Retoriikan kyseenalaistuksia ulkoasiainSuomintaa totta, faktaa ja pravdaa punniten

Oikeusministerin turvallisuusuhka ja "paholaistulvan" hysterisointihype

  • rauhan- ja lakikirjauskontojen kulttuuritaustaisilla kuvasymboleilla kirjailtu pykäläpirun pilakuva
    rauhan- ja lakikirjauskontojen kulttuuritaustaisilla kuvasymboleilla kirjailtu pykäläpirun pilakuva

Oikeusministeri pitää turvapaikanhakijoita turvallisuusuhkana. Vain/jopa kymmenkunnan raiskausjutun epäilty 2015 on tupa-hakija. Tilastoissa mamut ovat perhepiirissä ja ulkona raiskaamisalttiimpia kuin kantaväestö. So what? - Liioitellaanko "kansanryhmiä demonisoivissa paniikkireaktioissa ja nettiraivossa", vai hysterisoidaanko  tuollaisten päiväunien toteutumista manaten ja hypettäen jonkin poliittisesti motivoidun lietsonta-agendan mukaan?

Onko siis media kiitettävästi vai liikaa yrittänyt huolehtia infovelvoitteistaan kansan suuntaan viranomaisten "pantatessa" nihkeitä tiedotteitaan julkisuuteen. Tai toisten mielestä nostattelee lynkkausmielialaa ja noitavainoja. Epäilyistä/epäillyistä kun ei oikein minkään katsannon mukaan voi kertoa kaikkea heti ilman aiheettomien syylliseksileimautumisten ja rasisminkin heräämisen pelkoa. Eikä juridinen syyttömyysolettamakaan ole viranomaisille kuollut kirjain, vaikkei tuo lainkohta koskekaan rahvasta samaan tapaan velvoittavasti.

Ei suomalaisilta ole jäänyt Kempeleen ja Raision tapausten ohessa huomaamatta sekään, että tälläkin viikolla on myös tuomittu maassa jo pitempään asustaneita 'vierasvahvistuksia' raiskaus- ja henkirikoksista - mutta niinpä varmaan on kantasuomalaisiakin. Samaten on huomattava, että nämä hirveät yksittäistapaukset järkyttävät ihan yhtä lailla myös niin maahanmuuttajia kuin turvapaikanhakijoitakin, joista niin kuin muistamme kaikki muut paitsi syylliset ovat täysin syyttömiä niin kuin muutkin sivulliset: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/raision-raiskaustapaus-jarkyt...

Jokaiselle raiskaukselle ja henkirikokselle on olemassa syylliset ja uhrit, jotka ratkeavat tarkkaan ottaen heti tuoreeltaan tekohetkellä, eivät vasta tutkinnassa tai tuomioistuimessa. Siellä tuo olemassaoleva totuus ja tapaustenkulku yritetään kaivaa selville ja julistaa tuomio. Niissä tehdään ammattimaisia päätöksiä, jotka ovat useimmiten luultavasti ainakin lähellä totuutta oikeusvaltiossa nimeltä Suomi. Ns. syyttömyysolettaman* nojalla eivät tutkintaviranomaiset ja tuomioistuimet saa kohdella epäiltyjä syyllisinä edes ilmeisen selvissä tapauksissa, eikä muidenkaan ole fiksua. Vaikka speculare necesse est, ei ole hyvän tavan mukaista mennä julistamaan ketään syylliseksi etukäteen, ei ainakaan syyttömäksi tietämäänsä, mikä olisi rikoskin. Olennaista on, että ketään ei leimata jotenkin syylliseksi tai epäilyksenalaiseksi aiheetta tai esimerkiksi kollektiivisesti valikoiden väärin perustein kuten johonkin etniseen kansanryhmään, uskontokuntaan, aatesuuntaan tms. kuulumisen perusteella. Sellainen on kaikkialla maailmassa tunnetusti lähellä aina, kun järkyttäviä rikoksia tai "vääräuskoisia" tekoja tai julkisia kannanottoja tulee ilmi ja uutisoidaan.

Mutta ei Suomessa kohtuuttomasti olla panikoitukaan. Turhia katupartioita ei juuri näy eivätkä omavaltaiset järjestysmiliisit ole lähteneet yksityisjihadiin rauhoittelemaan vastaanottokeskusten tiuhaan toistuvia uskontokuntakähinöitä enempää kuin loukkaavia ruoka/kahvilakulttuurivertailujakaan. Uutinen polttomurharaiskauksesta varmasti järkytti, muttei nostanut afgaanivastaista noitaroviovainoa sekään. Ja myös kantasuomalaiset ovat joskus tehneet vastaavia hirmutekoja. Suomessa ei pidetä toivottavasti oikeauskoisena missään alakulttuurissakaan 'uushelsinkiläisfundamentalistista' täkäläisista tavoista poikkeavaa raiskausta, jossa pidetään välillä rukoustauko (Isis-tyyliinkö eli teon pyhittämiseksi?). Mutta emme usko tämänkään nostattavan kostoraiskausaaltoa maassamme, jossa sellainen ilmiö on kulttuuriperinnöllemme kutakuinkin vieras: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112720736264_uu.shtml?utm_source=lei...


Hysterisoimmekohan me suomalaiset siis jotenkin yleisemminkin ja liiaksi asti tätä omaa mamu-keskusteluamme ja sen muka vihapuheluonnetta? Siis yli-itsekriittisesti tai toisiamme syytellen? Nyt kun useimmat maltillisetkin kommentoijat toistelevat huomioita ja arvioita, joista vielä vuosi sitten piti rapsahtaman linnaa ja poikkikulttuurinen suvaitsemattomuuspaheksunta. Eihän meillä sentään systemaattisesti ole missään vaiheessa leimattu pakolaisia paholaisiksi, eivätkä hekään nimittele meitä finnjäveleiksi tai suuriksi saatanoiksi.

Oikeastihan somekin on meillä valtavirraltaan (poislukien ne muutaman radikalisoituneen alakulttuuriryhmän verkkosivustot kuten rasistien, vapaaliikkuvuus-anarkistien ja islamistien, joille täysipäinen suomalainen ei kuitenkaan koskaan mene). Ihan maltillista ja paljon rauhanomaisempaa meillä on muutenkin kuin hype vaikkapa itänaapurissamme tai kadunmeno länsinaapureissamme. Niissähän pommit ja kranaatit ovat paukkuneet kantisten ja mamujen iskuissa ilman sitä valkoista tötteröburkhaakin. Kymmeniä vastaanottokeskuksia on naapureissamme poltettu, ja etnoghettojen jengimiliisit pitävät laitonta autonomiavaltaa Pariisin ja Brysselin mamulähiöiden tapaan. Trendisuosittu Ruotsidemokraatit on oikeastikin huolestuttavan rasistisenoloinen 'perussvedut' säällisiin meikäpuolueisiimme verraten. Mistähän johtuu yhteistyöstä syrjäytymäänblokatun puolueen huima kannatuksen kasvu, vaikka kansankodissa on rahaakin riittänyt muillekin jakaa ihan näihin asti velkaantumattakin - ihan itkettää Ruotsin puolesta:
- http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maahanmuuttopolitiikan-muut...
- http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Ruotsi%20poliisit%20terroristit-43718


Jotkut blogistit ja kommentoijat täälläkin ovat vihjailleet/väittäneet, että suomalaiset (kansanryhmä kantasuomalaiset) olisivat jotenkin kokonaisuutena, kollektiivisesti eikä vain yksittäistapauksellisten mätämuniensa kohdalta pahoja, väkivaltaisia vihapuherasisteja, joilta on käsistä karannut mopo hakusessa kuin kameli saharassa. No, toki järkyttäviä vihanpurkauksia on näkynyt ainakin Lahden mellakassa. Helsingissä radikalisoituneet suvaitsevaisuusanarkistit sitä vastoin potkivat poliiseja, tölvivät kadunkansaa, kivittävät ikkunoita ja sabotoivat kansalaistapahtumia pakolaisteemoihinsa liittyen, ja joku intifadatukimielenilmaus äityi huutelemaan kuolemaa Israelille, satunnaisesti kivitettiin Turkin lähetystökin, ja vastarintakokouksissa on toivoteltu elintasopakolaisia kotimatkalle. Mutta Breivikejä ja tukholmanpommeja ei täällä ole nähty eikä toisaalta hallinto olekaan rasistifasistinen itänaapurin malliin.

Jotkut myös syyttelevät ja syyllistävät ulkopuolisia syyttömiä osapuolia kollektiivisesti halventaen. "Kantikset" muka kirjoittelevat netin/somen täyteen tappo- ja raiskausuhkauksia sun muuta laitonta (sen lisäksi, että yksittäisellä mellakkapojalla tosiaan oli vieraskulttuurinen valkea tötteröburkha päässä ja parikolme hullua on yrittänyt myös polttopulloiskua). Olen joskus kysellyt kommenteissani, miten noita väitettyjä julkisia tappouhkauksia yms. saastaa ei ole sattunut julkisuudessa minun silmiini, mutta ei niistä sittenkään todisteita juuri ole löytynyt. Ei ole jäänyt muuta mahdollisuutta kuin neuvoa asianosaisia kääntymään poliisin puoleen vihapuherikollisten jäljittämiseksi verkkourkinnan tms. nykyisin laillisin keinoin. Mikään ei kyllä viittaa siihen, että tappo- ja varsinkaan raiskausuhkauksia ladeltaisiin oikeasti merkittävän usein jos juurikaan kantasuomalaisten taholta. False flag -juttujakin on syytä epäillä joissain tapauksissa eli muiden syyksi lavastamista (asialla ehkä pietarintrollit ja isisläiset)  
- http://amirzuhairi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206817-prayfor#comment-3154788
- http://paulivennervirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207182-kempeleen-raiskaus-ja-oikeusvaltion-periaate#comment-3159607
- http://tiinapalovuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204869-kuole-suvakki#comment-3132701


Itse olen sitä mieltä, että vaikka ns. äärisuvaitsevaiston kärkkäimmän besserwisserien kovan linjan pehmot eli "kukkahattufundamentalistit" ja varsinkin ekstrremistipunavihermusta-Anarkistien rikollissiipi lähes provosoivasti ovatkin mananneet lynkkausmielialan pirua seinillemme maalaillen, niin ei se tilannekuvaskenaario vaan ole ottanut sinne freskoutuakseen vakaan jäyhään graniittiteflonpintaan likikään siinä määrin kuin on vuosisatoja näkynyt saviseinillä etelämmässä ja jopa naapurustossammekin. Turhaan emme ole vuosituhansia asuneet edelleen kylmän ilmastomme kulttuurisestikin opettamina maltin jäitä hatussa. Ei meille noin vain pyhiä sotia toteen lietsota moskovantiltujen hokemin.

Vihanlietsonnassa on ollut ilmeisesti mukana Islamilaisen valtion kyberkontaktipiirejä ja putinistis-rasistisia trollisoturisoluja ja ulkomaisrahoitteisia "vastarintaliiketahoja" ehkä yhteistyössäkin, pyrkimyksenään horjuttaa pakolaisuuden aiheuttamisen ja ihmissalakuljetusvirtojen ohjailun ja vihapuhemasinoinnin avulla Euroopan ja EU:n yhtenäisyyttä. Mahdollisesti tämän hypen oletettua hyötypotentiaalia ovat tavoitelleet myös opportunistiset piirit kotoutumistukiverkostoissa esittäessään aika ajoin epämääräisesti kiristyksen suuntaan vivahtavia "varoituksia" radikalisoitumisen uhasta, mikäli kaikki ei järjestyisi kohtuuajassa heidän kulttuurisille eduntarpeilleen sopivalla tavalla syrjaytymisvaarassa olevien maahanmuuttajayhteisöjen elinolojen ja yhteiskunnallisen aseman kohottamisessa. Tällaiset painostuslobbyt vaativine äänenpainoineen pääsevät usein esiin eurooppalaisessa monikulttuurikeskustelussa, ja ne on otettava vakavasti muutenkin kuin vain toivomuslistaa vastikkeettomasti kirjaavalla herkkyydellä mm. turvallisuusasiantuntijoiden puolelta.

Kuten sanottu, toistaiseksi meillä ollaan varmasti euroopanmestareita mielenmaltissa niin kantikset kuin mamutkin - pidetään tämä näin, kiitos. Eikä provosoida ja provosoiduta näista pikku ylilyöntiväittämistä. Keinotekoinen melskaaminen muka Suomessa vallitsevasta noitavainoilmapiiristä ja muka yleisestä tappo- ja raiskausuhkailujen ryöpystä kun on paitsi kantakansanryhmiämme halventavaa valheellista manipulointia, myös Isisin ja Putinin hybridisodan tarkoitusperiä tieten tai ymmärtämättömyyttään palvelevaa. On väärin syyttää suomalaisia syyttä suotta liioitellen. Samaten on väärin väittää, etteivätkö kotoutus/kotouttamistoimen ammattilaiset ja muut tukiverkostot ole tehneet mitään (riittävästihän ei ole tehnyt kukaan millään puolella). On hyvä tietää mm. näistä ponnistuksista:

- Maahanmuuttoviraston uusi seksuaaliohjeistushttp://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195008048171/artikkeli/maahanmuuttovira...
- Monika-naisten Nasima Razmyar ja turvapaikanhakijoille valistustyötä tehnyt Mina Zandkarimi Väestöliitosta ottavat vakavasti tunnetut raiskaustilastot ja tunnistavat ongelmat myös maahanmuuttajakulttuurien perheensisäisten pakkohyväksikäyttöjen suuremmasta riskistä kantaväestöön nähden:
- http://areena.yle.fi/1-2449639?autoplay=true
- http://monikanaiset.fi/apua-vakivaltaan/tunnista-vakivallan-moninaisuus

Yksi kokonaiskuvan saamisen kannalta ongelmallinen asia on, että yleisessä kielenkäytössä ja usein myös julkaistuissa tilastoissa sekoittuvat ja hämärtyvät epämääräisesti käytetyt käsitteet 'maahanmuuttaja, maahanmuttajataustainen, ulkomaalaistaustainen ja ulkomaalainen' samaten kuin myös suomalainen, kantasuomalainen ja Suomen kansalainen.** Nämä käsitteet tarkoittavat eri asioita.

Jos kansalaiset haluavat kehittää ja muuttaa maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittiisiin linjauksiin liittyviä käytänteitä ja lakeja, heidän on toimittava ja tehtävä aloitteensa hyvässä järjestyksessä poliittisten päättäjien ja viranomaisten ja muiden laillisten toimijoiden kanssa yhteistyössä ja muutenkin sivistysmaassa maan tavalla - niin kuin on verraten hyvin tehtykin täällä pohjoisen rauhanmonikulttuurin maassa, jonka yhteiskunnallisiin ja kansanryhmien välisiin vuoropuhelutapoihin ei toivota miltään vuosisatoja kyteneiltä konfliktialueilta vieraita monivihakulttuurisia tuontivaikutteita .

*   > syyttömyysolettama
** > kansalaisuus/kansallisuus


Lue myös: 
Euroopan terrorismi kotikutoisena kotoutuspolitiikan oheisfloppina
Petsamon miehityshallinto varoittaa terrori-iskuista ja pakolaisvyörystä Suomeen
 


 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Upea nuori nainen tuolla blogissaan kyselee ihan aiheellisesti näkökulmiamme laajentaen "entä jos suomalainen mies raiskaisi ulkomaalaistaustaisen naisen?" - Hyvä kysymys. Vastasin vähemmän filosofoiden: Voi olla, että jos suomalainen kantis raiskaisi Suomessa mamunaisen, joka tulee islamin kulttuuripiiristä, täällä ei noudatettaisi lähtömaan shariatulkintaa, vaan tasa-arvoisesti myös mies kivitettäisiin. Siis oliko se muuten niin, että mamunaiset kohtaa perh... http://mariannesuklaakeksi.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

YESS!! 29.11.2015 julkaistussa eduskuntapuolueiden puheenjohtajien yhteisesti allekirjoittamassa vetoomuksessa Suomen kansalle ja maassaoleskeleville sanotaan mm. "...Vastakkainasettelua väestöryhmien välillä ei pidä lietsoa. Myös sosiaalisessa mediassa käytävässä keskustelussa on pyrittävä ihmisiä ja oikeaa tietoa kunnioittavaan keskusteluun. Me suomalaiset olemme maltin ja tolkun kansaa. Me olemme aina muistaneet kunnioittaa lakia ja oikeutta, yhdenvertaisena kaikille. Muistetaan se nytkin."

- Kuin suoraan ylläolevasta blogistani! Muissakin yhteyksissä käyttämistäni sanamuotoiluista tuttua oivallusta jo pidemmältä ajalta. Erityisesti tevehdin ilolla, että on herätty silläkin suunnalla paitsi harvojen tiedossaolevien tosirasistien, myös äärikukkahattufanaatikkojen vihapuheen ja kollektiivisen syyttelyn/syyllistämisen tyynnyttelemiseen sekä suomalaiskansallisen ylpeydenaiheemme "maltin ja tolkun" korostamiseen niin ikään. Näin sitä pitää, parempi myöhään kuin ei nytkään - Hyvä ME! http://www.hs.fi/mielipide/a1448681143099

Ja tämähän poiki blogin siitä mitä äkkisuosittu Duo Maltti&Tolkku voisi yrittää tehdä mm. infosotailmiölle false flag: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207453-t...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset