Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Käy mun kanssa dialogia, Suvikin!

  • Toisilleenhuutelevien ääripäiden päätön sanoma: MV-disinfopravda 'paholaiskriisistä' ja ekstremistikukkahattujen kakkahuttu.
    Toisilleenhuutelevien ääripäiden päätön sanoma: MV-disinfopravda 'paholaiskriisistä' ja ekstremistikukkahattujen kakkahuttu.

Suvi Auvinen on tyylilleen ja idealismilleen uskollisena blokannut tasapuolisesti kaikki kommentoijat ulos blogistaan, jonka uusin otsikko kuuluu "Käy mun kanssa dialogia, suvakkihuora!"

Toki niin saa tehdä, ja voi olla viisastakin. Vaikeahan sitä on valita minkälaisia vieraita tulee sisään, jos oven jättää auki ja kutsu on esitetty koko maailmalle kauniin blondin kuvalla varustettuna vielä. Sama kuvanhoukuttelevuusongelma kosketellee myös Laura Huhtasaarta, mutta onneksi rumahkot miehenköriläät olemme siinä mielessä turvassa ilman Blockers of Odinia tms. blogipartioitakin.

Kuten Suvi toteaa, toisten kantojen pidemmälle menevät olettamiset ja sanojen toisten suuhun panemiset ovat aina vaarallisia. Jotenkin tuosta Suvin esiintymisestä kuitenkin välittyy asenne "ellet ole puolellamme, olet meitä vastaan!" - Vahvistatko Suvi, tai kiistätkö (niin kuin oletan) loukkaantumatta kysymyksestäni, jos mahdollista.

Yliuhriutuvasti nimittelevät huutelijat ja erivärisillä -istikorteilla paiskovat leimakirveenheiluttajat kategorisoivat väistämättä itsensäkin epäsuotuisasti myös niiden mielissä, jotka katsovat tulleensa aiheettomasti leimatuiksi. Jos asemoi itsensä keskustelussa vastenmielisten vastustajiensa vastakohdaksi, ei helposti synny muuta kuin ennaltaoletettua/kuviteltua mukadialogia tyyliin "nollatoleranssi antianarkisteille!" tai "käy mun kanssa dialogia, suvakkih***a!". Asiallisempaa olisi ehkä huutaa "ei rasismikorttia minun nimissäni!"

Vai onko tosiaankin viime aikoina MV-disinfopravdan voimin hypetetyn 'paholaiskriisin' lietsojilla ja ekstremistisinisilmäisen kukkahattu-kakkahutun aggressiivisimmilla syöttajillä hallussaan jokin Korkein totuus enempää kuin Maltilla&tolkulla? Epäilen. Enkä ole hirveästi ihmisyyttä vastaan, vaikken olekaan aktiivisesti anarkistien ja sinisilmäkukkahattujen puolella enempää kuin putinistirasistienkaan tai muidenkaan örveltäjien.

Puolueelliset ja puolueettomiksi tekeytyvät lobbaussuunnat syöttävät mediaan edelleen valitettavan kiihtyvään tahtiin agendalleen sopivaa propagandaansa. Samaan aikaan inhimillinen hätä ja vihakulttuuri leviävät hallitsemattomasti ennen niin lutuiseen tai siis vähän kai lutuisempaan Suomeenkin. Mukasuvakkien ja mukarasistien kilpailevat false flag -palopuheet ja -uhkailut vain pahentavat tilannetta silloin, kun niiden tarkoitus on kerätä pisteitä ja lyödä poliittista vastustajaa hätääkärsivien kustannuksella. Hätää kärsivien määrä lisääntyy vastaanottajamaissakin, kun ponnistelut suunnataan mieluummin manifesteihin ja vastamanifesteihin ja ydinongelmien ja uusilmiöiden hyssyttelyyn kuin niiden avoimeen kartoitukseen, analyysiin ja kotoutuksen realismitason päivitykseen. - Missä ovat maltin ja tolkun Me? Ks. Kukkahatut syöttävät kakkahuttua, MV-hörhöt maalaavat seinälle "paholaiskriisiä" 

 

P.S.   Suvi Auvinen ja anarkistit ovat tietysti oma lukunsa "keskustelijoina". Mutta avoimuus ei ole ihan aikuisten oikeasti kattavaa myöskään ns. tolkun ihmisten puolella. Usein hekin äänekkäiden vihakeskustelijoiden tapaan haluavat tarkasti määrätä ja käskyttää mistä ja miten saa puhua. Lisäksi poliittinen korrektiusvaatimus antaa ikäänkuin oikeutuksen tuollaiselle 'positiiviselle syrjinnälle'. Mamuillahan on keskustelukoodissamme jonkin kummallisen poliittisen korrektiuden mukapyhittämä epävirallinen oikeus sulkea lähtökohtaisesti pois puheenaiheiden joukosta heidän lähtömaansa. Pelätään kai, että mamu joutuisi ikävään asemaan ehkä arvostellessaan hallintoja joiden armoilla suku vielä on, tai sitten ikäänkuin asetettaisiin heidät jotenkin vastuuseen lähtömaidensa oloista tms.

Esimerkiksi muuten fiksu kuubalaisnicaragualainen ihmisoikeussuvaitsevaisuusblogisti Ana María Gutiérrez Sorainen on hänkin äkkikärkäs vilauttamaan rasistikorttia, mikäli hänen itsensäkin viitoittama puheenaihealue ilmenee jotenkin poliittisesti epäkorrektissa valossa. Hän saattaa huomauttaa härskistikin syyllistäen, jos Nicaraguaa ja Kuubaa käsitellään hänelle sopivan kolonialismikritiikin ja siirtomaa/kehitysaluenäkökulman lisäksi myös castrolais- ja sandinistihallintojen ihmisoikeusloukkauksia ja utopiapropagandaa tarkastellen. Tällöin saa kuulla yleisemminkin omaksutun uhriutumisväitteen, jonka mukaan maahanmuuttajat voivat kernaasti arvostella vastaanottajamaan kulttuuria, mutta kantaväestön ei ole sallittua viitata varsinkaan lähtömaiden kulttuurisiin epäkohtiin - http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211697-olet-yksi-meista#comment-3224962

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Suvilla on sellainen ongelma,että ei näe vikaa itsessään...varsinkaan niitä vikoja mistä toisia moittii.

Noh,tämä on silti todella yleistä ja varsin yleistä nykyisissä keskusteluissa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Totta, yleistä on. Lisäksi poliittinen korrektiusvaatimus antaa ikäänkuin oikeutuksen tuollaiselle 'positiiviselle syrjinnälle'. Esimerkiksi muuten fiksu kuubalaisnicaragualainen ihmisoikeussuvaitsevaisuusblogisti Ana María Gutierrez Sorainen on hänkin äkkikärkäs vilauttamaan rasistikorttia, mikäli hänen itsensäkin viitoittama puheenaihealue ilmenee jotenkin poliittisesti epäkorrektissa valossa. Hän saattaa huomauttaa härskistikin syyllistäen, jos Nicaraguaa ja Kuubaa käsitellään hänelle sopivan kolonialismikritiikin ja siirtomaa/kehitysaluenäkökulman lisäksi myös castrolais- ja sandinistihallintojen ihmisoikeusloukkauksia ja utopiapropagandaa tarkastellen. Tällöin saa kuulla yleisemminkin omaksutun uhriutumisväitteen, jonka mukaan maahanmuuttajat voivat kernaasti arvostella vastaanottajamaan kulttuuria, mutta kantaväestön ei ole sallittua viitata varsinkaan lähtömaiden kulttuurisiin epäkohtiin -
http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211697-olet-y...

Risto Laine

Suvi kertoo blogissaan seuraavaa:
-Dialogi ei ole mahdollista, jos yksi puoli argumentoi faktapohjaisesti ja toinen huutaa suvakkihuoraa.-

Entä kävisikö faktapohjainen keskustelu jos ei huudettaisi heti fasisti tai natsi, jos jää alakynteen. Tällä viittaan ihan aitoon keskusteluun, jossa molemmat tuovat keskusteluun ihan oikeaa todennettua tietoa ja hyväksyä ne todeksi, vaikka se sotii vastaan omaa pientä nurkkakunta ajattelua.

Eppäilen, jopa mahdottumuus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Helsinkiläinen vihreä ajattelija Marjatta Laiho komppaa luokkakantaisen anarkistin Suvi Auvisen tarkoituksellisesti yksisilmäisen tulkintanäkemyksensä päällä istuvaa kantaa presidentin puheeseen valtiopäivien avajaisissa: " Tätä kansaa presidentti Urho Kekkonen häpeäisi, Kaarlo Juho Ståhlbergista puhumattakaan. Tällä kansalla on nyt ensimmäinen presidentti, jota minä häpeän."

No jaa. Uskonpa kumminkin, että useimmat vihreätkin tuntevat enemmänkin myötähäpeää lukiessaan tuommoisia sinällään ihan ymmärrettävästi lievässä somevihastuksissa värkättyjä sammakkovirkkeitä. Mutta onhan vihreissäkin toki vaikka minkä väristä vipeltäjää aina julkifasistisrasistisesta pohjoiskoreafanista Pentti Linkolasta lähtien lama-aikanakin downshiftausta ja miinuskasvua suositteleviin julkishallinnon talous'neroihin', jotka eivät tingi saavutetuista eduistaan edes pakolaiskriisin rahoittamiseksi. Valtavirta kai sentään edustaa jonkinlaista malttia ja tolkkua myös tasavallan presidentin vastuullisten ulostulojen oikeudenmukaisen tulkinnan suhteen, vrt. Osmo Soininvaara: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/171248-yllattava-t...

Toisaalta Suomessa on kyllä aina saanut aivan vapaasti arvostella valtionjohtoakin, toisin kuin vaikkapa itänaapurissamme. Jopa puolidiktaattori Kekkosta, joka flirttaili totalitarismin kanssa muutenkin kuin poikkeuslailla, jolla hänet valittiin virkaansa 70-luvulla. Jo ennen presidentiksituloaan tuo entinen ohranakuulustelija järjesti ja masinoi yhden Länsi-Euroopan häpeällisimmistä oikeusfarsseista, jossa tuomittiin nulla poena -periaattteen vastaisesti itse asiassa täysin viattomat ihmiset "sotasyyllisiksi" todellisten syyllisten mielistelemiseksi. Sotasyyllisiähän suomalaisissa ei juuri ollut, jokunen kumminkin häpeäksemme 'presidentti' Otto-Ville Kuusisen joukoissa itäfasismia palvellut neuvostokansalainen. Eräs toinen presidenttimme kunnostautui vaatimalla maamiinoista luopumista aikana, jona itänaapurimme on menestyksellisesti käyttänyt niitä mm. eristäessään Krimin puolustajia kasarmeihinsa. Itänaapurimme ei kuitenkaan estä Syyrian pommituksillaan aiheuttamiensa pakolaisvirtojen rajanylityksiä tänne meillepäin muiden kuin rauhanvaltakunnan itsensä huoliksi ja 'työvoimapulan paikkaajiksi'. - Häpeä sekin, vai mitä Marjatta? - http://marjattalaiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2114...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Päätoimittaja Markku Huusko jatkaa ansiokkaasti tasavallan presidentin viime aikojen ulostulojen kommentointia tarkastellen erityisesti niiden tulkintoja eri suunnilta tarkoitushakuisesti: http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21151...

Mielestäni Niinistön puheita ja niiden vastaanottoa analysoitaessa olennaisempaa on havaita yleisesti, erilaisista päätoimittaja Huuskon esiinnostamista mediassa nähdyistä nurkkakuntaisesti tarkoitushakuisista painotuksistakin huolimatta, että kansa ymmärtää presidenttiä ja tervehtii hänen ulostulojaan tyydytyksellä. Toki polkorr-kominternin mielestä saa edelleenkin kansa olla väärässä ja kuplassaanfilosofoiva äärimmäinen punaviherglobalisaatiokapitalistieliitti oikeassa. MTV:n tutkimuksen mukaan hiljainen enemmistö on presidentin kannalla. Vastaajista on 88 % on samaa tai täysin samaa mieltä, ja vain 7 % vastaan. Selkeä kannanotto kansalta, ilman huutoa ja metelöintiä. - Tolkun puhe, sanoi kansa: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/taytta...

Presidentti vain kertoi ääneen sen mitä 90 % kansasta ajattelee. Kannanottona voidaan pitää sitä, että hän teki sen keskusteluilmastossa, jossa maltillisempaa keskustelua hegemonisoi 90-prosenttisesti poliittinen korrektius, jossa etiketin mukaan pitää lähtökohtaisesti korostaa jotain muuta kuin tosiasioita ja jopa kieltää tolkun realismi suvaitsevaisuusliturgioita liki mantratyyliin hokien.

Joskus aiemmin laajalti kannatettu presidenttimme totesi, ettei Suomen pitäisi pyrkiä kansainvälisissä kysymyksissä olemaan niinkään tuomari kuin lääkäri. Turvapaikanhakijakriisi on yhtä aikaa sekä kansainvälinen että kansallinen kysymys, johon on pakko ottaa kantaa molemmilla tasoilla ja ne yhdistäen. Varsinkin nykyisessä taloustilanteessamme ja yhteiskuntarauhan/sopimuksen näkökulmista emme voi enää edes harkita ajopuustrategian mahdollisuutta, vaan on otettava aktiivinen ote kansakunnan kohtalosta kansainvaelluksen tyrskyissä ihan tätä omaa laillisesti hallinnoimaamme tonttiammekin ajatellen.

Hyvät neuvot ovat kalliit, ja kontribuutioita keskusteluun voi pyytää totta vie muiltakin kuin ääripäiltä ja median urautuneilta kolumnisteilta tai ammattiväittelijöiltä. Koska suomalaiset toisaalta kuitenkin aina ajattelevat, mitä muut meistä ajattelevat, yhdistetäänpä tässä edellämainitut lääkärin ja tilanteeseemme perehtyneen ulkomaalaisen näkökohdat suomalaistuneen egyptiläistohtorin lausuntona: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145482057426...

Huolistamme vähäisin ei ole myöskään ultrainhorealistinen ehkä viimeisimpänä toivottuna tehty huomiomme itänaapurimme roolista, ei vain ulkopuolisena tarkkailijana vaan myös kyynisenä vaikuttajahyötyjänä pakolaistilanteessamme potentiaalisena pohjoisena EU-vastaisena hybridisodankäynnin rintamana. Sitä ole syytä julkisuudessa hypettää tarpeettomasti, mutta ei vähätelläkään: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211288-v...

Dialogimuotoinen keskustelu somessa on lähtökohtaisesti vaikeaa ääripäiden kanssa, jotka keskittyvät huutelemaan ja blokkaamaan tolkun ja maltin ulos periaatteella 'ellet ole puolellamme, olet meitä vastaan', vrt. anarkisti Suvi A.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset