka kaikki ehkä pienen yrittämisen jälkeen antautuivat Molotov-Ribbentrop-liittolaisille 1940 ja menettivät itsenäisyytensä. Tannerin kerrotaan sanoneen talvisodan raskaan yksinäisen puolustustaiston jälkeen, että perkeleen hyökkäystä vastaan puolustautuessa on tarvittaessa saatava turvautua vaikka saatanan apuun. Toisin kuin huono-onnisemmat naapurimme Suomi ei koskaan luovuttanut demokratiaa tai ihmisarvokäsityksiäan saksalaisjoukkojen ja natsien käsiin, eikä esimerkiksi yhtään Suomen juutalaista luovutettu minnekään, vaikka moni heistä taisteli yhteistä vihollista vastaan.

Pieni pohjoinen 'gallialaiskylä' Suomi taisi pelastaa loppupelejä ajatellen koko Euroopan jo ollessaan se ensimmäinen urhea vähäväkinen kansakunta, joka asettui vakavastiotettavaan aseelliseen vastarintaan fasistisstalinilaisen imperialistiallianssin maahantunkeutumista vastaan jo 1939-40, ensimmäisenä kaikista Hitler-Stalin-liiton uhreista. Toki Puola jo jotain yritti kahteen suuntaan puolustautuessaan syyskuussa 1939, mutta Tanska ja Norja lähestulkoon nostivat kätensä pystyyn 1940 siinä missä Suomi puolustautui ja puolusti eurooppalaisia ihmisiä ja arvoja internatsismin hyökkäykseltä 30.11.1939 alkaen aina vuosiin 1944-45 saakka menettäen lopulta saatanallisille itäfasistivoimille Viipurin läänin, Petsamon ja Sallan-Kuusamon alueen sekä saariamme Suomenlahdelta, toistaiseksi... ks.  Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42 

Mannerheim, Tanner ja Ryti herättävät jälkikäteen myönteisiä ajatuksia toisin kuin Vidkun Quisling, jonka nimi jäi historiaan ja tunnetaan maailmalla sattuneista syistä onneksi paremmin kuin Otto Wille Kuusisen. Norja antautui totalitaristisuurvallan maahantunkeutujille kuukaudessa parissa ja alkoi elää sen pillin mukaan nukkehallitsijansa komennossa - Suomi taas ei päästänyt  Kuusisen quislinghallitusta Terijokea pidemmälle ennen talvisodan ja jatkosodan loppua, jolloin itäfasistit valtasivat Karjalan ym. alueitamme, toistaiseksi. 

Taisi meidän Mannerheimimme itse asiassa vielä erikseen pelastaakin pietarilaiset ihmiset enemmiltä tuhoilta kieltäytyessään osallistumasta siviilien vastaiseen sotaan. Neuvostopartisaanit puolestaan toimivat Suomen alueella siviilien tuhontatöissä Kremlin saatanan mandaatilla. Myöskään jatkosodassa miehitettyjä naapurin alueita ei koskaan liitetty Suomineidon rajoihin, vaan ainoastaan omat alueet vapautettiin neuvostomiehityksestä 1941 laillisten Tarton rauhan 1920 rajojemme sisään.
 

Voidaankin kaiken kaikkiaan sanoa, että mitä Suomen ja itänaapurin välisiin aggressioihin 1939-44 tulee, on koko syyllisyys-, anteeksipyyntö- ja sovitustaakka selkeästi Venäjän harteilla - kevyttä taustainfoa: 
- http://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42 
- http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/212523-suomineito-tayttaa-pian-100-vuotta-olemmekohan-valmiit  
- http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220495-norjan-rajansiirtolahja-suomi100v-paatettavana-entas-venajan 
- https://youtu.be/MrO4YwsSv7A?list=PLFEt3iZEGTjsnKqLS6unco6g7hMETPdrF 

 

 

Lue myös: Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ilman sodanjulistusta 30.11.1939. Silti Suomi ei kutsunut natseja apuun.

Kotikommunistit taas räjäyttelivät rautateitä ja antoivat valoa esim. Lahden radiomastoihin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kreml,,tehtaankatu ja tiedonantajan toimitus,,eikä vastavalkean toimitus yhdy tuohon näkemykseen,ikävä kyllä,,vaan heidän mielestä pääsyyllinen ww2 oli Erkko,Tanner,Ryti ja Mannerheim !

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onneksi Venäjä on kumonnut tuon suomalaisten kotikommunistien näkemyksen. Jeltsin totesi Koivistolle, että Stalinin aggressio oli vääryys ja sitä emme voi hyväksyä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tarkoitit varmaan IKL:n lakkauttamista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ei, IKL:hän lakkautettiin sitten vasta 1944 itäfasistien vaatimuksesta. IKL oli parlamentaariseen demokratiaan sitoutunut laillinen oikeistoradikaali puolue. Se perustettiin 5. kesäkuuta 1932 jatkamaan lakkautetun Lapuan liikkeen toimintaa pitäytyen laillisissa demokratian piiriin kuuluvissa menettelytavoissa. - Olisipa yksikin esimerkiksi nykyisistä Venäjän duuman puolueista yhtä demokraattinen!

Pekka Iiskonmaki

#5
Venäjällä on moneen kertaan väläytetty kommunistifacistisen puolueen lakkauttamista, mutta sen kannatus on niin pientä, että sitä ei ole pidetty aiheellisena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset