Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Sisäministeriön/CMI:n ongelma: Ahtisaaren karjalanpiirakka vs. Baghdad Café

  • Tämä epäeheä riisipuuroruispitaleiväke on jostain syystä koettu Suomessa läheisemmäksi kuin Bagdadin luxuskahvilakulttuuri?
    Tämä epäeheä riisipuuroruispitaleiväke on jostain syystä koettu Suomessa läheisemmäksi kuin Bagdadin luxuskahvilakulttuuri?
  • Evakot olisivat mielellään palanneet neuvostofasistien ryöstämiin koteihinsa, mutta itäalueidemme laiton miehitys jatkuu vielä.
    Evakot olisivat mielellään palanneet neuvostofasistien ryöstämiin koteihinsa, mutta itäalueidemme laiton miehitys jatkuu vielä.

Martti  Ahtisaaren CMI-kriisinhallintatoimiston Irak-asiantuntijan mukaan nyt turvapaikkaa Suomesta hakevat ovat tyypillisesti kaukaisen Bagdadin luksuskahvilakulttuurin turhauttamia nuoria miehiä: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turvapaikanhakijoiden-ruokap... Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan taas  Karjalan evakot 'koettiin suomalaisiksi' toisin kuin irakilaisvieraamme, mikä helpotti heihin suhtautumista aikanaan (maustamatonkin ruoka kelpasi jopa juhlapäivinä): http://www.talouselama.fi/lehti/kansliapaallikko-paivi-nerg-etuisuuksien...

Vaikkeivät kaikki olisikaan kokeneet evakoita suomalaisiksi, he ainakin olivat/ovat syntyperäisiä suomalaisia ja Suomen kansalaisia Suomesta - esimerkiksi viipurilainen Martti Ahtisaari siinä kuin muissakin maamme osissa syntyneet presidenttimme ja rauhanmiehemme/naisemme ja kaikki muutkin suomalaiset.

Siteeraisin tässä erästä uutiskommentaattoria, joka muistuttaa Verkkouutisissa sisäministeri Orvolle inhorealistisen selvästi kansalaisten ymmärtämistä prioriteeteista laskutoimituksen 50.000x16.000 e/v+X=? jälkeen: "Suomen valtion ja hallituksen tehtävä on huolehtia Suomen asioista eikä niistä jotka maapallolla tarvitsevat apua sotaisan kulttuurinsa seurauksena". -  Ollaksemme tarkkoja, pitäisi tuon 'kulttuurinsa'-sanan eteen ehkä kirjoittaa etuliite 'moni'. Mutta ei ole poliittisesti korrektia olla niin tarkka sosiaalisessa mediassa, ellei halua leimautua mm. epäsosiaaliseksi.

Kulttuurien välinen vuoropuheluhan on kulttuurien lukutaitoa vaativan virallisen kaksoistotuuden mukaan turvapaikanhakijoiden lähtömaissa perinteenmukaisesti sangen 'vilkasta' - ja myös lämminhenkistä ja ihmisystävällistä ja solidaarista, ainakin verrattuna hyytävään vastaanottoon pohjoisen uusissa kylmissä ja tuppisuisissa isänmaissa. Mutta kv. vaikutteiden toivotaan toki leviävän keskinäisen ymmärryksen lisääntyessä, kunhan opimme maustamaan vierasruoan oikein ja vähän nykyistä yhteisöllisempää käytöstä muutenkin. Ehkäpä me jäykät kankikaikkosjuntitkin opimme vapaamielisempiä askelkuvioita ja pian kommunikoimaankin yksitotista eläväisemmin niin uusien kansanryhmiemme kanssa kuin vakiintuneempienkin keskenämme.

Minnehän täältä muuten sitten paetaan turvaan, jos resurssipulaansa huutavat kotoutustoimet 'onnistuvatkin' pääministerin erityisavustajan ennakoimalla tavalla, Tukholman Husbyhynkö? - http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/hs_paaministerin_erikoisavustaja_...


Lue myös:   Oulun ruokamielenosoitus ja turvapaikkabisneksen harmaa talous?

                       Venäjä: Emme selviäisi pakolaistulvasta (jonka taas aiheutimme)
 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

M I T E N T Ä S T Ä S E L V I T Ä Ä N ?

KANSAINVAELLUS 2015--------????

Suomeen on saapunut tänä vuonna yli 18 000 turvapaikanhakijaa. Siirtolaisista lähes 12 000 on Irakista ja 1 750 Somaliasta. Syyskuussa tulijoita oli LÄHES 11 000.

Suomeen saapui eilen (1.10.2015) 561 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna hakijoita yhteensä 18 413, enemmistö (69 %) irakilaisia.

Maahanmuuttovirasto arvioi (2.10.2015), että Suomeen saapuisi tänä vuonna kaikkiaan noin 50 000 turvapaikanhakijaa

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201510020133814_uu...

https://twitter.com/Sisaministerio/status/649857730543505408?ref_src=twsrc^tfw

TEHOSTETUT RAJATARKASTUKSET JA KÄÄNNYTYKSET HETI KÄYTTÖÖN

Suomen pitää itsenäisenä valtiona päättää rajatarkastuksilla keitä maahamme päästetään.

Jos yksinäinen siirtolainen (nuori mies) tulee turvalliseksi katsotuksi maasta tai lähtömaan turvalliseksi tiedetyltä alueelta, hänet on käännytettävä välittömästi takaisin.

Jos taas kyseessä on lapset tai perhe, heidät on ohjattava järjestelykeskukseen rekisteröimistä varten. Suomella ei ole mitään velvollisuutta ottaa tänne sotaa pakenevia yksinäisiä nuoria miehiä.

On se käsittämätöntä, ettei perusporvarihallituksen SS-S-johto tajua näin yksinkertaista asiaa!

Mitä jos maahamme saapuisi esimerkiksi aseistettuja tunkeutujia tai salaperäisiä ”pieniä vihreitä miehiä”, seisoisiko SS-S-johtomme samalla tavalla tumput suorina ja seuraisi katseilla tilanteen kehittymistä?

Pakolaistulva ei enää ole ratkaistavissa Dublin-sopimuksilla tai muilla EU:n esittämillä keinoilla.

Miksi?

Siksi, että kyse ei enää ole pelkästä turvapaikan hakemisesta. Kyse on hallitsemattomasta kansainvaelluksesta.

Kansainvaelluksen takia EU:n jäsenvaltioilla on oikeus suojella itseään, esimerkiksi sulkemalla rajansa tilapäisesti. Sitä paitsi, Dublin-sopimus on vain sopimus, jota voidaan noudattaa ”hallituissa olosuhteissa”.

Jos esim. Suomi suostuu kaikkeen mitä Brysselistä vaaditaan, saatamme jonain päivänä herätä EU-liittovaltiossa, in the United States of Europe (USE).

LISÄÄ TÄÄLLÄ:

http://www.tapionajatukset.com/125

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nykytilanteessa liikkuu tietysti paljon ikäviä huhuja, joita tulisi niitä kuulleiden parhaansa mukaan yrittää ampua alas, elleivät pidä paikkansa. Tietääkö joku onko totta puoltakaan sometiedoissa, että se Oulun ruokakapinan pääpukari, joka tähdännee jonkin tuntemattoman kohteen lisäksi tv:n Kuppilat kuntoon -juontajakokiksi, on tunnistettu Irakin armeijan korkeaksi upseeriksi? Kaikki eivät siis olisikaan rauhanomaisia luksuskahvilanuoria, niin kuin asiantuntijat olettavat.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>....viipurilainen Martti Ahtisaari...

ooo

Eikös hän ole myös norjalaista sukujuurta, siis mamun jälkeläinen.

Wiki:

"Ahtisaaren isän sukujuuret ovat Etelä-Norjassa ja suvun alkuperäinen nimi oli Adolfsen."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Ahtisaari

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

So what? Norjalaiset ovat toipuneet viikinkien aggressiivisuusgeenivammastaan (leikillinen kielikuva) jotain Anders Breivikiä lukuunottamatta jo satoja vuosia sitten ehkä liiankin hyvin. Ei näet riittänyt sotilaspuhtia edes panna vastaan Molotov-Ribbentrop-liiton invaasiolle 1940, siinä missä rauhantahtoinen Suomi sentään rohkeni puolustautua talvisodassaan 1939-40 menettäen vain Viipurin läänin ja Hankoniemen monikulttuuriselle itäfasistimaahantunkeutujalle. - Sitä vastoin irakilaiset ja likipitäen kaikki Lähi-Idän maiden ja Afrikankin monikulttuurisuusmallit valitettavasti edelleenkin ovat jotenkin, sanoisinko, kehityskelpoisia ja -odotteiden kohteina vilpittömän toiveikkaasti.

Olen vakuuttunut, että parin kolmen maahanmuuttajasukupolven kuluttua integroituminen rauhanomaiseen ja erilaisuutta ja sukupuolten tasa-arvoakin kunnioittavaan pohjoimaiseen monikulttuurisuusmalliin alkaa olla kutakuinkin kohdillaan. Toivokaamme kädet kyynärpäitä myöden rist tai myös siis kämmenet kasvoihin päin kääntäen, että sitä ennen eivät piilevätkään isis- ja assad- ym. haittageenit pääse liiaksi yllättelemään... ins allah!

Petteri Hiienkoski

Tärkeintä on joka tapauksessa se, ettei pakolaisuuden syihin puututa.

Pakolaistulvan tyrehtyminen olisi näet maahanmuuttokriitikoille peräti harmillista, koska muukalaisvastaisuus menettäisi poliittisen käyttövoimansa. Siksi ainakaan maahanmuuttokritiikistä kannatuksensa ammentavien ei ainakaan kannata puuttua ongelman aiheuttajiin!

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Venäjä on keskeisin pakolaiskriisien aiheuttaja ja ylläpitäjä, tätä nykyä Putinin jo horjuvan valta-aseman epätoivoiseksi pönkittämiseksi ja öljyn hinnan nostamispeukaloimiseksi. Itänaapurimme voisi poistaa pakolaisuuden syitä halutessaan ja myös korjata aiheuttamiaan vääryyksiä jälkikäteenkin.

Karjalan ja Petsamon ym. evakot esimerkiksi olisivat mielellään palanneet neuvostofasistien ryöstämiin koteihinsa, mutta itäalueidemme laiton venäläismiehitys jatkuu yhä vieläkin toistaiseksi...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ylipormestari Raimo Ilaskivi kuvailee blogissaan nykyistä pakolaiskeskustelun ilmapiiriä, jossa talousrealisteja pyritään vaientamaan rasismikortilla, vanhalla saksalaisella sanonnalla "reden ist Silber, schweigen ist Gold - puhuminen on hopeaa, vaikeneminen kultaa!" Korrektimmin tai ainakin näyttävämmin riitasointuineenkin tuo vaikenemisvaatimus sanotaan näin: M. A. Numminen sings Wittgenstein - Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen - Mistä ei voi puhua, siitä täytyy vaieta: https://www.youtube.com/watch?v=CGksgZKecKE

Blogin sadannesta kommentista näyttäisi muuten muodostuneen eräänlainen keskustelun yhteenveto: http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2041...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset