Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää - Katso kuva!

  • Kuva http://www.histdoc.net/pic/Suomen_koulukartta.jpg - Alkuperäisen itsenäisen Suomineidon viralliset rajat vuoteen 1947 asti.
    Kuva http://www.histdoc.net/pic/Suomen_koulukartta.jpg - Alkuperäisen itsenäisen Suomineidon viralliset rajat vuoteen 1947 asti.
  • On hyvä kiinnittää asiaan huomiota sopivin tavoin mieltä ilmaisten itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta 2017 odoteltaessa.
    On hyvä kiinnittää asiaan huomiota sopivin tavoin mieltä ilmaisten itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta 2017 odoteltaessa.
  • ..muistetaan ja muistutetaan
    ..muistetaan ja muistutetaan

Alkuperäisestä Suomineidosta on julkaistu verkossa tämä rohkea ja harvinaisen tarkka kuva, joka ei jätä paljoa mielikuvituksen varaan kriittisimmiltäkään paikoiltaan. Eikä neitosella näyttäisi tosiaan olevan mitään häpeilemistä tässä paljastavassa korkearesoluutioisessa otoksessa hyvin esilletulevien luomu-muotojensa suhteen - päinvastoin!

Jälkikäteen ulkopuolisten sadistipuoskareiden brutaalisti tekemät korjausleikkaukset kokonaisen raajan amputointeineen eivät ole mitenkään korostaneet tai parantaneet oikeita piirteitä (eikä varsinkaan irtireväistyjen osien elinkelpoisuutta), katso vaikka itse: http://www.histdoc.net/pic/Suomen_koulukartta.jpg

Linkin takaa avautuvassa kuvassa esitetään täysin avoimesti kouluissamme käytetty kartta, jossa näkyvät alkuperäisen itsenäisen Suomineidon virallisesti vuoteen 1947 asti voimassa olleet rajat (tuolloinhan liitettiin itänaapurimme osaksi Stalinin aloittamien talvi- ja jatkosodan avulla meiltä ryöstetyt ja Neuvostoliiton laittomasti anschluss-miehittämät alueet Viipurin lääni, Petsamo, Salla-Kuusamon itäosa ja Suomenlahden saaret).

Ja jos aito ja alkuperäinen Suomineito-kulta on joltakulta päässyt unohtumaan, tässäpä lyhyt infopläjäys eli pieni kertaus:

- Itsenäistyneen Suomen rajat sovittiin neuvotteluteitse naapurien ja Kansainliiton kanssa 1920
- itänaapurin kanssa allekirjoitettiin hyökkäämättömyyssopimus 1932
- punainen suur-Suomi-hanke 1939...

- Mainilan laukaukset 1939
- Kalastajasaarennon pienet vihreät miehet 1939
- Suomen suuri isänmaallinen puolustussota 1939 - 1944
- (lain mukaisessa sotatilassa yhtäjaksoisesti 30.11.1939 - 26.9.1947)
-
420 000 maansisäistä pakolaista - edes rauhannobelisti Ahtisaarella ei vieläkään kotiinpaluuoikeutta!
- Neuvostopartisaanien tyypillisiä sankaritekoja
- kipeät leikkaukset/amputaatio 1940 - 47
- kenraali Adolf Ehrnrooth 2003: "Oikeat rajat pitäisi palauttaa".

Suomen suuren isänmaallisen puolustussodan 1939-44 jälkeen 1947 amputoitu torso-Suomi ei ole saanut pakkoluovutettuja alueitaan takaisin vielä lähes neljännesvuosisata Neuvostoliiton hajoamisen jälkeenkään. Tarton rauhan 1920 vuosipäivää vietetään lokakuun 14. päivä. Silloin ja muulloinkin itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta 2017 odoteltaessa on hyvä kiinnittää asiaan huomiota sopivin tavoin mieltä ilmaisten, esimerkiksi Alkuperäinen Suomineito -pinssiä tai riipusta esitellen - muistetaan ja muistutetaan! 

 

P.S.  Itsenäisyyspäivän 6.12. alla esiin tullutta: Eräät sovinnaissäännöt vaikuttanevat mielissämme  yhäkin siihen suuntaan, että helpompi on hyväksyä jopa ns. kuokkavieraiden epäsovinnainen ja osin epäkunnioittavakin käytös Presidentinlinnan porteilla kuin itsenäisen tasavaltamme eevanasun vilauttaminen sisätiloissa näinkin julkeasti peittelemättömässä muodossa, ks. >Linnan juhliin ilman rihmankiertämää?! Suomineidon luomu-asu puhuttaa!

 

Lue myös: 

Karjalan piirakan eheytys (alueellinen kokonaiseksipalautus)

The Economist: Eikö Karjala kuulu Suomelle?

Chatham House: Näin Vladimir Putinin hallinto päättyy

Stratfor-tiedusteluyhtiö: Karjala palautuu Suomelle

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Yksikään Karjalan ryöstöön syyllinen ei ole enää hengissä, joten ei voi viedä oikeuteen. Sen sijaan Venäjän nykyinen hallinto on syyllinen varastetun tavaran hallussapitoon!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Itse olen käyttänyt Neuvostoliiton kv.oikeudellisen jatkajavaltion Venäjän federaation ko. rikoksesta termiä jatkettu laittomaan miehitykseen perustuvan anschluss-tilan laiton ylläpito. Ei löydy ihan sinällään lakiteksteistä, mutta ajatus ja substanssi on selvä. Voi ehkä verrata jäädytettyjen konfliktien tuloksena syntyvään alueliitosten hiljaiseen väkivallattomaan olotilaan tyytyvään "hyväksyntään", joka ei muuta perustekijöitä mm. yksityisten maanomistajien oikeushyvän vahvasta olemassaolosta ja alati jatkuvasta loukkaamisesta ym.

Mutta, syyllisiä siihen ettei neuvotteluja olla esitetty tai tarjouksiin tartuttu voisi pikemmin hakea tynkä-Suomen rajojen sisältä, väärään aikaan fundeerauksiinsa uppoutuneet ettei vain tulisi provosoituneeksi omista ajatuksistaan esimerkiksi (vrt. Manun reaktio Vilnan tv-tornin värikuviin 1991) ja Janajevin juntan ympärille ulkomuistista ryhmittyneet väyrystelijät... Suomettuneisuus on SUOMALAISTEN vika!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Täyttä asiaa Veikko!

Mutta eihän noita pakkoluovutettuja alueita kannata ottaa takaisin vaikka neuvotellen saataisiinkin. Ainakin osa. Näinhän asia valitettavasti usein nähdään. Miksi?

Kun meiltä brutaalisti ryöstettyjen alueiden ja omaisuuden nykyrasitteeksi on laskettu vähintäänkin 500 miljardia euroa, niin antaa olla, ei kannata takaisin haikailla!?

Vuosien ajan on tuon alueen metsistä tuotu miljoonia kuutioita puuta Suomeen, mutta jos omistaisimme edelleen nuo metsät niin täysin kannattamattomia hakata olisivat!?

Petsamon merialueelta saisimme Jäämeren kalastuksella paljolti omavaraisuuden. Mutta kannattavampaa on tuoda Norjasta turskaa. Niinkö?

Menetetty koskivoima oli neljännes energiantuotannostamme. Ei kannata neuvotella takaisin puroakaan!? - Eikö tosiaankaan?

Esimerkkejä kyllä löytyy!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

korkeasti verotetussa suomessa kultakin muuttuu paskaksi kun katteet pitää saada niin tolkuttomiksi, että tekijällekin jää jotain, seurauksena tietty on ettei kauppa käy kun venäjältä saa halvemmalla, yksittäistä kaupantekijää ei paskanvertaa edes valtiotasolla kiinnosta maamme vaihtotase.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko kenelläkään käsitystä miksi Bäckman oli kutsuttu puhumaan Tarton rauha r.y.:n tilaisuuteen?

http://kohudosentti.blogspot.fi/

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuulemma Bäckman sanoi siellä jotain sellaista että Venäjän hallitus suhtautuu myötämielisesti kaikkiin kansantasavaltahankkeiden kaltaisiin esityksiin... Mitähän se tarkoittaisi vaikkapa Viipurin tai Vienan suhteen? ;) Jotkut pitävät "Desanttidosenttia" pelkästään jonkinlaisena pellenä. Ei ole, ei ainakaan Venäjällä. Miehelle myönnettiin juuri 'aiemmin pakkoluovutetulla ja viime vuonna palautetulla' Krimillä korkea rauhantekijäntunnustuspalkinto tms. ja hän on pitkään edustanut virallisesti Venäjää ulkopoliittisessa RISI-järjestössä pohjoismaissa. Kuten tiedämme, Putinin tilanne alkaa olla hankala eikä kukaan tiedä saako al-Assad vai hän ensin turvapaikan toisensa luona. Ehkä Dosentti lähetettiin Suomeen neuvottelemaan Venäjälle edes yhtä tukijaa ja länsimaista liittolaista lupailemalla Karjalaa takaisin. En lähtisi mukaan tuohon sinällään ehkä houkuttelevaan kaveruuspeliin pian ancien régimeksi osoittautuvan porukan kanssa (kuin Väyrynen Janajevin juntan kanssa aikoinaan). Neuvotellaan mieluummin Putinin normaaliälyisemmän seuraajan kanssa ensi vuonna tai 2017... :)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Olisi todella hyvä tietää millä perusteilla Bäckman oli valittu ko. tilaisuuteen puhujaksi. Jakoiko disinformaatiota tai muuta itänaapurin propagandaa? Eli 20 prosenttia totuutta, 80 prosenttia enemmän tai vähemmän valhetta.

Ei siinä mitään kyllä järkeäkin, ja tietoutta kyseisestä asiasta, Bäckmanilla on kunhan vaan käyttäisi sitä järkeänsä hieman toisin.

***

Kuuntelin alun Bäckmanin puheesta ja jätin siihen. Propagandaa itänaapurin pussiin oli liiaksi.

Käyttäjän JoniHiisivirta kuva
Joni Hiisivirta

Aluepalautukset kiinnostivat minua muutama vuosi sitten. Aluepalautus ry on perehtynyt asiaan. Minulla oli tuollainen karttakin. Ja kirja, missä aluepalautukset perusteltiin varsin hyvin eri osapuolten kannalta (Suomi työllistyisi kunnostamalla alueet, Venäjän maine paranisi ym.) ja myös erilaisia kansainvälisiä sopimuksia siteeraten.
Esim. Tarton rauhassa Petsamo luvattiin Suomelle "ikuisesti" ja muistaakseni Pariisin rauhansopimuksessakin oli joku kohta, että alueita jotka ennen sotaa ovat kuuluneet jollekulle toiselle maalle, ei saisi pitää hallussaan.
Toinen käsivarsi olisi hyvä saada takaisin. Kun Suomella oli Petsamo, meillä oli ympäri vuoden sula satama. Portti Koillisväylälle omasta takaa. Luopumalla siitä, Venäjän ei tarvitsisi olla enää rajanaapuri NATO-Norjan kanssa. Mutta heillä on siellä valtavia nikkelikaivoksia ja vajaan 16000 asukkaan Zapoljarnyi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lisää valaisevaa/oivaltavaa matskua löydät ProKarelian sivuilta http://ProKarelia.net

Mauri Skön

Eikö Mauno Koivistolla ollut mahdollisuus saada Karjala takaisin, muuttei halunnut?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuostakohan syystä se on kehittynyt se lempinimi Mauno Primorsk (ent. Koivisto-Björkö), ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Koivisto_%28Leningra... ?

Pasi Harjamäki

Presidentti Koivistolle tarjottiin luovutettuja alueita kultavadilla, mutta Koivisto osoitti suuruutensa ja kaukonäköisyytensä kieltäytymällä neuvottelemasta asiasta.
Missä tilanteessa mahtaisimme olla nyt, jos rajat olisivat palautettu aikaan ennen talvisotaa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #25

Meillä olisi mm. likipitäen täystyöllisyys, kun Viipurin lääni alkaisi olla jälleenrakennettu ja talous pyörisi varsinkin idänkauppa ja Petsamon ekologisesti vastuullinen öljynetsintäohjelma alkaisi tuottaa realisoituvaa tuloa ja Greenpeacen sertifioima arktinen high clean techimme ja kestävä uuden sukupolven logistiikkaratkaisumme kohoaa vientiteollisuutemme helmeksi ja alueellemme jäänyt lojaali venäläisväestö hyödyntäisi täysimääräisesti kulttuuriosaamistaan ja Venäjälle kotiutuneet jatkaisivat rahantuontiturismiaan jonka Putinin-jälkeisen hallinnon oikeat venäläispatriootit mahdollistivat tarjoamalla heille runsaita raha-avustuksia miehityksestäpaluun helpottamiseksi - ja kaikenkaikkiaan naapuruussuhteet olisivat tervehtyneet sellaiselle tolalle, että useimmat suomalaiset eivät enää pidä Nato-jäsenyyttä kovinkaan tärkeänä, vaikka uusi Venäjä näyttää kiinnostuneen tuon rauhanjärjstön jäsenyysoptionsa käyttämisestä baltianmaiden suosituksesta ja...

Pasi Harjamäki Vastaus kommenttiin #26

Nuo sinun visiosi ovat täyttä utopiaa, vailla mitään todellisuuspohjaa.

Saksojen yhdistyminen tuli monin verroin kalliimmaksi, kuin mitä kukaan osasi ajatella. Itä-puoli on edelleen paljon jäljessä länttä. Itä-puolella on paljon enemmän sosiaalisia ongelmia ja länsi mättää sinne edelleen rahaa. Tämä kaikki vaikka väestö on etnisesti ja kulttuurisesti käytännössä identtistä.

Muiden ongelmien lisäksi, Suomi olisi saanut palautuksen kylkiäisenä vielä 400 tuhannen venäläisen vähemmistön, jotka olisivat aiheuttaneet omat, moninaiset "haasteensa". Pahimmillaan ne voisivat kärjistyä, kuten on käynyt Georgiassa, Ukrainassa tai vaikka Virossa.

Kuten sanoin, presidentti Koivisto oli kaukaa viisas.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #27

Kaukaa, ihan toiselta planeetalta ;) Eikö visiot saisi joskus olla positiivisiakin kaiken synkkyyden keskellä. Ei Saksakaan hirveästi ole muuten yhdistymistään katunut tai konkkaan ajautunut sen vuoksi. Muutama vuosi ennen muurunmurtumista yhdistymisvisio oli äyttä utopiaa, vailla mitään todellisuuspohjaa. Se ero vain epriaatteellisesti, että Saksa sai alueensa takaisin vaikka oli ites syypää yhtä paljon kuin molo-ribbe-liittolaisensa Neukkulittokin toisen maailmansodan aloittajina ja Euroopan hajottajina, mutta Suomineito pelkästään noiden imperialistien uhri. Ja karjalanpiirakka vielä toistaiseksi päänsäpensaaseenfundeeraajan liikakaukaaviisauden vuoksi eheyttämättä...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

No, kyllä nyky-Saksa sentään aika tavalla pienempi on kuin vuoden 1939 Saksa. Nyky-Eurooppa saisi ottaa oppia saksalaisten suhtautumisesta yhdistymisen kustannuksiin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #29

Ok, Königsberg on edelleen stalinistihallinnossa aiheuttamassa monenlaista ympäristö- ja sotilaallista huolta tuossa lähialueella miehittäjien Kaliningradiksi ristimänä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinnostava tuo Hesarissa julkaistu kansantasavallan kartta. Ei niinkään raja-alueiden tähden, mutta Messukylän paikka on erikoinen.

Mohamed Rasal

Tässä on ehkä epäkorrektia sanoa ja pahoittelen jos toimin epäkorrektisti, mutta mitä noilla menetetyillä alueilla tehtäisiin`Petsamo kyllä olisi hyvä saataisiin jäämeren kalavesille pääsy.

Eihän tuollaisia alueita voida ilman sodankäyntiä saada ja miten siinäkään kävisi. Juuri oli hesarissa juttua millaiset tappiot olisivat eri tilanteissa sotaa käyvässä Suomessa.

Luvut ovat oikeasti järkyttäviä.

Antaa naapurin pitää maansa ja pyritään hyviin suhteisiin. Ehkä ne vuokraa Petsamon joskus hyvinä aikoina?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, jos ei Laatokan rannoilla mielestäsi mitään tehdä, niin annetaan Saimaakin saman tien.

Nyt ei ole kyse sodalla uhittelemisesta, vaan neuvotteluihin perustuvasta palautuksesta. Ja tulisihan Karjalan sekä Petsamon lisäksi se joulupukin Korvatunturikin samalla.¨¨

Riistettyjen alueiden vuokraus olisi täysin käsittämätöntä.

Mohamed Rasal

Niin, minähän olen tullut Suomeen vasta riiston jälkeen ja syntynytkin riiston jälkeen.

Minulta varmaan puuttuu Suomalainen kollektiivinen tajunta tai muisti - tällaisessa asiassa se mahtaa olla hyvä asia?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #12

Miksi sitten otat kantaa asiaan, josta et mitään tiedä??

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

"Riistettyjen alueiden vuokraus olisi täysin käsittämätöntä."

Mutta käytännössä sitä silti tapahtuu. Maksamme ryöstäjälle vuokraa Saimaan kanavan Suomelta ryöstetystä osasta, joka on noin puolet kanavan koko pituudesta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #17

90-luvun alun ip-lehtileikkeessä Väyrynen kommentoi Neukkulan hajoamista ja Karjala-kysymystä, että korkeintaan voidaan ajatella että osia Karjalasta vuokrattaisiin. Liekö liittynyt itänaapurin silloiseen rahapulaan ja sisäpiiritietoon siitä eli oli kgb-pussiin pelaamassa, mutta toisaalta tuokin ajatus kuulostaa nykyPaavoon verraten melkein edistykselliseltä.-

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä kommentti Juha!

Karjalan kannaksella on tuhansia kilometrejä puhdasta järvien rantaviivaa. Täällä maksellaan kymmeniä tuhansia mökkirannasta, mutta Kannaksen järvien rannat ovat arvottomia!? Niinkö Mohamed?

Petsamon takaisinsaannilla päästäisiin kiinni Jäämeren öljyyn. Mutta tämä öljyhän on arvotonta, vai mitä Mohamed? (Tosin kallista saattaa olla poraus.)

Se, että saadaanko pakkoluovutetuista alueistamme edes osaa joskus takaisin jää nähtäväksi, mutta älköön hyvänen aika höpötettäkö alueiden täydellisestä arvottomuudesta!

Kuka noita alueitamme on yrittämässä ottaa takaisin sodalla? Neuvotellen, yhteiset edut huomioiden palautus tapahtuu jos tapahtuu.

Tosiaan, mitä järkeä on ryöstön kohteeksi joutuneen VUOKRATA käyttöönsä ryöstettyä omaisuuttaan!??

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mohammed, jos sinun sukulaisia tapetaan ja kotisi ja sukusi maat ryöstetään ja ajetaan sinut pois. Sanoisitko sinä "Antaa naapurin pitää maansa ja pyritään hyviin suhteisiin."

Mohamed Rasal

Luulin että näin on jo käynyt katsantokannasta riippuen.

Jep. Pitäkööt naapurit maansa. Rajat on vaihdelleet vaikka miten paljon.

Tässä olisi muuten Euroopan karttaa: https://www.youtube.com/watch?v=l53bmKYXliA

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mohamed, vastaa kysymykseeni:
Mohammed, jos sinun sukulaisia tapetaan ja kotisi ja sukusi maat ryöstetään ja ajetaan sinut pois. Sanoisitko sinä "Antaa naapurin pitää maansa ja pyritään hyviin suhteisiin."

Miksi sinun pitää puolustaa Putinia?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kovin kaukanahan tuo kädet ilmassa mr. itämeren syliin loikkaava Suomineito on hulmuavaa suomenlippua pitävästä ja leijonakilpeä kantavasta voitokkaasta suursuomesta. Tosin sain kyllä aikoinaan koulussa noottia kun sanoin itämeren muistuttavan enemmän miestä kuin kananpoikaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset