Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Linnan juhliin ilman rihmankiertämää?! Suomineidon luomu-asu puhuttaa!

 • Lähellä sydäntä.
  Lähellä sydäntä.
 • Juhlavuosikin lähestyy...
  Juhlavuosikin lähestyy...
 • Epätarkka kuva alkuperäisestä Suomineidosta.
  Epätarkka kuva alkuperäisestä Suomineidosta.
 • Tällainenko Linnan juhla-asuun?
  Tällainenko Linnan juhla-asuun?

Suomalaiskansalliseen keskusteluperinteeseen kuuluva julkinen arvuuttelu ja hypetys Presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlien pukeutumiskoodista/käytänteistä  on noussut uusiin sfääreihinsä. Eräät kutsun saaneet ovat vihjaisseet aikovansa käyttää juhlavaatetuksen täydentäjänä asustekokonaisuutensa osaksi liitettyjä 'täsmädesignkoruja ja -riipuksia', joita ei kuva-aihionsa puolesta todellakaan olla totuttu pitämään ns. poliittisesti korrekteina valtakunnan virallisimmassa juhlassa. Ei sittenkään, vaikka kyse näyttäisi olevan lähestyvän Suomi 100 -juhlavuoden teemaan liittyvästä kansallisesta kuvastosta.

Nuo eräiden ns. tiukkapipoisimpien juhlapukeutumisauktoriteettien samaten kuin ulkopolitiikan moraalinvartijoiden mielestä muotoilunsa puolesta hyvinkin kiusalliset rintamerkit ja kaulariipukset eivät sinällään liene kenenkään mielestä rumia tai vastenmielisen näköisiä. Päinvastoin, useimpien silmään ne näyttänevät silmiähivelevän kauniilta. Esittäväthän ne alkuperäisen itsenäisen Suomineidon uhkeita muotoja luomuasussaan, siis vuonna 1920 naapurimaidemme ja Kansainliiton kanssa rauhanomaisesti neuvoteltujen ja vuoteen 1947 virallisesti voimassaolleiden valtakunnanrajojen mukaisina.

Eräät sovinnaissäännöt kuitenkin vaikuttanevat mielissämme  yhäkin siihen suuntaan, että helpompi on hyväksyä jopa ns. kuokkavieraiden epäsovinnainen ja osin epäkunnioittavakin käytös Linnan porteilla kuin itsenäisen tasavaltamme eevanasun vilauttaminen sisätiloissa noinkin julkeasti peittelemättömässä muodossa. - Saa nähdä, seuraako mahdollista pukukoodiskandaalia jälkikäteen jonkinlaisia sanktioita kuten porttikieltoja tai myllykirjeitä, ja miten muuten kuin tiukasti etikettiiin pohjautuen niitä ehkä sitten pyritään perustelemaan kansalliselle ja kv. medialle.

Hemaisevaa luomuasua tarkemmin valaisevaa taustaa voit lukea ja korkearesoluutioista tositarkkaa kuvaa alkuperäisestä Suomineidosta luomuasussaan sekä teemakoruakin ihailla blogissa >Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää - Katso kuva!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

6.12. on useimmille meille isänmaan tai ainakin kotimaan itsenäisyyspäivä. Toisaalta, eihän meillä enää välttämättä toivoteta monoliittisten yhtenäisyyskulttuuriaikojen tapaan hyvää jouluakaan, vaan jenkkitapaan Hyviä lomia tai Vuodenaikasesonkitervehdys. Poliittisesti korrekti mutta eri ryhmät huomioonottava juhlapäivätoivotus 6.12. kaikille kansanryhmille, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207868-h...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset