Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Putinin jälkeinen Venäjä nyt, osa 3 - Hodorkovski: Putinin aika ohi tänä vuonna

  • Suomineidon tulee itänaapurin vallanvaihdoskehityksessä puuttua Venäjän sisäisiin asioihin Alexandr Duginin linjauksia vastaan
    Suomineidon tulee itänaapurin vallanvaihdoskehityksessä puuttua Venäjän sisäisiin asioihin Alexandr Duginin linjauksia vastaan

Kirjoitin kutakuinkin vuosi sitten 1.8.2014 blogin otsikolla Putinin jälkeinen Venäjä nyt osa 1,  ja puoli vuotta sitten osan 2Ei kahta ilman kolmatta. Neljättä ei välttämättä sitten tarvitakaan vakuuttamaan siitä, minkä yksi Putinin Venäjän perusolemuksen nahoissaan tuntenut asiantuntija ja sisäpiiriläinen kiteyttää US:n otsikossa: "Vladimir Putinin aikakausi lähestyy loppuaan” http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/93455-jaatava-arvio-julki-vladimir-putinin-aikakausi-lahestyy-loppuaan

Iltalehden pidemmässä jutussa Mihail Hodorkovski sanoo: "Putinin aika (nykyinen valta) tulee olemaan ohi jo tänä vuonna"Talouselämä-lehden jutun mukaan itänaapurimme talousahdinko ja sen pakkoliikkeenomaiset militarismiintakertuvat sopeutuslinjaukset jättipotkuineen näyttäisivät indikoivan melko konkreettisella tavalla Venäjän kolmannen valtakunnan uhon tuskaisuutta tsaarinajan ja neuvostoimperiumin loppunatinan ja tuhon tyyliin: http://www.talouselama.fi/uutiset/jattimaiset+putinpotkut++saastot+vieva...

Suomineidon tulee tässä itänaapurin vallanvaihdoskehityksessä parhaansa mukaan puuttua Venäjän sisäisiin asioihin Putinin - Duginin linjaa vastaan ja vaikuttaa siihen, ettei uuteen johtoon tule enää neuvostofasistisia KGB-imperialisteja.

Eräiden opportunististen arvioiden mukaan Suomella olisikin nyt tuhannen ruplan paikka rauhantahtoisen pikkunaapurin ja ex-yya-partnerin solidaarisuudenosoituksena järjestää vaikkapa puolivirallinen kansalaiskeräys naapuriensa piirittämäksi ja pakoterintaman hylkimäksi joutuneen kelpo isonveljen talouden tukemiseksi. Samalla voisimme pedata jo mahdollista tulevaa turvallisuuspoliittista ratkaisuakin Nato-option ilmeisesti mentyä ohi - http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/optio%20niinisto%20jussi-38854 - eli  puolustusliittoutumismahdollisuutta perinteisen hyvän yya-kumppanimme Venäjän kanssa, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198745-liittoudutaankin-venajan-kanssa

 

Lue myös: Chatham House: Näin Vladimir Putinin hallinto päättyy

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

ja jos ei pelkkä sivusta katsominen riitä niin täällä hyviä koordinaatteja -

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1339

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Minä veikkaan ensi vuotta rajapyykiksi, jolloin Putinille etsitään seuraaja. Minään erityisen mullistavana yllätyksenä asiaa en pidä, sillä mielestäni hän on kaikkien mielestä jatkoajalla jo nyt.

Sekin kyllä kannattaa havaita, että Putin antoi 110.000 sisäministeriön virkamiehelle juuri potkut ja sekin on merkki jostain. Joko Putinin jatkon puolesta tai sitä vastaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos tällaiset uumoilut ovat oikeaan osuvia, niin ei ole lainkaan varmaa millä tavoin vallanvaihto tulee tapahtumaan ja mikä siitä on lopputulos (siis joksikin aikaa).

Kuten muistamme Neuvostoliiton hajoaminen alkoi äärivanhoillisen juntan vallankaappauksella, jolloin ilmassa oli hyvinkin sotaisia puheita ja retoriikkaa. Esimerkiksi uusi hallinto kyseenalaisti Suomen itsenäisyyden. Se uusi hallinto ehti kuitenkin olla vallassa vain viikon päivät.

Toistaako lähiajan historia itseään tässäkin vai ei. Se jää nähtäväksi. Myös armeijan vallankaappaus on mahdollinen, mutta ongelmana on Venäjän kansan parin vuosikymmenen pituinen vapauden tuulista nauttiminen eikä voi kuvitella, että vallankaappaus voisi tapahtua verettömästi ja sekasorrottomasti.

Tosiasia kuitenkin on, että niin kauan kuin Leninin perustaman salaisen poliisin organisaatio (millä nimellä nyt kulloinkin on toiminut), pysyy pystyssä, ei todellista kansanvaltaa tule Venäjällä olemaan. Tsheka, NKVD, GPU, KGB, FSB ... - siinä on Venäjän maan syöpäsolukko.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mitäs luulet Juha, onko tässä 110 000:n eli joka kymmenennen erilaisen poliisin ym. (liikennegaista puolisotilaalliseen salaisen palvelun tyyppiin) kyse pelkästään taloussopeutuksesta sotaponnistusten rahoituksen varmistamiseksi vai kenties stalinintyylisestä pitkien puukkojen yön alkusoitosta eli että puhdistetaan pois epälojaaleja ja liian päteviä mahdollisia kilpailijoita kannattajineen henkilökuntineen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo 110.000 vastaa maan väkilukuun suhteutettuna Suomen oloissa noin 4500 virkamiehen potkuja ja tokihan se kerralla suoritettuna melkoisen rohkea teko olisi. Mutta ottaen huomioon Suomen yksityissektorin useiden massairtisanomisten yhteismäärän, se ei kuitenkaan olisi aivan mahdoton skenaario sekään.

Kuinka nuo irtisanotut kokonaismäärästä on valittu, sitä me emme tiedä. On mahdollista, että valintakriteereihin on ympätty aspekteja, jotka liittyvät esittämääsi "lojaalisuuteen".

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Niinpä. Asukaslukuja ja julkisen sektorin kokoja on hyvä suhteuttaa vertailtaessa. Ja kai meilläkin virastoissa toimii yhä poliittisten maailmankatsomusten mukainen ulkouttamisjärjestys silloin kun karsintaa joudutaan tekemään. Onhan tietty siivu koneistoa peräisin 70-luvun iloisilta toverivuosilta ja asemissa olevat yya-voimat varmaan pitävät yhä lojaalien puolta. Joskushan kuulemma kyseltiin ainakin kautta rantain puoluekirjaa rekrytoinneissa. Tilastotietoa ei ole käytössä, mutta tuskin se siis näissä kohdin nyt menee first in first out. Tämän yt-ulottuvuuden yhteistoimintamiesympyröistä on hankalaa saada havaintoja saati pitäviä näyttöjä, vaikka tulokset näkyisivätkin jopa huoltovarmuuden säikeissä. Medialle ja supollekin on trollien ja julkidesanttien uutisointi ja syynääminen antoisampaa ja rattoisampaa. Mahdollisen viidennen kolonnankaan ei olisi tarvinnut välttämättä hiippailla rajan yli vihreissä suoja-asuissa, kun solmiot on voineet olla kaulassa ja salasanatkin hallussa jo vuosikymmeniä. :§

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #6

Muutakin outoa yhteiskunnassamme oli ja on edelleen yya-aikojen ja kotirussojen jäljiltä kuin nuo idän yhteistoimintamiesten yt-kontribuutiot. Valitettavasti ei ole kauan kun meilläkin ajateltiin pitkälti niin kuin yhä Venäjällä, että vallassaolijaa ei saa haastaa vaaleissakaan olematta maanpetturi. Ahti Karjalainen kertoi haastattelussaan joskus viimeisinä virkavuosinaan 80-luvun lopulla että ns. Honka-liitto oli ollut ihan oikeasti virallisen ulkopolitiikan eli siis koko laillisen yhteiskuntajärjestyksen vastainen kumoushanke, koska siinä ihan oikeasti pyrittiin syrjäyttämään Hänen Korkeutensa Kekkonen presidentinvaaleissa. :D Karjalainen tiettävästi esti Hongan valinnan myös oikeusministeriön virkaan taatusti epäpoliittisista yleisistä syistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Olavi_Honka#Honka-li...

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

täällä asuvana, ihmettelen jos ei tästä(-kään) nouse mitään haloota täällä. Toki tänään katsoin paikallisia uutisia eikä niissä muistettu mainita asiasta yhtään mitään.
Kaiken kaikkiaan mielestäni Putler pelaa nyt jo aika riskirajoilla, jossain vaiheessa nk. keskiluokka herää ja varsinkin ne isot pojat jotka voivat saada aikaan muutoksia vaikka iso kansa ei asiasta ymmäräkkään mitään tai ei tiedä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aika paljon näyttää siis skenaarion ja toteuman käsikirjoitus noudattavan brittiläisen Chatham House -ajatushautomon analyysia ja ennustetta, ja se taas melkein kuin pohjautuu aiempiin amatöörimaisempiin taustauumoiluihin, jotka ilmenevät täältä: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196534-n...

Jorma Lehmonen

Yksi roisto kun lähtee niin laitetaan vielä suurempi roisto tilalle. Hodorkowski varasti valtion omaisuutta jonka Putleri sitten sosialisoi takaisin valtiolle.

Parempi vahva johtaja jolla kansan kannatus .

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja mitäs valtion omaisuutta se Hodorkowski oman firmansa pyörittäjänä on varastanut?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tuolla idässä tapaa muutokset vallassa olemaan hieman myrskyisiä joten on turvallisnta olettaa että niin jatkossakin.

Tulevaisuudesta emme tiedä, Toivottavasti sotilastiedustelu tekee työnsä.

Pahimmillaan sieltä voi vielä tulla sellainen hyöky, tavalla tai toisella, ettei täällä ennen vielä ole nähtyään. Ja se koskettaa meistä jokaista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo potentiaalinen hyöky voi olennaisin osin tulla ainakin aluksi pehmeämpänä ja huomaamattomampana hybridinä kuin odotetaankaan mutta silti huoltovarmuudenkin äkkiromahduttavaa. Pienet vihreät eivät ehkä turhaan hiippaile ensi vaiheissa rajan yli maastopuvuissaan jos ydinsalasanat on olleet hallussa ja verkostoitumasolmiot kaulassa ehkä vuosikymmeniäkin, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198902-p...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset