Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Karjalan piirakan eheytys (alueellinen kokonaiseksipalautus)

  • Tämä muuten herkullinen karjalanpiirakka on luonnottomasti hajallaan - eheytys on paikallaan.
    Tämä muuten herkullinen karjalanpiirakka on luonnottomasti hajallaan - eheytys on paikallaan.
  • Neuvostoliitto amputoi Stalinin ja Hitlerin liittosopimuksen nojalla 1939-47 itsenäisen Suomineidon alkuperäisiä alueita.
    Neuvostoliitto amputoi Stalinin ja Hitlerin liittosopimuksen nojalla 1939-47 itsenäisen Suomineidon alkuperäisiä alueita.
  • Evakoilla ja muilla kansalaisilla on mahdollisuus ottaa kantaa näyttävästi ja tyylikkäästi juhlavuoden 2017 lähestyessä...
    Evakoilla ja muilla kansalaisilla on mahdollisuus ottaa kantaa näyttävästi ja tyylikkäästi juhlavuoden 2017 lähestyessä...
  • Karjalan piirakan eheytys (alueellinen kokonaiseksipalautus)

Neuvostoliitto riisti Stalinin ja Hitlerin liittosopimuksen (Moskova 23.8.1939, Molotov - Ribbentrop) nojalla aloittamansa hyökkäyksellisen valloitussodan avulla 1939-47 itsenäisen Suomineidon alkuperäisiä alueita, Karjalamme eli Viipurin läänin, Petsamon sekä Salla-Kuusamon itäosat ja Suomenlahden saaria. Alueilta evakuoitujen 430 000 asukkaan pakolaistaival jatkuu yhä tänäkin päivänä, vaikka Neuvostoliiton kansainvälisoikeudellinen jatkajavaltio Venäjän federaatio on johtajiensa lausumin useammankin kerran myöntänyt sodan aloittamisen ja hyökkäyksen Suomeen olleen väärin ja neuvostoimperialismin aggressio syytöntä naapuria kohtaan.

Tietäen putinistihallinnon väliaikaisluonteen (Venäjällä maksetaan jo palkat tiiliskivinä, koska rahaa ei ole) ja venäläisten nopealiikkeisen kehityshakuisuuden  ovat suomalaiset ja myös venäläiset kansalaisoikeusaktiivit aika ajoin muistuttaneet Suomen ja itänaapurimme johtoa ja kansoja siitä, että ehkä alkaisi olla jo aika tarkastella Stalinin Neuvostoliiton laittomasti aloittaman Suomen-vastaisen sodankäynnin 1939-44 perusteella tehtyjen rajansiirtovääryyksien oikaisua rauhanomaisesti ja molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla, win - win -periaatteen mukaisesti.

Viimeksi tämän aiheen nosti esiin Karjalan Kuvalehden päätoimittaja Veikko Saksi uusissa kirjajulkaisuissaan, joista Ilta-Sanomat uutisoi äskettäin otsikolla "NÄIN SUOMI SAISI KARJALAN TAKAISIN". Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smithin mukaan Karjala-avaus ei ole aivan yltiöutopistinen ajatus, ja IS-lukijagallupiin näyttäisi tällä hetkellä vastanneen vajaat 16 000 äänestäjää, joista lähes kaksi kolmannesta haluaisi Karjalan palautusta, ks. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441595193673.html  

Edes nobelisti-presidentti Martti Ahtisaari ei ole saanut palata koti-Suomen Viipuriin täysin kansalais- ja ihmisoikeuksin eikä hänen synnyinkotitaloonsa ole sallittu kiinnittää kylttiä muistuttamaan arvostetun rauhanmiehen asuneen siellä. Muutkaan kuin kotitalojaan ja -tilojaan peräävät evakot eivät saa ostaa kiinteistöjä venäläishallinnon mielivaltaisesti määrittämältä rajavyöhykkeeltä Viipurin läänistä Karjalan Kannakselta. Miehitysvallan aatteellis-militaristiset päättäjät ovat loukanneet alueen maanpaossa olevaa väestöä myös hautapaikkoja ja muistomerkkejä häpäisten sekä antamalla monille paikkakunnille uusia, historiaa ja inhimillistä kulttuuria halventavia nimiä. Esimerkiksi Johanneksesta on tehty Sovjetski ('Neuvostolainen'), ja Uuras nimettiin talvisodassa maahantunkeutujana/"vapauttajana" 1940 kaatuneen konekiväärimies Kuzma Vysotskin mukaan, ks. http://www.warheroes.ru/hero/hero.asp?Hero_id=898

On selvää, että sivistyneen nyky-Venäjän alueella on Putinin rautaisesta propagandahallinnosta huolimatta todella runsaasti muunlaisiakin kansalaisia kuin menneisiin imperialistisiin suuruudenhuuruihin elämänsä arvot perustavia kolonialistis-militaristisia putinisteja, zhirinovskilaisia, kansallisbolshevikkeja, uusstalinistikommunisteja, romantikkotsaristeja ja muita Aleksandr Duginin aatteista innoituksen saaneita kiilusilmiä. Väitän, että ylivoimainen valtaosa tavallisista venäläisistä on fiksuja mukavia ihmisiä, jotka eivät rehellisesti puhuen juurikaan välittäisi isovenäläisestä sotauhosta ja uusista aluelaajennuksista Krimillä ja Ukrainassa/Georgiassa ym. eivätkä myöskään panisi pahakseen, jos Venäjä vähän pesisi kv. kasvojaan ihmisyyden suuntaan luopumalla hirmuhallitsija Stalinin ryöstösaaliista niiltä osin kuin ne ovat vielä palautettavissa varsinkin hyviksi koetuille naapurimaille ja kansoille. Neuvostofasistisen Puna-armeijan aggressioiden ihmisuhrit eivät ole palautettavissa, mutta kotiseudut toki ovat.

Keskustelussa 1939-47 pakkoluovutettujen alueiden palauttamisesta on useimmiten arkipuheessa käytetty pyrkimyksestä lyhennettyä ilmaisua 'Karjalan palautus', millä on kuitenkin järjestään  tarkoitettu kaikkien itsenaisen Suomen alkuperäisten alueiden palauttamista Tarton rauhassa 1920 naapureiden ja Kansainliiton kanssa rauhanomaisesti sovittuun asuun nykyisten imperialistidiktaattorin miekalla piirtämien tynkä-Suomen rajojen korjaamiseksi oikeiksi.

Voidaan sanoa, että tätä nykyä karjalanpiirakka onkin luonnottomasti levällään ja hajallaan, ja eheytys on toden totta paikallaan - onnea ProKarelian ym. keskustelunavaushankkeelle! Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden 2017 lähestyessä on evakoilla ja muilla kansalaisilla myös yksityisesti mahdollisuus ottaa kantaa oikeudenmukaisuuden puolesta tässäkin asiassa yhtä aikaa sekä näyttävin että tyylikkäin ulostuloin, vaikkapa Alkuperäinen Suomineito -pinssein ja kaulakoruin. - Nyt on oikea aika!

 

P.S.     Veikko Saksi kirjoittaa mielenkiintoisesti aiheesta Karjalan win - win -palautus tv:ssä dosentin haastateltavana!

P.P.S.  Ei ole sanottua, etteikö Suomi voisi ehdottaa Venäjälle diplomaattisesti ja kaupallisesti järkeenkäypää kasvojensäilytysmenettelyä ulos pakotteista ja kv. roistovaltion asemasta koplaamalla Nord Stream 2 -hankkeen jonkinasteinen toteutuslupa sopimukseen Karjalan ja Petsamon palautuksesta Suomen ja suomalaisten hallintaan ja venäläishallinnon ja miehitysväestön kotiuttamisesta Rajajoen itäpuolelle lähivuosina - http://karjala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203092-uusi-venalainen-nord-stream-2-kaasuputki#comment-3110716

Lue myös: The Economist: Eikö Karjala kuulu Suomelle?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Nämä rajan palautukset taitaa olla sellasia asioita joita tossissaan voidaan lähteä silloin suunnittelemaan että toteuttamaan kun suomen talous on saatu pysymään pitkään reilassa sekä euroopan ja venäjän välien eheydyttyä. Tällöin voitaisiin myös puhua pohjoismaiden, baltian, kuolan ja karjalan tasavallan välisestä yhteistyöstä mm läntisen meriväylän ja lapin rautateiden osalta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kyllä Petsamon ja Karjalan takaisinliittäminen voi tulla agendalle hyvinkin paljon nopeammin kuin moni ymmärtää uskoakaan, vrt. Baltian uudelleenitsenäistyminen ja Berliinin muurin murtuminen. Kun Putinstanin menoa seuraa tarkemmalla silmällä, voidaan hyvinkin jo uumoilla Kolmannen Derzhavan uhon viimeisiä aikoja ja tuhon alkua. Vaikutetaan parhaamme mukaan siihen että tuo prosessi on paitsi nopea, myös mahdollisimman rauhanomainen, niin että virallinenkin Venäjä järkiintyy ja hakee terveitä naapurisuhteita kansalaistenssa hyväksi. Tuskin itänaapurit kauaa jaksavat katsella esim. laihtuvien palkkapussien korvautumista tiiliskivillä, joita on aikavaikea muuttaa lihaksi ja kalaksi ja varsinkin Viola-juustoksi, ks. Putinin jälkeinen Venäjä nyt, osat 1 - 3. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198902-p...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voi se tilaisuus avautua myös vaikkapa Nord Stream 2-kaasuputkihankkeen lupakäsittelyvaiheissa: http://karjala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203092-uus...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Muistuttaisin tämänhetkisestä pitkittyneestä matalasuhdanteesta ja vakavammistakin poikkeusnäkymistä huolimatta vastuullisen ja hyvin perustellun positiivisen ajattelun myönteisistä potentiaaleista. Vuosi 2017 voisi sittenkin olla nyt uskomaamme enemmän haluamamme kaltainen, kunhan näemme relevanttien realististen hyvienkin kehitysskenaarioiden vihjaamat mahdollisuudet, myös talouden kannalta.

Samaan aikaan kuin tehdään aiesopimus, mielellään itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuoden 2017 loppuun mennessä, Suomineidon alueellisesta palauttamisesta alkuperäiseen vuonna 1920 neuvotellen sovittuun asuunsa, myös ns. sotakorvaukset tulee vaatia takaisin maksettaviksi Neuvostoliiton kv. seuraajavaltiolta Venäjän federaatiolta. Kansalaiset voivat osallistua eri tavoin tämän juhlavuoden erityisteeman esilletuomiseen.
http://jaga.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203137-2017-v...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On sanottu niinkin, että Suomineito saa kiittää koko itsenäisyydestään "äiti-Venäjää". - HAHHAH!! :D Venäjä ei ole ollut Suomen äiti senkään vertaa kuin Ruotsi. Hiljattain jokunen sata vuotta sitten koko itäslaavikansa tänne pohjolaan on tullut, yhtä aikaa mutta paljon väkivaltaisemmin tosin kuin romanit.

Ja Itänaapurin "hyväntahtoisuutta" Suomen itsenäisyydentunnustus oli samassa mielessä kuin häntä kainalossa esiintyvän ketun tarjous antaa kanalle lämmin kylpy padassaan. - Neuvosto-Venäjän kansallisuusasiainkomissaari JV Stalin esitti Suomen itsenäisyyttä 1917 ja Lenin allekirjoitti, molempien edellyttäessä että heidän aloittamassaan Suomen vallankaappauksessa 1918 voittavat punikit 'pyytävät' puna-Suomen liittymistä Neuvosto-Venäjään. Se ei toteutunut, mutta revanssisuunnitelma pantiin toimeksi vuoden 1932 hyökkäämättömyyssopimusta ja ikuisiksi sovittuja Tarton rauhan 1920 rajoja rikkoen Mainilan laukausten 26.11.1939 jälkeen 30.11. talvisodan hyökkäyksellä, joka aloitti Suomen suuren isänmaanmaallisen puolustussodan 1939-44. Täällä Suomineidon rohkeantarkkoja kuvia ennen ja jälkeen (luomuasussa ilman rihmankiertämää ja amputointitorsona kipeiden leikkausten jälkeen): http://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset