Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered?

  • 5 tummaa/vaaleaa leipää ja 2 makeaa/suolakalaa jaetaan...
    5 tummaa/vaaleaa leipää ja 2 makeaa/suolakalaa jaetaan...

Suomen pääministerin talonsa avaamisen peruuttaminen on uutisoitu maailmalla. "Sipilä kuitenkin sanoi, että hänen tarjouksensa on edelleen voimassa, jos turvallisuustilanne paranee." http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/170185-tieto-juha-sipilan-asuntopaatoksesta-leviaa-maailmalla

Tuntuu pahalta todeta jälkiviisaasti, että taidettiinhan tuota jo vähän ennaltakin uumoilla niin noloa kuin lupauksen raukeaminen onkin maabrändin kehityksen kannalta. Blogini 26.9.2015: Häkämies/Sipilä: Saavutetut vs. maahantulevat edut - Overpromise, Underdeliver

Syksyllä Pääministerimme tekikin laskelmansa ilmeisesti vakaumuksellisen humaaniuden ohella vain taloudellisten odotusarvojen pohjalta. Oli ehkä perusteitakin olettaa nuorehkon tuontiaineksen paikkaavan päällekäyvää työvoimapulaa ja huoltosuhdetta valtionvelkaan ja kestävyysvajeeseen nähden. Turvallisuudentunteen järkkyminen pohjoisemmissakin päissä kai sitten 'yllätti'. Nyt tilannearvio myös eteläpään kuvioista suhteessa kauniin auttamiseleen lisäarvoon teorian ja käytännön kohdentumisen näkökulmasta saattaisi olla realistisempi.

Pääministerimme näkee kotikontujensa turvallisuustilanteen heikentyneen niin paljon, ettei hän voikaan majoittaa hätääkärsiviä sotakuntoisia miehiä tai mahdollisesti muunlaisiakaan tulijoita taloonsa. Toivokaamme kuitenkin ensisijaisesti, että turvallisuustilanne paranee ratkaisevasti Lähi-Idän ja Afrikan vihakulttuurialueiden välittömämmässä läheisyydessä, missä toki on kaiken aikaa sielläkin myös ihmiselämälle ihan kelpo olosuhteita lämminsydämisyyden lisäksi.


Lue myösKukkahatut syöttävät kakkahuttua, MV-hörhöt maalaavat seinälle "paholaiskriisiä"
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Underdelivered?

Päinvastoin. Sen sijaan, että majoittaa omaan taloonsa, joka ei ole turvallista, kustantaa suuren lapsiperheen majoituksen muulla tavoin.

En ole Sipilän kannattaja juuri missään, mitä hän on puuhaillut. Mutta tässä tapauksessa hän toimitti jopa enemmän kuin lupasi.

Jotta mikähän tässä oli jotain, mitä oli uumoiltu? Uumoiltiinko, että Sipilä ei piittaisi taloonsa majoittuneiden turvallisuudesta?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mutta lupaukseen kuului kuitenkin alun perin tuo oman talon käyttöön antaminen, mikä ei nyt hetimiten toteudukaan. "Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ilmoitus, ettei hänen kotiinsa Kempeleeseen tule ainakaan toistaiseksi turvapaikanhakijoita leviää maailmalla. Asiasta ovat uutisoineet hiljattain ainakin Britannian yleisradioyhtiö BBC ja brittilehti Guardian."

Voi kai ainakin joku olla tyytymätön tähänkin pikku "petokseen", kun se korkean elintason yltäkylläinen ruokatarjoilukin kaurapuuroineen osoittatui joidenkin mielestä sellaiseksi vaan kevyeksi heitoksi ellei peräti kukkahattujen kakkahutuksi, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210956-k...

Mitäkö oli uumoiltu? Tässä turvallisuustilanteen mahdollisiin riskimuutostekijöihin liittyen pari ajatusta syyskuisesta blogistani, jonka linkki on tuolla ylempänä:
- "Onneksi vihaa voidaan vielä tässä vaiheessa järkitoimilla liennyttää ja myös ehkäistä. Tilanne meillä ei vielä ole yhtä polttavan ajankohtainen eikä väkivaltapurkausten määrä yhtä tuhoisa kuin on ollut pidempään esimerkiksi länsinaapurissamme. Toki tunnelma ei sielläkään muistuta Lähi-idän "kulttuurienvälistä vuoropuhelua", mutta suomalaisittain ajatellen todellakin muukalaisvastaisesti suuntautunut puolue Ruotsidemokraatit ovat kasvattaneet kannatustaan huolestuttavan suureksi..."
- "Välttääksemme ylimääräisiä lisäkustannuksia poikivia valintoja paitsi taloudellisesti myös yhteiskunnallisilta haittavaikutuksiltaan ja vastakkainasetteluiltaan, voitaisiin turvapaikkalinjausten iteroivassa sondeerauksessa ja korjaushionnassa vatuloinnin sijaan kiinnittää erityinen huomio mahdollisuuteen hyötyä kotouttamistoiminnassa nähtyjen menestystarinoiden lähtökohtaisista ja täällä analysoiduista rakennepiirteistä ja niiden kautta avautuneista paikallisista parannusresepteistä ja myös yleisemmin kopioitavista myönteisistä lähestymiskulmista. Olisi hyvä voida tulevaisuudessa tasoittaa esimerkiksi kulttuuritaustoiltaan vaikeimmin kotoutuvien suuntausten yliedustusta apuohjelmiemme piiriin valikoituvien turvapaikanhakijoiden joukossa."

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Eli lupaukset täytyy pitää, vaikka siitä aiotun hyvän sijasta seuraisikin mahdollisesti pahaa sen sijaan että mukauduttaisiin muuttuneeseen tilanteeseen?

Uumoilun suhteen tarkoitin toki tämän blogin aiheeseen liittyen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

Näin muuten Facebookin arabiyhteisö tylyttää sanansa syönyttä mukahyväntekijä Juha Sipilää: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145430584847...

Ei poliitikon/johtajan ensinkään pitäisi tietenkään tehdä idioottimaisia lupauksia muiden kustannuksella. Siinä menee pian maine koko kansalta eikä vain sinisilmäisimmältä etujoukolta. Jos Sipilä olisikin luvannut talonsa tai vaikka koko henkkoht omaisuutensa tupa-hakijoille niin mikäs siinä, kunhan vaan ei olisi hiiskunut asiasta sanaakaan medialle. Yksityishenkilö tehkööt laupeudentyötä omalla lompsallaan omantuntonsa mukaan. Mutta tosi sanonko mitä on kutsunmöläyttäjän vetäytyä vähästäkin henkkoht vastuusta sitten kun kansa on saamassa/saanut odotettuakin suuremman maksumääräyksen, jota vielä jälkipolvet maksavat selkänahastaan näiden suurten ikäluokkien täysieläkkeisten saalistajasipilöiden poliittisten irtopisteiden ja elämästävieraantuneen sinisilmäisyyden kustantamiseksi, vaikka jokunen maahantulijakin onnistuisi joskus hamassa tulevaisuudessa pääsemään veronmaksunsyrjään kiinni huoltosuhteen ins-allah-parantuessa. Kestavyysvaje on sitten kyllä jo varmaan katkaissutkin selän joukkoahdistellulta suomineidolta...

Uumoilun suhteen: tämän blogin aiheeseen liittyen uumoilin syyskuun blogissani, että on varmaan noloa sitten myöhemmin todeta että mm. taloudellisiin näkymiinsä kypsynyt kansa ei ehkä olekaan aukottoman valmis kustantamaan kaukomaiden kontribuutioväkeä työvoimapulaansa varsinkaan jos heidän kulttuurinsa ei kunnioita suomineitojen koskemattomuutta enempää kuin vihakulttuuriaan levittävien lähtömaidenkaan. Jokin syy kai Sipilänkin mainitsemalle turvallisuustilanteen uudelleenarviolle lienee.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tasavallan presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa oli poikkeuksellisen hyvä ja harkittu. Se oli lopultakin myös poikkeuksellisen suora, mitä ammattimaisesti laaditut tilannearviot ja skenaariot totta vie jo vaativatkin - http://yle.fi/uutiset/tutkija_arvioi_presidentti_n...

Kiinnitin myös huomion siihen, kuinka monta keskeistä puheen kohtaa ovat olleet viime kesästä lähtien myös minun blogieni* fokuksessa vihapuheen huolestuttavasta leviämisestä aina ultrasinisilmäisyyden ja kansan vierastaman rasismin yhteisiin hegemoniapyrkimyksiin somekeskustelussa, joka mieluummin syyttelee muita suomalaisia kuin pureutuisi itse ongelmiin ja niiden ratkaisukeinoihin. Asiakeskustelun sijaan äänekkäimmät jakelevat 'ismikortteja periaatteella Jos et ole puolellamme olet meitä vastaan. Duo Maltti&Tolkku sekä realismin peräänkuuluttaminen ääripäiden kilpalaulannan vastapainoksi ovat vierailleet myös minun kirjoituksissani tuon tuosta.

Epäsuomalaisella tavalla vihaalietsova uuskäyttäytyminen on toisiaansyyttelevän möykkäkeskustelun ääriainesten hämäräpiirien epäpyhän symbioosin olennainen piirre. Äärimmäisten fundamentalististen "kukkahattujen" kakkahuttua suoltavat ja syöttävät ekstremistisuvakit ja anarkistifasistisiat sekä paholaiskriisiä seinalle maalailevat MV-putinistirasistit ovat pääsyyllisiä. Ne lietsovat epasopua ja väkivaltaa pohjolaankin, hätääkärsivien pakolaisten asiaa keppihevosenaan käyttäen - ehkä jotain pimeää yhteistä missiotaan toteuttaen pohjoismaisen yhteiskuntarauhanperinteen rapistuessa.

Lienette huomanneet, että nuo ääripäät esiintyvät mielenosoituksissa aina yhdessä kuin paita ja peppu. Miekkari ja vastamiekkari, joka tulee toisensa kylkeen häiriköiden ja metelöiden. Anarkistit jopa käsiksi käyden ulkopuolisiinkin, vanhuksiin ja poliisin autoihin ja hevosiin. Kumpi paita-peppu-ääripäistä on likaisempi ja vastenmielisempi, on näköjään alati keskinäisen kilvoittelun kohde. Anarkistit taitavat johtaa aggressiivisuudessa. Veljellis-sisarellisesta provoilusta elävä mediahappeninghype kieltämättä nostattaa aikansa toimivaakin julkisuussynergiaa, mutta suuri yleisö haistaa kuitenkin koko ajan totalitaristisen vedätyksen, jolla militanttakukkahatut ja kremlinkellokasrauhanvoimat yrittävät meitä viedä. - Maltti&Tolkku, pysytään lujana, eikä lotkauteta korvaammekaan stalinistiviherputinistianarkistihippien totalitaristiseireeneille!

Muutamasta Sipilän talonsa tarjoamista käsitelleestä viime syksyn blogistani Sauli Niinistö on hyvinkin saattanut poimia aineksia puheeseensa, ja ehkä tästäkin:
Kukkahatut syöttävät kakkahuttua, MV-hörhöt maalaavat seinälle "paholaiskriisiä" http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210956-k...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset