Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Potku rintaan tappaa tai vammauttaa aina ja sattuu Suomineidon sydämeen

Asema-aukion tapahtumankuvaus tarkentui vielä eilen kenenkään arvaamattomasti dramaattisempaan suuntaan. Median raporttien mukaan poliisi näkee rintaanpotkun ja kuoleman välillä selkeän syy-yhteyden, ja rikos voi kai rankentua vielä kuolemantuottamuksestakin läheten mahdollisesti jopa poliittista murhaa. Näin kai on, jos tappaja tiesi uhrin mahdollisen aktivistitaustan (?) entuudestaan ja tunnistettuaan ohikulkijan surmasi tämän harkitusti aatteelliset mielipiteet motiivinaan.

Aatteellinen ääriliikehdintä on edennyt vaiheeseen, jossa se on pysäytettävä. Ns. tolkun enemmistö ei enää jaksa katsella sivusta tuollaista yhteiskunnassamme, meidän yhteiskunnassammeMarginaalisen pienet kumousryhmät ovat saaneet jo pitkään kohtuutonta huomiota ja painoarvoa yhteiskunnassa jatkuvalla keskinäisellä nahistelullaan, vaihdellen taktista mielensoitus- ja vastamielenosoitusstatustaan symbioottis-synergisessä allianssissa. Ja myös järjettömällä anarkismilla, sabotoinnilla, tuhopoltoilla, ikkunankivityksillä ja väkivallalla - jopa henkirikoksilla. Suomessa ei tarvita väkivaltaisia natseja, ei enempää kuin islamistijihadisteja tai anarkistejakaan. Ei missään. 

SVL:n kaltaiset väkivaltaiset poliittiset ja uskonnolliset ääriryhmät on kiellettävä pikimmiten ja niiden provokaatioita ja järjestyshäiriöitä puoleensavetävät nykyisellään lailliset julkiset kokoontumiset 'vastamielenosoituksineen' tavalla tai toisella käytännössä estettävä viranomaishallinnollisin keinoin jo ennen lakiteknisiä muutoksia. Ensi hätään on estettävä järjestyshäiriöpykäliin tms. nojaten ainakin kaikki minkä tahansa osapuolen vastamielenosoitukset 50 metrin säteeltä välienselvittelykahinoiden välttämiseksi.

Natsi tappoi nyt ohikulkijan mikäli poliisin arvio pitää paikkansa. Jari Tervo ei puhunut ihan omiaan. Ei ehkä ihan satunnaista ohikulkijaa niin kuin muun maailman eri suuntausten toteuttamissa kauppakeskusiskuissa on tehty, mutta ihmisen silti, vihassaan. Aluksi julkisuuteen kerrotuissa tiedoissa puhuttiin tönaisystä tai lyönnistä reaktiona päällesylkemiseen ja sanalliseen provosointiin. Uusi valvontavideotallenne kertoo vain lievästä mahdollisesta sanailusta ja maahan sylkemisestä ja sitä seuranneesta kostosta, jossa natsi lähtee uhrin perään ja potkaisee rintaan. - Rintaanpotkaisu on väkivallantekona äärimmäinen ja vakavampi kuin läimäys tai tönaisy. Sitä voi verrata rautakangen kokoisen astalon tai pienen tuliaseen käyttöön vakaassa tappoaikeessa. 

Ei aleta saivarrella siitä, ovatko natsit äärioikeistolaisia ja anarkistit äärivasemmistolaisia tai islamistijihadistit uskontokunta. Adolf Hitlerin ja Mihail Bakuninin ja Isis-johdon käsitykset tästä poikkeavat monissa kohdin useiden asiantuntijoiden ja median ja suuren yleisön näkemyksistä. Vaarallisia, väkivaltaisia ja lähtökohtaisesti rikollisia kumouksellisia ääriryhmittymiä ne kumminkin ovat, ja valitettavasti laillisia Suomessa. Myös Isis siis saisi luvan lailliselle aseettomalle mielenosoitukselle - millaisiahan provokaatioita ja vastaprovokaatioita nähtäisiin, ja kenen syyksi niitä sälytettäisiin, jos sivullisiakin menehtyisi? 

Jimi Karttunen erehtyi käyttäytymään provosoivasti natsien mielenilmaisupaikalla näiden häiritseväksi kokemalla tavalla, ja tuli tapetuksi sikäli kuinpoliisin raporteista selviää. Hänellä oli valinnanvapaus mutta ei toimivaa itsesuojeluvaistoa 'työntäessään kriittisen keskisormensa pedon häkkiin'. Poliisi ei ollut juuri tuolloin turvaamassa häntä eikä myöskään laillisen kokoontumisen poliittista toiminnanvapautta sitä häiritsevää provosointia vastaan. Viha synnyttää vihaa. Jimi Karttusen kaveri kertoo Iltalehdessä: "...Jimi vihasi esimerkiksi ihmisiä, jotka ajattelivat kaikkien muslimien olevan terroristeja." http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822336730_uu.shtml - ehkä  Jimi kuvitteli noiden tyyppien ajattelevan noin, vaikkei ehkä kukaan missään oikeasti ajatele noin, "kaikkien". 

Onneksi SVL-natseja ei ollut paikalla runsas viikko sitten Itäkeskuksen mielenosoituksen nahistelu/ilmiantojupakassa ilmeisen laittomasti "kommandoburkhaan" naamioituneen provokaattorin vastapuolena, tai sitten poliisin näkyvä läsnäolo auttoi. Muuten olisi ehkä menetetty myös "uhrin" syntymätön lapsi. 

Keskitetty potku rintaan tai päähän tappaa tai vammauttaa todennäköisesti eliniäksi lähes aina. Potkaisija tietää sen, aina. Potkaisija on tiennyt sen jo paljon ennen potkaisua, esimerkiksi taistelulajin harjoituksissa. Harjoitustiloissa kielletään potkaisemasta perille asti, koska se tappaa tai vammauttaa eliniäksi lähes aina (kaikki vammat eivät ole ulospäin näkyviä, trauma jää, vaikka sen unohtaisikin). Käytännön vastuu jätetään potkaisijalle, joka käyttää 'taitoaan' käytännössä vasta kadulla tai nakkikioskilla tai ryöstöpaikalla. Missään laillisessa yhteydessä ei taistelulajien taitoja voi käyttää käytännössä muualla kuin armeijan ja poliisin toiminnassa. (Vain sinne nuo taidot kuuluvatkin. Ne eivät ole urheilutaitoja, joita olisi aihetta opettaa lapsille ja nuorille missään. Ei myöskään polttopullon heittämistä, bussinpolttoa, asematurvalaitekaapinpolttoa, ikkunankivitystä, huoltamonpommittamista, poliisihevosen pahoinpitelyä ym. anarkistisankaritekoja). 

Poliisi sietää yhä myös mainittujen väkivaltaisten ääriosapuolten toimintaa, koska 'vastarintaliike' ja 'anarkistit' ovat muodollisesti laillisia järjestöjä/verkostoja/kansalaisryhmiä. Laillisuusviranomaiset ja poliittiset päättäjät eivät ole katsoneet aiheelliseksi kieltää kumpaakaan yhteiskunnanvastaista koneistoa, koska väkivalta ei ole kaiketi ollut 'riittävän' organisoitua ja/tai vakavaa. Molempien porukoissa on useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ja niihin yllyttäneitä paskiaisia, mutta vapaan yhteiskunnan ja kansalaistoiminnan ja järjestötoiminnan vapaus on katsottu kokonaisuuden kannalta painavammiksi arvoiksi. 

Turvallisuusviranomaisten lausunnoissa on arveltu myös, että laillista toimintaa myös mellakoiksi ja kahakoiksi yltyvissä muodoissaan on helpompi seurata varsinkin nykyisin rajoitetuin valvontaresurssein kuin maan alla ja verkon syövereissä kokonaan tapahtuvaa laitonta liikehdintää. - Ymmärrettäviä perusteita, mutta... Eikö laillisen järjestyksen ja länsimaisen yhteiskunnan vastaisia poliittisia järjestöjä oikeastikin voisi yrittää estää toimimasta jo nykylaein, kun kerran moottoripyöräkerhojakin on julistettu rikollisjärjestöiksi? Meillä on laki myös laittomasta naamioitumisesta, mutta valitettavasti sen noudattamista ei välitetä valvoa ehkäpä siksi, että esiin voi tulla ikäviä tulkintatilanteita esimerkiksi burkhan ajoittaisesta käytöstä silloin, kun on tarkoitus mennä provosoimaan mielenosoituksiin.

Suomessa toimii tunnetusti ainakin kansallissosialistien eli natsien ja anarkistien järjestöt sekä Supon mukaan myös Isisin verkosto. Niiden kaikkien julkisessa agendassa käytännössä rohkaistaan väkivaltaan ym. rikollisuuteen laillisen järjestyksen kumoamiseksi aatteellisin motiivein. Ne ovat lähtökohtaisesti yhteiskunnan vastaisia kumousvoimia. Laillisesti. Kaksi ensinmainittua rikollisryhmittymää on syyllistynyt väkivaltaan Suomessa, Isis ei tiettävästi toistaiseksi, mutta olisi omahyväisen rasistista sallia osallistuminen rikolliseen toimintaan vain, koska se kohdistuu muihin kuin omaan maahamme. 

Esimerkiksi Vantaan bussivarikon sabotaasiterrori-isku, vanhoin termein murhapoltto, oli ilmeisen tahattomasti hyvin lähellä muuttua moninkertaiseksi kuolemantuottamustapaukseksi, mutta onneksi lepotiloissa olleet kuskit selvisivät hengissä. Siellä aktivistisiat eivät kuitenkaan kaiketi ymmärtäneet vaarantavansa ihmishenkiä, mikä oli selvää asema-aukion taekwondotappajan tapauksessa.

HUOM! Pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin.

 

P.S.  Joku nyt ehkä tulkitsee, että vähän ylikorostin keskustelua herättääkseni tuota rintaan/päähänpotkun vaarallisuutta, mutta tappaa se oikeastikin usein ja vammauttaa enemmän kuin elokuvien perusteella luulisi. Jonkinlainen trauma jää aina. Siksi ihmettelenkin, että esimerkiksi turhautumisalttiille ja helposti syrjäytyville ryhmille kuten nuorisotyöttömille ja turvapaikanhakijoille ym. eturivin radikalisoitumispotentiaalille on menty pitkästymiseensä opettamaan  nyt natsien käytännössä esittelemiä rintaan- ja päähänpotkutaitoja ennen muita 'mielenhallintatekniikoita' ja kielenoppimista ja ehkä sitä epämieluistakin oleskelulupapäätöstä. Sovintoteemaiset jalkapalloturnauksetkin kun ovat osoittautuneet aika ajoin riitaisiksi. Lisäksi keväällä ainakin Helsingissä kampanjoitiin taekwondokursseja potkukokeilunäytöksin ja ilmaistunnein suuressa kauppakeskuksessa lapsille, jotka eivät sattuneet viettämään hiihtolomaansa perinteisten lumilajiemme parissa. Noita natseja/anarkisteja/jihadisteja ym. väkivalta-aatteellisia on kuitenkin Suomessa vain joitain satoja, joten edes nouseva polvi ei tarvinne katutaistelutaitoja heitä vastaan puolustautuakseen, vaikkei heidän toimintaansa heti saataisikaan kielletyksi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos nyt et Veikko kuitenkaan liioittelisi.

"Keskittynyt potku rintaan tai päähän tappaa tai vammauttaa todennäköisesti eliniäksi lähes aina."

Näinhän asia ei todellakaan ole. Muutoinhan kamppailukehät olisivat täynnään vainajia, vai väittääkö Veikko, etteivät ottelijat ottele tosissaan. Myös turvavyö toimiessaan tappaisi Veikon teorian mukaan.

Kuolema on yleensä sattumankauppaa ja ihminen kuolee, jos on kuollakseen, jopa pienestä hipaisusta. On ihmisiä, joita on jopa ammuttu päähän ja he ovat yhä hengissä.

"Missään laillisessa yhteydessä ei taistelulajien taitoja voi käyttää käytännössä muualla kuin armeijan ja poliisin toiminnassa.

Veikko on valmis tuomitsemaan kymmenet tuhannet suomalaiset kamppailulajien harrastajat vain siksi, ettei itse harrasta mitään.

Hoblofobisia piirteitä, sanon minä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Älähän nyt mies hyvä ala väittämään että jossain urheilussa potkaistaisiin keskittyneesti rintaan aikuisen harjoitelleen atleetin voimalla. Sellainen kyllä tappaa tai vammauttaa siihen valmistautumattoman kaduntallaajan, eliniäksi ainakin henkisesti mutta todnäk myös fyysisesti.

Enkä nyt käsittele turvavyöheittoasi tms. sivujuonteita - Kyse on oikeasta tarpeesta, kaikkien väkivaltaisten äärijärjstöjen eli aatteellisten kumouksellisten rikollisjärjestöjen kieltämisestä, mikä toki on meidän kaikkien täysijärkisten kannattama asia, eikö?

En tiedä harrastatko Juha-Pekka itse muuta kuin idioottimaista suunsoittoa, mutta minulla on kyllä fiksumpiakin harrasteita, joista muutama liikunnallisia. Jos taekwondo tms. tappolajit kuuluisivat niihin, käyttäisin sellaista ainoastaan jos joku uhkaisi henkeäni tai ryssä hiippailisi rajan yli veljellistä apua tarjoamaan tai joku yrittäisi käännyttää aggressiivisesti vaikkapa johonkin 'rauhanuskontoon'... :D

Reijo Jokela

"Keskittynyt potku rintaan tai päähän tappaa tai vammauttaa todennäköisesti eliniäksi lähes aina. Potkaisija tietää sen, aina. Potkaisija on tiennyt sen jo paljon ennen potkaisua, esimerkiksi taistelulajin harjoituksissa".
Kohtalaista tuubaa. Katutappeluissa noissa "keskittyneissä" iskuissa vammautuu tai kuolee lukumäärään nähden loppujen lopuksi hyvin harva. Toisekseen mistä olet keksinyt, että tekijä olisi jokin taistelulajien taitaja?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mistäs reiska keksit että minä olisin sellaista keksinyt? En ainakaan sanonut niin. Tuollaisia järjettömyyksiä harrastavat vaan yleensä taitavat olla oppineet tekniikkansa jossain taistelulajipiireissä, eikä niihin täysipäisiä oikeasti mene jotka ei haluaisi jossain vaiheessa kokeilla taitojaan eli tapella. Jos aikuinen treenannut mies potkaisee yllälttäen rintaan/päähän harjoittelematonta ihmistä, kyllä siinä henki lähtee luultavimmin ja/tai jonkinlainen vamma tulee aina helposti loppuiäksi. Ihan sama onko uhri tai tekijä kantis vai mamu vai ateisti tms. että ei sellaista kurssitusta kukaan kunnon ihminen tarvitse ainakaan ennen radikalisoitumistaan. Tosin potentiaalihan Suomessa alkaa olla, ja keväällä esimerkiksi Helsingissä kampanjoitiin taekwondokursseja näytöksin ja ilmaistunnein suuren kauppakeskuksen lapsille, jotka eivät sattuneet viettämään hiihtolomaansa perinteisten lumilajien parissa. Mutta blogin aihe on muuten aatteellisten väkivaltarikollisjärjestöjen toiminnan estäminen...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En ota kantaa tuohon potkuun.. Tiedän ettei se aina tapa/vahingoita loppuelämäksi asti (onneksi) muuten olisin kuollut/ottanut osumaa pahasti..

Mutta nyt lähetään siis sulkemaan väkivaltaan syyllistyneitä järjestöjä? Mites on vasemmiston/vihreiden puolelta?? Nämä Ydinvoimaa vastustavat ynm. Jotka ovat käyneet poliisejen kimppuun?

Minun puolestani voidaan kaikki nuo pistää laittomaksi, mutta säännöt pitävät koskea sitten kaikkia näkökulmaa välittämättä.. Olkoot se rauhan/eläinten/Valkoisten ihmisten/mustien/ taikka vaikka Persuja puolesta/Vastaan, niin kaikki jotka syyllistyvät jonkinäköiseen isompaan rikokseen kuin ylinopeus jne. kaikki nuo pitäisi sitten kieltää!!

En pulustele tekoa enkä vähättele tahdon vain että jokaisella on sitten samat säännöt!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Näinpä. Paitsi että nyt on kyse väkivaltaisista kumousjärjestöistä ja -verkostoista, jotka lähtökohtaisesti ohjelmassaan ilmoittavat taistelevansa laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan. Henkkoht pidän pahimpana nykyhetken ja viime vuosien kannalta anarkistisikoja. Putinistit eivät ole näkyvästi koonneet pieniä vihreitä kyberpartisaanejaan, mutta ne on tietty torjuttava raskaalla aseistuksella jos jotain mainilanlaukauksia vähänkin ilmenee. Stalinistitaistolaiset onneksi ovat raihnasia ukkoja kapinaa tehdäkseen. Ekofasistit kyllä tosiaan ovat aiheuttaneeet hankaluuksia konkreettisestikin, ja onhan Linkolan opeissa natsistisia piirteitä ja toivekin ihmisten joukkotuhosta. Mutta eiköhän nuo enkelinkasvoisen Suvi A:n johtamat pirunsoturit eli anarkistit ole pahin bussinpoltteluineen sellaisineen. - Islamistit on toiseksi vakavin vaara, ihan SVL:n veroinen tai pahempi uhka tätä nykyä, ja potentiaalina Ruotsin lähiöiden malliset autonomiset mafiaghetot rasistisine mamugangstereineen, autonpolttajineen ja kranaatti-iskuineen.

Ehkä huomasit, että korostin keskustelua herättääkseni vähän tuota potkun vaarallisuutta, mutta tappaa se oikeastikin usein ja vammauttaa enemmän kuin elokuvien perusteella luulisi. Siksi katsonkin, että esimerkiksi turvapaikanhakijoille ym. eturivin radikalisoitumispotentiaalille ei olisi pitänyt pitkästymiseensä mennä opettamaan päähänpotkutaitoja ennen kielenoppimista. :(

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eetu Kinnunen Jyväskylästä neuvoo blogissaan, miten SVL:n voisi kieltää ja kertoo ennakkotapauksia. Ansaitsi tämän kiitoskommenttini:

Kiitos hyvästä ja uuttatuovasta blogista Eetu! Kommunistien ja Lapuan liikkeen kieltäminen tosiaan takasi Suomineidolle sen tuolloin vielä ennakoimattomankin edun, että saatoimme demokraattisena suht yhtenäisenä kansakuntana yhdistyä puolustautumaan vaaran hetkellä yhteistä uhkaa eli Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton yhteisen panfasistiliiton (Molo-Ribbe-pakti) hyökkäystä vastaan 1930-luvun lopulla ja selvisimme lähes ainoana kansanvaltaisena yhteiskuntana koko suuren isänmaallisen puolustussotamme ajan 1939-44-45.

Toivottavasti lainsäädäntö ja -tulkinnat aatteellisten väkivaltaryhmien kuten fasistien ja anarkistien ja islamistien suhteen saadaan pian kohdalleen, mutta siihen asti pragm... http://eetukinnunen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2230...

Ilkka Huotari

Tasapuolinen kirjoitus, joka otti ääriliikkeet huomioon myös muualta kuin oikealta. Siksi suositus.

Myöskään natseille ei tarvitse antaa sympatioita jos (kun) käyttävät väkivaltaa. Eikä tietenkään muillekaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Esimerkiksi Vantaan bussivarikon sabotaasiterrori-isku, vanhoin termein murhapoltto, oli ilmeisen tahattomasti hyvin lähellä muuttua moninkertaiseksi kuolemantuottamustapaukseksi, mutta onneksi lepotiloissa olleet kuskit selvisivät hengissä. Siellä aktivistisiat eivät kuitenkaan kaiketi ymmärtäneet vaarantavansa ihmishenkiä, mikä oli selvää asema-aukion taekwondotappajan tapauksessa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Oiva blogisti Alpi Ripatti aloittaa tällä kertaa:
" Kansallismielisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivi"

Vastaukseni: - Mitä kansallismielistä on yhteispohjoismaista valtiota (vrt. islamilainen valtio) puuhaavassa ulkomailta johdetussa ja Vladimir Putinin stalinistis-internatsistis-ylikansallissosialistis-tsaristisen valtakunnan geopoliittisen komintern0.2verkoston hallinnoimassa toverikollektiivissa? Jo 1930-luvun alkupuolella Suomessa kiellettiin kaksi tuon linjan puoluetta, SKP ja Lapuan liike. Siksi selvisimme kai ainoana Euroopan sotaanpakotettuna kansakuntana demokraattisena koko suuren isänmaallisen puolustussotaamme ajasta 1939-44.
http://alpiripatti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223109...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Oululainen Jari-Pekka Teurajärvi rinnastaa urheilukannattajahuligaanit väkivaltaisiin äärijärjestöihin ja kyselee pitäisikö ne kieltää? Vastasin:

- Lätkäfanien järjestöagendassa ei puhuta mellakoinnista eikä ainakaan laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamisesta ja maailmanvaltaan pyrkimisestä poliittisen väkivallan keinoin. Natsien, islamistien ja anarkistien julkisissa fundamenteissa niihin tähdätään peittelemättä. SVL on Ruotsista johdettu ja ensiaskeleena puuhaa yhteispohjoismaista valtiota, mutta taustalla on laajempi länsieurooppaa uhkaava mm. Vladimir Putinin komintern2.0-verkoston masinoima geopoliittinen militanttiliikehdintä. Anarkistit ovat kautta historian olleet ahkerimpia pomminheittelijöitä. Islamistijihadistit ovat viimevuosikymmenten number one pahassa. Tällaisten järjestöjen toiminta Suomessa on kiellettävä tai ainakin käytännössä estettävä nykyisin tai tarkoitukseen laadittavin lainkohdin. Asema-aukion taekwondomurhia ja Vantaan bussivarikon murhapolttoja ihmishenkien törkeine vaarantamisineen emme tarvitse lisää, emmekä isis-terroristiverkostoja edes täältäkäsin ulkomaita uhkaamaan. -
http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joku pohtii olisiko Jimin tapossa kyse pikemmin kuolemantuottamuksesta, poliittisesta murhasta vai ns. kunniaväkivallasta.

Kunniaväkivalta voisi ehkä olla ihan käypä termi, jos selvää politiikkayhteyttä uhriin ei ollut. Uhri ei ollut kai ulkonäöltään ulkomaalaisen oloinen tai muuten selvästi esimerkiksi poliittisia tunnuksia käyttäen 'vastustajaleiriä'. Median raporttien mukaan poliisi näkee rintaanpotkun ja kuoleman välillä selkeän syy-yhteyden, ja rintaanpotkun seuranneen uhrin häiritseväksi koetusta käytöksestä. - Miten oli, oliko Jimi tunnistettavasti poliittisesti tai muuten vastapuoleksi profiloitunut, vai ensituttavuus? Riittäisikö juridisesti ajatellen väkivallan motiivin poliittisuudeksi se, että hän ehkä olisi sanonut jotain aatteellisesti vastakkaista tai solvaavaksi koettua? Tuskin, mutta jos hän esittäytyi esimerkiksi kokoomuslaiseksi tai sosialidemokraatiksi tai perussuomalaiseksi tai vasemmistoliittolaiseksi tai keskustalaiseksi tms. kansanvaltaa kannattavan puolueen kannattajaksi, hänen tapponsa olisi saattanut olla motiiviltaan poliittista väkivaltaa enemmän kuin pikaistusprimitiivireaktio tai jonkinlaista kunniaväkivaltaa. Rintaanpotku sinällään on verrattavissa rautakangen tapaisen astalon tai pienen käsiaseen käyttöön ja kurinpalautuksena koetusta kunnianloukkauksesta kovastikin ns. overkill.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Potku rintaan tappaa tai vammauttaa aina ja sattuu Suomineidon sydämeen"

Minua on potkaistu rinnan alueelle kaksi kertaa ja elossa ollaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kaikki vammat eivät ole ulospäin näkyviä. Trauma jää, vaikka sen unohtaisitkin yms.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

SVL on ruotsalaisen emo-organisaationsa ja juurihistoriansa perusteella aidosti natsistinen, ei uusnatsiliike. Poliisin pahoinpitelystä epäilemä natsi toimikin kenties Alte Kameraden -toverihengessä mahdollisesti tarkoituksellisestikin tappavasti. Kuten tiedämme natsi-Saksassa oli sääntö, että jos muu kuin aito arjalainen koskee pyhään hakaristilippuun, lyötäköön hänet kuoliaaksi heti paikalla. - Voidaan kai jopa kysyä, eikö yleissivistyksen jakaminen ääriaatteista ja niiden kannattajista nykyisin ole kyllin tehokasta, jotta ihmisten itsesuojeluvaisto varoittaisi hakeutumasta ilmeiseen kuolemanvaaraan.

Jos kerrottu mielenilmauspaikalla ollut natsi tunsi Karttusen aatteellisia kantoja entuudestaan, teko oli poliittinen viharikos. Jos ei tuntenut, eikä Jimi kertonut niista, vaan esimerkiksi vain viestitti yleisen inhonsa natsismia, lipunkantajaa tai järjestölippua kohtaan, tapahtui kunniaväkivaltarikos aatteen ja ryhmän/aktivistin 'kunnian' tultua loukatuksi. Poliisin mukaan Jimi Karttusen lopullinen kuolemansyy on vielä selkeytymättä. Joka tapauksessa on hyvin todennäköistä, että Jimin rintaansa saamalla 'taekwondotervehdyksellä' (vai oliko se jalkaversio sieg heilista?) on osuutta asiaan. Se ei ole selvää, tappoiko potku sellaisenaan kaatumisen kautta vai jokin myöhempi asia, mutta potku päähän tai rintaan lähtökohtaisesti tappaa tai vammauttaa aina, vaikkei trauma näkyisi loppuikää päällepäin. Rintaan ei potkaista ilman vammautus- tai tappoaietta idioottimaisten urheilukehien ulkopuolella. Äkkipäätään potkussa kyse voi olla kai vain poliittisesta tai/ja kunniaväkivallasta.

Kaikilla on oikeus yrittää parantaa maailmaa oman ideaalinsa suuntaisesti myös osoittamalla mieltään, jopa natseilla toistaiseksi Suomessakin. Myös natsismia vastaan voi osoittaa mieltä, myös turvallisesti. Sen voi tehdä virallisesti vaikka valtion julistuksilla tai poliisin valvomissa miekkareissa (ei vastamiekkareissa, jos menee liian lähelle anarkisteja tai natseja yms.) huutamalla äänekkäästi vihansa viharikollisia vastaan. Toivottavasti kaikki käyttäytyvät edukseen niin, ettei uusia vihoja synny. Keinot on monet, eikä koskaan tiedä mikä niistä on toistaan parempi tai osoittaa oltavan enemmän vihaa ja pahuutta vastaan, joskus virallinen ja joskus NGO/kansalaistoiminta luovillakin tavoilla, eikä aina edes ryppyotsaisilla.

! Suomessa on nyt muuten päädytty lähtemään yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristyessä ja sisäisen turvallisuustilanteen tulehtuessa yllättäen myös poikkeuksellisen järeisiin diplomaattisiin toimiin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223168-n...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset