Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Ilkka Wiio, rasistiksi haukkunut on tuomittu kunnianloukkauksesta

  • Lain irvikuva uhkaa, kun puolueellisuuspiru lukee mustia kirjoja ja väsää rasismikortteja besserwissereiden työkaluiksi.
    Lain irvikuva uhkaa, kun puolueellisuuspiru lukee mustia kirjoja ja väsää rasismikortteja besserwissereiden työkaluiksi.

Koska Ilkka Wiion otsikon aihetta käsittelevään kysymyksen sisältävään blogiin ei näköjään voi vastata suoraan, vastaan tässä, että rasistiksi ja fasistiksikin haukkumisesta on kyllä nostettu kunnianloukkaussyytteitä ja myös tuomittu niiden mukaisesti, esim: "Helsingin käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaistaustaisen miehen sakkoihin, kun hän haukkui pysäköinnintarkastajaa rasistiksi ja fasistiksi. Tuomio tuli kunnianloukkauksesta. Tapahtumat sattuivat Mannerheimintiellä Töölössä jo elokuussa 2012" - http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/oikeus-rasistiksi-haukkuminen-...

Työpaikoillakin on havahduttu silloin tällöin eräiden äärisuuntausklikkien harjoittamiin usein täysin perättömiin rasismisyytöksiin. Joskus sellaiset ovat saattaneet uhrin irtisanomistilanteeseen, jonka perusteita selvitellessä on sekä johdon että luottamushenkilön että henkilöstölakimiehen puolelta todettu rasismisyytösten perättömyys. Eräässä suuressa virastossa tämä johti joitain vuosia sitten potkujen perumiseen ja pääjohtajan epäviralliseen anteeksipyyntöön välipuheella, että pidetään asia omassa piirissä, eikä viedä ulkoiseen oikeuselimeen. Silloin väärien syytösten taustalla oli kaiketi pieni venäjämielinen ns. dosenttilinjan toverilobby, jolla on ollut taistolaisajoista alkaen virallisenluontoista valtaa talossa myös ystävyysseuratoiminnan osana ja ylimmän johdonkin suojeluksessa. Tuolloin rasismisyytöksen pohjana ja perusteluina (?) oli ns. Pronssisoturi-kriisin ja Sofi Oksasen Kaiken takana oli pelko -kirjanjulkistuksen jälkimainingeissa virkamiehen intranetiin kirjoittama lausuma "Neuvostoliitto aloitti sodan Suomea vastaan ja miehitti Viipurin läänin laittomasti omalla väellään talvisodan ja jatkosodan jälkeen". - Kuulostaako rasismilta muiden kuin desanttimyönteisen vihaverkoston korvissa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Onko syytteen kannalta olennaista se, onko rasistikortti esitetty julkisesti vai ei? Minä kun sain Wiiosta sen käsityksen, että oli puhuttu vain esimiehen kanssa kahden kesken.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hyvä kysymys. Toisaalta taitaa olla epäselvää milloin on kyse ihan vaan yksityisestä ja milloin julkisesta puheesta. jos joku muu kuulee, on yleisöä. Ja jos rasismisyytöksellä sitten on ollut vaikutusta johonkin merkittävään työyhteisössä kuten urakehitykseen tms. on rikos ilmeinen joka tapauksessa. Tuossa minun kertomassani alemmassa esimerkissä ei julkisuuskaan ole ollut epäselvää satapäisen yleisön joukossa dokumentteineen. Siellä vastaava ulkomaalaistaustainen taho on kaiketi ollut vieraan vallan kunniaa varjeleva kotimainen painostusryhmä mahdollisesti erään tunnetun dosentin tuella paikallisten yhteyksien kautta talon johtoryhmässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset