Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Venäjän tulevista alueluovutuksista kuvareportaaseja Halti-lahjan tavoin!

  • Luomuasuunsa eheytyvää Suomineitoa voisi jo juhlistaa paitsi harpuin huiluin riipuksin myös kotimaanmatkareportaasein Laatokalta
    Luomuasuunsa eheytyvää Suomineitoa voisi jo juhlistaa paitsi harpuin huiluin riipuksin myös kotimaanmatkareportaasein Laatokalta
  • Huutavaa kiirettähän ei ole mutta kauan ei enää vaietakaan...
    Huutavaa kiirettähän ei ole mutta kauan ei enää vaietakaan...

SEURA-lehti on julkaissut uusimmassa numerossaan silmiähivelevän kauniita ja luokseenkutsuvia kuvia sekä suorastaan kaihomielisiä sanallisia kuvauksia jutussaan Halti-tunturin huipusta, jonka Norja ja norjalaiset mahdollisesti lahjoittavat Suomi-neidolle itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuoden 2017 synttärilahjana nostaen siten Suomen tasoa peräti seitsemän metriä nykyistä korkeammalle - Karttakirjat uusiksi: Tältä näyttää Norjan ehdottama Haltin uusi huippu 

SEURAn toisessa artikkelissa haastatellaan Suomen 100-vuotisjuhlatoimikunnan pääsihteeri Pekka Timosta, ja nostetaan esiin myös mahdollisuus, että vanhakantaisen pelkurimainen pysähtyneisyysjohto voisi ehkä kariuttaa Norjan jo päättämän ja tarjoamankin lahjan toteutumisen Suomen puolelta, eli ns. Manun veto-fundeerauksen vaara on olemassa. Muodollisesti kieltäytyminen voisi tapahtua "Mauno Primorskin (ent. Koivisto)" mokaan viittaamatta perustuslakiin pikkumaisesti vedoten, ks. http://seura.fi/puheenaihe/huvittava-ajatus-haltin-huippu-norjalta-lahjaksi-100-vuotiaalle-suomelle/?shared=330304-30fdb2f2-500

Eikö muuten myös Venäjältä mahdollisesti tulevista alueluovutuksista voisi julkaista mediassamme Suomi Finland 100 -juhlavuotta odoteltaessa samanlaisia kiehtovia kuvareportaaseja kuin tästä Norjalta odotettavasta Suomineidon 'uudesta alueesta' (vaikka Viipurinlääni&Petsamo ym. eivät olekaan meille uusia vaan jo meille kuuluvia alueita)? Upeita kuvia ja taustakuvauksia löytynee mm. vanhojen ja uusien matkakirjailijoiden arkistoista - karttakuviahan löytyy vapaaseen käyttöön mm. sivustolta Karttoja 1921-42 - Aiheeseen liittyen on kirjoitettu myös US-blogi: Norjan rajansiirtolahja (Suomi100v) päätettävänä! Entäs Venäjän?  

Voisiko tosiaan Venäjä lahjoittaa Karjalan Suomi-neidolle 100-vuotislahjaksi? - No ei voi, mutta palauttaa voi hyvinkin! Vain omaansa voi laillisesti lahjoittaa, toisen oman voi ja se kuuluukin palauttaa oikealle omistajalleen.  Ks. taustainfovideo 

Luomuasuunsa eheytyvää Suomineitoa voisi kai siis jo juhlistaa paitsi harpuin huiluin riipuksin myös  vaikkapa kotimaanmatkareportaasein Laatokalta!

 


Lue myös: 

Norjan rajansiirtolahja (Suomi100v) päätettävänä! Entäs Venäjän?  

Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit? 

Juhliiko Suomineito satasiaan anorektikkotorsona vai luomuasuunsa eheytyen? 

Karttoja 1921-42 

25 v sitten: Viro vapaaksi! Suomi kokonaiseksi? 

Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää - Katso kuva!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kiitos ei Venäjän lahjalle, sillä kylkiäisenä tuleva venäläisvähemmistö tarjoaisi melkoisen painostus- ja vaikutuskeinon Suomen politiikkaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onpas Karilla rasistinen asennevamma. Ihminenhän se on ryssäkin, ryssen också är en människa, russkij eto tshelovjek, etc!

Sitä paitsi laittomien maahantunkeutujien perilliset eivät itse ole voineet valita synnyinpaikkaansa eivätkä ehkä useimmat neukkumiehittäjätkään aikoinaan voineet kieltäytyä internatsionalistisesta velvollisuudestaan lähteä Hitlerin liittolaisena ryöstämään ensin Puolaa ja sitten Baltian maita ja Suomea jne.

Viipurin lääniin ja Petsamoon ja ItäSallaan voisi toki hyvinkin kernaasti jäädä kaikki Venäjän kansalaisuudesta luopuvat yksityisellä sektorilla työskentelevät tai työhaluiset taustaltaan rikollisuudettomat siviilit, jotka luopuvat mukisematta Venäjän kansalaisuudesta ja läpäisevät kohtuuajassa kielitestin ja kulttuurivaatimukset ja vakuuttavat lojaalisuutensa uudelle isänmaalleen Suomelle. Valtionhallintoon ja asevoimien ja kgb:n ym toihuihin sekaantuvat tietysti Rajajoen itäpuolelle... - Vai?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Venäläinen on keskimäärin ihan mukava tuttavuus, venäläinen hallinto puolestaan ei. Venäläinen vähemmistö ei siis olisi sen suurempi ongelma kuin suomenruotsalaisetkaan (en vastusta edes pakkoruotsia, vaikka tietty valinnaisuus esmes venäjään olisi järkevää). Se vain tarjoaisi Venäjän panslavistiselle hallinnolle ikävän vipuvarren maamme asioihin. Jos se tekee minusta rasistin niin olkoon niin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

Mikään ei ole ikuista. Nykyinen panslavistinen hallinto tuskin kestää niin kauan kuin Hitlerin tai Stalinin hirmuhallinnnot. Putin ei elä enää sataakaan vuotta, ja sitä paitsi Stalinkaan ei tainnut kokea luonnollista lähtöä valta-asemastaan, ihan demokratian sääntöjen mukaan kun ei hallinnut hänkään. Ymmärrystä ja viisautta on myös Venäjällä ja aika ajoin se myös kiteytyy ihan glasnostinkin tasolle...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta mikä Suomea estäisi noudattamasta palautuksesa samaa periaatetta kuin Neuvostoliittokin noudatti Suomen Karjalan alueen kohdalla. Se luovutettiin tyhjänä. Eikös moraalin mukaan vastaava menettelytapa olisi oikeutettu?

Ja toisaalta, luovutetuilla alueilla asuu nykyään noin 250.000 venäläistä, valtaosa heistä iäkkäitä kuolemassa olevia kansalaisia. Toisin sanoen venäläisväestön lisääntyminen Suomessa ei olisi välttämättä kovinkaan dramaattinen ongelma. Heistähän voisi olla piittaamatta ja jos kohtelu ei miellytä, niin aina he voisivat muuttaa Venäjälle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos Suomi antaisi palautetun alueen Venäjän kansalaisille saman sosiaaliturvan, minkä ovat saaneet Venäjältä, uskoisin, ettei se kovin suurta lovea tekisi Suomen budjettiin.

Toinen asia on sitten riittäisikö suomalaisten itsetunto katsella sitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Eihän Virokaan myöntänyt miehityksen päättymisessä sikäläisille venäläisille kansalaisuutta kuin ankarien vaatimusten täyttymisen jälkeen. Yksi niistä oli mm. sujuva kielitaito. Ja niin on Viro kuitenkin arvostettu ja kunnioitettu EU-jäsen!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #7

Itse venäläisvähemmistö ei olisi mikään ongelma, vaan se, miten venäläinen hallinto käyttäisi tuota vähemmistöä painostuskeinonaan. Kysykää vaikka virolaisilta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

SEURAn toisessa artikkelissa haastatellaan Suomen 100-vuotisjuhlatoimikunnan pääsihteeri Pekka Timosta, ja nostetaan esiin myös mahdollisuus, että vanhakantaisen pelkurimainen pysähtyneisyysjohto voisi ehkä kariuttaa Norjan jo päättämän ja tarjoamankin lahjan toteutumisen Suomen puolelta, eli ns. Manun veto-fundeerauksen vaara on olemassa. Muodollisesti kieltäytyminen voisi tapahtua aiempaan mokaan viittaamatta perustuslakiin pikkumaisesti vedoten, ks. http://seura.fi/puheenaihe/huvittava-ajatus-haltin...

Mauno Primorsk (ent. Koivisto) ei ole horinafundeerauksineen likikään kaikille enää suuri guru ja auktoriteetti. Niinkin on fiksumpien piirissä ajateltu, että tyhmintä on sulkea myönteinen optio oma-aloitteisesti. Melkein kuin ilmoittaisi kv. geopolitiikkakuvioiden kiristyessä ympäristössään että me ei sitten kuulkaa hei missään mahdollisessa tilanteessa aggression kohteeksi joutuessamme oteta vastaan minkään ainakaan ihmisoikeuksia kunnioittavien maiden yhteisön apua se on jämpti se ja piste. ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- First we take Halti, then we take Petsamo and Viipuri... ;)
(Leonard Cohenia mukaellen - jääkööt Manhattan ja Berliini nykyisille haltijoilleen, eikä tuo Haltikaan niin tärkeä ole)  http://seura.fi/puheenaihe/huvittava-ajatus-haltin...

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Karjalaa ei halua takaisin kuin semantiikkaan taipuvaiset haihattelijat. Nykykarjala on loppuun ryöstetty ja raiskattu jättömaa että sillä ei kukaan tekisi mitään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No jopas Tuomas möläyksen päästi! Eipä ole poika tainnut edes käydä luovutetulla alueella.
Ajelepa Tuomas ensiksi Murheen ristille, se on Lemetin alueella oleva muistomerkki Raja-Karjalassa. Lähdepä siitä ajelemaan pohjoiseen satakunta kilometriä läpi Suistamon ja siitä risteilet Korpiselän ja Suojärven pitäjien alueilla muutamia satoja kilometrejä. Et ole ikinä nähnyt niin puhtaita järven rantoja ja metsäharjuja ja hyviä metsiä. Datsat eivät pilaa järviä, ne eivät ole rannoilla vaan meidän vanhoilla peltomailla.

Mantinsaaressa asui ennen sotia 1500 ihmistä, nyt siellä asuu yksi (1) valkovenäläinen (mikäli ei ole jo kuollut) sekä kymmenkunta karhua ja joukko susia. Koko saari on yhtä viidakkoa, oikea luonnonsuojelualue. Pakkoluovutettu Karjala on suunnattoman arvokas millä mittapuulla tahansa mitattuna.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On sanottu niinkin, että Suomineito saa kiittää koko itsenäisyydestään "äiti-Venäjää". - HAHHAH!! :D Venäjä ei ole ollut Suomen äiti senkään vertaa kuin Ruotsi. Hiljattain jokunen sata vuotta sitten koko itäslaavikansa tänne pohjolaan on tullut, yhtä aikaa mutta paljon väkivaltaisemmin tosin kuin romanit.

Ja Itänaapurin "hyväntahtoisuutta" Suomen itsenäisyydentunnustus oli samassa mielessä kuin häntä kainalossa esiintyvän ketun tarjous antaa kanalle lämmin kylpy padassaan. - Neuvosto-Venäjän kansallisuusasiainkomissaari JV Stalin esitti Suomen itsenäisyyttä 1917 ja Lenin allekirjoitti, molempien edellyttäessä että heidän aloittamassaan Suomen vallankaappauksessa 1918 voittavat punikit 'pyytävät' puna-Suomen liittymistä Neuvosto-Venäjään. Se ei toteutunut, mutta revanssisuunnitelma pantiin toimeksi vuoden 1932 hyökkäämättömyyssopimusta ja ikuisiksi sovittuja Tarton rauhan 1920 rajoja rikkoen Mainilan laukausten 26.11.1939 jälkeen 30.11. talvisodan hyökkäyksellä, joka aloitti Suomen suuren isänmaanmaallisen puolustussodan 1939-44. Täällä Suomineidon rohkeantarkkoja kuvia ennen ja jälkeen (luomuasussa ilman rihmankiertämää ja amputointitorsona kipeiden leikkausten jälkeen): http://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset