Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kukkahatut syöttävät kakkahuttua, MV-hörhöt maalaavat seinälle "paholaiskriisiä"

  • Onko 'paholaiskriisin' lietsojien kakkahutun syöttajillä hallussaan Korkein totuus enemmän kuin Maltilla&tolkulla?
    Onko 'paholaiskriisin' lietsojien kakkahutun syöttajillä hallussaan Korkein totuus enemmän kuin Maltilla&tolkulla?

Puolueelliset ja puolueettomiksi tekeytyvät lobbaussuunnat syöttävät mediaan edelleen valitettavan kiihtyvään tahtiin agendalleen sopivaa propagandaansa. Samaan aikaan inhimillinen hätä ja vihakulttuuri leviävät hallitsemattomasti ennen niin lutuiseen tai siis vähän kai lutuisempaan Suomeenkin. Mukasuvakkien ja mukarasistien kilpailevat false flag -palopuheet ja -uhkailut vain pahentavat tilannetta silloin, kun niiden tarkoitus on kerätä pisteitä ja lyödä poliittista vastustajaa hätääkärsivien kustannuksella. Hätää kärsivien määrä lisääntyy vastaanottajamaissakin, kun ponnistelut suunnataan mieluummin manifesteihin ja vastamanifesteihin ja ydinongelmien ja uusilmiöiden hyssyttelyyn kuin niiden avoimeen kartoitukseen, analyysiin ja kotoutuksen realismitason päivitykseen. - Missä ovat maltin ja tolkun Me? vrt. Niinistö/Selänne: https://twitter.com/TeemuSel8nne/status/693473399796936704?lang=fi

Jotenkin asetelmat muistuttavat tosiaankin 30-luvun punikki-faskisti-hörhöilyä ja 60-70-luvun radikalisoituneiden maailmanparantajahippien ja taistolaisvallankumouksellisten rauhansolupolitrukkien vihajulistusta: Ellet ole puolellamme, olet meitä vastaan! "Rajat umpisolmuun" tai "Ei rasismikorttia minun nimissäni" saattavat kuulostaa näppäränoivaltavilta mainostoimistosloganeilta, mutta olisiko jo aika rauhoittua elävän elämän tasolle? Ottaa silmä ja sydän kauniiseen käteen ja alkaa todella tehdä jotain. Oikeasti, aikuisten. Rauhallisesti, jäsentyneesti, jämäkästi, ketään syyttelemättä ja mitään hyssyttelemättä. Maltilla ja  tolkulla.

Molemmat ääripäät (joiden olemassaolon ne itse usein kiistävät vihjaten besserwisserimäisesti olevansa Totuus/Pravda) tuputtavat usein tarkistamattomia ja vääriksi tietämiäänkin mututuntumaan perustuvia "tietoja", jotka halutaan vahvistamaan omaa sanomaa ja debattigeopoliittista asemaa. Indoktrinaatio ujutetaan usein yhteyksiin, joissa se otetaan annettuna totuutena johonkin ehkä totuudelliseen informaatioon liittyen. Räikeä liioittelu, vastapuolen mustamaalaaminen -istikortein ja epämieluisina pidetyistä totuuksista vaikeneminen ovat molemmille osapuolille tyypillisiä niin ikään.
 
1.  Venäjämielisen putinistiryhmittymän rasistihenkinen MV-sivusto on tunnettu tästä kgb-tyyppisestä uutisoinnistaan itänaapurimme uutispalveluiden tapaan. Samalla nämä iljajanitskinheadit tekevät hirveän itäkarhunpalveluksen täysijärkisille suomalaisille, jotka valtaosaltaan ovat jossain määrin maahanmuuttokriittisiä ihan ymmärrettävin ja hyvin perustein samalla kun vieroksuvat syvästi rasismia. Minun on myönnettävä, että puhun toisen käden tietojen varassa, koska en ole koskaan käynyt MV-lehden sivuilla. Olen kuitenkin luottanut kunnialliseksi tiedetyn median raportteihin siitä, olkootkin nekin ehkä hieman värittyneitä luultavasti ns. poliittisesti korrektiin suuntaan. Kremlin torvista ei kuitenkaan koskaan ole kuultu juurikaan luotettavaa pravdaa.

2.  Mutta kyllä kukkahatutkin suoltavat ja syöttävät kakkahuttua! Huhhuh. Eikä tanttaväki häviä militanttiudessa mitenkään gubbeporukoille, kun puhutaan oikeauskoisten ja vääräuskoisten rintaman suvaitsevuuspuolellakaan. Muistamme, miten eräs Päivi nostatti kaadereitaan barrikadeille taistoon Kimmon tuella ennaltaolettamiaan -isteja vastaan erään pizzerian murhapolttojutussa, mutta noitavainoja ei ole nähty vokin verhojensytyttäjää vastaan, vaikka epäilty tiedetäänkin. Julkisessa keskustelussa mieluisina pidettyjä vääriä olettamia ja mututietoa on jaeskeltu vähemminkin tunnekuohuin näennäisen asiallisen keskustelun lomassa.

Maahanmuutto ja kotoutuksen onnistuminen jollain tavalla tietääksemme liittyvät lähtömaiden erilaisten kulttuuripiirteiden leviämiseen ja entisestään lisääntymiseen kohdemaissa. Siksi kai toivotammekin vieraita kulttuureja rikastuttamaan hieman sisäänpäinlämmenneeksi ja sisäsiittoiseksikin koettua omaamme. Yleisesti pidetään uuskulttuuripulsseja ihan yhtä myönteisinä kuin ajoittaisia suolapulsseja Itämereen. Kai ne siis nollaa suurempia ovat itseisarvoiltaan eli vaikutuksia on, hyvässä ja pahassa.
 
Käsi sydämelle: tervetulleiden piristyskulttuuriruiskeiden lisäksi on tarjolla myös kulttuurisia vinoutumia, joiden ilmenemistä/leviämistä ei ainakaan yleisesti toivota enempää kuin suomalaisenkaan kulttuurin kielteisten puolien leviämistä. Tähän presidenttikin viitannee yhtymällä kansan sanontaan Maassa maan tavalla. Kärjistäen vaikkapa Monika-Naistenkin esiinnostamat epätasa-arvoperinteet, lapsiavioliitot, sukuelinten silpominen, moniavioisuus ym. pääosin ei-uskonnollistaustaiset tai muutenkaan korrektisti hyväksyttävästi perustellut perinnäistavat, joita valitettavasti vielä sinnittelee. Ja ilmaantuupa kuin varkain aika ajoin uusiakin kuten taharrush gamai ja yksittäisiä isiskonniakin, mihin on kai myös syytä puuttua vaikenemista määrätietoisemmin.

Näiden kulttuuriperäisten riskitekijöiden rajoittaminen ja ennaltaehkäisy tehostetun suorasukaisinkin toimin ilman syrjintäsyyttelyn pelkoa relevantteihin profiloituihin kohderyhmiin painottuen olisi kai kaikkien etu? Keskustelun saattamiseksi avoimen vastuulliseksi ja samalla maltillisen rakentavaksi, olisi mukaan otettava hyssyttelämättä ja kiihkottomasti myös mm. alla esitettyjä näkökohtia ja lähestymiskulmia:

- Yle: Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista ei haluta puhua  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/273987-tutkijat-valttelevat-yle...

- Tutkijan mukaan joistain kulttuureista tulevat eivät aina oikein tiedä mitä tekevät. Saattaapa joku luulla esimerkiksi että raiskaus on laatuunkäypä tapa ja rituaali kosia ja sitovasti kihlata kadulla tai somessa bongattu mielitietty: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454049973788.html

- Usein indoktrinoivassa disinformaatiossa annetaan ymmärtää, että perheensisäiset hyväksikäytöt ja väkivalta olisivat jotenkin erityisesti 'kantasuomalaisten juttu' siinä missä ehkä puskaraiskaukset maahanmuuttajien. Naisiin kohdistuva väkivalta on kuitenkin maahanmuuttajapiireissä ehkä kolminkertaisesti yleisempää kuin kantasuomalaisten parissa. Joitain lukuja on julkaistu tästäkin mahdollisesti eräisiin vieraskulttuureihin liittyvästä suhteellisesta yliedustusilmiöstä faktisesti olemassaolevana kaikille kielteisenä koko yhteiskunnan yhteisenä ongelmailmiönä:  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-valtaosa-maahanmuuttajan... - http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/seura%20riski-45663  

- Nasima Razmyar ja Väestöliitossa turvapaikanhakijoille valistustyötä tehnyt Mina Zandkarimi kommentoivat tunnettuja raiskaustilastoja marraskuisessa A-studiossa. Toimittaja Kirsi Heikelin erikseen kysyttyä he myönsivät vakavat ongelmat maahanmuuttajakulttuurien perheensisäisten pakkohyväksikäyttöjen riskistä.  Lasten ja naisten riski läheisväkivaltaan on valitettavasti osin kulttuuriperäisesti painottunutta. Razmyar peräänkuuluttaa kotoutusta ja kommentoi Monika-Naisten ajamia kehityskohteita näin: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nasima-razmyar-lasten-kuritu...

- "Maahanmuuttajanaisten kohdalla nousevat esille kunniaan, häpeään ja ylipäätään naisen asemaan liittyvät pelot. Lähisuhdeväkivallan osalta kohtaamme edelleen tilanteita, joissa puoliso uhkaa lasten huoltoon, oleskeluvan jatkumiseen ja ylipäätään maassa pärjäämiseen liittyvillä asioilla." http://monikanaiset.fi/blogi/maahanmuuttajanaiset-rikosuhripaivystyksen-... -
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012921036743_uu.shtml  

- Sekin on tiedossa, että merkittävä osa rasismirikoksista Suomessa tapahtuu ulkomaalaistaustaisten keskinäisissä välienselvittelyissä, esimerkiksi etnisin ja uskontokuntaperäisin vihamotiivein, myös vastaanottokeskuksissa. Asian vakavuus ja ongelmallisuus eivät yhtään helpotu sillä, että leimataan enempää kantasuomalaiset kuin mamutkaan kollektiivisesti potentiaalisiksi rikollisiksi jopa ennen kuin epäiltyjä on tiedossa. Laajalti suositussa disinformaatiossa kuitenkin jatkuvasti toistetaan todistamattomaan mututuntumaan perustuvia "tietoja" milloin muka rasistien milloin muka mamujen tai suvakkien ennakkosyyllisyydestä ja kanssarikollisuudesta asuinpaikan tai etnisyyden tai poliittisen kannan perusteella.

Maahanmuutosta koituvan lisäarvon itseisarvosta ja plus/miinusmerkkisistä ajoittumisennusteista on puhuttava taloudellisten näkökulmien ja huoltosuhdevaikutusten lisäksi myös kulttuurisen kehityksen kannalta. Vastaanottokeskuksissa tapahtuva väkivalta ja keskinäiset raiskaukset huolestuttvat erityisesti. Polttoiskuiksi tulkituista tapauksistakin ainakin pari kolme on myös tupa-asukkien omia tulentekoja/verhonleimahteluja. Pitäisikinkö katupartioiden sijaan perustaakin tupapartioita? Ehkä kannattaisi myös iteroida turvapaikanhakijoiden etnisten, uskontokuntaisten ja seksuaalisten ryhmien sijoitusta. Poliisin mukaan eräs turvapaikanhakija huolestui, kun samassa huoneessa asuu sama uhkaaja jota hän oli lähtenyt pakoon kotimaastaan. Hetero- ja homoraiskauksienkin riskejä voisi ehkä myös kartoittaa ennaltaehkäisevästi eri syistä suojelua tarvitsevia erityisryhmiä asutettaessa.

Näiden kulttuuriperäisten riskitekijöiden rajoittaminen ja ennaltaehkäisy tehostetun suorasukaisinkin toimin ilman syrjintäsyyttelyn pelkoa relevantteihin profiloituihin kohderyhmiin painottuen jo ennen kotoutuksen/kotiutuksen alkamista olisi kai kaikkien etu?
- http://www.polamk.fi/avauksia/kirjoitukset/1/0/maahanmuuton_turvallisuus...
- http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454043791398.html
- http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/12/17/ovatko-isisin-al-q...
- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml
- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012921036091_ul.shtml  

 

Lue myös

ISIS+Putinin imperialismi, Saddamin ja Neuvostoliiton yhteiskosto romahduksista

Petsamon miehityshallinto varoittaa ex-yya-Suomea terrorismista jos...

Euroopan terrorismi kotikutoisena kotoutuspolitiikan oheisfloppina

UPI:n tutkija: Venäjä hyötyy Suomen pakolaiskriisistä - "bensaa liekkeihin"

Professorit Scheinin ja Melander pelaavat ISISin pussiin?

Duo Maltti&Tolkku tavoitti eduskunnan - radikalisointisome + false flag jäivät

Häkämies/Sipilä: Saavutetut vs. maahantulevat edut - Overpromise, Underdeliver

Manipuloiko Venäjän tilastointi Putinin kannatuslukuja Suomen tukemana

Turvapaikanhakijoista 2,4‰ epäillään r 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Kannattaa muuten lukea aihetta liippaava mutta selkeästi sofistikoidummin laadittu Jaakko Häkkisen blogi Maahanmuuttokeskustelun toinen ääripää: http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210994-maaha...

- Hyväntahtoisen pääministerimme kaunis ele herätti huomiota maailmalla syksyllä. Nyt talon ovet suljetaankin ennen vieraita ainakin toistaiseksi, mikä sekin on uutisoitu meille vähän nolosti. Valitettavasti se oli jotenkin odotettavissakin: Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211099-f...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Taharrush gamai -tyyppiset uuskulttuurituonti-ilmiöt ovat eräiden arvioiden mukaan kenties levinneet Suomeenkin, ja jopa kantaväestönkin mielenosoituksiin. Mikäli Juho Antikaisen blogiin on uskominen, olisi naistoimittajaa ahdisteltu, toivottavasti insh-allah, ei kuitenkaan ihan Tahrir-aukion tyyliin! Mikäli näin on, tuollainen uuskäyttäytyminen on tämän blogini otsikossa mainittujen ääriainesten hämäräpiirien epäpyhän symbioosin olennainen osa. Hävetkää kukkahattujen kakkahuttua suoltavat ja syöttävät ekstremistisuvakit ja anarkistifasistisiat sekä paholaiskriisiä seinalle maalailevat MV-putinistirasistit! Olette syyllisiä. Lietsotte epasopua ja väkivaltaa pohjolaankin hätääkärsivien pakolaisten asiaa keppihevosenanne käyttäen.

Nuo ääripäät esiintyvät mielenosoituksissa aina yhdessä kuin paita ja peppu, miekkari ja vastamiekkari joka käy iholle häiritäkseen ja metelöiden, anarkistit jopa käsiksi käyden ulkopuolisiinkin sekä poliisiin. Kumpi paita-peppu-ääripäistä on likaisempi ja vastenmielisempi, on näköjään alati keskinäisen kilvoittelun kohde, jota anarkistit taitavat johtaa aggressiivisuudessaan. Veljellis-sisarellisesta provoilusta elävä mediahappeninghype kieltämättä nostattaa aikansa toimivaakin julkisuussynergiaa, mutta suuri yleisö haistaa kuitenkin koko ajan totalitaristisen vedätyksenne, jolla militanttakukkahatut ja kremlinkellokasrauhanvoimat yrittävät meitä viedä. - Maltti&Tolkku, pysytään lujana, eikä lotkauteta korvaammekaan stalinistiviherputinistianarkistihippien totalitaristiseireeneille! Ks.
http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tasavallan presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa oli poikkeuksellisen hyvä ja harkittu. Se oli lopultakin myös poikkeuksellisen suora, mitä ammattimaisesti laaditut tilannearviot ja skenaariot totta vie jo vaativatkin - http://yle.fi/uutiset/tutkija_arvioi_presidentti_n...

Kiinnitin myös huomion siihen, kuinka monta keskeistä puheen kohtaa ovat olleet viime kesästä lähtien myös minun blogieni* fokuksessa vihapuheen huolestuttavasta leviämisestä aina ultrasinisilmäisyyden ja kansan vierastaman rasismin yhteisiin hegemoniapyrkimyksiin somekeskustelussa, joka mieluummin syyttelee muita suomalaisia kuin pureutuisi itse ongelmiin ja niiden ratkaisukeinoihin. Asiakeskustelun sijaan äänekkäimmät jakelevat 'ismikortteja periaatteella Jos et ole puolellamme olet meitä vastaan. Duo Maltti&Tolkku sekä realismin peräänkuuluttaminen ääripäiden kilpalaulannan vastapainoksi ovat vierailleet myös minun kirjoituksissani tuon tuosta.

Muutamasta viime syksyn blogistani Sauli Niinistö on hyvinkin saattanut poimia aineksia puheeseensa, ja ehkä tästäkin:
Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211099-f...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset