Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Arkkipiispa valehtelee kuin pahimmatkin sananselittelijät?

  •  Piilottelevatko paratiisisuhdevastuulliset kirjauskontojen pyhissä kirjoituksissa lymyävää pykäläpirua?
    Piilottelevatko paratiisisuhdevastuulliset kirjauskontojen pyhissä kirjoituksissa lymyävää pykäläpirua?

Arkkipiispa Kari Mäkinen esiintyi Ylen Ykkösaamussa 9.4.2016 kuin pahimmatkin Panama-yhteyksien selittelijät - selviä tosiasioita ja omia virheitään tunnustamatta, vastuutaan vältellen, syyttömiä syyllistäen ja  tuputtaen poliittisesti muodikkaita mutta älyllisesti epärehellisiä syy-seuraussuhteita muka nykyisen pakolaiskriisin aiheuttajiksi. Herra Mäkinen kierteli kysymysten ytimiä, vastaili kysymysten vierestä ja lopulta toimittajan painostamana asiallisesti ottaen ymmärtääkseni valehteli*.
 
Kirkostaeroamisbuumin ja kirkollisverokertymän ongelmia ei noin hoideta kestävällä tavalla. Kansalaistottelemattomuusanarkistien ja tilanvaltausaktivistien kanssa flirttaillen laillisuuden/laittomuuden rajoja kolkuttelemalla ehkä hyvinkin saadaan 'ääniä' ja 'kuolleita sieluja' maalliseen kannattajakuntaan. Ehkä puoltoja saadaan myös taivaalliseen loppupunnintaan, mutta tässä ajassa ja paikassa tarvittavia veroroposia  juuri nuo kohderyhmät eivät tuo seurakuntiin kolehtihaavienkaan pohjalle.

Herra Mäkinen ei myöskään antanut riittävää selvitystä pääsiäistunnelmissa julkisuudessa tekemilleen linjauksille, jotka suuri yleisö mielessään aiheellisesti tulkitsi selväsanaisesti laittomuuteen viittaaviksi. Monen mielestä myös ajatus ristin merkin alla järjestetystä henkisestä ym. tukiohjelmasta itseään oikeauskoisina pitävälle kohderyhmälle saattaa herättää epäilyjä käännytystarkoituksista, mikä voisi johtaa kansainvävisiinkin selkkauksiin eri uskontokuntien ääriryhmien välillä.
 
Kirkko on instituutiona maallinen organisaatio, ja sen johdossa tulisi osoittaa realismia muutenkin kuin kieltäytymällä korkeimpien virkapalkkojen kohtuullistamisesta yhteisen taakan kasvaessa. Jeesus jakoi kaksi kalaa ja viisi leipää suurelle joukolle riittäviksi, mutta hän myös käveli vetten päällä ja uhmasi kuolemaa tunnetun sukulaissuhteensa tuomalla varmuudella. Arkkipiispa voisi myös paljastaa finanssineroutensa ja paratiisisuhdeverkostojensa salaisuudet, jos aikoo jakaa kalat ja leivät tasan jos ja kun kirkollisverokertymä romahtaa.

* Kun toimittaja kysyi herra Mäkisen näkemystä viimeaikojen pakolaiskriisin keskeisimmästä syistä, Mäkinen torjui ajatuksen sotilaallisen toiminnan ja terrorismin merkittävästä vaikutuksesta ja nosti ilmastonmuutoksen keskiöön. Hän myös monella tavoin korosti sitä, että Lähi-idässä ja Afrikassa ollaan kriisiin tyypillisesti syyttömiä ja Euroopassa ja meillä Suomessa tyypillisesti syyllisiä, vaikka sikäläiset kärsivätkin eniten ja me 'syylliset' vähiten. Erityisesti myös sodan ja terrorismin olemassaolosta muistutettuna herra Mäkinen valisti, että me olemme syyllisiä siihenkin puoleen kolonialismin perinteemme vuoksi. Historioitsijan koulutukseensa viitannut hra Mäkinen ei kertonut montako siirtomaata Suomella on ollut sorrettavanaan, joten hän lienee tarkoittanut "valkoisen miehen taakalla" suurten etelä- ja länsieurooppalaisten imperialistivaltojen ja Venäjän kolonialismin ja imperialismin yhteistä taakkaa. Mielestäni herra Mäkinen puhui vastoin parempaa tietoaan eli arkikielellä ilmaisten valehteli meille ainakin sellaisia 'valkoisen taakan valheita', vaikka emme olekaan niitä valkoisia kolonialismitaakankantajia muuten kuin ihonvärimme vuoksi.

* Herra historioitsija Mäkinen ei myöskään muistanut arabien, maurien ym. muslimikalifaattien miekkalähetyssotia ja kolonialismi-imperialismia, saati nykyisten ISISin, al-Qaidan, Talebanin, al-Shabaabin ja Boko Haramin ym. miekkalähetysjärjestöjen toimintaa - jihadistiryhmittymäthän noudattavat kaikki islamin kirjoitettuja sääntöjä ainakin uskontoasiantuntijoiden mukaan, ks. esim. http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/12/17/ovatko-isisin-al-q...
 
* Suomen tataarien rakentavan ja myönteisen integroitumisen Mäkinen ymmärsi mainita, mutta piti sitä virheellisesti oletettavana/itsestäänselvänä mallina myös nykyisten turvapaikanhakumenettelyn kautta tai sen kiertäen lähi-itä- ja afrikkataustaisten maahantulijoiden kohdalla nykyoloissa nykypäivän työllistymisennusteineen ja mahdollisuuksineen.

- - -

Toimittaja yritti herätellä keskusteluun myös näkökulman kristillisen kirkon yleismaailmallisesta vastuusta ja uskontojen välisestä vuoropuhelusta. Arkkipiispa ei nähnyt mitään tarvetta uskontolähtöiselle oman osaamisensa ydinalueen tarkastelulle, vaan paratiisisuhteitamme hoitavana arvojohtajana käänsi keskustelun ilmastonmuutokseen ja verotustaakan jakoon korkeiden kirkonviskaalien saavutettuihin palkkaetuihin tietty puuttumatta. - Miksi?

Rasisminvastaisen viikon hengen ja sen aikana tapahtuneiden terroritekojen ja ilmenneen uudenlaisen ydinasepelotteen oloissa näet heräsi monen mielessä kysymys: voisivatko johtavat kirkonhenkilöt panostaa oman alansa ydinosaamista kysyviin rasisminvastaisuusprojekteihin sen sijaan, että hääräävät poliittisluontoisesti turvapaikkabisneksen ja kansalaistottelemattomuusanarkismin alueilla - vaikkapa maailmanekumeenisessa uskontojenvälisessä dialogissa alla esitellyn yleisuskonpuhdistushankkeen selvitysmiehinä/naisina?

Jyrki Katainen luonnehti Brysselin terroritekoja rasistisiksi iskuiksi eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä vastaan. Pakistanin pääsiäistervehdyksen kohteena olivat paikalliset kristityt. Ns. 'oikeauskoiset' hyökkäsivat ns. vääräuskoisia vastaan. Kaikki muut paitsi ääri-islamistit ovat niitä "vääräuskoisia". Viranomaiset ja poliitikot suhtautuvat terroristeihin rikollisina, lain ja yhteiskuntarauhan näkökulmasta. Uskonhenkilöiden kai tulisi suhtautua heihin enemmän syntisinä ja uskonnon tarkastelukulmasta? Maallisen lain näkökulmasta kirkon tulisi lähinnä noudattaa ja rohkaista noudattamaan lakia, ei omalla toiminnallaan kolkutella ja rikkoa sen rajoja! Pitäisikö hengenmiesten uskaltaa tarkastella myös "jumalan asialla olevien" ääriryhmien uskonnollista taustaa? Se ei riitä, että väitetään vastoin parempaa tietoa, ettei terroristeilla ole uskontoa.

Poikkiuskonnolliselle maailmanekumenialle olisi varmaan todellista monikulttuurista tilausta ja työsarkaa ajankohtaisista empiirisistä havainnoista päätellen. Rasistisia vihapuhe- ja syrjintäilmauksia kitketään virallisesta kielenkäytöstä ja julkisista teksteistä maallisen hallinnon ja yhteiskunnan puolella, miksei myös keskeisiä etiikkaohjeita ja käskyjä jopa kuoleman uhalla ja paratiisilla palkiten asettavista uskontoperäisistä käytössääntökokoelmista? Vai piilottelevatko paratiisisuhdevastuulliset kaikkien kirjauskontojen pyhissä reliikkikirjoituksissa lymyävää pykäläpirua?

Entäpä jos vaikkapa käärmeinä povella elelleet radikaalimoskeijoiden äärimullahit/imaamit ja muut saatanallisilla säkeillään syrjäytyneitä viekottelevat lähetyssaarnaajajihadistit eivät voisikaan vedota ihan totuudenmukaisesti koraanin oikeaoppisiin hurskaussääntöihin, vaan joutuisivat myöntämään olevansa pelkkiä rikollisia ilman Jumalan auktorisointia? Ääriliikkeiden jäsenet kuten islamisti-terroristit kun ovat tätä nykyä oikeaoppisia muslimeita ja käyttäytyvät islamin keskiaikaisten reliikkisääntöjen mukaisesti.

 - Miltä kuulostaisi poikkiuskonnollinen terrorisminvastainen Yleisuskonpuhdistus2.0? Ks. maailmanekumeeninen uskonpuhdistusvetoomus arkkipiispalle ja imaameille ym. vastuullisille uskonkellokkaille

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kirkollisverokertymä romahtaa lähivuosina.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Uskotko että kirkon viimeaikaisilla linjauksillaan kaiketi havittelemat uudet kannattajakohderyhmät tyypillisesti ei-kovin-hartaina-uskovaisina ja tätä nykyä vielä valitettavasti myös ei-kovin-merkittävinä-veronmaksajina voivat riittävästi korvata tuon skenarioimasi romahduksen aiheuttamaa mammonakassavirtahävikkiä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

Kattava vastaus, lyhyestä virsi kaunis!

Arkkipiispa näyttää ensin antaneen pahalle pikkusormen ja nyt tarjoaa jo nimetöntäänkin kihlautumisvalmiuden merkiksi. Lieneekö kyseesssä vakaa aikomus vai korkean kirkonhenkilön perisukupuolineutraali taipumus hieman kiusoitella kannatuksen herättelemiseksi myös mahdollisissa kilpakosijoissa? ;)

Herra Mäkinen olisi voinut käyttää virkakautensa paremminkin kuin flirttailemalla tilanvaltausaktivismin ja kansalaistottelemattomuusanarkismin kanssa, ihan jo finanssienkehityssyistäkin. Mutta myös modernia uskonpuhdistushenkeä ja globalismia sekä maailmanekumeniaa ajatellen. Hän puhui Ylen Ykkösaamussa vastoin parempaa tietoaan ja uskontoperintöhistoriaamme vääristelen. Ilmastonmuutos ja kolonialismi toki saattavat olla nekin jonkinlaisia tekijöitä nykyisen pakolaiskriisimme syinä, mutta historioitisijana Mäkisen pitäisi ymmärtää, ettei pelkkä kalpeanaamaisuutemme aseta syyllisyystaakkaa suomalaisten ei-ristiretkeläisten ja maallistuneittenkin ei-imperialistikristittyjen harteille. Maksakoon Mäkinen vaan omat velkansa, jos niitä tuntee olevan rästissä.

Arkkipiispa tekisi siunauksellisesti, jos hoitaisi virkaansa vastuullisesti. Hän ansaitsisi paremmin saavutettuja etuja kuten palkkaansakin, jos osallistuisi oman alansa kehitystyöhön kuten miekkalähetysterrorismin vastaiseen poikkiuskonnolliseen dialogiin maailmanekumenian rauhanlähettiläänä ja globaaliuskonpuhdistus2.0-hankkeen selvityshenkilönä sen sijaan, että valehtelee tuon tuosta julkisuudessa kuin joku Panama-vastuukontakti, ks. vetoomus arkkipiispalle ja imaameille/mullaheille ym. täällä: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214664-m...

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Katsoimmekohan me samaa lähetystä? Minä ihailin arkkipiispan maltillisuutta ja syvää inhimillisyyttä. Hän on ilmiselvästi pohtinut syvällisesti ajankohtaisia asioita ja otti niihin kiitettävällä tavalla kantaa. Ohjelman formaatti ei toki mahdollistanut sitä, että hän olisi käynyt läpi koko kristityn ja islamilaisen maailman historiaa. Hän nosti esille ilmastonmuutoksen, joka on muuten kaikkien tutkimustenkin mukaan suuri syy maailman pakolaisongelmaan. Uusi nälkäkatastrofi näyttää valitettavasti olevan syntymässä ihan lähitulevaisuudessa Afrikan sarvessa poikkeuksellisen kuivuuden tuloksena. Toivon, että Mäkistä nähdään televisiossa vastakin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mäkinen voi toki rukoilla ja puhua ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ja kasvissyönnin yleistymiseksi niin kansalaisena kuin pappinakin, mutta "paratiisisuhteistamme vastaavana uskonkellokkaana" eli arkkipiisnamme hän voisi lisäksi ja jopa noita kaikkien meidän hallitsemia vaikutuskeinoja tehokkaammin pyrkiä poikkiuskonnollisen maailmanekumenian ja uskontojenvälisen dialogin kautta poistamaan uskonnollisten fundamenttien suomaa kirjaimenmukaista legitiimiä oikeutusta terrorismille, miekkalähetykselle ja etnokulttuuriselle sorrolle.

Mäkinen ei tee tuolla oman erityisosaamisensa ydinalueella tietääksemme mitään! Toivotaan että tekee tietämättämme, eli edes käy salaisia diplomatianeuvotteluja poliittisten ja sotilaallisten johtajien tapaan eri uskontosuuntausten välillä. Siunausta tälle työlle tai aikeille siihen suuntaan! On korkea aika häätää pykäläpirun reliikki uskonkappaleista eli päivittää hurskaus globaalisti ihmiskasvoiseksi ja moderoida jumalakuva modernin hyväntahtoiseksi. On väärin, jos terroristit ja muut vakaumusrasistit voivat edelleen perustella linjauksiaan viittaamalla ihmiskunnan hienoimpina pidettyjen aatteiden dokumentteihin ja muka Jumalan ilmoitukseen.

Agricolan päivänä tulee kysyneeksi myös, pitäisiköhän Suomen nykyisten johtavien kirkonhenkilöiden kokea Lutherin ja Suomen uskonpuhdistajaksi mainitun Agricolan sivistyksellisten kontribuutioitten perinne jotenkin velvoittavana, nykyaikaisesti ajatellen tottakai maailmanekumenian tasolla ja poikkiuskonnollisesti yhteisvastuuta kantaen?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyky-arkkipiispalla on vaikutusvaltaa rahavallankin suhteen Agricolaa enemmänkin ainakin siltä osin kuin kansallinen hengellisen elämän erikoisuutemme kirkollisverotus antaa mahdollisuuksia. Kirkon toiminta rahoitetaan veroroposillamme. Tyypillisesti ei-kristillisen kannattajakunnan kanssa flirttailu esimerkiksi tilanvaltausaktivismiin ja kansalaistottelemattomuusanarkismiin viittaavilla avauksilla ja (ääriryhmiä provosoivaan)uuskäännytyshenkisyyteen haiskahtavilla kirkkoturvan tulkintaulostuloilla eivät ole sitä vastuullista kirkollisuutta, jota Agricola myös käytännön talousrealistisella pragmaattissivistyksellisyydellaan edusti. Ei se ole myöskään pastori Terho Pursiaisen aikoinaan lanseeraaman kehitysapuradikalismin mukaista uudistamista.

Päinvastoin, Mäkinen elää herroiksi, vaikkei siihen olisi varaa, mikä on vastoin luterilaista perinnettä ks. http://thoulne.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215143-kan...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tässä kuvaelma Mäkisenkin haahuilemasta paratiisaaresta ja Satumaasta.

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2151...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siinähän sitä on oikein pateettisen mäkis-muinaishenkistä ja ylemmyydentuntoista valkoisen miehen taakka -ajattelua. Fiktiona melkein kuin valkoisen mustanaamion eli kävelevän aaveen suusta. Ollaan muka niin paljon noita 'alkukantaisia' ylempiä että meidän pitää maksella sukupolvien ja vuosisatojen ajan toisten velkojakin kun eihän ne poloiset itse. Veroroposillamme mälläävä Hra Mäkinen on nyt somistautunut puolijumalaksi jota Isisin ja muiden lähetysjärjestöjen rekrytoijat ylistävät minareeteistaan harpuin huiluin sapelein.

Historioitsijaksi tunnustautunut hra Mäkinen ei kertonut montako siirtomaata Suomella on ollut sorrettavana, muttei myöskään maininnut arabien ja maurien ja osmannien ym. muslimikalifaattien kuunsirppiretkiä Euroopan suuntaan, saati nykyisiä miekkalähetysjärjestöjä Isisiä ja Boko Haramia ja Talebania ja al-Shabaabia ja al-Qaidaa. Nehän olisivatkin uskontoasiantuntijan reviiriä kyllä niiden olemuksen ja lähetyseskaloitumisen tarkastelut. Mäkinen ei viitsi paneutua oman alansa hommiin kun aikansa voi kuluttaa oto-hommissakin.

Suuret etelä- ja länsieurooppalaiset siirtomaaisäntävallat ja Venäjä ja Saksa ovat syyllistyneet kolonialismi-imperialismiin, samaten pari Pohjoismaata. Naapurimme Ruotsin lisäksi myös Tanskalla on ollut mm. Neitsytsaarensa ja on edelleenkin Grönlanti. - Maksakoot synnintuntoiset 'velkaansa', kunhan eivät vyöryttäisi/rönsyilyttäisi kulujaan meillepäin!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Asiantunteva taho valisti näin: "Mäkisen palkka kustannetaan kirkon keräämistä veroista ja niiden maksaminen on jokaiselle vapaaehtoista."

Tuo on minulle uusi tieto, voitteko vahvistaa onko totta? Luulin että kaikki ev.lut. seurakuntiin kuuluvat joutuvat maksamaan kirkollisveron jotenkin kirkon jäsenyyteen kuuluvana. Täytyy etsiä veroilmoituksesta se ruutu mitä ruksaamalla voi jättää veron maksamatta ja rahoittamatta epäilyttävälle taholle pikkusormensa ja nyt jo nimetöntäkin tarjoavan narsistipoliitikon sooloagendaa. Olisi väärin, jos tolkun seurakuntalaisten olisi väistyttävä kirkon jäsenyydestä vain siksi että joku karriäärihemmo voisi jäädä ja toteuttaa yksilöllisiä ulkokirkollisia missioitaan, joita Isisin ja muiden vierasuskoisten lähetysjärjestöjen rekrytoijat ylistävät minareeteistaan harpuin huiluin sapelein hykerrellessään radikalisoimisaineksen uusryöppyä pohjolaankin - http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215170-...

Käyttäjän JoukoKuronen kuva
Jouko Kuronen

En oikein saanut selvää ketä vastaan ja kenen puolella olet. Arkkipiispaa vastaan näytät olevan (niin minäkin) ja ilmeisesti meitä herätyskristillisiäkin. Kysyisinkin mitä minun pitäisi tehdä toisin? Voisitko kertoa omasta elämästäsi miten parempaa se on minun elämääni verrattuna. Olen nimittäin kyllästynyt pelkkiin ihmisten puheisiin (teorioihin), eihän ne ratkaise kuitenkaan niin paljon kuin teot. Tässä pikkuisen juttua minusta ja teorioistani sekä käytännöstäni.(en jaksanut kirjoittaa uutta juttua sinua varten eli tässä vanha, saattaa löytyä plokistani joukokuronen.omablogi.fi)
Uskovat ovat selvästi yksi parhaista ryhmistä, joita yhteiskunnissamme esiintyy. Eivät ryyppää, huoraa, varasta, kierrä veroja jne. vaan kunnioittavat esivaltaa ym. koska he yrittävät noudattaa Raamattua. Minä itse olen antanut perintöni eräälle yksityisyrittäjälle ja ottanut velkaakin hänen auttamisekseen niin, että nyt olen velkavankeudessa, enkä omista muuta kuin ruosteisen pikku Volvon vm. 1993, arvo huomattavasti alle 1000 euroa. Olen myös auttanut muutamaa henkilöä vuosikausia, ettei heidän olisi tarvinnut turvautua sosiaalihuoltoon jne. Lomilla ja jonkin verran nyt eläkkeellä ollessani olen ”talkoillut” toisten hyväksi. Ammattini oli mat. fys. kem. ja ATK ope enimmäkseen yläasteella, joten lomia piisasi. Itselle en ole rakennellut mitään ja autonkin olen korjauttanut korjaamoilla kuitin kera. Aiemmin varsinkin vielä työ elämässä ajoin autollani noin 20 000 km/v. Viimeksi välillä toukok./2014 --- toukok./2015 ajoin vain n. 4 000 km. Nyt minulla on auto poissa käytöstä puoli vuotta, joten vuoden aikana tulee ajettua vielä vähemmän. Näin olen pyrkinyt vähentämään ilman saastuttamista omalta osaltani, vaikka jotkut tutut muistuttavatkin sen olevan turhaan, kun esim. Kiinassa kulutus vain kasvaa. Pyrin ostamaan kaiken mitä tarvitsen ja mitä Oravikosken Tarmo-kaupasta on saatavilla. Niin alas en ole vielä vajonnut, että olisin käyttänyt Litliä, vaikka rahallinen tilanteeni on ollut niin huono, että olen pystynyt käymään vain kaksi kertaa vuodessa vanhempieni haudalla 20 km asunnoltani ja silti jouduin kerjäämään katsastus remontiani varten ( lasku 600e) 500e. (Ylivoimasti suurin syyhän työttömyyteen ja Suomen (koko teollistuneen maailman) huonoon taloudelliseen tilanteseen on meidän kansalaisten halvimman perässä juoksemisessa.)

Raamatun oppi lyhyesti (tätä yritän nuodattaa Jumalan avulla)
Rakasta (1.) Jumalaa yli kaiken ja (2.) lähimmäistäsi niin kuin itseäsi! (jopa vihamiehiäkin)
1 Vaikka kuinka pitäisimme sukupuolineutraalia avioliittoa hyvänä asiana, emme voi sitä hyväksyä Jumalan kielteisen suhtautumisen takia.
2 Jos minulla olisi rahaa ostaa itselleni uusi pesukone (ehkä aikomuskin), mutta tietäisin rahattoman naapurini tarvitsevan sellaisen välttämättömämmin kuin minä, ostaisin pesukoneen ensin hänelle.
1 Jumalan mieli pitää ehdottomasti ottaa huomioon. Sodan Häntä vastaan häviämme varmasti.
2 Lähimmäinen ei ole nykyisin vain metreinä lähellä oleva, vaan myös ruudussa näkyvä. (Milloin me näimme sinut ….)

Te varmaan ajattelette, että ompa siinä omahyväinen, ylpeä ihminen. Näin ei ole, vaan katson olevani itsessäni heikoimmia ja huonoimmia ihmisiä, koska en päässyt omin voimin eroon edes kaupungilla, elokuvissa ja tanssipaikoilla käymisistä. Jos Raamattu ei olisi osoittautunut paikkansa pitäväksi, olisin melko varmasti tappanut itseni jo alle 20-vuotiaana, niin kyllästynyt olin maailmanmenoon jo silloin. Sain kuitenkin uskoontullessani tarkoituksen elämälleni ja toivon iankaikkisesta elämästä kuoleman jälkeen.
Kaikki negatiivinen minussa on minua itseäni ja positiivinen on Jumalan vaikutusta eli Kristus minussa. Tätähän valitettavasti ei ymmärrä eikä usko muut kuin uskovat. Kuten ei sitäkään, että tahdon kaikille ihmisille hyvää. Nuo teot pitäisi puhua sen puolesta.
Onko tasa-arvoista, että joudun kaikenlaisten itse aiheutettujen vahinkojen ja sairauksien (AIDS ym.) maksumieheksi? Itse saan pilkkaa ja halveksuntaa erityisesti somessa sellaiselta ihmisiltä, jotka eivät tunne minua, pelkästään uskoni tähden ja nyt erityisesti Raamattuun luottamisen takia. Kuitenkaan esim. (jopa hetkessä tapahtuvia) vapautumisia huumeista, rikoksista, homoudesta jne. ei esiinny siellä, missä ei luoteta Raamatun Jumalaan.

Tasa-arvon nimissä vaaditaan hyväksyttäväksi nämä sukupuolineutraalit avioliitot. En ymmärrä millä oikeudella vaaditaan tällaista.
Ebolaan on kuollut noin 12 000 ihmistä ja sen torjuntaan on löytynyt riittävästi rahaa, koska se voisi levitä meille. Tuberkuloosin uhreja oli vuonna 2012 noin 1,3 miljoonaa ja malarian lähes 1 miljoona, ei mitään hätää, ei hälyä, kun ei ole vaaraa niiden leviämisestä Länteen. Kulutamme 3-kertaisesti maapallon kestokykyyn verrattuna. Lapsillemme jää saasteet ja velat. Sekö on sivistystä, että tapamme helposti hoidettavien tautien ja olosuhteiden (epäpuhdas vesi), kauppapolitiikkamme ja ilmastonmuutoksen (+ huumekaupan) avulla kehitysmaiden ihmisiä epäsuorasti? Tässäkin on tasa-arvo kaukana. Isis on paljon reilumpi kuin me tappaessaan suoraan, eikä kieroillen meidän laillamme. Länsimaiden moraalittomuuden on todettu olevan suurin syy muslimien suorittamiin terrori-iskuihin. Sitä saa mitä tilaa.
Onko tasa-arvoista, kun meillä kasvatus tapahtuu naisten toimesta ja heidän ehdoillaan? Jne. jne. jne.
Myös ihmisoikeuksiin vedotaan samassa yhteydessä. Ihmisen on todettu olevan maapallon pahin petoeläin. Eikö ihmisoikeuksien saamiseen ole syytä vaatia edes jonkinlaista inhimillistä käyttäytymistä?

Me nykyajan helppoon elämään tottuneet, emme tahdo kestää vastoinkäymisiä. Kaiken pitäisi tapahtua minun tahtoni ja näkemysteni mukaan. Velvollisuudet ohitamme kiireesti. Tässä tilanteessa on vaikea syntyä mitään tasa-arvoista tai todella inhimillistä. Aina on parannuksenteon mahdollisuus, toivoa on.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

(Voisit muuten Jouko K poistaa pitkästä kommentistasi turhaa tekstimassaa, en toivo tänne kenenkään yksityisasiakuvauksia.)

Lyhyt vastaus: Kolmannen posken kääntäminen ja riistouhrisymbioosiaddiktio tosiaan ovat vakavaa sadomasokismioireilua, jota pitää suvaita ja hoitaa, muttei suositella enempää kuin sairauksia ja perversioita yleensäkään. Jos esim. arkkipiispa et consortes vaativat elättäjiltään jatkuvaa tukea korjaamatta egopullistuma-agendansa omavastuuosuutta, heidät on jätettävä pois erityisverokertymän piiristä, vaikka jotkut laulavatkin 'kosketelkaa tloisianne'.

En muuten ole mitenkään herätyskristillisiä vastaan, mistä sellainen ajatus tuli? En kyllä koe asiaa omaksenikaan. En ole myöskään arkkipiispaa vastaan ihmisenä vaan hänen järjetöntä ja sydämentöntä ja kristillisyydenvastaista kirkkoturva-tulkintalinjaustaan vastaan. ISIS ja al-Shabaab ja muut islamistilähetysjärjestöthän toimivat Suomessakin ja ovat jumalattoman tyytyväisiä ja onnittelevat Mäkistä liittolaisenaan, jos vielä nämä maastakarkotettavat turvapaikkaa ansaitsemattomat jäävät tänne laittomasti pitkittyen poliitikkopyrkyriarkkipiispan avulla. Se on huippuriskialtista radikalisoimispotentiaalia kuunsirpin miekkalähetysvärväreille se katkeroitunut työluvaton elintasoshoppailujoukko. Tp-hakijoiden määrän ja maahanjääntiaikojen lisääntyminen siis pelaavat ISISin pussiin Mäkisen sitä ehkä tahtomattakin.

Onnettominta kaikille olisi ehkä Mäkisen suunnitteleman tukitoiminnan saadessa ristin merkin alla muotoja, jotka herättäisivät ääri-islamisteissa epäilyjä kristinuskoon käännyttämisestä turvapaikan jonkinlaisena ehtona tai ylipäätään. Muslimin käännyttämisestä vääräuskoisuuteen on säädetty islamissa kuolemanrangaistus, joka kohdistuu periaatteessa molempiin osapuoliin ja useinhan ne toimeenpannaan käytännössä kollektiivisesti, eli uskonluopioiden lisäksi koko Suomen yhteiskunta kaikkineen on kostoiskujen kohteena, uskovineen uskonnottomineen, kansalaisineen ei-kansalaisineen. Ei uskonsotaa ja väkivaltaa saa tieten lietsoa!

Käyttäjän JoukoKuronen kuva
Jouko Kuronen

Kirjoitin kuten sanoin siksi omasta ratkaisustani, että olen tosi kyllästynyt tähän pelkkään puhumiseen. Yhden pikkuvaltion arkkipiispan puheiden arvostelu ei muuta käytännössä mitään. Meille käy huonosti, jos emme muuta tekemisiämme. Eli minä en näe muuta mahdollisuutta päästä nykyisestä Suomen ja koko maailman toivottomasta tilanteessa, kuin ihmisten parannuksen teon. Siis pitäisi tehdä jotain samanlaista, kuin minä olen tehnyt (tavallaan väheksyt minua ja minun ratkaisuani sekä esim. Jukka Tolosta, tiedäthän tapauksen?) Kristinusko on tietämäni ja kokemukseni mukaan ainoa oppi, jossa luvataan myös voima päästä irti pahoista teoista/taipumuksista. No miten tämä liittyy arkkipiispaan? Hän ja muut liberaalit (ei ilmeisesti tietoisesti) yrittävät saada meidät uskovat näyttämään hölmöiltä, kun otamme Raamatun todesta kokonaisuutena ja luopumaan uskostamme, joka merkitsisi meidän paluutamme entiseen elämäämme murhaajiksi, huumeiden käyttäjiksi, juopoiksi jne. Tuohon hänen lausuntoonsa pakolaisista liittyen sanoisin vain sen verran, että ihmettelen suuresti missä sateenkaariväki on lippuineen vaatimassa tasa-arvoa näille pakolaisille/maahanmuuttajille? Eikö ihmisoikeudet ja tasa-arvo koskekaan enää kaikkia ihmisiä? Monen asiantuntijankin mielestä suurin syy arabien iskuihin meitä länsimaalaisia kohtaan on moraalittomuutemme. Nyt Pariisin ja Brysselin iskuthan ovat meidän tilaamiamme ja siis omaa syytämme. Tässä eräs hyvä kommentti ensimmäisen Pariisin iskun jälkeen: Pentti Tuovinen: Kuinkahan paljon onnellisemmaksi maailma on nyt tullut, kun Jyllands-Postenin ja Charlie Hebdonin pilapiirtäjät tarpeeksi kauan ja kerrassaan ihailtavalla sinnikkyydellä ovat räävineet profeetta Muhammedia? Poista sinä vain vaikka koko kommenttini, koska eihän se oikein pysy alkuperäisessä asiassakaan. Olisin vain toivonut, että joskus jossain päästäisiin perimmäisiin asioiden syihin. No jälleen olen epäonnistunut. Toivotan kuitenkin kaikkea hyvää sinulle ja pyydän anteeksi aiheuttamaani häiriötä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset