Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomi Vaatii Venäjältä oikaisua presidentin lausunnon vääristelystä

  • Ehkä (Putinin) Venäjälle pitäisikin jo alkaa lähettää muunkinlaisia viestiviemisiä kuin suomettuneisuusmultaa? Mitähän...
    Ehkä (Putinin) Venäjälle pitäisikin jo alkaa lähettää muunkinlaisia viestiviemisiä kuin suomettuneisuusmultaa? Mitähän...
  • Josko ulkoministeri laittaisi Moskovan-matkalle rintaansa Peace-pinssin rinnalle myös Tarton rauhasta 1920 muistuttavan?
    Josko ulkoministeri laittaisi Moskovan-matkalle rintaansa Peace-pinssin rinnalle myös Tarton rauhasta 1920 muistuttavan?

Suomi Vaatii oikaisua Venäjällä uutisoidusta presidentti Niinistön vääristyneestä lausumasta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020819163265_uu.shtml

Toisaalta, jos Putinia ei aleta pysäyttää jämäkämmin, Venäjän täydellinen eristäminen saattaa hyvinkin pian olla agendalla niitä ainoita mahdollisia toimintatapoja ennen valmistautumattomaan puolustussotaan joutumista. Onneksi itänaapurin talouskehitys on auttanut nykyistenkin oikeansuuntaisten mutta riittämättömien pakotteiden purevuutta niin, että päättäjien ja vastuullisten voimien myös idässä on jo korkea aika valmistautua Putinin-jälkeiseen Venäjään nyt, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185890-putinin-jalkeinen-venaj...

Res Cordis

http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi

 

P.S.  Toisaalta, juuri tällä mediatempulla eli Suomen provomisella korjaamaan uutinen ja allekirjoittamaan (pysyvän) kantansa Kreml sai Suomen oikein tähdentämään että Venäjä-raukkaa ei saa eristää, niin kuin ei aikoinaan saanut vahingossakaan merkata Putinin tahratonta nimeä jostain pahasta epäiltyjen listalle. Oikeasti kuitenkin joistain rikoksista Putinia ainoastaan vasta epäillään, ihan kaikista ei ole selvää näyttöä.

Krimin ja Etelä-Ossetian anschluss-rikoksista toki on selkeä näyttö ja monesta muusta ja osallisuudesta sabotaasitöiden valmisteluun tähtäävien voimien maakauppoihin Suomessa, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185167-putin-kejsari-ja-itzewa...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Aijaijai. Hesarissa Niinistö suunnitteli seuraavaksi, jos kriisi ei ota purkautuakseen, otettavan käyttöön "kovat finanssipuolen aseet".

Siitä voi siteerattaessa sopivasti unohtaa tuon f-alkuisen sanan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Edes viikkoja viilattavia kommunikeoita saati lehdistötilaisuuksien nopeita lausumia ei koskaan saada muotoilluiksi tai peräti käännetyiksi niin tarkan diplomaattisen varovaisiksi ja ympäripyöreiksikään, etteikö niihin muutaman pilkunsiirron tai sananmuunnoksen avulla saisi vähintään kolmimielisyyksiä joista vilpitöntäkin kirjaa lukeva piru (lue: putinmedia) ei saisi väännettyä lännettyneen kapitalistiblokin imperialistisia aggressioita ja venäjävastaisia salakavalia laajentumispyrkimyksiä työlaiskansojen suuren perheen kv. isänmaan päänmenoksi ;)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Res Cordis edustaa sitä oikeiston unelmahöttöa, jolla yritetään vailla mitään todellisuuspohjaa kammeta Venäjä pois maailmankartalta. Tehtävä on kyllä mahdoton.

Muutama päivä sitten julkistetun mielipidemittauksen mukaan, jos Venäjän presidentin vaalit järjestettäisiin tänään, Putin saisi 72% kaikista äänistä.

Saman mittauksen mukaan Venäjän hallinnon ja Putin politiikkaa kannatti 87% kansalaisista.

Putinin kannatus on vain lisääntynyt tämän vuoden alun aikana. On siinä USA/EU/NATO-porukalla selittämistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ja Suomenko asia olisi nyt sitten yrittää olla vaikuttamatta tai vaikuttaa Venäjän äänestäjien käytökseen tai siihen reagoida omassa toiminnassaan? Eikö se ole sitä sisäisiin asioihin puuttumista se mistä sinunlaisesikin kai kovasti kiletelevät viimeiseen asti samalla kuin tuetaan Venäjän puuttumista meidän asioihimme?

Uutisoinnin oikaisua ajetaan nyt melkein yhtä pateettisella apinanraivolla kuin "koko kansa" taannoin vakuutti että olisi hirveä periaatteellinen virhe jos Putinin nimi saattaisi joskus löytyä joltain ei-nuhteettomasta toiminnasta epäiltyjen listalta (vrt. maakaupat, motoristijengit, Georgian/Krimin anschlussit, Litvinenko, Politkovskaja ym.) Rikoshan tietty olisi sellaista epäilläkin. Melkein kuin olisi aikoinaan epäillyt Kekkosen vilpittömyyttä hänen todettuaan että Stalinin kuoltua Suomi ja suomalaiset menettivät Suuren Ystävän.

Ehkä suomettuneisuutta voisikin symboloida niin että Karjalasta ja Petsamosta luovuttiin Lepikon torpan isänmaanmultapusseina? Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182791-u...

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jos maassa käytännössä toimii vain yksi "totuus", niin tavallista muusta tietämöntä rahvasta on helppo manipuloida.
Vasta sitten todellinen totuus tulisi ilmi, jos tiedonvälitys olisi vapaata!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Pohjois Koreassa Kim Jong-un kannatus on 120 %. Pohjois Korea on myös maailmankartalla, mutta eristetty se kyllä on.

Vladimir Putin on tiiviisti hakemassa Pohjois Koreasta seuraa yhä vähenevään ystäväpiiriinsä ja mallia miten maa eristetään.

Suomalaisille on käytännössä ihan sama mikä Putinin kannatus on. Hoitakoon omat reliikkinsä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo Timothy Kestrelin SWIFT-blokkaus ym. toimenpide-ehdotus Putinin suhteen kuulostaa oikein järkeenkäyvältä: http://www.uusisuomi.fi/comment/630249#comment-630249

Lisäksi harkitsisin kaikissa länsimaissa ja yleensä ihmiskunnan piirissä, joita vastaan itäfasisti-Venäjä on julistamattoman sotansa julistanut, Putinin ja lähipiirin nimien liittämistä julkisesti rikoksista epäiltyjen ja osin todistettavasti kiinnisaatujen listalle, niin kuin Putinin nimi taannoin taisi Suomessa ollakin, kunnes aiheettomasti poliittisista syistä poistettiin (vrt. maakaupat, motoristijengit, Georgian/Krimin anschlussit, Litvinenko, Politkovskaja ym.)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Olisikohan tuo käännös tahallisesti tehty virheelliseksi? Sopisi kyllä naapurin tiedonvälityksen tyyliin!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

jouko viitala

Ei ole epäilystäkään siitä, että uutinen on tahallaan vääristelty. Tässä heitettiin taas yksi koepallo jolla testataan Suomen reaktiota.

Ei pitäisi missään nimessä mennä anomaan mitään korjausta, koska viesti sisältää juuri sen sanoman mikä Venäjälle kuuluu.

Tavallinen venäläinen alkaa ihmetellä mistä on kysymys, kun sopuisa yhteistyökykyinen naapurimaa alkaa protestoida. He ottavat selvää mistä on kysymys, koska uutista ei oltu perusteltu.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Res Cordisin "näytöt" ovat yhtä vakuuttavia kuin presidentti Poroshenkon vastaavat.

Venäjän armeija on todistetusti Ukrainassa.

Katso tästä täydellinen paljastus https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6118321756...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mistä Rauno noita aurinkolaseja saa? Miten väri suhteutuu ilmeiseen suodatukseen joka ilmeisesti tuudittaa ja rauhoittaa rauhansuurvallan etäisvoimien virallisen sinisilmäisyyden mukaisesti konkretiaa kyselemättä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Mitenkäs se asia nyt mahtaa olla, kun maailmalla supistaan, että Putin on suostumassa vetämään venäläiset joukot ja aseet pois Itä- Ukrainasta. Lopullinen myönnytys julkaistaan ensi keskiviikkona Minskissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset