Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Rasismiterroriviikko, Arkkipiispa lupasi varaturvapaikat, Yleisuskonpuhdistus2.0

Arkkipiispa Mäkinen lupasi kirkolta suojan turvapaikkaoikeudesta hylätyille. "Ei vastata rasistisiin iskuihin rasismilla", sanoi Jyrki Katainen Mtv:n haastattelussa 22.3. Pääsiäisen hengessä käännämme toisen posken kuin olisimme jokainen maallistunut pohjoismaalainen hurskaita kirkonomistajia.  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/arkkipiispa-mtv-uutisextrass...  

Mutta pilasiko rasistinen terrori-isku mitenkään rasisminvastaista viikkoamme? Ei pilannut. Jatkamme elämää viikon teeman mukaan itsetutkiskeluun hiljenneinä. Se on vahvuutemme. Sen pitäisi olla kaikkien kulttuuri- ja uskontopiirien vahvuus. Valtaosa meistä suomalaisista on maallistuneita ja käytännön uskonnottomiakin, joten emme pelkää irrationaalisesti. Mutta silti, kaikki eivät välttämättä luota Jeesuksen toisen posken taktiikan riittävyyteen ja puhtaiden etiikkakoodien esimerkin voimaan ihan kaikkien radikalisoituneiden kohdalla... http://yle.fi/uutiset/ap_isis_on_kouluttanut_400_terroristia_iskemaan_eu...
 
Brysseliin pesiytynyt pieni mutta äänekäs "oikeaoppisten" uskonveljien islamistikommando onnistui kylläkin järkyttämään ja pelästyttämään maanosamme toistamiseen. Ei siis yllättämään. Emme lähde mukaan ei-eurooppalaiseen monivihakulttuuriin vastaamalla retrotyyliseen kuunsirppiretkeen muinaisten ristiretkien keinoin. Ammoisten uskonsotien vastakkainasetteluun ei suostuta barbaaristen marginaaliryhmien haastamana. Ei edes väkivallan uhreina kotinurkillamme. Vaikka valtaosa tämän vuosituhannen terrori-iskuista olisikin tullut samalta vuosisatoja ajastaan jälkeenjääneitä perinteitä vaalivalta suunnalta.

Me länsieurooppalaiset kun olemme maallistuneinakin myös suvaitsevaisia valkoisia henkilöitä taakkoinemme.  Emme siis luule olevamme muita parempia, niin kuin jotkut fariseukset ja publikaanit joskus siellä kaukana. Emme voi edes ymmärtää miten uskonto ja minkään "-istisen valtion" aluelaajennussota muka voisivat liittyä yhteen. Muslimit ymmärtävät. Myös se maltillinen ja tolkullinen valtaenemmistö, joka on täysin syytön radikalisoituneiden kalifaatti-islamistien fasismi-imperialismiin. Niin, ja terroristeilla ei uskoaksemme ole uskontoakaan, ei ainakaan islamia.

Paitsi että on: vastoin yleistä diplomaattisesti hyssyttelevänsuvaitsevaa rauhoitteluhokemaa ISIS on oikeasti aidon alkuperäisen islamin oikeappisten fundamenttien mukainen 'legitiimi' lähetysorganisaatio, ks.
- http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/12/17/ovatko-isisin-al-q...
- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml
 
'Eurooppalaisia ihmisiä ja arvoja vastaan suunnattu rasistinen ja raukkamainen terroristitekojen sarja' tosiaan ansaitsee tulla jyrkin sanoin tuomituksi. Muttei kostetuksi ulkoeurooppalaiseen malliin viattomille oikea- tai vääräuskoisille. Vain terrorismiin syyllistyneet ja heidän tukijansa on asetettava kiinni jäätyään armottoman tutkinnan ja tarkkailun alle, ja lisäksi on kaikin keinoin estettävä uusia potentiaalisia syrjäytyneitä radikalisoitumasta tai pääsemästä livahtamaan ulkorajoilta keskuuteemme.

Arkkipiispa Mäkinen muistuttaa Mtv:n haastattelussa, että kirkon tehtävä Suomessa on rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä. Hän ymmärtää, että viime päivien tapahtumat Brysselissä herättävät ihmisissä pelkoa ja epävarmuutta, mutta muistuttaa samalla ettei pelko poistu käskemällä tai kostamalla. - Olen samaa mieltä. Vastavuoroisesti kyllä voitaisiin puuttua ponnekkaammin myös kristittyjen, juutalaisten ja uskonnottomien asemaan islamilaisessa maailmassa, ks.  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/15/ulkolinja-lahi-idan-uhatut-krist...

Vain äärimmäisen harva muslimi tai kristitty tai hindu tai kukaan muukaan hyväksyy terrorismin. Mäkisen pitäisi mielestäni kuitenkin sisällyttää kirkon suojelukseensa ottamien hylättyjen/perusteettomien turvapaikanhakijoiden kotoutusohjelmaan myös yleismaailmallinen rauhankasvatus- ja rasisminvastaisuuskurssi. Varmuuden vuoksi. Taekwondokurssejahan on järjestynyt muiden palveluntarjoajien ohjelmistosta.
 
Onhan näet olemassa riski, että edelleenkiin löytyy jopa kasvava määrä ihmisiä, jotka saattavat esimerkiksi radikalisoitumisprosessinsa sokeuttamina tai kulttuurista ylihurskauttaan sortua omaksumaan erilaisten uskonnollispohjaisten oppien äärivanhakantaisia tulkintoja muinaisista edelleen pyhissä kirjoituksissa esilläpidetyista opinkappaleista. Sisäministerin mukaan jonkinlaista terroritaustaakin on ehkä kymmenillä talven aikana maahantulleella satojen aiemmin tulleiden lisäksi: http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016032621326700_cm.shtml
 
Tällaiset syrjäytyneet ja järkkyneet ihmisryhmät ovat omiaan suuntautumaan asiaansa uskoen myös terroristisiin toimiin. Varsinkin jos uskonyhteisön tuki vaikuttaa viralliselta ja oikeaoppiselta. Kaikki vanhat suuret uskonnot ovat joskus historiassaan seisseet joidenkin nykyisin vanhentuneina ja tuomittavina pidettyjen opinkappaleiden takana. Epäselvyyksiä väkivallan ja rasismin hyväksyvien tulkintojen nollatoleranssista virallisissa kaanoneissa ei kuitenkaan saisi enää olla. Vastuu on valtava, koska raamattu ja muut pyhät kirjat merkitsevät edelleen miljoonille jumalan sanaa. Esimerkiksi koraanin mukaan oikean muslimin täytyy ehdoitta noudattaa kaikkia Koraanin jakeita. Minkään uskonnon jumalan vähäisinkään käsky ei saa olla tulkittavissa missään oloissa "tapa viaton! pakota uskomaan! ryöstä! raiskaa! valehtele!"

Mitäs komissaari Katainen muuten sanoikaan vakavan otsakurttunsa takaa? Hän puhui Brysselin 'rasistisisesta' terrori-iskusta. Jyrki oli varmaan väsynyt. Radikalisoituneet ahdistuneisuusoireilijathan olivat ihan eri viiteryhmää kuin ne, joille r-sana on perinteisesti varattu... Toimittajakin oikein hätkähti sanavalintaa islamistisesta terrori-iskusta käytettynä. Ikään kuin Brysselin iskut siis eivät saatujen tietojen valossa ihan ilmeisesti olisikaan olleet lähi-itäläisten fundamentalisti-islamistisovinistien rasistista väkivaltaa eurooppalaista "vääräuskoista" kulttuuria, elämänmenoa ja ihmisiä vastaan. Olivat, ja se on voitava sanoa ilman että muka samalla tuomitsee kokonaisen uskontokunnan.
   
Anders Breivikin terroriteko/joukkomurha tuomitaan myös aatteellisilta motiiveiltaan, eikä vain henkilökohtaisen tai yhteiskunnallisen pahoinvoinnin myötäsynnyttämän radikalisoitumisen ilmentymänä. Breivik on tiettävästi jonkinlainen natsi, ehkä hitleriläisten tapaan kristillistaustainen maallistunut epäuskova, muinaiseen viikinkipakanallisuuteen suuntautunut, myös valkovenäläistä putinistisväritteistä rasistihenkistä terrorismikoulutustakin saanut fanaatikko, eräänlaista pakanaristiretkijihadia suorittanut yksilöterroristi. Eurooppalaisen suvaitsevaisuusperinteen mukaisesti siedämme hänenkin uskonnollisaatteelliset valintansa, mutta vain siihen saakka kuin ne pysyvät väkivallattomina ja lain mukaisina. Rasistinen asenne ei vielä ole rikos minkään yhteiskunnan säädöksissä, mutta sen ilmentäminen konkreettisesti ja aggressiivisesti on sitä länsimaisissa ja varsinkin kristillistaustaisissa kulttuureissa. Monin paikoin toisaalla rasismi on käytännössä yhäkin hyväksytty kulttuurinen standardi ja jopa osa uskontokuntaperinteitäkin. Jihadin eli pyhän uskonsodan vanhakantaiset eli 'oikeaoppiset' tulkinnat/sovellukset ovat sitä karmeimmillaan.

Sanottakoon suoraan, että itsekritiikki- ja suvaitsevaisuusohjelman linjaukset eivät välttämättä ole riittävät, jos kaikilta osin oikean suuntaisetkaan. Ensiksi on luovuttava sen epätotuuden jankuttamisesta, että Isis-järjestöllä ei muka ole mitään tekemistä uskonnon kanssa. Se on alkuperäisen ja yhä oikeaoppisen islamin fundamenttien mukainen hurskas pyhän sodan kautta kalifaattiin pyrkivä jihad-ryhmä. Tuhottunakin sillä mahdollisesti tulisi olemaan useita seuraajia.

Taloksiasettumisen helpottaminen hymykampanjoin ja kuoliaaksihalaamalla ei ole välttämättä toiminut toivotusti Euroopassa laittoman maahantulon ja perusteettomaksi osoittautuneen turvapaikanhaun jälkeen. Ei se purre ainakaan 400 koulutettuun valmiiksiradikalisoituneeseen kunnon kiihkotekouskovaiseen, jotka saattavat puuhata radioaktiivisen pommin käyttöä turvaankutsujiensa pyhäpäivän ja rasisminvastaisen viikon ohjelmaksi:
- http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_johdon_salainen_kokous-48392
- http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4721270.ece
- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016032521324046_ul.shtml
- http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001146020.html
- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml

Rodullisten,etnisten, kulttuurillisten, uskonnollisten ja myös maailmankatsomuksellisten kriteerien nojalla tehty väkivalta on nykykäsityksen mukaan motiiviltaan rasistista. Se on sitä niin Utöyalla, vastaanottokeskusten ulko- ja sisäpuolella kuin rockkonsertissa, lentokentällä, metrossa ja Lähi-idässäkin riippumatta siitä kuka on tekijä ja kuka uhri, ks. esim. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/15/ulkolinja-lahi-idan-uhatut-krist...

Tämän toteaminen ei todellakaan tarkoita sitä, että joltain suunnalta tulleita maahanmuuttajia jotenkin syyllistettäisiin tai tuomittaisiin kollektiivisesti heidän kotikulttuuriensa paikallisten vinoumien vuoksi. Rasisminvastaisen viikon aikana erityisesti on kiinnitettävä huomiota rasismin kauheimpienkin piirteiden moninaiseen ilmentyvyyteen. Ja myös sen mahdollistaviin erilaisten yhteiskuntien perinnerakenteissa viipyillen piileviin silokryptattuihin valubugeihin, joista meillä pohjoismaissa kärsitään sittenkin vain jäävuoren huipun verran muuhun maailmaan verraten.

Vai onko termi 'rasismi' todellakin jotenkin korvamerkitty vain etnisten kantaväestöjemme edustamien piirien/yhteisöjen/perinteiden eli ns. valkoisen henkilön taakaksi ja synniksi? Ruotsalaistutkimuksen ja useiden matkailijoidenkin empiiriset havainnot eivät ainakaan tue tuota käsitystä. Vähiten rasismia näyttäisi olevan EU:ssa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa, ks. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kartta-maailman-rasistisimm... -

Eniten ja synkimmissä muodoissaan rasismia ilmenee ehkäpä Lähi-idässä ja Afrikan maissa, joissa toimii lukuisia siten suuntautuneita aseellisia uskonnolliskulttuurisia ääriryhmiä. Pahiten sorretaan kristittyjä ja juutalaisia. Synagogiin on taas viime vuosina isketty myös Euroopassa, yleensä ääri-islamistien toimesta. Toisaalta suomalaisetkin lasketaan usein vastoin historiallisia faktoja ihonvärin perusteella entisiksi siirtomaaisänniksi/riistäjiksi/sortajiksi/syyllistettäviksi muulloinkin kuin haluttaessa jakaa taloustaakkaa laulaen Juicen sanoin "maksamme velkaa", ks.
- http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tallaista-rasismia-madventuresin-riku-ra...
- http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001139575.html

'Hallitsematon pelko hallitsematonta maahanmuuttoa kohtaan' on yksi suosittu hokema. On totta, että maahanmuutto on ollut hallitsematonta ainakin meneillään olevan turvapaikanhakijakriisin aikana. Mutta pelko, jota on luonnehdittu absurdiksi tai asiatietoon perustumattomaksi, on itse ongelmia vähättelevä klisee. Maassamme on tuntuvaa työttömyyttä, ja leikkauspolitiikka rasittaa muitakin kuin sitä ehkä äänekkäimmin vastustavia hallintopiirejä. Kaikkien arvioiden mukaan suhteellisesti heikoin työllistymis- ja integroitumisennustein työmarkkinoille ja sosiaaliturvan piiriin pyrkivät ulkopuoliset tulokkaat ovat oikeastikin yhteiskunnallinen riski, eikä vain kuviteltu uhka. Myös ilman sitä kuumaa temperamenttia ja niitä tapakulttuurisuuseroja. Ei ole lainkaan miellyttävää lukea tietoja siitäkään, kuinka suuri osa tulokkaista todella on lähtenyt ihan muualta kuin Syyrian sota-alueilta.

Me Suomessa emme virallisesti pelkää terrorismia. Emme myöskään halua joutua koskaan tilanteeseen, jossa belgialaiset heräsivät huomaamaan Pariisin iskujen tekijöiden majailleen edelleen kotinurkillaan käärmeinä povella. Emme halua edes Ruotsin kaupunkien autonomisia mamulähiöitä mellakoineen ja mafiamiliiseineen. Monien yhteisiä hyshys-mantroja hokevien mediakellokkaiden tapaan myös johtavat kirkonmiehemme viran ja sinisilmiensä puolesta ummistavat luomensa synkemmiltä maallisilta visioilta. Paitsi kristittyjen tukalasta asemasta pakolaisveneissä ja Euroopan islamistisista synagoogaiskuista, kaiketi myös kotimaamme kulttuurisen 'jumalisuusperinteen' ilmeisistä kehitysriskeistä. Onneksi porvoolainen imaami on ottanut asiakseen muistuttaa meitä tästäkin skenaariosta, ks. http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/377908-rajojen-avaaminen-oli-vi...

Isis on määritellyt itsensä ainoan oikean islamin edustajaksi maan päällä, se esittää propagandassaan taistelevansa uskonnon puolesta ja levittävänsä sitä maailmaan. Terrorijärjestö nayttäytyy/asemoituu äärisuunnan uskonnonkuluttajille kutakuinkin yksiyhteen tunnistettavasti Profeetan työnjatkajaksi profiloituen. Käsite 'jihad' on saatavissa olevan tiedon mukaan edelleen virallisesti koraanin ym. pyhien kirjoitusten mukaan pyhää sotaa, jossa teoriassa laillisia vihollisia ovat yhäkin kaikki vääräuskoiset, ainakin jos eivät alistu käännytykseen.

Onneksemme valtaosa muslimeista (eli enemmän ja vähemmän maallistuneet tai muuten alkuoikeaoppisuudesta irtaantuneet tolkun ihmiset) eivät ota tätä pyhän sodan uskonopinkappaletta kirjaimellisena totuutena nykymaailmassa. Ihmiskunta yleensäkin kavahtaa sellaisia ja luokittelee ne monien muidenkin ammoin vanhentuneiden ihmisen kirjoittamien (myös kristinuskon raamatusta löytyvien) sotahenkisten ja/tai miekkalähetyssuuntaisten yksityiskohtien tapaan lähinnä kategoriaan 'saatanalliset säkeet'. Sellaiset olisi vihapuheluonteensa vuoksi pyyhittävä pois tai päivitettävä moderoiden nykyihmisyyttä ja hyvää Jumalaa kunnioittavaan rasisminvastaiseen muotoon, niin raamatusta kuin koraanista kuin kaikista muistakin julkisesti jaeltavista pyhistä kirjoista.

Kaikki uskonkappaleet ovat aikansa epätäydellisten ihmisten kirjoittamia. Yhtään täysin virheetöntä kirjaa ole koskaan julkaistu. Eihän kukaan ole edes väittänyt koskaan vakavissaan Jumalan itse kirjoittaneen yhtään mitään. Uskoisinkin hänen toivovan ihmisten oppineen virheistään ristiretkien ja kuunsirpin miekkalähetyksen ajoista ja korjaavan erheensä myös sen suhteen mitä toisilleen kirjoittelevat muka Jumalan sanana. - Tätä selvittää minua asiantuntevammin islam- ja geopolitiikka-asiantuntija Alan Salehzadeh, jonka mielestä islamin johtajilla on velvollisuus uudistaa islamia ajan mukaisesti, samalla tavalla kuin tapahtui kristinuskossa renesanssin aikaan. Koraanin mukaanhan oikean muslimin täytyy ehdoitta noudattaa kaikkia sen jakeita. Tutkija Hamed Abdel-Samadin mukaan taas Muhammed valitettavasti on kirjaimellisesti oikeaoppisuutta tulkiten islamilaisen valtion esikuva.


* * *

Katsonkin arkkipiispan ja Suomen kaikkien laillisten uskontokuntien johtavien elimien olevan velvoitettuja kantamaan vastuunsa hengellisinä esikuvina ja vaikuttamaan yleismaailmallisesti. Tässä tilanteessa on kiireimmiten pyrittävä yleismaailmallisen uskontojenvälisen dialogin kautta nopeuttamaan kehitystä siihen suuntaan, että minkään uskonnon julkisesti esitettävissä opillisissa fundamenteissa ei enää vuoden 2016 lopussa olisi miekkalähetykseen, ristiretkihenkiseen tai muuten rasistisesti toisuskoisten/uskonnottomien ja etniskulttuuristen ryhmien väkivaltaiseen kohteluun tai ns. pyhään sotaan kehottaviksi millään tavoin tulkittavia kohtia.

Brysselin rasistisen terrori-iskun tyrmistämänä peräänkuulutan omana kontribuutionani rasisminvastaisen viikon kansalaiskeskusteluun eri uskontokuntien johtajia panostamaan yhteiseen uskontojenväliseen universaalisekumeeniseen uskonkappaletekstinpuhdistuskampanjaan oman aikansa epätäydellisten kirjurien tekemien muotovirheiden korjaamiseksi Pyhistä Kirjoituksista lähemmäs oikeaa rauhaarakastavan hyvän Jumalan todellista tarkoitusta ja nykyisen sivistyneen ihmiskunnan yhteisiä arvoja. Niihin kuuluvat jakamaton ihmisoikeus, väkivallattomuus ja rasismittomuus. - Rasisminvastaisen viikon innoittama globaaliuskonpuhdistus 2.0.

Yhdenkään laillisesti hyväksytyn maailmanuskonnon paikallisessakaan tulkintakaanonissa ei enää 2000-luvulla saa esiintyä julkisesti kirjoitettuja fundamentteja, jotka puolustaisivat hyökkäyksellisen väkivallan tai sen uhan käyttöä miekkalähetyksen hengessä tai muuten etniseen, rodulliseen, aatteelliseen, kulttuuriseen tms. rasisminhenkiseen kriteeriin perustuvan toiseuden nojalla aggressiivisen käännytystoiminnan tai eriuskoisten ja uskonnottomien diskriminoinnin ja sanktioinnin tarkoituksessa! - Pyydän Suomessa vaikuttavia korkeita pappeja, imaameja, rabbeja ym. johtavia hengenhenkilöitä ottamaan avausheitosta kopin yhteismission suunnittelun ja toteutuksen pikaiseksi käynnistämiseksi.


Lue myös:
Euroopan terrorismi kotikutoisena kotoutuspolitiikan oheisfloppina
ISIS+Putinin imperialismi, Saddamin ja Neuvostoliiton yhteiskosto romahduksista

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kiitos ansiokkaasta, hyvin pohditusta ja varteenotettavasta puheenvuorosta!

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Sinulla on Veikko varmaan vastaus siihenkin, että miksiköhän ennen 1991 tapahtuneissa länsimaissa tapahtuneissa terroriteoissa tekijöiden taustat olivat aivan muuta kuin islamin opit. Ja mitä sitten tapahtui.

Mikä on valtauskonto niissä maissa, joihin tuolloin alettiin viemään demokratiaa joukkopommituksilla. Mahtaisikohan tuolla olla jotakin vaikutusta radikalisoitumiseen. Oletan kyllä niin itseni kuin sinunkin hiukkasen lämpiävän, jos pommeja aletaan tiputtamaan läheistemme niskaan.

Tähän sopinee vanha sanonta, että "sitä saa, mitä tilaa!"

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kaikenkattavia vastauksia ei ole minulla enempää kuin sinulla tai muillakaan tavallisilla ihmisillä arkkipiispaa ja Muhammedia ja muita jeesustelijoita myöden. Jumala ei ole puhunut mitään koskaan, joten kaikkitietäviäkään vastauksia ei ole käytössä. Joitain minun vastauksiani löydät täältä, myös siihen mitä mm.on tilattu ja ketkä tilasivat: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208260-i...

Pohjanmaalla muuten paloi taas kirkko. Kirkonpoltto Norjan malliin on terrorismia ainakin jossain mielessä, ehkä jopa uskonnollistaustaista... pakana/saatananpalvontalahko esim. tai sitten kirkon politiikkaa vastaan suunnattu hullun teko, ehkäpä kun eroa kirkosta -kampanja ei kaikille riitä. Onkohan syyllisen taustaa vielä ilmoitettu? Siis jotain motiivitaustastakin eikä vain etnistä ja asuinpaikkataustaa?

Täällä Usarissa on totuttu revittelemään aika vapaasti ja irtonaisestikin. Speculare necesse est. Saanen pureutua mahdollisen mamupolitiikkanuivan syyllisyystapauksen kyseessä ollen rikollisen mahdollisesti jotenkin ymmärrettäviin tausta-aivoituksiin poliisin eläytyviä profilointimetodeja vapaasti jäljitellen: "Arkkipiispa voisi viimeistään tässä tulenpalavassa vaiheessa ottaa lusikan kauniiseen käteen sen sijaan että flirttailee kirkollis- ym. veronmaksajien piikkiin lusiferin [ ;) ] kanssa vilauttelemalla ensin kompromissin pikkusormea ja sitten jo nimetöntäkin vähän kun kihlausaikeen merkiksi. Todellinen syyllinen istuukin korkeakirkollisen mahonkityöpöytänsä takana jeesustelun norsunluutornissaan kaukana arjesta ja veronmaksajien uskosta... ;)"

Noh, mutta vakavasti puhuen herra Mäkinen tekisi oikeasti oikein ja siunauksellisesti ottamalla hyvän sään aikaan onkeensa rauhanrakentajien neuvoista ja alkaisi esim. edistää aktiividialogein hanketta globaalista maailmanuskontojen yleisuskonpuhdistuksesta 2.0.

Tarkoitus on päivittää nykypäivän ja 2000-luvun sivistyneen ihmiskunnan ja Hyvän jumalan arvojen mukaisiksi kaikissakin uskontokuntien pyhissä kirjoissa pikkureliikkeinä esitettyjä vanhentuneita fundamentteja, jotka mahdollistavat rasistiset ja miekkalähetykselliset ym. diskriminoivat tulkinnat väkivaltoineen. Siis mm. Isiksen kaltaiset teoriassa täysin 'oikeaoppisten' jakeitten pohjalle rakennetut rasistifasisti-imperialistiset maailmankatupartiot tulisi kieltää uskontojen pyhissä kirjoissakin moderoimalla ne 'saatanallisten säkeitten' kohdat uuteen jumalisempaan uskoon. On väärin, jos terroristit ja muut rasistit voivat edelleen perustella linjauksiaan ihmiskunnan hienoimpien aatteiden ja ihmisten opeilla ja muka Jumalan ilmoituksella.

Eli onko sellaisilla uskonnollisilla johtajilla kanttia esiintyä laupiainasamarialaisina ja jeesustella yleensäkään kansan veroroposilla, jotka eivät virkansa puolesta huolehdi siitä että uskontojen pyhien kirjojen ilmoittamat perusfundamentit ovat kaikilta osiltaan normaali-ihmisen tulkittavissa vain ja ainoastaan tavalla, joka ei yllytä tai hiljaa siunaa väkivaltaan ja rasismiin ym. väärään "oikeaoppisuuteen"? Kysymys taisi olla retorinen? Mutta kysykää se arkkipiispalta ja rabbeilta ja imaameilta ja guruilta...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Antti Kasvio kirjoitti taas ansiokkaan blogin, Sota Jumalaa ja Allahia vastaan, johon kirjoitin vähän kommenttia - Että tällainen hiljainen viikko ja rasisminvastainen viikko tällä kertaa! Erisnimet tuossa otsikossa voidaan kyllä kirjoittaa myös pienin kirjaimin, ilman että rikotaan muuta kuin pikkumaisia kielitoimistosääntöjä. Ihmisiäkin vastaan on sodittu, eikä vain ylempiä olentoja, taas tänäänkin: Mikähän provosoiva tekijä lienee ollut Pakistanin pääsiäispommin takana, arvauksia? "Suositun puiston kerrotaan olleen erityisen täynnä sunnuntai-iltana, kun ihmiset olivat viettämässä pääsiäisviikonloppua...Suurin osa kuolleista ja haavoittuneista on naisia ja lapsia," - Kilautatko kaverille vai lukitaanko vastaus kysymykseen: mikä vähemmistö viettää pääsiäistä Pakistanissa? http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011469... ... Myös ääri-islamistinen liikehdintä voisi olla juuri tänä ajankohtana hyvinkin potentiaalinen tekijä myös kirkonpolttopuuhissa, ottaen huomioon, että Turkki varoitti eilen kirkkoihin ja synagogiin pääsiäisenä kohdistuvista iskuista. Samaa on uhonnut Isis jo pidempään, eikä ole poissuljettua, että Brysselin likainen puoliydinpommi olisi räjähtänyt nyt kristikunnan suurimman juhlan aikaan, jos suunnitelma olisi onnistunut. Toki ISIStä voi potuttaa myös EU:n ja Turkin tekemä sopimus, ettei pakolaisvirtoja enää päästetäkään Eurooppaan noin vaan ja niiden mukana rekrytointimateriaalia radikalisoitumaan...
http://anttijuhanikasvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voivoi.. tiedätkö mitä uskonto on? Mikä on sen perusta?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

En. mutta miljoonat ellei miljardit ottavat sen vakavasti kuin jumalan sanan. Siinä ei siis saisi olla kirjoitusvirheitä tai vanhentumia, jotka voivat johtaa... tiedätkö voivoi mihin?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei uskonto voi vanheta,koska sen uskonnon kohde ei vanhene tai muutu. Tämä on sen perusta.

Se voi johtaa vaikka mihin voi voihin..siksi en ymmärrä miten joku voi kannattaa mitään uskontoa.Suomessa toiset uskovaiset moittii Mäkistä uskostaan Jeesuksen vapahtajan opetukseen..nämä siis samat jotka mukauskovat samaan,mutta jokainen näkee perslävelläänkin ettei he voi uskoa samaan.

Skitsofreniaa..

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Ei tässä nyt uskonasioista sinällään ole lainkaan kyse. Jos jonkin valtion lainsäädännöstä tai laillisen järjestön säännöistä löydettäisiin muinaisaikojen jäänteenä kirjattuja pykäliä ja momentteja, jotka yleisen kielitajun perusteella voitaisiin tulkita maailmankatsomukseen pakottamiseen ja tappamiseen yllyttämiseksi hengellistä palkkiota luvaten, viranomaiset ja kansainvälinen yhteisö ja luultavimmin organisaation omatkin johtoelimet korjaisivat tilanteen pikimmiten konkreettisemmin kuin selittelemällä että nämähän ovat varmaan ns. kuolleita kirjaimia. Tämä on oikeastaan käytännön viranomaisasiasia pikemmin kuin maailmankatsomusfilosofinen kysymys!

Joku naivistihumanisti tuolla valisti näin: "Kirkoissa ja muissa humaaneista järjestöissä on laajaa aktiviteettia kuolemanrangaistusta ja kidutusta vastaan." - Niinpä, mutta onkos aktiviteettia maailmanuskontojen tappamaankehottavien ja miekkalähetystä suosittelevien fundamenttireliikkien moderoimiseksi pyhiä kirjoja sokeasti uskoville massoille paremmin sopivaan muotoon?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Värkkäsin tuonne avoimen kirjeen arkkipiispalle ja mahdollisille virkaistuimen pesänjakajille ja seuraajakandidaateille: http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21457...

Ja täällä vetoomus muillekin vastuullisille uskonkellokkaille terrorisminvastaisen globaaliturvapaikan järjestämiseksi kaikille: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214664-m...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset