Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Onnea liittoutumisen johdosta, Suomi!

  • Itsenäinen Suomineito voinee lähestyä 100-vuotisjuhlaansa EU:n turvatakuista nauttien?
    Itsenäinen Suomineito voinee lähestyä 100-vuotisjuhlaansa EU:n turvatakuista nauttien?
  • Kun yhdenkin EU-maan vapaus, veljeys ja tasa-arvo ovat vaarassa, kotiaskaret jäädä saa...
    Kun yhdenkin EU-maan vapaus, veljeys ja tasa-arvo ovat vaarassa, kotiaskaret jäädä saa...

Kun yhdenkin EU-maan vapaus, veljeys ja tasa-arvo ovat vaarassa, kotiaskaret jäädä saa! Tätä tarkoittanevat kaiken ymmärryksemme mukaan Euroopan unionin turvatakuut, jotka Ranskan eilisen avunpyynnön ja jäsenmaiden tänään lupaaman avun myötä ovat nyt historiallisesti tulleet käytännössä todeksi - myös aiemmin virallisesti liittoutumattomaksi tulkitun ei-Nato-maa Suomen kohdalla. - http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140309-juha-sipila-hetki-sitten-lauseke-velvoittaa-suomea#comment-675620

EU:n avunantolauseke 42.7 on periaatteessa jopa järeämpi kuin Naton turvatakuina tunnettu artikla 5. Sen tekstissä sanotaan: "Jos jäsenvaltio joutuu alueeseensa kohdistuvan aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, muilla jäsenvaltioilla on velvollisuus antaa sille apua kaikin käytettävissään olevin keinoin..."  Vastaava Nato-artikla taas velvoittaa Nato-maita vain kokoontumaan päättämään toimenpiteistä.

Suomen virallinen kannanotto Ranskan avunpyynnön johdosta on selkeä: "Suomi toimii siten kuin se toivoisi toimittavan itseään kohtaan. Suomi tukee Ranskaa käytettävissään olevin keinoin", hallitus ilmoittaa. Pääministeri Juha Sipilä ilmaisi tukensa Twitterissä. "Suomella valmius ja halu tukea Ranskaa käytettävissä olevin keinoin. Keskinäisen avunannon lauseke velvoittaa. Kanta toimitettu eduskuntaan."    — Juha Sipilä (@juhasipila) November 17, 2015 http://www.talouselama.fi/uutiset/suomi-lupasi-tuen-ranskalle-toimii-sit...

Onnea Suomi! Tämä on pieni päivä niille kansalaisille ja valtionhallinnon virkailijoille, jotka kärsivät ulkopuolisen hybridipartisaaniarmeijan palvelunestokyberhyökkäyksen aiheuttamasta kiusasta, mutta suuri päivä Suomen kansalle ja tasavallalle, jonka käytännössä tänään tekemää liittoutumisratkaisua hakkeriverkosto protestoi, kun ei muuta voi. Brysselin islamistipartisaanilähiöistä hiippailevat pienet vihreät miehet ovat yhtä lailla sotilaallisen hybridihyökkäyksen ilmenemä kuin itärajan yli tai saaristohuviloiden sukellusvenetelakoilta ja helikopterikentiltä ilmestyvät pienet vihreät yya-miehet, jotka huolettavat muitakin kuin puolustusministeriämme... http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140330-suomen-rooli-ihmetyttaa-sotilaallista-apua-koskeva-laki-tulossa

Seuraava askel sitten ehkä jossain vaiheessa lienee Nato-jäsenyys, jota sitäkin Venäjä vastustaa kiivaasti. Mutta Putin joutunee pian ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja hakemaan rauhaa lännen kanssa päästäkseen pakotteista ja yhteisen vihollisemme Islamilaisen valtion uhasta. Ja sitten kun laineet ovat tyyntyneet - alamme keskustella Karjalan ja Petsamon palauttamisesta alkuperäisen itsenäisen Suomineidon helmoihin...
 

P.S.   Sotilasavun antamiselle käytännössä on olemassa muodollinen lakitekninen mutka ja pikkuhidaste, muttei esteitä. Pykälänviilaukset on totta kai saatettava kohdilleen. Tärkeintä on, että periaatepäätös on selkeä vankkumaton viesti kaikkiin ilmansuuntiin, ja turvatakuiden olemassaolon käytännön ratifioiminen on onnittelukelpoinen tosiasia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Eli sitten kun Suomi menee pommittamaan jotain kaukaista maata ja sieltä tulee kostoisku, voimme odottaa apua Ranskalta ja muilta? Mahtavaa! Kyllä Suomi on uskomaton löytämään tällaisia loistodiilejä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Avun laadusta voidaan velvoittavan lausekkeen mukaisesti neuvotella avunpyytäjämaan ja muiden liittolaistemme kanssa. Ei pommittaminen liene ihan ensimmäisenä kenenkään mielessä, eikä meillä taida juuri sellaista kalustoakaan olla. Mutta kukin osallistuu mahdollisuuksiensa ja kohtuuden mukaan Islamilaisen valtion vastaiseen taisteluun sen hyökättyä EU:ta ja ihmiskuntaa vastaan. Mietipä miten kohtuullisin panoksin/uhrauksin esimerkiksi eteläinen naapurimaamme Viro on Naton jäsenmaana onnistunut kantamaan oman kortensa kekoon läntisen rauhanliiton toiminnassa. Parempi diili tämä on kuin diilittömyys eli yksinjäänti talvisodan alla 1939 tai ainut mahdollinen diili ennen Stalinin jatkosotahyökkäystä 1941, jolloin Neuvostoliiton exä eli Saksa oli ainoana mahdollisena pakko valita, ja onneksi ymmärrettiin edes siihen oljenkorteen tarttua mielluummin kuin julistautua Otto-Wille-quislingien johtamaksi suur-suomeksi, ks. http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555952183 - vai mitä?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En tiedä. Minulla on kokemus, että tämä on yhtä vedätystä tai vähintään federalistien opportunismia koko paska.

Olemme nyt sodassa, jonka aloittajan puolella olemme ja luomusta vastaan taistelemme. Ei yhtään epäilyttävää.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

Speculare necesse est, eikä noita tai oudompiakaan salaliittoteorioita voi sinulta kieltää vapaassa maassa muutenkaan. Suomen ei tarvitse olla mukana nyt nähtävässä Islamisen valtion vastaisessa sodassa liittolaisvelvoitteensa täyttääkseen enempäöä kuin olemme olleet joka tapauksessa mkana vaikkapa Talebanin vastaisessa taistelussa siinäkin ihmiskuntaa ja ihmisyyttä puolustamassa. Näin tehdessämme meillä kuitenkin on nyt selkeästi todennettu oikeus saada kaikkien EU-maiden sotilaallinen tuki sen oikeasti relevanteimman mahdollisen merkittävän uhkaskenaarion toteutuessa, että vuosisatainen imperialistiskolonialistinen yhä neuvostofasismin perinteitä uhkuva itänaapurimme voimistaa Suomen painostusta yhä enemmän hybridisodan keinoin esimerkiksi liittoutumattomien naapureidensa Ukrainan ja Georgian alueilla nähtyyn suuntaan eskaloiden. - Presidentti Niinistö ymmärtää selvästikin tämän: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111720682540_u...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

"Suomen ei tarvitse olla mukana nyt nähtävässä Islamisen valtion vastaisessa sodassa"

Ei ole olemassa mitään islamilaista valtiota joten sotakin on lähinnä räiskintää sinne sun tänne ja kuolleet pääasiassa siviilejä. Tämän nyt näki kun USA jahtasi Osama Bin Ladenia vuosia ympäri lähi-itää, ei ole helppo terroristeja löytää.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

ISIS/ISIL tarkoittaa Islamilainen valtio -nimisen sotajoukkion hallinnoimaa aluetta ja valtiomaista järjestöä, se on olemassa ja pitää Raqqaa päkaupunkinaan. Venäjänkin hyökkäykset voisivat kyllä oikeasti olla nähtyjä täsmällisempiä tai edes sinne päin. Suomen ei tietenkään ole pakko osallistua ellei halua Euroopan ulkopuoliseen sotatatoimeen, ISISin hyökkäyshän on kohdistunut Ranskaan sen alueella Ranskassa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #11

Tuo fakta on latinalaisperäinen sana, käyttäisitkö kuitenkin vivahdeilmaisulliseen tarkkuuteen pyrkien agendaviiteryhmäsi mukaisesti sanaa pravda. ;)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #12

Tarjosin sinulle linkin, jossa toimittaja esittelee yhdysvaltain armeijan virallista paperia, jonka aitouden haastateltava Michael T, Flynn myöntää. ja josta käy ilmi, että Isisin synty oli täysin tietoisen toiminnan seurausta.

Ranska on siinä samassa veneessä. Ja nyt me olemme siinä samassa veneessä. Ja ylläri pylläri päivystävät federalistit taputtavat käsiään. Ajoitus on lähes täydellinen. Nyt turvallisuus edellä kohti liittovaltiota.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

Ranskan kanssa samassa veneessä oleminen tuntuu pinnallapysymiseltä ja sovussaolemiselta Venäjä kanssa samassa veneessä olemiseen verraten. Jälkimmäinenhän olisi uppoamista kahlittuna, mutta liittoumattomuuskin imperialistiskolonialistisen neuvostofasistien hallitseman Venäjän naapurissa tarkoittaisi synkkiä vesiä, joista voi selvitä vain Ukrainan ja Georgian ja Valko-Venäjän ja muiden meitä onnettomampien käytettävissä olevin ja sinunkin hyvin tietämin yya-sävytteisin myöntyvyys- ja sinnittelykeinoin väliin jäätyvistä ja väliin lämpenevistä kriiseistä toiseen. Sitäpaitsi Venäjä näyttäisi olevan ISIS/ISILin toimista vähintään yhtä vastuullinen kuin länsi ja todennäköisesti yhteistyökumppanikin ainakin mitä Eurooppaan suuntautuvan pakolaistulvan masinointiin ja ihmissalakuljetuksiin ja niiden kylkiäisiksi lietsottujen rasismiliikeiden tukemiseen tulee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vaikuttaisi siltä että jotkut federalistit pomppivat ilosta tämän yhteisen uuden ongelman edessä joka saattaa olla taas askel liittovaltioon. Minä kyllä luulen ettei vaikeudet tälläkään kertaa yhdistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hyppikööt tai pomppikoot eu-federalistit tai putinisti-yleisliittolaiset miten lystäävät, me normaalit täysipäiset suomalaiset voimme kuitenkin olla penteleen tyytyväisiä siihen, että kerrankin EU:sta näyttää olevan ihan jotain oikeasti konkreettista hyötyä - todennetusti toimivat turvatakuut tarvittaessa meillekin!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kerrankin EU:sta näyttää olevan ihan jotain oikeasti konkreettista hyötyä"

Itseasiassa tämä ongelma on EU:n aikaansaannoksia, ei olisi mitään kansainvaellusta Euroopassa jos EU ei olisi vaatinut avoimia rajoja yhtenä tavoitteenaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kansainvaelluksen ja terrori-iskujen yhteydestä voit olla tuotakin mieltä jos haluat ja jotain ohutta sellaista saattaa ollakin. Mutta Venäjän imperialismin muodostamaa ja kaiken aikaa kasvavaa uhkaa kaikille varsinkin liittoutumattomille naapurimailleen ei EU ole aiheuttanut. Se voi kuitenkin Naton lailla vaikkeikään ehkä samassa määrin vähentää turvallisuusuhkaa jäsenmaissaan. Nato-optio ei meitä suojaa, mutta olemme jo EU:n täysjäsen, joten voimme välttyä Ukrainan ja Georgian saamalta kohtelulta turvatakeisiimme vedoten ja tietäen että "eurostoliitosta" on kovan paikan tullen sentään jotain hyötyä, ja onhan sen jäsenmaat useimmat natomaita.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sotaveteraani isäni kiteytti aikoinaan minulle miksi hän kannatti Suomen liittymistä NATO:n "Ettemme taas jäisi yksin"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset