Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomalaispuolue mukana Venäjällä äärioikeiston konferenssissa!

  • IPU-puolue on tieten tai ymmärtämättään lähtenyt erään desantin kelkkaan viemään isänmaata Kremlin lahjaportille?
    IPU-puolue on tieten tai ymmärtämättään lähtenyt erään desantin kelkkaan viemään isänmaata Kremlin lahjaportille?

"Suomalaispuolue mukana Venäjällä äärioikeiston konferenssissa" uutisoi Verkkouutiset 22.3.2015 - ja eräs desanttidosentti Bäckman on tietty myös mukana Pietarin foorumissa! http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pietarin%20foorumi-33651

Tämäkin on osoitus siitä, että venäjämielisten strategisilta osin soluttamat satelliittijärjestöt trolleineen sotkevat Suomen sisäistä keskustelua parhaansa mukaan samaan tapaan kuin tukevat länsieurooppalaisia ääriliikkeitäkin hajottaakseen EU:ta.

Kuten varmaan muutkin ovat jo ymmärtäneet, on myös ylikorostunut pakkoruotsikeskustelu äärimmäisiltä piirteiltään selvästikin osa viime vuosien disinformaatiokampanjointia, jota itänaapurimme trollitehtaitten ja sotilaallisteollisen kompleksin indoktrinaatio-osasto lietsoo saadakseen Suomen alkuperäiset viralliset ikiaikaiset kieliryhmät toisiaan vastaan ja vierastamaan pohjoismaista yhteistyötä myös turvallisuuspolitiikassa. Hajoita ja hallitse - se luo pohjaa kolmannen virallisen kielen vaatimuksille sudeettivenäläisten 'sorretun aseman parantamiseksi' ja sitä kautta ennen pitkää pienten vihreiden tunnistamattomien askelten myötä siirtymiselle käytännössä yksikielisyyteen kuten Krimin ja Viipurin läänin ja Petsamon ym. esimerkit näyttävät kerta toisensa jälkeen.

Joko olisi aika lopettaa se iänikuinen tapamme kärrätä tuon tuosta Kremlin lahjaportille parasta isänmaata eli kuormallinen lepikontorpan multaa osoituksena alamaisuudestamme. Osa sitä on että olemme menneet halukkaasti mukaan tukemaan Moskovan kaksiteräisiä juonia lutusten kotikontaktien ja false flag -peitejärjestöjen hyysäämisessäkin. Jos suomessa halutaan olla kansallismielisiä, ei tehdä sitä venäjämielisten salamasinoijieen ehdoilla. Puolustusmininisteri Carl Haglund on oikeassa varoittaessaan meitä lähettämästä maailmalle väärää signaalia: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79334-pakkoruotsiin-lievennys-rkpn-carl-...

Tässä informaatiosodassa voidaan asiaa tehdä yhtä hyvin tikusta kuin kärpäsestä ja härkäsestä. Tanskanmaassakaan ei välttämättä ole mätää, jos Venäjä on pelkäävinään sen toimien perustuvan Kalmarin unionin muisteluun Natoa korvaavassa mielessä Putinin uhkaa vastaan, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190591-onko-tanskanmaassa-mata...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Eipä tule suurenakaan yllätyksenä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinpä, eipä. Desanttidosentista tuota ei tarvinne mitenkään edes todeta, mutta Itsenäisyyspuolue on voinut joskus näyttäytyä jonkun silmissä vähän sinisempänä kuin se oikeastaan onkaan. Läpipunaruskea näyttäisi olevan mätäpesäkkeistään eli ainakin Putinin suuren hajoita ja hallitse -suunnitelman aatteellisesti Molotov - Ribbentrop henkisen itä-länsi-kumppanuuden osilta. KGB-kommunistitausta ja natsisävytteiset kumppanit varsinkin ex-DDR:n Pegida-piireistä ym. toimivat ja mukaan lähtee muitakin herkkäuskoisia, omina lukuinaan mm. Unkarin vallanpitäjien venäjämielinen 'kansallisuusaate' ym. etc.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aika noloa jopa IPU:lta. Toisaalta olihan heillä hetken aikaa Hellevig ehdokkaana.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tosiaan Hellevig! Osallistui kunnallisvaalien alla TV:n suureen venäjäiltaankin. Kommentteineen, jotka varmaan uuskotimaassaan kuulostavat julkaisukelpoisilta mutta taisivat ihan vähän mennä överiksi tynkä-Suomen rajan tällä puolen. IPU pyyteli virallisesti anteeksi Karita Mattilan pahoinpitelyä ehdotelleen rauhanmiehen ehdokkaaksilipsahdusta, mutta eiköhän kyse ollut ihan tarkoituksellisesta jäänkepilläkokeilusta ja ei ihan napannut vielä silloin mutta jos nyt sitten... ;)

Minna Eerolainen

Taisi ehdottaa peräti Mattilan raiskausta jos nyt oikein muistan:( On muuten kohtalon ivaa että tuollainen Putinin käsikassarapuolue kulkee nimellä Itsenäisyyspuolue.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #19

Meillä on itsenäisyyspuolue ja Venäjällä on liberaalidemokraattinen puolue:

http://en.wikipedia.org/wiki/LDPR_%28political_par...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #20

No niinpä tosiaan. Missähän kieltä on pidetty kun meidän bilateraalisia erityisitäsuhteita korostavat yya-vinoitsenäiset ja Venäjän punaruskeat kv. yleisliittolaiset ovat nuo nimet poppoilleen keksineet. Uutisointia voisi vähän parantaa vaikkapa muuttamalla ingressi tällaiseksi: "I"PU-puolueen lisäksi kokouksessa pitää Suomen lippua korkealla tietysti myös eräs desantti"dosentti".

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Osui ja upposi.

Ruotsin kieliopetusdilemmassa meikäläiseen keskustelukulttuuriin, ja sen nykyisiin äärilaitoihin on valitettavasti tuotu uusia eikä ihan niin miellyttäviä sivuhaaroja.
Enää ei riitä pelkkä ruotsin kielen vastustus vaan mustamaalauskampanja pahimmillaan on käännetty maamme ruotsinkielistä ja kaksikielistä väestönosaa sekä näiden perinteisiä asuinalueita vastaan.

Vielä pari vuotta sitten äärimmmäiset mielipiteet vaativat Ahvenanmaan myymistä Venäjälle. Ajatuksen siemenet on nyt kylvetty ja katsotaan millaista satoa ne voivat pahimmillaan tuottaa. Koko kieleen perustuva mustamaalauskampanja on niin läpinäkyvää ja epäsuomalaista etten usko sen takana olevien pillipiiparien olevan Suomesta. Meillä sitä ylläpitävät ns hyväuskoiset hölmöt.

Samaan aikaan eräänkin puolueen kansanedustaja vaati koko rannikkopuolustuksemme lakkauttamista suorassa tv-lähetyksessä ja saman puolueen rivijäsen kirjoitteli tänne blogistaniin miten merivoimien taistelualukset tulisi korvata Bustereille. Voiko linjaa selkeämmin ilmaista?

Käykö pahimmillaan näin: Jos maailma nyt kehittyisi siihen suuntaan että itänaapuri katsookin tarvitsevansa etelärannikoltamme itselleen elintilaa etunsa ja liikkumavapautensa turvatakseen.
Osa kansasta juhlii alueluovutuksia ilolla: päästäänhän siinä Ahvenanmaasta ja ruotsinkielisestä väestöstä asuinalueineen hienosti eroon. Putin on suuri Suomen ystävä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tässä vielä muualta lainattu YYA-henkinen parodiakommentti aiheesta Venäjän vilpitön halu puolustaa kielivähemmistöjä edes muualla kuin Venäjän hallitsemilla omilla ja muilta ryöstetyillä käytännössä nykyisin yksikielialueilla:

"Kysyisinkin yya-henkisesti Helsingin Sanomien ja Nyt-liitteen vastaavilta päätoimittajilta, kuka kantaa vastuun, jos Venäjä nykyisessä arassa kv. tilanteessa provosoituna suurvaltana päättäisi verottaa Suomi-neidolta läntisenkin käsivarren ja vaikkapa Ahvenanmaan ja osan Turkua? Noilla alueillahan ei suomen kielen puhuttuus ole ollut tähän astikaan niin vahva kuin aitosuomalaiset ovat vähemmistöjä väheksyen usein väittäneet ja idänyhteysyrityksillä ja maanmiehillä on tunnustettuja laillisia intressejä ja maaomistuksiakin mm. saaristossa." ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189769-h...

Jouko Silvennoinen

Niin aikoinaan kommarit, ja varmaan vieläkin haikailevat niitä aikoja, ja eikös kepukeppanallakin ole lämpöä sinne päin Väyrynen kovin miellään halailis kremlin johtoa mutta Bresneviä ei voi kun se saattas hajota.Mutta kuka vaalien jälkeen?

Matias Koskelin

Vain persut ja M2011 saa mainita näissä yhteyksissä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Oletko tosiaan ihan noin ehdoton siinä mitä saa ja mitä ei saa? Kuulostaa jotenkin diktatoorisvivahteiselta... Vai tarkoitatko että jotkut haluavat väen väkisin leimata persut ja muutoslaiset äärioikeistoon vaikka tosiasiat muuta näyttäisivätkin, mutta jättävät sitten tällaisen punaruskean putinilaisstalinistinatsiyhteistyöpoppoon kuin IPU yleensä mainitsematta äärihörhöryhmänä?

Matias Koskelin

En toki, jäi hymiöt tuosta edellisestä.
IPU on minulle mysteeri.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Katsokaapa amerikkalaisen Forbesin uutista Krimin asukkaiden tyytyväisyydestä. Ilo on ylimmillään kun pääsivät eroon Kiovan kaapparihallinnosta ja uusnatseista.

http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/o...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjän hallinnolla ei ole mitään tekemistä Pietarin kokouksen kanssa. Venäjän duuma on tuominnut äärioikeistolaisten ja uusnatsin kokoontumiset Venäjällä.

Duuman päätökset em. toiminnasta on tuomittu lännessä sananvapauden rajoittamisena. Kummallista.

Venäjällä vietetään suurta ja näyttävää Voiton päivän juhlaa toukokuun 9. Juhlassa muistetaan natsi-Saksan ja fasismin nujertamista ja sodan uhreja.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Venäjä on perustellut toimiaan Ukrainassa sillä, että maassa ovat vallassa fasistiset voimat, ei Kremlillä ole mitään vaikeuksia solmia yhä tiiviimpiä suhteita eurooppalaiseen äärioikeistoon.

Venäjän liberaali oppositio on tuominnut Pietarin kokouksen järjestämisen. Kokouspaikan ulkopuolella osoitettiin mieltä natseja vastaan.

– On järkyttävää, että Venäjä on toivottanut tervetulleeksi Hitlerin ja Mussolinin perilliset, mielenosoittaja Natalia Gerasimova sanoi.

Sinä sanot, että Venäjän hallinnolla ei ole mitään tekemistä kokouksen kanssa, mutta Putin on sen kaikessa hiljaisuudessa hyväksynyt.

Venäjän äitien kokoukset ovat Venäjällä kielletty. Kokoontumisesta tuomitaa 5 vuodeksi kuritushuoneeseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lintunen siis syyttää Bäckmannia Venäjän hallituksen vastaisesta myyräntyöstä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Venäjän strategisen tutkimuslaitoksen johtaja määrittelee YK:n ja ETYj:n uusfasistisiksi järjestöiksi. Aika erikoinen väite jopa venäläiseltä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Minä kun kuvittelin, että ukrainalaiset ovat fasisteja. Käydään nyt tuon Verkkouutisten kuvassa olevaa listaa läpi muutamien siinä mainittujen henkilöiden osalta:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pietarin%20fo...

Roberto Fiore, New Force, Italy:
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Force_%28Italy%29 (äärioikeistolainen)

Udo Voigt, National Democratic Party of Germany:
http://en.wikipedia.org/wiki/Udo_Voigt (äärioikeistolainen)

Georgi Epitideois, kreikkalainen:
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/125071/GEORG... (kreikkalainen kultaisen aamunkoiton jäsen, äärioikeistolainen)

Volen Siderov, bulgarialainen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volen_Siderov (äärioikeistolaisen bulgaarialaisen Attack-puolueen puheenjohtaja)

Jukka Davidsson, Suomi, IPU:
http://ihmisyydenpuolesta.fi/team/jukka-davidsson/

Jim Dowson, Britain First puolueen perustaja, Britannia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Britain_First (äärioikeistolainen)

Osasta puhujista oli todella vaikea löytää tietoja. Kenties tuohon tilaisuuteen oli tarkoituksella valittu useita tuntemattomia henkilöitä, jotka kaikki edustavat tiettyä poliittista suuntausta. Kyseinen kokous on huonoa mainosta niin Venäjän johdolle, koska vaikka he väittävät taistelevansa fasismia vastaan, niin he sallivat fasistien pitää kokouksiaan heidän alueellaan. Toiseksi tuo kyseenalaistaa myös IPU:n poliittisen suuntautumisen, koska heillä on myös edustaja tuolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ruotsin SD on siellä ja persuja ohjaava nuiva porukka kopioi kaiken niiltä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mikäli sitten on kyse "korkean profiilin"-tapahtumasta,niin kai siitä videota löytyy. Olisi hieman helpompi käsitellä tätä juttua..nyt ollaan tyhjän päällä ja erityisesti oletuksien varassa. Jälleen..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pakkoruotsikampanja on yritys lyödä kiilaa suomalaisten väliin ja aika monet aktiiviset kampanjisti käyttävät Ruotsista termiä "valloittaja" tai "siirtomaaherra" mikä myös sopii imperialisten piirien agendaan Venäjällä.

Antti Joensuu

Ei liity aiheeseen muuten, kun informaatiosotaan, propagandaan sekä disinformaation levittämiseen, mutta suomalaiseen mediaan ei hirveästi ole luottamista. Hyvä esimerkki on esim. se, että Frankfurtissa on ollut mielenosoituksia EKP:tä sekä sen uutta 1.3 miljardia maksavaa rakennusta vastaan, samaan aikaan kun kaikialla vaaditaan vöyden kiristymistä. Tähän uutiseen en ole suomalaisissa medioissa törmännyt lainkaan.
http://www.bbc.com/news/world-europe-31938592

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#26

Disinformaatioon liittyen suomalaisesta median puolueellisuudesta esitetään joskus hieman outoja väitteitä. toki monesta muustakin asiasta. Ne jäävät kuitenkin helposti elämään 'tosiasiana' tai sitten 'vaihtoehtoisena mielipiteensä' tai 'kolikon kääntöpuolena' tms tms.
Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa että väite on väärä.
Iltapäivälehdistö toki pyrkii myymään lööpeillään mutta sisällössä saattaa sittenkin joskus piillä asiaa.

Mitä tuohon väitteeseesi disinformaatiosta, suomalaisesta mediasta ja Frankfurtin mielenosoituksista tulee, niin voit nyt huoletta korjata käsityksesi hieman parempaan suuntaan, sinä kuvaton mies.

http://yle.fi/uutiset/frankfurtissa_illan_mielenos...
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/frankfurt%20m...
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1426646277665
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/79279-massiivinen...

Mielestäni suomalainen valtamedia kertoi asiasta ymmärrettävästi. Asiasta kiinnostuneet osannevat itse hakea lisää tietoa.

Antti Joensuu

Kasvoton mies häipyy vähin äänin takavasemalle..
Täytyy vain myöntää, etten ollut törmännyt nuihin uutisiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Täytyy kommentoida. Todella harvinaista että kasvottomat jättävät keskustelun noin sillat taakseen ehjinä jättäen. Ikävä kyllä, kasvottomuus ja se että haukkuu mediaa usein myös yhdistyy siihen että käyttäytyy kielellisesti konemaisen nuivasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä blogissa keskustellaan mm etnonationalismista joka on ideologiana se jolla Venäjä hajoitaa Eurooppaa. http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190673-a...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Ja Davissonin näkemys... vai pilaako se hyvän mutu-keskustelun, aiheen vierestä vouhotuksen ja tunnekuohun?

http://jukkadavidsson.fi/2015/03/matkani-pietariin...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Santeri", etkö sinäkään ole vieläkään tietoinen puolueenne varapuheenjohtajanne Nevalaisen osallistumisesta kokoukseen.
Tunnistettu paikalla, mutta Isosaari ei ole tunnistanut.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Saa nähdä kuinka reagoi IPUn leimaamiseen quislingpuolueeksi? Ks.
http://jmpelkon.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192345-ve...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset