Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Professorit Scheinin ja Melander pelaavat ISISin pussiin?

  • Valikoivat lievennysasianhaarat kiiltelevät ei-puolueettoman pykäläpirun silmissä sisäistettyjen taustatendenssien mukaisesti.
    Valikoivat lievennysasianhaarat kiiltelevät ei-puolueettoman pykäläpirun silmissä sisäistettyjen taustatendenssien mukaisesti.

Suomi on edelleenkin paljolti yhden totuuden maa. Läpinäkymättömästi järjestäytyneet yleistä mielipidettä ohjaavat auktorisoidut korrektiuslobbyt lanseeraavat hoettaviksemme ajankohtaisia mantroja, jotka massiivisen ja arvovaltaisen hyperummutuksen avulla syöpyvät mieliimme empiirisiä havaintoja ja parempaa ymmärrystämme hylkien kritiikittömästi päivittyvän tietoisuustason kryptisiin lokeroihin. Kaksi esimerkkiä 'itsestäänselvyyksistä' viime ajoilta:

1.  Turvallisuusviranomaisten toiminnan äärimmäinen tehokkuus ja aukottomuus tulevat todistetuiksi, kun laittomasti maahantulleita sotarikoksiin syyllistyneitä terroristeja jää kiinni satunnaisten ilmiantojen ansiosta.

2.  Ne, jotka eivät suhtaudu suosiollisesti laittomasti maahantulleita sotarikoksiin syyllistyneitä terroristeja vastaan mahdollisesti nostettavien syytteiden rikosnimikkeiden tarveharkintaiseen ennaltalieventämiseen poliittisdiplomaattisista syistä sekä jyrkän kielteisesti mahdolliseen vaatimukseen lähtömaahan palauttamisesta, 'pelaavat ISISin pussiin'.

Nuo perustavaa laatua olevat ikuiset itsestäänselvyydet on sorvattu ad hoc, hetken tarpeisiin. Sorvattu jyrsimellä muun muassa äskettäin ilmenneiden jossain määrin yllättävien tapahtumien ja yhteensattumusten ajamina. Niiden selittämiseksi 'parhain päin'. Ja niiden käyttämiseksi hyväksi päättämättömyyttään noudatetun politiikan ja joistain syistä joskus omaksuttujen linjausten selittämiseksi niin ikään parhain päin. Ammattimaisen korrekti käsivaratyö ja puuseppämäinen kokonaisilme takaavat kansan valtaosan ihailun ja sen mukanaan tuoman turvallisuuden tunteen. Vakuuttavat puumerkit ja se, että tuote täyttää politiikan ja oikeusoppineisuuden taiteen ja tieteen sovinnaissnormit vahvistaa luottamustamme samaan tapaan kuin ensimmäinen katsastustulos uskoamme autohankinnan oikeaan merkkivalintaan. Katsastuslaitos on luotettava, jos se on luottavainen ja suvaitsevainen triviaalitoleranssien suhteen.

Iteroinnin tai hionnan tarvetta ei ole, jos puuhevoselle vielä huovutetaan lutusen oloinen loimi somessakin luontevasti toimivaan jatkuvatoistokäyttöön. Lauseet joilla on hyvä aloittaa ja lopettaa korrektien mielipidevaikuttajien blogit ja kommentit. Naillä mennen laukkaa reimasti vaikka troijaan asti ja takaisin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Keppihevonen

Mutta. Muitakin arvioita on. Kirjoitin blogissani 13.12. hämmentyneisyydestäni siitä, että
epäiltyjen sotarikollisten syyttäminen 'terrorismista' on kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheininin mielestä juuri tämänhetkisessä poliittis-yhteiskunnallisessa tilanteessa nimenomaisessa irakilaisveljesten tapauksessa "juridiikan diplomatianäkökulmasta" katsoen liian jyrkkää, suvaitsematonta tai järeää suhtautumista. Krp:n käyttämä rikosnimike, terroristisessa tarkoituksessa tehty murha, kun kuulemma "lietsoo pelkoja siitä, että Isis lähettäisi pakolaisten mukana terroristeja länsimaihin."

Sellaista mahdollisuutta ei tietenkään saisi karkuuttaa yleiseen tietoisuuteen päättämään kansalaisten keppariharrastus tylyllä tavalla aikuistenoikean todellisuuden seinään. Ei, koska terrorismihan voi tulla virallisen totuuden mukaan Suomeen lähes yksinomaan vain omien muukalaisvihamielisten asenteidemme ja muun syrjäytymistä ja radikalikalisoitumista aiheuttavan elämäntyylimme vuoksi, ks. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/151832-isis-oli-utopia-jota-moni-kannatti-suomalaisten-isis-lahtijoiden-lahipiiri-avautui

Noh, siinä sivumennen tosin Scheinin&Melanderin linjauksella tulisimme samalla tunnustaneeksi terroristijärjestö ISISin/DAESHin eli Islamilaisen valtion valtiollisen statuksen hallitsemillaan alueilla Irakissa ja Syyriassa ja mahdollisesti myös tulevilla laajennusalueilla maurien kalifaatin rajoille pyrittäessä Espanjaa myöden. Tämän näkökohdan näyttää huomanneen Krp:n ym. epäpoliittisten tarkkailijoiden tavoin myös MTV:n rikostoimitus kommentoidessaan rikosoikeuden apulaisprofessori Sakari Melanderin ja kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheininin "ei pahalla pahaa vastaan"-ulostuloa , ks. http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rikostoimittajan-kommentti-pro...


Speculare necesse est. On myös herännyt spekulaatioita ja skenarioituja kehityskulkupohdintoja paitsi best casen, myös worse ja worst case -näkökulmista. Jos näitä joukkotuhontarikoksista epäiltyjä aletaan sitten tuomita meillä toistuvasti ja säilöä vankiloihimme ehkä asianmukaisin erikoisturvajärjestelyin, tulee mieleen pari käytännöllistäkin kysymystä periaatteellisten lisäksi. Voisiko pahan vähättely sekin ehkä pelata ISISin pussiin tms. yleisen edun vastaisesti siitäkin huolimatta, että se saattaa myös hillitä pelättyä rasismin eskaloitumista?

Ja entäpä jos se ylistetty viranomaistiedustelumme osoittautuisikin jopa nykyresurssein lähiaikoina niinkin fantastisen tehokkaaksi ja tiukkaseulaiseksi, että solutettuja ym. vierasvahvistusterroristeja ja sotarikollisia alkaisikin löytymään (ilmiantopelosta huolimatta) peräti viikoittain lottovoittojen tapaan? Potentiaalia saattaisi hyvinkin olla ainakin jos on luottaminen National Center forJusticen -järjestön tietoihin, jotka on tiettävästi otettu meidänkin viranomaisten puolelta ihan vakavasti: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/irak-kaksosista-tiedettiin-...

Voisimmeko onnitella itseämme kansakuntana hyvästä toiminnasta? Monethan ovat jo hykerrelleet julkisuudessa, kun meidän oikeuslaitoksemme ja vankeinhoitomme on onnistunut nappaamaan seulaansa jo parin kolmen tuollaisen (sanotaanko nyt sitten diplomaattisesti "laajennetusta lievää vakavammasta viharikoksesta epäillyn") tapauksen hoitovastuut tänne Pohjolaan etelästä, missä ei kuolemanrangaistusta tunneta kaikissa maissa sielläkään?

Voidaanko terrorismia millään muotoa vähätellä siitä syystä, että siitä puhuminen suoraan mahdollisesti lisäisi pelkoa ja aiheuttaisi sitä kautta rasismia, syrjäytymistä ja radikalisoitumista?  Voihan toki olla niinkin, että viimeaikaisen pelonlietsontahypen oletettua hyötypotentiaalia ovat tavoitelleet myös jotkut opportunistiset piirit kotoutumistukiverkostoissa esittäessään aika ajoin epämääräisesti kiristyksen suuntaan vivahtavia "varoituksia" radikalisoitumisen uhasta, mikäli kaikki ei järjestyisi kohtuuajassa heidän kulttuurisille eduntarpeilleen sopivalla tavalla syrjaytymisvaarassa olevien yhteisöllisten olojen ja yhteiskunnallisen aseman kohottamisessa. Tällaiset painostuslobbyt vaativine äänenpainoineen pääsevät usein esiin eurooppalaisessa monikulttuurikeskustelussa, ja ne on otettava vakavasti muutenkin kuin vain toivomuslistaa vastikkeettomasti kirjaavalla herkkyydellä mm. turvallisuusasiantuntijoiden puolelta.

 

P.S.    17.12. mennessä on uutisoitu, että vastaavia joukkotuhonta/terrorismitapauksia on Suomen turvapaikanhakijoiden joukosta  löydetty ja selvityksen alla jo useampiakin, ja tutkinnassakin on mainittujen kahden lisäksi kolmas. Ihan relevantti näkökohta on, kuinka välttää helposti kymmeniin/satoihin miljooniin nousevat kustannukset veronmaksajille odotettavissa olevien tutkinta- ja oikeusprosessien ja vankeinhoidon erikoisvaatimusten ja kostoiskujen/vapautusiskuyritysten/telkientakaiskiihotuksen aiheuttamien lisäkulujen myötä.

Ranska on pyytänyt EU-mailta apua terrorisminvastaiseen sotaan ISISiä vastaan, ja Suomi muiden mukana luvannut kaiken tukensa. Luontevinta on luovuttaa Isis-taustaiset terroristit oikeusvaltio Ranskalle jatkokäsittelyä varten, ja toivoa edelleenluovutusta Irakiin kotimaansa hoiviin. Myös luovutus Saksaan olisi hyvin perusteltu kaksosten tapauksessa, jos seuraava terrori-isku oli suunniteltu sinne kuten media on kertonut, eikä esimerkiksi Suomeen, jonka alueelle he laittomasti tunkeutuivat. - Laillinen paikallissharian mukainen tuomio irakilaisterroristeille Irakissa langetettuna ja toimeenpantuna olisi uskoakseni tavoitepyrkimys useimpien valistuneitten Suomen kansalaisten mielestä.  Jos tarkoitus on selvästi ollut toteuttaa terrori-iskuja myös Suomessa, vaaditaan rangaistukseen omia lisukkeitamme tms. näkökantojemme mukaisia mausteita kuten nopeaa ja tuskatonta toimeenpanoa, mutta ei mielellään lievennyksiä, joista saattaisimme vielä kärsiä myöhemmin.

 

Lue myös:

ISIS+Putinin imperialismi, Saddamin ja Neuvostoliiton yhteiskosto romahduksista

Keitä syyttäisimme terrorismista tänään
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olen varmaan vähän vanhoillinen ja liian epäavoin siinä suhteessa, että en haluaisi tänne Suomeen edes Ruotsissa ja Norjassa nähtyä kehitystä poispäin vanhasta kunnon pohjoismaisesta rauhanomaisesta monikulttuurimallista sanotaanko afrikkalais-lähi-itäläisen monivihakulttuurin suuntaan. En kaduillemme rasistijengejä ja tuontikonnia enempää kuin vankiloihimme andersbreivikejä ja mullahkrekareita odottelemaan vapautusoperaatioitaan tai marttyyriksijulistamisiaan. Mieluummin sitten vaikka joku äärimmäinen lopullinen ratkaisu tuollaisille... tietysti jonkin laillisen tuomioistuimen siunauksella, vaikkapa sharia-lakiin nojaten ulkomailla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Varmaan olet vakavissasi, kun noinkin pitkään kirjoitit. Silti en ihan ymmärrä suurta huolestumistasi. Olisiko elinkautisen vaatiminen yhdestätoista murhasta tosiaan jotenkin liian lievä linja syyttäjältä?

Daeshillehan antaisi valtion aseman juuri se, että Euroopan maan julkinen valta julistaisi sille sodan ja ryhtyisi tappamaan ihmisiä järjestön jäsenyyden perusteella.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Täh? En tiedä uskotko tarkoittavasi tuolla jotain ymmärrettävää mutta uskonet että Ranska on syystäkin julistanut terrorisminvastaisen sodan Daeshia/isisiä vastaan ja Suomi muiden EU-maiden tapaan luvannut kaiken tukensa Ranskalle.

Emme ole sodassa valtiota vastaan, vaan terroristijärjestöä. Valtion jäsenyys eli kansalaisuus ei ole koskaan ollut sodassa vihollisuuden kriteeri, vaan sotilasstatus. Toki Isiksellä on armeija, mutta ei virallisesti valtiollisen tai EU:n hyväksymän kapinallisarmeijan vaan terroristijärjestön. Valtiona kohtelisimme Isisiä jos pitäisimme sen jäseniä muina kuin terroristeina eli armeijan sotilaina, ja puhuisimme sotarikoksista ikään kuin vakiintuneen hyväksytyn armeijan palveluksessa tehtyinä 'väärinkäytöksinä'. Terroristijärjestö lienee juridisisti rinnastettava lähinnä järjestäytyneeseen rikollisuuteen sellaisen raaimpana ja yleisen turvallisuuden kannalta vaarallisimpana asteena/ilmentymänä/muotona, vaarallisuudeltaan valtiollisen armeijan jälkeen vakavimpana aseellisena uhkana kansakunnalle. Terroriteosta kuuluu syytteen kuulua miten sanamuoto meneekään.

Terroristille joukkotuhonnasta suomalainen elinkautinen on käytännössä joukkoraiskaustuomioidenkin tasoinen vitsi mutta ei-ehdollinen täysihoitoloma pariksi kolmeksi vuodeksi turvahotellissa ennen suomenlinnan avotukiryhmäterapiakotoutusjaksoa ja sitten nauttimaan vapautustraumanhoito-ohjaajien personal trainereiden palveluksista isiksen räjähdeasiantuntijoiden kanssa ja perjantaisin pasilassa tänssii suvaitsijoiden kanssa faniklubinauhoitukset ja krekarkoraanikoulupiiri ja...

Käytännöllisestikin toki on ajateltava. Näppärintä olisi päästä eroon tuon sortin islamistiyksittäistapauksista nappi otsaan rajanylitystilanteessa taktiikalla kunhan pykäläfiliaan taipuvaisia ei olisi paikalla tai homma saataisiin muuten hoidetuksi protokollien mukaan tulkittavasti. Viimeiseen asti pitäisi välttää saasta-aineksen maassaolon pidentymistä ainakaan elossaollen. Paras jos mahdollista hoitaa pois niitten vastuulle, jotka ovat jotenkin edesauttaneet Eurooppaan tuloa tai aikoinaan valloitelleet siirtomaita kilpaa maurien ja muiden kuunsirppiretkeläisten kanssa, joille maksakoot nyt velkaansa Juicen sanoin. Venäjä ja Ruotsi ovat lähimpiä syyllisiä tässä mielessä mutta mieluummin kauemmaksi oikeuden eteen ja vankeuteen tai sharia-tehohoitoon.

Ranska on apuamme pyytänyt, luovutetaan piruveljekset siis Hollandelle. Tai Haagin tuomioistuimeen, jos Putin ei ota vastaan saatanan karjalanmiehityksenjatkaja kantaakseen vastuuta edes jostain rikoksestaan. Mutta ilman muuta jos vaan vähänkin mahdollista niin Irakiin missä tuomiotarjouspaketti odottaa valmiina kaikkineen. Meillä ei ole asianmukaisesti varustettuja ongelmajätelaitoksiakaan täällä ja teurastamojemme tuotantolinjasiirtymäkäytänteet ovat saaneet moitteita siviilieläinpuoleltakin joten oikeuslaitos ei missään nimessä turvautuisi lähivuosina kotimaisiin palveluntuottajiin vaikka rangaistuslainsäädäntöä saataisiin piankin virtaviivaistettua globaalisti ajatellen asiakaskunnan tapauskohtaisen perinteen tarpeisiin räätälöitäväksi. Kuunsippijoukkotuhontasioille pitäisi taata sivistysvaltiomme puolesta inhimilliseen oikeuteen kuuluva mahdollisuus arvokkaaseen omakulttuuriseen poistumiseen viimeiselle matkalleen isänmaansa multiin!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Terroristille joukkotuhonnasta suomalainen elinkautinen on käytännössä joukkoraiskaustuomioidenkin tasoinen vitsi mutta ei-ehdollinen täysihoitoloma pariksi kolmeksi vuodeksi turvahotellissa ennen suomenlinnan avotukiryhmäterapiakotoutusjaksoa ja sitten nauttimaan vapautustraumanhoito-ohjaajien personal trainereiden palveluksista isiksen räjähdeasiantuntijoiden kanssa ja perjantaisin pasilassa tänssii suvaitsijoiden kanssa faniklubinauhoitukset ja krekarkoraanikoulupiiri ja..."

Tiedät itsekin puhuvasi silkkaa pa... munneltua totuutta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

No korjaa mahdolliset erheellisyydet vapaasti tarvittavin kohdin, itse havaitsin jo joitain pilkutusvirheitä.

Kuolemanrangaistuskysymystä voidaan tarkastella myös sellaisenaan ilman mitään puoluepoliittista tms. analyysia ryhmäkuntanäkökohdista. Ihmisillä yleisemminkin on kysymykseen jonkinlainen kosketuspinta. Jos jonkin ahtaan puolueen teemaspekuloinnit ja henkilökellokkuudet jonkin toisen samanmoisen nurkkakuntapoppoon kannalta nyt unohdettaisiin hetkeksi, ja katsottaisiin asiaa asiana hetken. Vähän prosävyyn tietty:

Ajatellaan vaikka kulttuurien toistensakunnioittamisen näkökulmasta. Terroristi on massatuhonnallaan ja muulla toiminnallaan ilmaissut tahtonsa luopua ihmisyydestään ja myös sen mukana ihmisoikeuksistaan paitsi kotiympäristössään, myös nähdäkseni muualla - millä oikeudella/ylemmyydellä toiskulttuuriset tai 'vääräuskoiset' voisivat tyrkyttää terroristille oman vaikkapa kristillisyyteen perustuvien uskomusrakenteittensa mukaista velvollisuutta nauttia länsimaisista ihmisoikeuksista edes silloin kun tuo sika tunkeutuu laittomasti meidän elämänpiiriimme mahdollisesti suorittamaan kutsumustaan uusiin terroritekoihin? Annetaan pojille inhimillinen oikeus tulla ainakin kotikulttuurin mukaan tuomituiksi ja mahdollisuus kunnialliseen viimeiseen matkaan kotimaan multiin!

Mieluummin siis irakilaisveljeksetkin palautuspostilla Irakiin tai terrorisminvastaisen sodan luvattuna apuna Ranskaan ensin Hollanden ongelmanhoitoon, ettei meille tulisi oikeudenkäynti- ja vankeinhoidollisia erityissuojelukuluja veronmaksajien piikkiin.

Kuunsirppiretkeläishyypiöt tunkeutuivat Suomen alueelle laittomasti aikeenaan ilmeisesti suorittaa terrroritekoja Saksassa, mahdollisesti Suomessakin. He olivat luopuneet omista ihmisoikeuksistaan jo oman kulttuuripiirinsä hyvin tuntemassaan toimintakentässä. Jos he olisivat luopuneet maansa kansalaisuudesta, sekin päätöksensä meidän olisi pitänyt täällä vaan hyväksyä, samoin mahdolliset moniavioliitot ym. valinnat ovat olleet heidän omiaan meistä riippumatta. kunnioitetaan nyt vaan niitä. He valitsivat kohdalleen ei-ihmisyyden ja sillä siisti. Eri juttu mitä lakipykälät sanovat mutta ihmisiä nuo eivät ole kuin teknisessä mielessä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On hienoa, että islam- ja geopolitiikka-asiantuntija Alan Salehzadeh voi lausua/kirjoittaa ääneen 90-prosenttisen enemmistön relevantteja mutta ei välttämättä poliittisesti korrekteja näkemyksiä aiheista, joiden lähtökohtaisia lähestymisnäkökulmia julkisessa keskustelussamme hallitsevat liki pääsääntöisesti enemmän tai vähemmän radikaalivähemmistön loukkuun joutuneiden kukkahattujen ja päivystävien korrektiusdosenttien uskomukset. Useat ns. suvaitsevaisuutta saarnaavat länsimaiset mielipidejohtajat kun ovat ymmärtämättömyyttään asettuneet kärjistäen sanoen ns. pelaamaan Isisin pussiin. Valaiseva blogi islamin renessanssin tarpeesta: http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/12...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset