Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Onko Tanskanmaassa mätää, jos Venäjä uhoaa? Kruunan toinen puoli.

  • Kalmarin Unioni - pohjoismainen liittovaltio nykyhetken turvallisuustarpeisiin Nato-option sulkeuduttua?
    Kalmarin Unioni - pohjoismainen liittovaltio nykyhetken turvallisuustarpeisiin Nato-option sulkeuduttua?
  • Jokohan 100 v -juhlavuoteen 2017 tultaessa Suomineito saa alkuperäisen asunsa takaisin ja saa olla rauhassa ahdistelulta?
    Jokohan 100 v -juhlavuoteen 2017 tultaessa Suomineito saa alkuperäisen asunsa takaisin ja saa olla rauhassa ahdistelulta?
  • Itsenäisen Suomineidon alkuperäinen kartta-asu ennen amputointia somistettuna äärimmäisen provosoivalla huutomerkillä.
    Itsenäisen Suomineidon alkuperäinen kartta-asu ennen amputointia somistettuna äärimmäisen provosoivalla huutomerkillä.

Venäjä varoitti maaliskuusssa 2015 suurlähettiläs Mihail Vaninin kynällä Tanskaa ikävistä ydinasepelotteen realisoitumisduumailuihin liittyvistä mainilanlaukaustyyppisistä seurauksista, jos Tanska ei taivu Putinin tahtoon ja blaablaablaa etc.

On arveltu, että Venäjän yliherkkyys tällä kertaa pohjautuisi ärtymykseen Tanskassa ilmenneistä hankkeista lyödä erityinen juhlaraha tai mitali kuningatar Margareeta I:n ja Kalmarin unionin muistoksi. Siinä esitettäisiin selkeästi karttakuvana kaikkien Pohjoismaiden, myös Suomen mukaanlukien Viipuri, kuuluminen jossain vaiheessa ennen Pietarin rakentamista vanhalle inkerinsuomalaisalueelle myös Tanskan valtakuntaan. Viipurin perustaja eli paljon ennen Pietari Suurta tai Venäjän ensimmäistä tsaaria Iivana Julmaakin, ja hänen nimestään on ruotsin- ja suomenkieliset muodot, mutta venäläistä ei taida olla patsaassakaan - http://fi.wikipedia.org/wiki/Torkkeli_Knuutinpojan_patsas

Kalmarin unionin muistelu - http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_Suomessa#Kalmarin_unionin_aika -  ei ilmeisesti miellyttäisi Venäjää, joka on vasta julkaissut juhlarahan Krimin 'jälleenliittymisestä' Venäjään oltuaan jo aiemminkin venäläismiehityksessä samoihin aikoihin kuin Suomi ja Stalinin karkotettua Krimin niin kuin Karjalan ja Petsamonkin alkuperäisemmät kansat pois miehittäjän jaloista. Juhlaraha on lehtitietojen mukaan valtavan kokoinen lantti materiaalina 'vaatimattomasti' kullattu hopea. Tiettävästi kaksipääjakomielikotkan toisen eli klaavapuolen kuva-aiheena on kartta, jossa Krim on esitetty korostuneesti osana Venäjää. 

Kalmarin unioni oli Pohjoismaiden valtioliitto vuosina 1397–1523. Unioniin kuuluivat aikoinaan Tanskan, Norjan ja Ruotsin valtakunnat. Näiden valtakuntien alueisiin kuuluivat myös suuri osa Suomesta mukaanlukien Viipuri, Islanti ja Färsaaret, pieni osa Pohjois-Saksaa ja aina 1470-luvulle asti. Uutta Kalmarin unionia ehdotettiin Ruotsissa vuonna 2009, kun ruotsalainen historiantutkija Gunnar Wetterberg ehdotti Pohjolan liittovaltion perustamista. Dagens Nyheter -lehteen kirjoittamassaan mielipidekirjoituksessa Wetterberg perustelee liittovaltiota monilla synergiaeduilla:  "Uudessa valtiossa olisi 25 miljoonaa asukasta, ja se olisi maailman kymmenenneksi suurin talousmahti; se jättäisi jälkeensä muun muassa Venäjän ja Brasilian." - Kalmarin unionin henkiinherättäminen saattaa putinistisissa 'uhkakuvissa' näyttäytyä Suomeakin ehkä hyödyttävänä pohjoismaisena liittovaltiona nykyhetken turvallisuustarpeisiin Nato-option sulkeuduttua. Me emme sittenkään olisi taas kerran ihan yksin...

Suomessa voidaan vaatimattomana vastineena Krim-hopealantille ja sen tausta-ajatuksille nähdä vuodesta 1991 tarjolla olleet hopeiset Alkuperäinen Suomineito -pinssit ja riipukset, joista niistäkin on arveltu naapurin älähtävän jossain vaiheessa. Ja niin on käynytkin: viime päivien uutisten mukaan suomalaisia kansalaistoimijoita syytetään revansismin ruokkimisesta. Voidaan tietysti kysyä, kuuluuko Krim jotenkin oikeutetummin nyky-Venäjälle kuin Viipuri ja Petsamo alkuperäiselle itsenäiselle Suomelle.

Provokaatiosta oli kyllä varoiteltu jo hyvän aikaa, ks.  http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189769-helsingin-sanomat-provo...

 

P.S.  Kuten varmaan muutkin ovat jo ymmärtäneet, on myös ajoittain ylikorostunut pakkoruotsikeskustelu äärimmäisiltä piirteiltään selvästikin osa viime vuosien disinformaatiokampanjointia, jota itänaapurimme trollitehtaitten ja sotilaallisteollisen kompleksin indoktrinaatio-osasto lietsoo saadakseen Suomen alkuperäiset viralliset ikiaikaiset kieliryhmät toisiaan vastaan ja vierastamaan pohjoismaista yhteistyötä myös turvallisuuspolitiikassa. Hajoita ja hallitse - se luo pohjaa kolmannen virallisen kielen vaatimuksille sudeettivenäläisten 'sorretun aseman parantamiseksi' ja sitä kautta ennen pitkää pienten vihreiden tunnistamattomien askelten myötä siirtymiselle käytännössä yksikielisyyteen kuten Krimin ja Viipurin läänin ja Petsamon ym. esimerkit näyttävät kerta toisensa jälkeen. Tässä informaatiosodassa voidaan asiaa tehdä yhtä hyvin tikusta kuin kärpäsestä ja härkäsestä. Tanskanmaassakaan ei välttämättä ole mätää, jos Venäjä on pelkäävinään sen toimien perustuvan Kalmarin unionin muisteluun Natoa korvaavassa mielessä Putinin uhkaa vastaan. Puolustusmininisteri Carl Haglund on oikeassa varoittaessaan meitä lähettämästä maailmalle väärää signaalia: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79334-pakkoruotsiin-lievennys-rkpn-carl-...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Suomalaispuolue mukana Venäjällä äärioikeiston konferenssissa" uutisoi Verkkouutiset 22.3.2015 - ja eräs desanttidosentti on tietty myös mukana!

Tämäkin on osoitus siitä, että Venäjämielisten strategisilta osin soluttamat satelliittijärjestöt trolleineen sotkevat Suomen sisäistä keskustelua parhaansa mukaan samaan tapaan kuin tukevat länsieurooppalaisia ääriliikkeitäkin hajottaakseen EU:ta.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pietarin%20fo...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset