Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

KILPAILU: arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus - hyvät palkinnot!

  • Suomineito luomuasussaan: viralliset rajamme vuoteen 1947 saakka
    Suomineito luomuasussaan: viralliset rajamme vuoteen 1947 saakka
  • KILPAILU: arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus  - hyvät palkinnot!

KAIKKI MUKAAN kilpailuun! - Tutki linkin takana olevia harvinaisen korkearesoluutioisia karttoja eri vuosikymmeniltä ja tee oma arviosi lähimpien venäläisjoukkojen todennäköisistä  nykysijainneista!  Kartoissa on nähtävissä tarkkoja maastomuotoja ja kaikki itärajantakaisetkin pitäjänimet suomenkielisissä muodoissaan ennen neuvostomiehittäjien tekemiä nimenpäivityksiä (vrt. Koivisto/Primorsk)!

- VOITA PÄÄPALKINTONA siihen tulokseen päätyessäsi parhaimmassa tapauksessa Täysi Luottamus kahdenvälisen vuoropuhelun avoimuuteen ja Kultaisen naapuriystävyyden vilpittömyyteen - osanottomme!

- Voita HOPEApalkintona Alkuperäinen Suomineito -pinssi ja riipus keksimällä hyvä korkeintaan 140 sanan todistelu sille, että venäläisjoukkoja ei ole 1500 km lähempänä Suomen nykyistä (siis ei alkuperäistä) rajaa!

- Lohdutuspalkintona muille vilpitön vakuutus melko varmasta optiosta tai ainakin mahdollisista turvatakuista muissakin tapauksissa...  


Kultainen pääpalkinto jaetaan heti, kun kilpailijasta itsestään alkaa siltä tuntua, että on vakuuttunut. Hopeapalkinnon voittaja julkaistaan elokuun 23. päivänä (Molotov-Ribbentrop-pv) ja pinssi sekä riipus jaetaan heti osoitetietojen varmistuttua postitse. - ONNEA KISAAN!

> Karttoja 1921-42  

 

P.S.  Wanna-be-tykistökenraali  Putin tet-harjoittelussa Viipurin läänin Kaukjärven Perkjärven kovapanosleirillä maaliskuussa 2014

P.P.S.  Kaukanako muuten ovat Venäjän lähimmät ydinaseet? Königsbergissä/"Kaliningradissa" saakkako vai ehkä  Perkjärvellä tai Suursaaressa, vai sittenkin Petsamossa? Alakurtissa tuskin, se kun on sentään Korvatunturin juurella ja Markus-setä on opettanut että...
 

* * *

VÄLIAIKATIETOJA 7.7.16: Yllättäen tähän asti 'paras' eli 'uskottavin' ja vakuuttavin Putinin-puolustelutodistelupuheenvuoro on tullut julkisuuteen kilpailumme ulkopuolelta, mistä syystä perustimme kilpailuun uuden sarjan "ulkoilmoittautuneiden sarja". Sarjan voittaja palkitaan aikanaan tarjoamalla hänelle kullattua hopeista Alkuperäinen Suomineito -viestihopeaa.

Tähän kilpailun ja keskusteluun osallistujat voivat myös esittää omia ehdotuksiaan 'ulkoilmoittautuneiden sarjaan' tuomalla tänne linkin ja lyhyen selitteen muualla mediassa bongaamistaan kelvokkaimmista/pateettisimmista kulta- ja/tai hopeapalkintokandidaattipotentiaaleista. Lupa kilpailuun osallistujaksi ilmoittamiselle hankitaan jälkikäteen kilpailujärjestäjän toimesta, kun lopullinen yleisöarvostelu ja juryn pisteytysarviot on tehty. Esimerkiksi Pekka Visurille ei vielä tässä vaiheessa ole ilmoitettu hänen mahdollisuudestaan voittaa lupaamamme upea palkinto. - Mahtaa yllätys jättipottitapauksessa olla mieleen!  :D

Suositeltava promoamisviesti somelevitykseen:

Psst! Muista osallistua geopoliittisgeodeettiseen KILPAILUUN!  
- Arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus presidentti Putinin esittämän näkemyksen puolustamiseksi - hyvät palkinnot! ks. > rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219510-kilpailu-arvioi-ja-perustele-venalaisjoukkojen-lahisijoitus-hyvat-palkinnot


* * *

Lue myös: - Putin, pyydä anteeksi ja palauta Karjala 100-vuotiaalle Suomineidolle! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässähän noita on.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012122...

Putinin välimatkamittari on pahasti epäkunnossa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaikka onkin kylmän teknisesti ottaen jossain määrin kai perää siinäkin, ettei Putinin toteamus täysin vastaa läntisiä tiedustelunäkemyksiä, joita Suomikin orjallisesti noudattaa, niin tosiaan on hyvä muistaa myös yleisiä syitä, joihin pohjaten geopoliittiset realiteetit ja tosiasioiden tunnustamisen pohjalta syntyvä viisaus alkavat.

Miksi hehkuttaa jonkin esitetyn yksityiskohtanippelitiedon pikkumaisen tarkkaa mittavirhettä, kun voisimme korostaa yhteneviä näkemyksiä laajassa mittakaavassa ja ystävyyden hengessä nyt ilmennyttä media-ajojahtia tasapuolisemmin? Ihan varmasti tavallaan Putin oli tavallaan oikeassa. Eikö tehtävämme olekin yrittää selvittää millä tavalla, ja ehkä näin nostaa omaakin tietoisuustasoamme korkeammalle? Siksi juurikin olemme päättäneet vakavien kansalaispiirien ja kaupallisten yhteistyökumppaniemme kanssa järjestää yleisökilpailun kovasti nyt kaivatussa myönteisessä hengessä! Jos ja kun Suuren Johtajan aivoitukset ovet meille maanmatosille vähän arvoituksellisia ja kryptisiä (tutkimattomat ovat Gospodinin tiet, eikä ole meidän asiamme tietää aikoja ja päiväkohtaisia sijoituksia) niin kai tässä sentään voidaan tyynnytellä esittää tietomme edes Luottamuksen perusteista eli että objektiivinen pravda on joka tapauksessa sen puolella jolla se on hallussaan voimapoliittisin perustein.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Omasta ja muiden vakavien kansalaispiirien mielestä olisi vaan ihan oikein, jos Suomessa nähtäisiin nyt vaivaa sen eteen, että itänaapurimme johtajan mainetta ei täysin vedetä lokaan yksin pienen ehkä tahattomankin mittakaavalipsahduksen takia. Saattoihan se olla tarkoituksellinenkin lapsus huomiomme kiinnittämiseksi johonkin mitä ei ole diplomatiapiireissä tapana sanoa epäsuorattomasti, missä tapauksessa meidän on syytä pohdiskella mielissämme tämän syitä, ja ottaa opiksemme.

Tähän nojaten julistettiin kilpailu arvioida ja perustella venäläisjoukkojen lähisijoitus presidentti Putinin esittämän näkemyksen puolustamiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siinä ei auta edes ptesidentinhallinnon päällikön kootut selityksetkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Se 1500 m leveyskö kun Kremlin sivuilla puhutaan syvyydestä? (piti muokata 1500 m kilometreiksi, mutta ehkä Putinille sattuikin mittavirhe?)

PS. Tässäkin tätä olisi,

Venäjä kasaa sotavoimaa pohjoiseen - katso uudet kuvat tukikohdista aivan rajan takana

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000008402...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

No onhan tuo kylmän teknisesti ottaen jossain määrin kai noinkin mutta...

Kilpailumme tarkoituksen ja naapuriystävyyden leventämisen pidentämisen laajentamisen syventämisen hengessä pitäisi yrittää miettiä Venäjän Ajatuksen näkökulmasta, miten perustella sitä ilmeistä Tosiasiaa/Pravdaa, että joka tapauksessa 'objektiivisesti' tarkastellen venäläisjoukkoja ei ole 1500 km lähempänä Suomen rajaa, kun kerran valtakunnanjohtaja on niin sanonut. Kolmesti. Kuka herransa kolmesti kieltää...

Siis: millä tavoin ja näkökohdin tässä tilanteessa voidaan diplomaattisesti todeta, että Suuri Ystävämme oli taas kerran oikeassa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Jotain tämän tapaista siihen täytyy liittyä:

Half of Russians Believe Putin is Poorly Informed of Situation in the Country, Poll Shows

http://www.themoscowtimes.com/news/article/half-of...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #6

Mitä? Eikö Hyvälle Tsaarille ole kerrottu alamaisten pahoista teoista ja korruptiosta ymsensellaisesta? Jos messias tietäisi, mitä maailmassa tapahtuu, hän jalkautuisi kremlistään ja panisi tuulemaan...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Niinkin, mutta Putin on Neuvostoliiton kasvatti ja NL:n aikoihin saattoi käydä mm. niin että Moskovaan ilmoitettiin suunnitteilla olevan tehtaan valmistuneen aikataulun mukaisesti, vaikka ei vielä ollut edes rakenteilla. Ts. Putin ei usko että niitä tukikohtia Suomen rajan läheisyydessä on vielä olemassakaan, mitä nyt Jäämeren laivastotukikohta pääsi unohtumaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Voi tietysti olla niinkin.? Mutta siinä tapaukseesa täytyy epäillä Putinia myös huonosuskoisuuden lisäksi myös alkavasta muistisairaudesta?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090820313645_...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Jos oikein muistan, oli Putin itse paikalla tätä harjoitusta seuraamassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Ovat jatkaneet ostoksia ja Putin näki joukot moninkertaisina, samat miehet pyörivät Putinin silmissä:

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2014/08/12/le...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #21

Eikös muuten joku toinenkin menneen maailman nyt jo ancien régimen sommelier tehnyt merkittäviä hankintoja vielä viimeisinä bunkkeriviikkoina? Konjakkiakin taisi mennä. Sittenhän lopuksi otettiin veilä venäläistä vodkaakin kovemmat paukut ihan viimeisen dosvidanijan nasdorovjekyytipojaksi. Onkohan Puutiainen varannut jotain sydänlääkettä tms. pahimman varalle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Todennäköisesti mahdollisiin brittien kanssa käytäviin kauppaneuvotteluihin sisältyy myös mallasta tai blendiä laatikoittain tänne:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/putin_komento...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

Wanna-be-tykistökenraali Putin tet-harjoittelussa Viipurin läänin Kaukjärven Perkjärven kovapanosleirillä maaliskuussa 2014: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000007236...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

"Putin ei usko että niitä tukikohtia Suomen rajan läheisyydessä on vielä olemassakaan, mitä nyt Jäämeren laivastotukikohta pääsi unohtumaan."

Hyvä Seija, tuossa on yritystä! Joku kenkku ex-taistolainenkin vaan voi kuitenkin juovuspäissään muistella ääneen, että vastahan Putin itse pian Krimin valtauksen jälkeen johti interrajaseutuharjoituksia tyksitökenraaliakin leikkien Viipurin läänin Perkjärvellä Kannaksella, mistä ei kaksipäisen linnuntietäkään ihan tule 1500 kilsaa nykyrajalle. Mutta jos matkamittarina toimiva kaksipääkotka lentää juovuksissa niin kuin ne ilmatilaloukkaushävittäjätkin kai ehkä niin voihan niitä mutkakilsoja kertyä ja kerosiini palaa... :D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Vodkaa, vodkaa! Komisaario Palmu!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joskus kommenteista joutuu poistamaan tuplia. Putinin pitäisi poistaa tripla, alkuperäisineen päivineen...

Vai onko sittenkin tuo tuhannen kilometrin mittakaavavirhe vaan sitä samaa 'suuri maa, suuret toleranssit' -mentaliteettia kuin on ilmatilaloukkausvahingoissa, joissa rapatessa roiskuu, vaikka äijät tekevät kiusaa myös muutaman desimetrin tarkkuudella ns. tynnyrikierteessä vai mikä se hävittäjien uhitteluele nyt olikaan nimeltään?

Siis kun kerran kaikki tietävät, ettei Ukrainan itärarajankaan lähellä ole venäläisjoukkoja "tuhannen kilometrin tarkkuudella" eikä ollut etelämpänäkääm Krimillä, niin ihan samalla tarkkuudella ei pienimmätkään vihreät sotajoukot uhkaa Suomineitoakaan. ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin ei valehtele. Tykistön alikersantin strategian taidoilla ongelma on hetkessä ratkaistu:

Kaikki kynnelle kykenevät Venäjän taistelujoukot ovat Moldaviassa!
Putinin loistavaa järjenjuoksua osoittaa se että koska Niinistö lupasi että emme hyökkää, Suomen suunta on rauhoitettu. Ukraina on käytännössä täydellisessä motissa. Hetkessä koko Ukraina on vapautettu fasistien ja natolaisten vallasta ja pian kansa äänestää liittymisestä Venäjään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Za, Leo! Tuosta komentista täytyy antaa jo papukaijamerkki. Olet vahvaa hopeapalkinnonvoittajasarjaa, ellet peräti lunasta kultaista tarkkanäköisessä uskossasi.

Vaikka onkin kylmän teknisesti ottaen jossain määrin kai perää siinäkin, ettei Putinin toteamus täysin vastaa läntisiä tiedustelunäkemyksiä, joita Suomikin orjallisesti noudattaa, niin tosiaan on hyvä muistaa myös yleisiä syitä, joihin geop... ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219510-k...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Moldavian itäreunalla on venäjänkielinen Transnistrian alue. Siellä on ollut jo pitkään venäläisiä joukkoja ja tukikohtia. Sinne on ollut helppo viedä Dnistrel-jokea myöten laivoilla ja proomuilla vaikkapa miljoona miestä. Sieltä käsin Ukraina on jo saarrettu.

Putinin suurta älykkyyttä osoittaa uuden sodan aloitusrutiinit: Niinistö käski viedä Venäjän sotajoukot huitsin nevadaan. Putin kysyi että riittääkö 1500 km. Niinistö antoi luvan, siis Niinistö ja Suomi on syyllinen kohta tulevaan Ukrainan miehitykseen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Veikko, ehdotan että palkintojen jakotilaisuus järjestetään ensi lauantaina 9.7.2016 Hakaniemen torilla klo 12. Minä järjestän kahvitarjoilun ja elävää musiikkia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jaahas. Perustelut? Eikö Molo-Ribbe-päivä ole riittävän juhlallinen vaihtoehtojulkistusajankohtaasi verraten?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kannatan alkuperäistä palkintojakopäivämäärrä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voihan tietysti ollakin niinkin, että Kamenskan ja Alakurtin moottoroitujen prikaatien tehtäväksi onkin määrätty valtiorajarikosten tekemisen estäminen Suomen rajalla ja estää laittomien maahantunkeutujien (turvapaikanhakijoiden) tulo Suomeen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin välineet siihen hyvin riittäisivät?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niin. Ei Alakurtin suunnalla Korvatunturinkaan suojaamiseen noin järeää arsenaalia tarvita. varsinkin kun venäläisdoktriinin mukaan Pakkasukko rulettaa lahjahuoltoa ja hänhän asuu Pohjoisnavalla, jonka Putin valloitti jo kymmenkunta vuotta sitten viemällä Venäjän lipun meren pohjaan (suomalaisteknologian avustuksella sitä joskus koskeneesta pakotekohtelusta huolimatta).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta vain varmuuden vuoksi. Iltasanomien kuvan mukaanhan Alakurtin prikaati onkin reservissä. Ennen seuraavaa turvapaikanhakijoiden tulvaa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joku kirjoitti että Wikin mukaan itärajan pituus on 1349 km. Ehkä se on maarajan pituus? Meriosuuksilla lisättynä voisi olla lähellä 1500 km:ä, mikä on viime aikoina ollut yleisemminkin viitattu luku kuin Putinin puheessa.

Muistaakseni Niinistö oikaisi pari päivää sitten jotain ruotsalaista mainitsemalla tuon yhteisen rajanpituuden ja olen kuullut ja lukenut muissakin nyky-yhteyksissä. Voi olla että tarkoituksella on tehty hämmennystä herättävä tulkintapähkäilynaihe, jostain syystä.

Miten muuten selkeällä lyhyellä virkkeellä ilmaistaan, että joukot on viety kauemmaksi koko 1500 pitkän rajan pituudeltaan sen kaikilta osin? No, ei se tuon pidemmäksi tulisi se lause, mutta siitä tosiaan puuttuu miten kauaksi on missäkin kohtaa viety. Luulen että Alakurtissa puhutaan sadoista metreistä, jossain vähäisemmässä kohdassa voi olla kymmeniäkin kilsoja.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älkäähän nyt veljet ruvetko saivartelemaan Putinin sanojen merkityksistä ja ymmärryksestä. Kerrankos siinä on erehdytty ja kerrankos ns. läntisiltä havainnoitsijoilta on jäänyt isommatkin asiat huomaamatta.

Eikö Veikon tehtäväksianto ollut riittävän selkeä:

KILPAILU: arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus - hyvät palkinnot!

Ajattelin että se Kultainen palkinto voitaisiin jakaa viikon päästä Hakaniemen torilla:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onpa sinulla hyvä muisti, siitähän on jo yli 6 vuotta. Joka Vappu patsaalla kokoontuu muutama uskollinen toveri.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Ajattelin että se Kultainen palkinto voitaisiin jakaa viikon päästä Hakaniemen torilla:)"

Aivan Leo. Kultaisen pääpalkinnon saa tosiaan jokainen jakaa itselleen heti kun siltä alkaa autuaallisesti tuntua että Täydellinen Luottamus ja eeppisellä tavalla liturgiatasoinen surkriittinen ymmärrys suuren naapurimme rauhanpolitiikkaa kohtaan on saavutettu näitä kartanmittaustulkintoja myöden. Kuten sanottu, palkintolautakunta esittää jo ennalta kullekin pääpalkinnonvoittajalle lämpimän osanottonsa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin puhui totta, se on lähtökohta. Hän tarkoitti että pohjois-Venäjältä on siirretty kaikki hyökkäysjoukot muualle (Moldovaan). Parhaat joukot ovat tietysti olleet Suomen vastaisella rajalla koska sillä suunnalla on ennenkin ollut kovin vastus. Varuskunnissa hyökkäykseen kykeneviä joukkoja on vain 10-20 prosenttia. Suurin osahan on huoltoporukkaa, kokkeja, varastomiehiä, aseseppiä, politrukkeja, tajoilijoita, viihdyttäjiä yms. Ne tietysti ovat jääneet paikoilleen.

Putin uskalsi sanoa tämän koska Niinistö antoi lupauksen että SA pysyy omissa varuskunnissa. Olihan tämä pieni lipsahdus jossa paljastui joukkojen siirrot uusille alueille. Mutta meidän rajoillamme ainakin on rauhallista toistaiseksi.

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Huomasikohan kukaan kommentoijista, että Ylen teksti-tv:n sivulla oli jo eilen uutinen, että kyseessä on tulkin kömmähdys? Sattumaa tai ei, mutta media revitteli heti estottomasti tästäkin "uutisia" ennen kuin kukaan edes tarkisti, mitä oikeasti on sanottu. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Vaikka Putin sanoisi mitä, siitä vääntämällä väännetään pelottelua, uhkailua tai valehtelua. Tietysti se passaa hyvin sille taholle, joka laskee hyötyvänsä tällaisen propagandan lietsomisesta.

Poliitikkojen puheisiin kannattaisi aina suhtautua tietyllä varauksella, mutta jatkuva pelottelu ja mustamaalaus menettää ajan oloon uskottavuutensa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Alkuarvio Kilpailijalle Mika Pietilä, todistelusuoritus 3.7.2016 12:55

- Yess!! Noin sitä pitää, Mika! Olet periaatteessa vahvaa hopeapalkinnonsaaja-ainesta, siinä määrin pääpalkintohenkinen tuo sääntöjen mukainen alle 140-sanan selityksesi on. :)

Toisaalta kuitenkin kilpailuohjeessa edellytetään hopeapalkinnon kriteerinä Putinin lausuman kirjaimellisen tulkinnan 'oikeutuksen' uskottavaa tai muuten vahvaa 'todistamista' eli todistelua. Se, että oikeaoppis-yya-tyylisesti hieman jälkijättöisesti ja faktoista piittaamatta ylimielisellä besserwisserasenteella takerrut eiliseen vedoten joskus alkuvaiheessa medialle tarjottuun ja sittemmin kestämättömäksi osoittautuneeseen/kumottuun excuseen, että kyse muka olisi ollut käännösvirheestä, on sinällään ihailtavaa kultaisen asenteen ilmentymää, josta saat korkeat 'myötätuntopisteet'.

Ihan hyvin tuo tekeleesi kuitenkin menettelee myös 'ensihätävalheena tehtyjen todistelujen sarjassa kremlinohjeita odotellessa'. Kilpailet kelvosti sekä pää- että hopeapalkintosarjassa ja voit hioa lausumaasi vielä paremmaksi aina elokuun 12. päivään saakka. Kiitos osallistumisesta
- JATKOON!

t. Alustava Kisajury

HUOM! Parannellut versiot todistelusuorituksista on kukin tallennetteva aina erillisinä uusina kommentteina mielellään aiempien vastauksiksi, eikä aiempia muokaten.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

VÄLIAIKATIETOJA:

Yllättäen tähän asti 'paras' eli 'uskottavin' ja vakuuttavin Putinin-puolustelutodistelupuheenvuoro on tullut julkisuuteen kilpailumme ulkopuolelta, mistä syystä perustimme kilpailuun uuden sarjan "ulkoilmoittautuneiden sarja". Sarjan voittaja palkitaan aikanaan tarjoamalla hänelle kullattua hopeista Alkuperäinen Suomi -viestihopeaa.

Kilpailuun virallisesti ilmoittautumattomien sarjassa siis toistaiseksi ykköspaikan on napannut tutkija Pekka Visuri, jonka mukaan Venäjä on vetänyt joukkojaan Suomen lähialueilta ja joka muutenkin kääntää asiat vakiintuneella ammattitaidolla ikään kuin asiapuheenomaisesti käännellen ja väännellen seikastoja päälaelleen selittelee 'kokonaiskuvan' 1500 kilometrin emävalheesta itänaapurin Führerin eduksi leimautumatta oikeastaan lainkaan desanttidosenttimaiseen suoran rehelliseen ja reiluun yya-hehkutukseen. Ks:
- http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/131...
- http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070521849537_u...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Huom! Tähän kilpailun ja keskusteluun osallistujat voivat myös esittää omia ehdotuksiaan 'ulkoilmoittautuneiden sarjaan' tuomalla tänne linkin ja lyhyen selitteen muualla mediassa bongaamistaan kelvokkaimmistasta/pateettisimmista kulta- ja/tai hopeapalkintokandidaattipotentiaaleista. Lupa kilpailuun osallistujaksi ilmoittamiselle hankitaan jälkikäteen kilpailujärjestäjän toimesta, kun lopullinen yleisöarvostelu ja juryn pisteytysarviot on tehty. Esimerkiksi Pekka Visurille ei vielä tässä vaiheessa ole ilmoitettu hänen mahdollisuudestaan voittaa lupaamamme upea palkinto. Mahtaa yllätys jättipottitapauksessa olla mieleen!! :D

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

...eivätkä muuten Aleksanteri-instituutin änkyrä-Markutkaan vielä tiedä mahdollisesta ennakosuosikinasemastaan. ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Visuri on Putinin miehiä, hänet pitää diskata kilpailijoiden joukosta:)
Mielestäni minun päättelyni on paras. Varsinaiset hyökkäykseen pystyvät taistelujoukot on viety Moldovaan:
A. Matkaa on sinne 1500 km.
B. Niiden siellä olo ratkaisee Ukrainan ongelman kertaheitolla!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Parahin Leo, on ihan hyvä että sitoudut suoritukseesi ja tsemppaat itseäsi ja kannustat muitakin huomaamaan sen jonkinasteisen erinomaisuuden, mutta voinet sentään jättää pisteytysarviot Tuomariston tehtäväksi. ja eritoten sen kuka kenties on syytä diskata ja kuka ei, ja josko Putinin miehiä tai piilosellaisia ehkä on kilpailuteemojen piiriin kuuluvissa yhteyksissä enemmänkin... ;(

Muistutan myös mahdollisuudesta hankkia palkintoesineitä eli pinssejä ja riipuksia vaivattomammallakin tavoin kuin vain voittamalla kieltämättä vaativa asiantuntijuuskilpailu. Kehotankin Sinua ehkä hienoisena maallikkosarjan ennakkosuosikkinakin suhtautumaan kisaan nöyrän kilpailuhenkisesti muitakin tasabvertaisina kunnioittaen! Siksipä ehdotan Sinulle ja muille mukaantuleville kilpailumme julkisuuskampanjaa - levittäkää eteenpäin ao. promoamissanomaa:

* * *

Psst! Muista osallistua geopoliittisgeodeettiseen KILPAILUUN!
- Arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus presidentti Putinin esittämän näkemyksen puolustamiseksi - hyvät palkinnot!
ks. > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219510-k...

* * *

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin on vetänyt sotajoukot 1500 kilometrin päähän Suomen rajasta, eikö näin hän sanonut? Mutta sanoiko hän mihin ilmansuuntaan? Jos vaikka länteen? Silloinhan ne ovat merellä olevia joukkoja Atlantilla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset