Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Rahankeräyskö Venäjän auttamiseksi?

  • Voisimmeko toimittaa keräystuoton lisäksi Kremliin myös vuotuisena symbolisena lahjana ison säkillisen lepikontorpan multaa?
    Voisimmeko toimittaa keräystuoton lisäksi Kremliin myös vuotuisena symbolisena lahjana ison säkillisen lepikontorpan multaa?
  • ...ohoh! tähän piti kyllä tulla se tuttu yya-tunnus jossa on ne kulmikkaat kourakuviot ja valtava neukkulippu ja siniristi mutt
    ...ohoh! tähän piti kyllä tulla se tuttu yya-tunnus jossa on ne kulmikkaat kourakuviot ja valtava neukkulippu ja siniristi mutt

Venäjän federaatio -ressukka kärsii naapureidensa syrjimänä ja sortamana vielä näiden aiheuttamasta kenkusta talouskurimuksesta ja suoranaisesta rahapulastakin: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015071920059658_ul.shtml

Kysymys kuuluukin nyt: Kuinka me suomalaiset voisimme vuorostamme auttaa venäläisiä ystäviämme rauhantahtoisen naapurimaamme laman kourissa kärvistelevässä valtionhallinnossa? Eritoten tietty sen kunniakkaissa Puolustusvoimissa, jotka ovat lukuisat kerrat tarjonneet auttavan veljellisen kätensä meidänkin vapauttamiseksemme (viimeksi 1939-44)? Onhan päivänselvää, etteivät marien, komien ym. suomalaiskansojenkin mailta mahdollisesti tehottomastikin kerätyt vaatimattomat kaasu- ja öljyvarat riitä noin suuren ja mahtavan valtakunnan sosiaalikulujen, infrastruktuurin ja ydinjätehuollon ylläpidon lisäksi kohtuulliseenkaan puolustusiskukykyyn tilanteessa, jossa eräät isänmaan alueet kuten Krim ja Etelä-Ossetia ovat joutuneet ulkoisen sotilasuhan alaisiksi ja Karjalassakin kai jotkut muistelevat vielä salaa imperialistisia kieliä (suomea ja karjalaa).

Kuinka voisimme vapaan kansalaistoiminnan kautta kantaa virallista valtiokitsautta anteliaampaa vastuutamme itänaapurin ahdingosta? Miten voisimme pelastaa rauhanvaltakunnan taloudelliselta romahdukselta erityisesti valtionhallinnon inhimillisesti tärkeän puolustusteknisen sektorin osalta? Yleinen rahankeräyskö Venäjän valtion auttamiseksi? Syytä olisi varmaan alkaa jo kaivaa esille myös yya-aikaisia ystävyysjulisteita rauhansymboleineen. Ehdotuksia kehiin!

 

P.S.  Toisaalta. Jos liittoutuisimme vanhan hyvän ystävämme Venäjän kanssa, meillä ei ehkä sitten olisi uhkakuviakaan tai ainakaan siis uskottavaa vihollista joka meille mitään mahtaisi pitkän pennin säästyessä jäsenyyden myötä kun maamiinojenkaan menetetystä tarpeesta ei tarvitsisi huolehtia, ks. http://yle.fi/uutiset/venajan_media_vihamielinen_suomi_vahvistaa_joukkoj... - Ja nämä rahankeräyksetkin yhteisen puolustuskyvyn ylläpitämiseksi olisi varmaan helpompi järjestää kun olisi muitakin maksajia kuin vain suomalaiset isänmaanystävät ja itämolemminpuoliseen kohtalonyhteyteen uskovat siis tällaisena tilapäisesti heikompanakin hetkenä - http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198706-on-maavoimien-vuoro...

P.P.S.  Asiasta toiseen: täältä löytyy ennakkoesittelyssä Suomi 100 v -juhlapinssi, jonka virallista diplomatiaa syvällisemmän näkökulman rauhanviestiä voisi joskus pohtia käsi sydämellä nykyrajojemme ulkopuolellakin: https://www.facebook.com/Viestihopeat.fi

 

Lue myös: MH17:n alasampumisen vuosipäivänä

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Brittitoimittaja Luke Harding on todennut, että Venäjä on äärettömän rikas maa, jokainen varastaa valtiolta sen kun kerkiää, mutta rahat ei vaan lopu!
Harding nimittää Venäjää kleptokratiaksi.

Johtokaksikon Putin-Medvedev aikana on korruptio kasvanut kuusinkertaiseksi ja byrokratia kaksinkertaistunut, joten eiköhän näissä ole osaltaan syitä tarpeeksi Venäjän huonoon talouteen. Lisärasitteena valtavat sotilasmenot.

Suurkaupunkien ulkopuolella kansalaisten elämä ei ole suurvallan mahdin mukaista. 30 miljoonaa eläkeläistä elää täydellisessä köyhyydessä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuli ihan tippa linssiin kun vanhalla vainolaisella on tilapäisiä vaikeuksia. Mutta ei hätä ole tämän näköinen, minäpä keksin, meidän pitäisi ohjata palautuspinssin tuotosta vaikkapa 10 prosentta Venäjän auttamiseen. Jos Kremlissä on joku palautusvirasto niin lähettäisimme rahaa heille!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ehkä semmoinen 'auta uffesundqvistia'-tyyppinen keräys tulisi kyseeseen :D

Muuten en Leo ole vakuuttunut että taloudellisten houkuttimien tarjoaminen olisi avain tai eettisestikään oikea ratkaisumalli oman omaisuutemme (Karjala, Petsamo ym.) takaisinsaamiseksi ryöstäjän hallusta, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198668-r... Silti voin luvata sen verran vastikkeellisuutta, että Viipurin läänin palauttamista vastaan Kremlille tilitettäisiin jopa 50 % pinssin tuotosta, ja jos lisätään vielä Petsamo ja Salla-Kuusamo ja Suomenlahden saaret, saisivat 85 % ja ns. sotakorvauksetkin takaisinmaksamalla 95 %, ja jos vielä lähtiessään siivoavat ja vievät mukanaan sotakalustonsa ja neukkukasarminsa ja 1930-luvun jälkeen ilmestyneen venäläisasujaimiston, saavat tuoton 190-prosenttisesti. :)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Veikko - onko toi sun toi pinssijuttu... jos aletaan porukalla Natottamaan pientä bisnestä myös?

petri.hirvimaki(at)gmail.com

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olen sitä mieltä vankasti, että Putinilla on hätä kädessä tällä hetkellä. Olen myös valmis antamaan hänelle neuvon, että hädästä pääsee käden käänteessä. Kättä pitää siis kääntää ympäri.

Minä olen myös valmis kuin partiopoika tahi oikeastaan pioneeripoju antamaan vähästäänkin hädänalaiselle. Siis voin puolestani luovuttaa hädänalaisten venäläisten avustamiseen peräti viisi euroa. Se on minulle paljon, koska se on suurin minun koskaan omistamani seteli. Mutta olkoon ja menköön hyvään tarkoitukseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eiköhän meillä ole riittävästi omissakin asioissa korjaamisen varaa, ei aleta muita ruotsalaisten tapaan neuvomaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Omissa asioissa toki on korjaamisen varaa. Suomen pinta-alasta on 12,5 % naapurimaan hallussa laittoman neuvostomiehityksen jäljiltä, ja suhteet Venäjän federaatioon on vääränlaiset ottaen huomioon että se jatkaa Neuvostoliiton rikosta meidän suhteemme ja muita naapureitaan jopa konkreettisemmin uhaten.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomen valtio on tukenut itärajan takaisia lähialueitaan vuodesta 1990 lähtien runsaalla 300 miljoonalla eurolla.

Suomi on panemassa kymmeniä miljoonia euroja Venäjä-hankkeisiin, vaikka aiempien tuloksista ei ole tietoa.

-Idea näissä ohjelmissa on se, että hyöty on yhteinen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

'Hyöty on ""yhteinen""'. Suomi on avustanut erilaisin lähialueyhteistyönimikkein ökyrikasta ja sotahullunlailla varustautuvaa nyky-Venäjää viime vuosikymmeninä aivan liian monet miljoonat kankkulankaivoon heittäen. Tulosta ei ole näkynyt myönteisenä kehityksenä Venäjällä eikä maidemme suhteissa karjalanpalautuksen asenne-edistyksestä puhumattakaan, ks. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128873648394...

Suomenlahden ydinkäyttöisten majakoiden radioaktiiviset jäänteetkin tietysti käsiteltiin EU:n ja Norjan varoilla samoin kuin neuvostoaikaisten ydinsukellusveneiden. Näinpä ja muidenkin tähdellisempien kulujen tultua meidän länsikapitalistien rahoittamiksi on KGB-putinistisioille jäänyt sievoisia miljardeja alkuperäiskansoilta riistettyjä öljy- ja kaasuvaroja sotavarustelukäyttöön ja korruptiomafian pyörittämiseen. Jopa Suomen virallisia kehitysapurahoja on käytetty Venäjän militaristeja tukemaan, esimerkiksi sen tilastovirastoa avustaen aina viime vuosiin asti mukamas laadun ja ammattietiikan nostamiseksi. Konsultointiapu ei liene onnistunut, kun suunta on mennyt huonompaan päin. Tahtotilan kehitysta kuvaa vaikkapa se että Venäjän virallisissa tilastoissa julkaistiin ihan pokkana naapurimaalta laittomasti miehitetyn Krimin kansanäänestysilveilyn "oikeat" tulokset. Luotettavia tietoja Venäjältä saakin yhä varmemmin vain epävirallisilta toimijoilta, joiden asemaa hallitus toki tukaloittaa parhaansa mukaan, ks. http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/vaalivilppi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset