Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Hiljennytään hetkeksi kuulemaan sanaa Wapun ratoksi

  • "Läntehenkö kääntyisin? Kai kaksipäises' kotkas' towerit kuitenkin turva duunarin on kaksinkertainen?" - trad.
    "Läntehenkö kääntyisin? Kai kaksipäises' kotkas' towerit kuitenkin turva duunarin on kaksinkertainen?" - trad.

- Toverit! 

Elämme jälleen vastakkainasettelujen aikoja Taantumuksen retromyrskylaineiden pärskähdellessä kainon Suomineidonkin rantahelmoissa häijysti kuin Oolannin-Krimin-sunffaraan hyisinä päivinä. Mutta pelottelupopulismiin ei tänäkään päivänä pidä vastata pelottelupopulismilla ja ryppyotsaisella vihanliet'sonnalla, vaan solidaarisella suvaitsevaisuudella ja wappuhenkisellä rauhanaatteella! ;)

Tähän väliin sopii varmaan hiljentyä kuulemaan ajankohtaisiin imperialismikuvioihin tuoreesti luokkakantaaottavaa musiikkilyriikkaa à la  Agit-Prop:
- vappueuroviisu 1975: On jotain mikä yhdistää 
https://

- ITÄMERI, RAUHANMERI! 
https://  

- Ydinaseeton Pohjola nyt! Itämeri, rauhanmeri 2017! Laulut ja kulkueet, mars mars: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215481-itameri-rauhanmeri-2017...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veljiksi kaikki ihmiset tulkaa, arvohon samaan lapsoset maan...Yhtehen arvoon kaikki kun saamme, poistuvi riidat, kurjuuskin pois... Luonnon jos aarteet sovussa jaamme, kaikille hyvää kylliksi ois...Arvohon samaan vanhat ja nuoret, raatajat raskaan työn sekä muut....
Säv. Trad. (Warshavjanka)
San. Emil Elo

https://www.youtube.com/watch?v=aT0gwz1L8FY
Veljiksi kaikki
Ladattu 12.4.2008

Oikein hyvää Vappua!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Kaverit, това́рищи !
Koska kansainvälisyys on iät ajat ollut ydin-asia ja ulkopolitiikka käy sisäsellaisen edellä, tarkastellaanpa tässä hiukka huikean ajankohtaista #turpoasiaa historiankirjoituksemma valossa.

Mikä ihme se oikein sai viattoman ja puolueettomuuttaan hehkuttaneen Suomineidon syksyllä 1939 radikalisoitumaan ja ampumaan Mainilan laukaukset Molotov-Ribbentrop-liittoutuneita vastaan? Sotatoimiin ryhtymisen hyväksyminen "puolustusstrategiaksi" heti talvisodan ensimmäisestä samoin kuin jatkosodankin ensimmäisestä päivästä lähtien ilmenneiden kaupunkiemme pommitusten mukamas provosoimana osoittaa, että hyökkäyspolitiikan linjauksilla mentiin!

Eikö Viron, Latvian ja Liettuan ja Tanskan ja Norjan osoittama myöntyväisyyssuuntaus MR-liittoutuneiden aluejärjestelyjä kohtaan olisi voinut tarjota suomalaisillekin rauhallisen kehitystien yhteistyössä avunantajavaltion kanssa? Esimerkiksi OW Kuusisen valtiollisesti vahvistettu kansallisen puolustuksen johtoasema olisi hyvinkin voinut saavuttaa jälkipolvienkin hyväksymän kv. arvostuksen Norjan V Quislingin tapaan.

Geopoliittisrealistisesti paasikivenkekkosen henkeen ajatellen liittoutumisemme A-optiosta on jo liian pitkään vaiettu, mutta ns. Nato-kortin livettyä kädestä jo viimeistään Sotshin olympiamenestyksen ja Krimin valtauksen yhteydessä se tulee vääjäämättä esiin sekin. Viimeistään Vappuna 2016 olisikin totinen aika jo alkaa vaatia vertailumahdollisuuden ja valinnanvapauden takaamiseksi turvallisuuspoliittista monipuolisesti syy-seuraus-suhteita tarkastelevaa selontekoa myös Suomen sotilasliittoutumisen itävaihtoehdosta eli Venäjä-liitosta YYA2.0

On kuitenkin uskallettava nykyisissäkin oloissa turvautua omintakeiseen turpo-linjaukseemme. Ainakin b-suunnitelmana sen mukaan edelleen tulisi vaalia ns. lähestymiskielto-option ylläpitämistä: maamme on voitava turvautua esimerkiksi Presidentti Halosen arvovaltaan tukeutuen ns. miinattomaan sukupolvineutraaliin koskemattomuudenturvalinjaukseen, jonka mukaan Suomineito hakee välittömän avuntarpeen todetessaan YK:lta ja kulttuurissivistykselliseltä kansainväliseltä solidaarisuusyhteisöverkostolta voimakassanaista eettismoraalista Lähestymiskieltoa pienten vihertävienkin miesten hybridijoukkoahdistelua vastaan kaksikielisenä mottonaan "koskemattomuusasia on meidän!"

Muistakaamme toverit Wapun jälkeenkin kansanviisautta:
"Läntehenkö kääntyisin? Kai kaksipäises' kotkas' towerit kuitenkin turva duunarin on kaksinkertainen?" - trad.
- http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216211-v...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset