Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle?

  • Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle?
  • Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle?
  • Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle?

Suomessa on päädytty lähtemään yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristyessä ja sisäisen turvallisuustilanteen tulehtuessa yllättäen myös poikkeuksellisen järeisiin diplomaattisiin toimiin. Rauhan aikana harvinaisen länsinaapurille suunnatun ns. geopoliittisena kansliatyönä valmistellun noottiluonnoksen sanallinen muotoilu noudattaa ennakkojakelun piiriin kuuluvien mielestä yllättävänkin paljon neuvostoajoilta tuttua varovaista ja liturgista kielenkäyttöä, mutta eräin paikoin on nähtävissä myös tuulahdus raikkaammasta otteesta ja uskottavasta irtiotosta Ruotsin isoveliaseman ja kakkoskonttorisuhteen viipyilevästa traumasta. 

Uusinta naapuruuskautta kuvaavia merkkejä Nato-selvitysten tasajalkaistussynkronoinnin sordiinotahtien sävytyksestä voi havaita hitusen, mutta myös suomalaisosapuolen profiilinkohotupyrkimys lievään aloitteellisuuden korostumiseen ja ennen kaikkea selkeä huoli itse substanssin päällekäyvyydestä välittyy vähintäänkin rivien välistä. 

Alla kanslian luvalla ote olennaisesta huomenna julkistettavasta vielä J. Snellmanin virallista käännöstään odottavasta nootista.Korkeasti kunnioitettu Herra Pääministeri,

Olemme huolestuneina seuranneet sitä, että molempien maidemme erinomaisten kahdenvälisten poliittisten suhteiden suotuisa kehittyminen ei ole kaikilta keskeisiin turvallisuusnäkökohtiin liittyviltä osin Ruotsin Kuningaskunnan ja Suomen tasavallan viime aikaisissa yhteisneuvollisuutta ja -konsultointia epävirallisesti mutta perinteisesti edellyttäneiden kv. ja geopoliittisten kysymysten kohdalla edistynyt nähdäksemme molempia osapuolia parhaiten hyödyttävällä tavalla samassa määrin kuin liittoutumisasiakohtien yhteisen käsittelyn ja niiden julkisen viestinnän suhteen tyydytykseksemme on tapahtunut. 

Pyydämme kiinnittämään huomion erityisesti usein esilleotettuun kokemaamme tarpeeseen rajoittaa mahdollisuuksien mukaan joko nykyisin tai tarpeen mukaan laadittavin lakijärjestelyin Suomen vastarintaliike -nimisen kansallissosialistisen järjestön emo-organisaation Nordiska/Sveriges motståndsrörelsen toimintaa Ruotsissa. Olemme informoineet Teitä toistuvasti vaikeasta asemastamme suomalaisen alajärjestön lakkautusvaatimuksien suhteen, kun yhteinen linjaus ja politiikka Ruotsin kanssa on jäsentämättä ja toteuttamatta. Saman huolenilmauksen uudistamme myös koskien muita panfasistisluonteisia kumouksellisia väkivaltaryhmittymiä, joilla tiedetään olevan johtosuhteita ja yhteistyötä Ruotsissa paikallisten islamistien, anarkistien, putinistien ja muiden riskiverkostojen kanssa. 

Asiakohta luokitellaan Suomen päässä toistaiseksi kiireyskategoriaan 1. Odotamme pikaista päätöstä asiassa Ruotsin päässä voidaksemme mahdollisimman nopeasti palata Suomessa normaaleihin käytäntöihin sekä nykytilanteemme vakavuuden huomioon ottaen myös jatkaa täysipainoista päivittäistä edustusylläpitoa alempien kategorioiden asioiden hoidossa yhteiseksi molemminpuoliseksi eduksemme.

Vastaanottakaa vilpittömän kunnioituksemme vakuutus.


Helsingissä 22. syyskuuta 2016 

Kansalaiset kansallissosialistista, internatsistista, anarkistista, islamistista ym. panfasismia ja väkivaltaa vastaan KKIAIPFVV 

 


 

Lue myös:  Potku rintaan tappaa tai vammauttaa aina ja sattuu Suomineidon sydämeen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Paitsi viralista käännöstä Kanslia odottaa vielä mahdollisia parannusehdotuksia varsinaiseen tekstisisältöön. Ne on toimitettava kommenttikontribuutioina viimeistään huomenna Suomen virka-aikana lopullisen version siten voidessa tulla toimitetuksi Ruotsin pääministerinkansliaan ajoissa. Toimikaa, det ä brådis nu!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä näin tärkeä viesti on osoitettava suoraan Kuninkaalle!

Vai olisko vielä syytä hiukan miettiä, nehän voivat suuttua ja miehittää Ahvenanmaan? Meidän pitäisi ehkä lähettää sitä ennen Dragsvikistä vihreitä miehiä komppanian verran sinne lomalle kaiken varalta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Mikä ihmeen vitsi tämä nyt olevinaan on?

Pekka Iiskonmaki

Lue koko plogi. Siitä on vitsit kaukana.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Historiallista perspektiiviä: UM-arkisto: Suomen johto torjui natsit ja stalinistifasistit 1939-45 http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223255-u...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset