Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Duo Maltti&Tolkku tavoitti eduskunnan - radikalisointisome + false flag jäivät

  • Pykäläpiru hyvässä ja pahassa: tietosuoja ja Duo Maltti&Tolkku vs. false flag, vihafanatismi ja radikalisointisomesolut
    Pykäläpiru hyvässä ja pahassa: tietosuoja ja Duo Maltti&Tolkku vs. false flag, vihafanatismi ja radikalisointisomesolut

Myönteisiä uutisia keskusteluyhteiskuntarauhan rakennusrintamalta! 29.11.2015 julkaistussa eduskuntapuolueiden puheenjohtajien allekirjoittamassa vetoomuksessa sanotaan mm.
"...Vastakkainasettelua väestöryhmien välillä ei pidä lietsoa. Myös sosiaalisessa mediassa käytävässä keskustelussa on pyrittävä ihmisiä ja oikeaa tietoa kunnioittavaan keskusteluun. Me suomalaiset olemme maltin ja tolkun kansaa. Me olemme aina muistaneet kunnioittaa lakia ja oikeutta, yhdenvertaisena kaikille. Muistetaan se nytkin." http://www.hs.fi/mielipide/a1448681143099

Kuin suoraan minun blogistani 27.11. Pitkälti identtistä sanomaa ajatukseltaan ja jopa sanakäänteiltään. Ja muissakin yhteyksissä jo aiemmin täälläkin käyttämistämme muotoiluista tuttua oivallusta jo pidemmältä ajalta. Erityisesti tervehdin ilolla, että on herätty silläkin suunnalla näkemään tarve paitsi harvojen tiedossaolevien tosirasistien syyllistävän vihapuheen ja kollektiivisen leimaamisen tuomitsemiseen, myös ns. 'äärikukkahattufanaatikkojen' harrastaman maltillistakin kritiikkiä esittäneitä syyllistävän vihapuheen ja kollektiivisen leimaamisen tyynnyttelemiseen. Toisinajatteluahan ei voi itärajaamme lännempänä rauhanoloissa edes puolikriminalisoida, varsinkaan kun näemmä yhä useampi realisti tätä nykyä jo yhtyy moniin vuosi sitten poliittisesti epäkorrekteina pidettyihin arvioihin mm. kotoutusongelmien kasautumisesta. Katson hyvällä myös yhteisen perinteisen suomalaiskansallisen ylpeydenaiheemme maltin ja tolkun korostamista niin ikään. Jo aiemmin tällä viikolla kuultiin erään maahanmuuttajatukijärjestön puolelta lausunto, että rasistiksi ei pidä leimata ketään esimerkiksi vain  maahanmuuttopolitiikkaa tai -käytäntöjä arvostelevien näkemysten vuoksi. Asiallinen ja avoin keskustelu toimii paremmin ilman keinotekoista lietsontaa ja poliittisin eturyhmämotiivein tms. syistä nostateltua hypeä. Näin sitä pitää, parempi myöhään kuin ei nytkään - hyvä me!

Tämän julkisvallan realististumiskehityksen edistysaskelen lisäksi on aiheellista muistuttaa äkkisuosioon noussutta Duo Maltti&Tolkkua eräästä kiihkomielisyyttä lietsovan hypetyksen käytännön provosointiteknisestä oheisilmiöstä, jota ei myöskään ole hälyttävyydestään huolimatta aiemmin juuri noteerattu. Ns. kybersodan ja trolliarmeijoiden infosotapropagandan ja disinformaation ohella ja sisällä esiintyy laajaa false flag -hämäysuutisointia ja syyllistämistä. Sen lisäksi, että jotkut ovat saaneet useimmiten tunnistamattomilta tahoilta vihapostia tms. loukkaavaa aineistoa, sitä myös lavastetaan. Huhutaan, vilautetaan tai kuvaillaan ehkä tekaistun valepersoonan tai kaapatun identiteetin nimissä jotain verkossa eteentullutta tai itsetekaistua muka joltain 'vastapuolelta' tullutta sellaisenaan vakuuttavan vastenmielisen oloista aineistoa tai tökeröltä väärennökseltä näyttävää tekelettä, jonka tarkoitus on todistaa jonkun 'osapuolen' pahuus ja kelvottomuus kuten taipumus epärehellisyyteen ja vihapuheeseen.

Tästäkin uskomattomalta mutta aina kautta kriisi- ja sotahistorian käytössä olleesta (vrt. Mainilan laukaukset) propaganda/sotamuodosta olen aika ajoin yrittänyt varoitella epäilyttävien ja ilmeisten väärien urbaanilegendojen levitessä. Kaikki 'sorrettujen' kansanryhmien/kantaväestön ja sananvapausmarttyyreinä esiintyvien 'suvaitsevaisuudenpuolustajien' ja 'nuivamamukriittisten' syyllistävät tai heihin kohdistuvat väitteet ja virtuaalitodellisuuden loihtimat todistuskappaleet vastapuolen kauheudesta eivät suinkaan ole aina aitoja alkuperänsä, alkuviestiensä tai ehkä manipuloitujen kommenttiensakaan osalta - mutta lisäävät taatusti kierroksia vihapuhealttiuteemme. Onneksi olemme vielä maltin ja tolkun kansaa.

Usein muun kuin viranomaisten (ja nykyresurssein heidänkin) on vaikeaa selvittää häirintäviestien ja sotahuutokehotusten yms. rikossignaalien tekninen alkuperä saati se miten päin ja kenen lukuun piilovaikuttaminen lopulta toimii tai on tarkoitettu toimivaksi. Joka tapauksessa kaikki tuollainen kieroilu sotii eduskunnan ja kansan syvien rivien maltti ja tolkku -periaatetta vastaan ja ylikuumentaa väärennetyllä tavalla sitä keinohypeä, jonka tarkoitus on ollut hajottaa pohjoismaiseurooppalaista yhteiskunnallisen kansanryhmien välisen vuoropuhelun rauhanmonikulttuuria meille vieraiden kuten vaikkapa putinistis-rasistis-fasistisen ja/tai islamistifanaattisen tms. monivihakulttuurin suuntaan. Viranomaisten verkkotiedusteluresurssien ajanmukaistaminen olisi ensisijaisen relevantti parannus nykytilanteessa myös false flag -toimijoiden paljastumiseksi, seuraamiseksi ja vastuuseensaattamiseksi sekä esim. häirintäkohteina tai sattumanvaraisesti valikoituvien uhrien edun ja oikeuksien puolustamiseksi. Sivistysmaassa maan tavalla, maltilla ja tolkulla.

Ks. myös
- Oikeusministerin turvallisuusuhka ja "paholaistulvan" hysterisointihype
- false flag -esim. http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207434-cindy-malm-turvapaikanhakijat-ahdistelivat-14-vuotiasta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset