Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

"Voiton päivän" 9.5. venäläisfasistinen riekunta voisi jo loppua

  •  Miksi kummankaan toisen maailmansodan aloittajasyyllisen hirmutekoja ja anschlusseja tulisi juhlia?
    Miksi kummankaan toisen maailmansodan aloittajasyyllisen hirmutekoja ja anschlusseja tulisi juhlia?
  • Kaksipääkotkan jakomielisyyttä: itäfasistit kalistelevat yhä aseita Stalinin imperialismin ja punaholokaustin kunniaksi.
    Kaksipääkotkan jakomielisyyttä: itäfasistit kalistelevat yhä aseita Stalinin imperialismin ja punaholokaustin kunniaksi.

Jotta Suomen ja EU:n ja ihmiskunnan "kelpo naapuri" ja ikuinen silmäterämme hyvässä ja pahassa eli Venäjä lopultakin lunastaisi 1990-luvun alussa antamansa lupauksen ja modernisoituisi kutakuinkin normaalin nykyaikaisen sivistys- ja oikeusvaltion ja ihmiskasvoisen kansakunnan tasolle, sen olisi syytä luopua parista kolmesta pahastaan. Yksi ja ehkä keskeisin niistä on kulttuuriselta symboliarvoltaan stalinilaisen perinteen mukainen tapa riekkua ns. voiton päivää 9.5. leimallisen natsionalistisin ja militaristisin menoin ja muutenkin selkeästi erillään länsieurooppalaisten  8.5. vietettävästä Voiton päivästä.

Vodkanhuuruinen, sivistymätön ja monin tavoin nolo isovenäläishenkinen sotauhoriekunta kuitenkin näyttää edelleen jatkuvan, vaikka kaikkien tiedossa luulisi olevan voiton tulleen etupäässä Lännen ansiosta ja fasismin vallan jatkuneen Venäjällä yli puoli vuosisataa Hitlerin kuoleman jälkeenkin. Venäjä myös jatkaa yhä Stalinin ja Hitlerin Molotov-Ribbentrop-liittosopimuksen nojalla tehtyjen laittomien aluelaajennusten* voimassaoloa.

Toukokuun 8. päivää vietetään Länsi-Euroopassa perinteisesti muistaen sodan loppumista, Hitlerin hallinnon kukistumista ja vapauden koittamista länsiliittoutuneiden voiton myötä. Itä-Euroopassa ja Baltian maissa ei nähdä aihetta juhlia toukokuun  9. päivänä natsifasismin vaihtumista neuvostofasismiin.

Raskaimmin pitkän stalinistisen neuvostofasismin miehityksen ja sorron kokivatkin maat ja alueet, jotka Neuvostoliitto miehitti ja liitti laittomasti itseensä heti toisen maailmansodan alussa 1939-40 Stalinin sovittua asiasta Molotov - Ribbentrop -liittolaisensa Hitlerin Saksan kanssa elokuussa 1939. Noille maille sekä Suomen Viipurin läänille sodan päättyminen merkitsi neuvostomieh... ks. Voiton päivä 8. vai 9. toukokuuta? - Eurooppa ja Venäjä käsi sydämellä

 

Nootti Sergei Lavroville:
Korkeasti kunnioitettu Herra Ulkoministeri,

Esitämme Suomen ja Euroopan kansalaisten jakaman huolen siitä, että olette tukenut maanne viimeaikaista vihakampanjaa maanosamme demokraattisia ja rauhantahtoisia kansakuntia kohtaan. Tuomitsemme Venäjän Federaation uhkailuluonteiset vaatim... ks.  "Voitonpäivän" 9.5. neuvostotyylinen sapelinkalistelu

 

*)  Joukkoahdistellun Suomineidon karttoja vv. 1921-42 

 

P.S.  Tästä se alkoi! Ensimmäinen Voiton päivän paraati 1939 syksyn yleisinternatsionaalissa: 

https://

 

LUE MYÖS:

Vuoden 1939 neuvostofasistis-natsistinen Voitonpäivän paraati Puolassa

Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Näinhän se on, piru voitti belsebuupin. Voittaja on aina oikeassa, vaikka syytä olisi sekä sysissä että sepissä. Suuri teurastus ja valtavat tuhot. Voimme vain toivoa, että uho vähitellen väljähtyisi. Veikon esittämien kaltaiset näkökohdat avartavat.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Piru&Belsebub. Mustaakseni Väinö Tannerin kerrottiin sanoneen talvisodan jälkeen, että jos muualta ei apua heru, on perkelettä vastaan saatava puolustautua vaikka saatanan avulla. Saksasta kehkeytyi sotien jälkeen nopeasti moderni oikeusvaltio joka tuli pian toimeen omalla työllään. Läntinen saksa saavutti hyvinvoinnin ja demokratian jo 1940-50-luvulla, ja itä-Saksankin tasavalta demokratisoitui 1990-luvulla.

Voisiko muuten "ökyvauras" Venäjäkin pikku hiljaa jo opetella tulemaan toimeen omillaan, ilman kolonialismisampoaan? Siis kun sinne on niitä EU-aluetukia ja ihan silkkaa kehitysapuakin syydetty 90-luvun alusta viime vuosiin monenlaisilla nimikkeillä ja momenteilla, mitkä miljoonat ovat tainneet mennäkin yllättäen ihan arvattaviin epäeettisiin kohteisiin. Siis kun se talousrakenne on vielä vähän vaiheissa, siis paikallaan edelleen polkee eikä vientiteollisuutta ole paitsi raaka-aineiden myyntiä ja eräiden luomutuotteiden laatu myös kelpaa lännen ihmiskauppapiireille tosin ;)

Kun siis ne öljy- ja kaasuvarat ovat pitkälti myös suomalaiskansojen alueilta riistettyjä (+karjalanmännyt ym.), joiden varassa herrakansa siellä ökyimperiumiaan yhä pyörittää ja välillä pienet punaruskeat maanmiesdesantit vie rajojen ulkopuolellekin...

Tuolla Adressit.comissa on mahdollisuus allekirjoittaa Väärän voitonpäivän 9.5. stalinistijuhlan vastainen adressi http://www.adressit.com/stalininvoitonpaivakiellet...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Totta,sotien juhlinta voisi loppua. Jostain syystä meidänkin täydet sataset juhlitaan sotaa muistaen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siinä vaan on se ero, että Saksan ja Neuvostoliiton toinen maailmansota oli niiden omaa syytä, kun aloittivat liittolaisina ja aseveljinä hyökkäämällä ja naapureidensa alueita yhdessä ryöstämällä. Meidän talvi- ja jatkosota olivat samoin kuin niiden välinenkin aika Suomineidon suuri isänmaallinen puolustussota, ks. vaikka http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No itse vastasit siihen,että miksi sodan juhlinta ei lopu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Toisilla loppuu, toisilla ei. Suomessa ei olla sodanaloitusta ja hyökkäyssotaa juhlittukaan, kun oltiin vain joukkoahdistelun uhri. Sitä sopii juhliakin että onnistuttiin niinkin hyvin puolustautumaan jopa ihan yksin ja liittoutumattomanakin talvisodassa. Ja jatkosodan jälkeenkin säilytettiin itsenäisyys ja pääosin myös maa-alue (-12 %). Saksassakaan ei enää 1945 jälkeen ole juhlittu sen imperialistisia saavutuksia venäläläiseen malliin, vaikka se aloitti sodan siinä missä Venäjäkin ja Hitler oli yhtä syyllinen 2. maailmansotaan kuin Stalinkin.

Mutta se toinen Molo-Ribbe-liittolaismaa eli Venäjä piti stalinistifasistismilitaristiset hyökkäyssodanylistäjäiset tänäänkin ja yhtä häpeilemättä jatkaa naapureilta ryöstettyjen alueiden laitonta miehitystä kuin vuoden 1939 syyskuussa pidetyissä ensimmäisessä Molo-Ribbe-liiton voitonpäivänparaatissa Puolassa, ks. http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21665...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kommentoija Ralf Karlsson tuolla Simon Elon blogissa tuntuu uskovan Neuvostoliiton liki yksin kaataneen natsi-Saksan. Muistutin muiden tosiasioiden ohessa siitä että myös venäläiset olisi pitänyt vapauttaa fasismista jo 1945 eikä vasta 1990-luvulta alkaen hitaasti, ehkä lopullisesti tällä vuosikymmenellä, ks. http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216660-su...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Blogisti Janne Suuronen ihmettelee Obaman Japanin matkaan ja Ylen kirjoituksiin liittyen mikä kv. anteeksipyynnöissä on niin vaikeaa valtiojohtajille - samalla ihmetellen ettei Yle muista esimerkistössään talvisotaa (jota tosin on jo pyydetty anteeksi jopa melkein itänaapurinkin puolelta): " Kun valtio A hyökkää aseellisesti valtiota B vastaan, niin pitääkö hyökkäyksen kohteeksi joutuneen valtion B johdon myöhemmin pyytää anteeksi... Mihin vedetään raja..."

Vastasin: Onneksi tuo atomipommi-case ei kosketa meitä suomalaisia suoranaisesti eikä välillisestikään muuten kuin että Japani meidän tapaamme menetti sodan jälkeen oikeudettomasti alueitaan (Kuriilien saaret) samalle ryöstäjälle kuin mekin eli Neuvostoliitolle. Japani oli tosin itse sotasyyllinen, Suomi ei ollut.

Blogistin 7-kohtaiseen valikkopatteristoon on pakko lisätä vielä yksi kohta, koska se on Suomen kannalta relevantein ja yhä käsittelemättömyydessään ajankoht...> http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2175...

P.S. Itänaapurin sotasyyllisyyden todistamiseksi ei tarvitse turvautua salaliittoteorioihin, ihan oikeat historiatiedot riittävät. Mutta juuri tuolta ehkäpä ainoalta kv-oikeudellisesti hengissäolevalta valtiolliselta sotasyyllistaholta ei anteeksipyyntöjä liene odotettavissa vielä johonkin toviin (natsi-Saksaa ja Japanin keisarikuntaa ei de facto enää ole, mutta Venäjän federaatio on ilmoittanut olevansa NL:n jatkajavaltio). Pessimistinen arvio pohjaa sille, että stalinistifasistisen neuvostoimperialismin isovenäläisiä hyökkäyssota-anschlusseja ja KGB-holokaustia Katyneineen riekutaan vielä edelleenkin vuosittain naapureita ja kauempiakin kansoja ydinaseilla uhkaillen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset