Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

77.Molotov-Ribbentrop-päivä: SAFKA-video ja ven.joukkojen sijaintikilpailutulos

  • Kansainvälis -ja kansallissosialististen diktaattorien jumalattomasta parisuhdeliitosta 1939 ei juuri hyvää syntynyt.
    Kansainvälis -ja kansallissosialististen diktaattorien jumalattomasta parisuhdeliitosta 1939 ei juuri hyvää syntynyt.
  • 77.Molotov-Ribbentrop-päivä: SAFKA-video ja ven.joukkojen sijaintikilpailutulos
  • Ja Alkuperäistä Suomineitoa luomuasussaan ilman rihmankiertämää esittävän hopeapinssin saa...
    Ja Alkuperäistä Suomineitoa luomuasussaan ilman rihmankiertämää esittävän hopeapinssin saa...


Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan sotilasliiton ja aseveljeyssopimuksen vuosipäivänä 23.8.2016 on tullut esiin ainakin kaksi ajankohtaista julkistusta. Uunituore video kertoo Mustan nauhan päivästä, ja esitämme "onnittelumme" suomettuneisuushenkisen kilpailun hopeapalkinnosta sekä osannotomme kultaisen johdosta.

1. JULKISTUS:  Video Mustan nauhan päivänä 23.8.(SAFKA):  
https://www.facebook.com/veikko.saksi/videos/10154567064334432/ 

Molo-Ribbe-päivää siis "juhlistetaan" maailmalla myös Mustalla nauhalla rintapielessä. Tyylikäs tapa. Suomessa on lisäksi mahdollista viitata samaan teemaan myös Alkuperäinen Suomineito -pinssillä ja riipuksella, koska suruvuosipäivän olennaisin asiasisältö meidän kannaltamme välittyy hyvin niidenkin avulla. Stalinin ja Hitlerin, kansainvälis- ja kansallissosialististen diktaattorien jumalattomasta parisuhdeliitosta 1939 ei tosiaankaan juuri hyvää syntynyt: jokunen ns. kansantasavalta ja mm. amputointitorso Suomineito. Näin se alkoi: 

23.8.1939 solmittiin Molotov - Ribbentrop -liittolaisuussopimus, ja jo kuukauden päivät sen jälkeen pidettiin panfasististen aseveljien yhteinen voitonpäivänparaati kahtiajaetussa Puolassa 22.9.1939:   https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9IFmBQS8FDc 

Toisen maailmansodan tiettävästi ensimmäinen laajamittainen siviilien joukkotuhonta oli Puolan miehityksen 1940 aikana Neuvostoarmeijan veljeskansansa selkäänpuukotuksen symboliksi noussut Katynin metsän massamurha.

Puolan jälkeen nielaistiin Baltian maat, Suomi, Tanska ja Norja ja... hetkinen, ei sentään koko Suomea. Euroopastahan löytyi tosiaan yksi pieni urhea gallialaiskylän moinen kansakunta, joka otti ja panikin talvisodasta alkaen vastaan diktaattorien voitonpäivänparaateille. Menetimme toki lopulta 12,5 % alueestamme itänaapurimme laittomaan hallintaan, toistaiseksi... 

Raskaimmin pitkän stalinistisen neuvostofasismin miehityksen ja sorron kokivat kuitenkin ne maat ja alueet, jotka Neuvostoliitto onnistuneesti miehitti ja liitti laittomasti itseensä heti toisen maailmansodan alussa 1939-40 ja sitten vielä uudelleen 1944-47. Noille maille sekä Suomen Viipurin läänille sodan päättyminen merkitsi neuvostomiehityksen paluuta. Muualta maahantunkeutujien venäläismiehitys on sittemmin jo poistunut, mutta ei vieläkään Suomineidon alkuperäisiltä alueilta Karjalassa ja Petsamossa - toistaiseksi. 

 

2. JULKISTUS:  Heinäkuun 2. päivänä julkaistun sotilasasiantuntijoille ja maallikoille yhteisessä geopoliittisgeodeettisessa kilpailussa tarkoitus  oli arvioida ja perustella venäläisjoukkojen lähisijoitus presidentti Putinin esittämän näkemyksen puolustamiseksi, ks. KILPAILU: arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus - hyvät palkinnot! 

Tehtävänä oli keksiä hyvä korkeintaan 140 sanan todistelu sille, että venäläisjoukkoja ei ole 1500 km lähempänä Suomen nykyistä (siis ei alkuperäistä) rajaa! PÄÄPALKINTONA luvattiin parhaimmassa tapauksessa Täysi Luottamus kahdenvälisen vuoropuhelun avoimuuteen ja Kultaisen naapuriystävyyden vilpittömyyteen. HOPEApalkintona luvattiin Alkuperäinen Suomineito -pinssi ja riipus.

Lohdutuspalkintona muille luvattiin vilpitön vakuutus melko varmasta optiosta tai ainakin mahdollisista turvatakuista muissakin tapauksissa...  

Palkintoarviointijury on päätynyt vakaasti harkittuaan kilpailun yllätyksettömän ja varsin keskinkertaisen tason huomioonottaen myöntää luvatun hopeisen palkinnon vain puoliksi eli pinssin kilpailijalle Leo Mirala todistelusuorituksesta 2.7.2016 15:32 - "onnittelumme"! 

Kunniamaininta ilman palkintoa myönnetään kilpailijalle Mika Pietilä todistelusuorituksesta 3.7.2016 12:55  - 'onnittelut'! 

Pääpalkinnon eli kultaisen luottamuksen pitäkööt tykönään ne, jotka katsovat sen vilpittömästi ansaainneensa - mahdollisesti eräinä niminä esiinnousseet P. Visuri ja Aleksanteri-instituutin 'parhaimmisto' juhlivat tänään Sovjetskoje Igristojen poksauttamalla, omakustanteisesti toki!

 

Lue Myös: 

Karttoja 1921-42 

25 v sitten: Viro vapaaksi! Suomi kokonaiseksi? 

Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Ribbentrop-sopimuksensa aikoihin oli natseilla ja kommunisteilla hyvät välit. Mutta Molotov ei antanut sen pettää itseään - "Neuvostoliiton täytyy toimia pitkällä tähtäyksellä"..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tottakai välit olivat hyvät, kun Saksanimavoimat ja panssarivoimat luotiin rauhansopimusta kiertäen Stalinin Neuvostoliitossa.
Taisipa Suomikin olla mukana sukellusveneissä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämä arvokas palkinto tipahti juuri postiluukusta. Kiitoksia jurylle!

Palkinto on todiste siitä, että olen päässyt informaatiosodassa jo melko korkealle ammatilliselle tasolle. Tarvitaan melkoinen joukko Putinin trollisotureita kirjoittelemaan valheita, silti helposti jäävät toiseksi.

Älä kerro kellekään että Savossa on jos toisen Rollaattoripataljoonan RP2 kokoaminen täydessä vauhdissa. Eräs tuttavani, upseerin poika osaa hiukan ameriikkaa, hän otti tehtäväksi selvitellä rollaattoreiden Nato-yhteensopivuutta. Niin että eteenpäin sanoi mummo hangessa!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Molo-Ribbe-sopimus on siis syytä saattaa lopullisesti historian lehdille myös eheyttämällä Suomineidon alue ainoisiin oikeisiin alkuperäisiin Tarton rauhan rajoihin. Ennen Karjalan&Petsamon ym. palautustakin voitaisiin kuitenkin jo tehdä jotain!

Kohtuullista olisi esimerkiksi luopua maahantunkeutujien tekemistä paikkakuntien nimiväärennöksistä. Esimerkiksi Uuras (ruots. Trångsund), jolla ei tiedetä olleen lainkaan venäjänkielistä nimeä ennen Molo-Ribbeä sai vuonna 1948 stalinisteilta uuden nimen suuren talvisodassa kuolleen saatanallisen maahantunkeutujakonekiväristin Kuzma Vysotskin mukaan:( https://fi.wikipedia.org/wiki/Uuras

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset