Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

"Ystävyyttä" yli rajojen Donetskissa ja Alakurtissa

  • Huutomerkillä somistettu alkuperäinen itsenäinen Suomineito - lohkaistaanko siitä vielä Laplandskaja Narodnaja Respublika?
    Huutomerkillä somistettu alkuperäinen itsenäinen Suomineito - lohkaistaanko siitä vielä Laplandskaja Narodnaja Respublika?

Druzhba on venäjänkielinen sana, joka ei tarkoita ystävyyttä ainakaan ulkomaalaisia kohtaan. Varsinkaan Leninin ja Stalinin ajoista lähtien ei myöskään "veljellinen apu" ole ollut kenenkään muun kuin venäjämielisten kolonialistien ja viidensien kolonnien toivomaa.

Viimeisen vuoden aikana sotimiskalustoa ja -väkeä on virrannut rekkalasteittain mm. Krimille ja itä-Ukrainaan julkisesti ja salaa. Suomeen maahantunkeutumisavustusta tuotiin kovastikin marraskuusta 1939 aina vuoteen 1947, jolloin laiton miehitys Viipurin läänissä, Petsamossa ja Sallan - Kuusamon alueella saatiin päätökseen ja nuo itsenäisen Suomi-neidon osat ryöstettiin virallisesti Neuvosto-imperiumin haltuun.

Väitetään ja ns. sotasyyllisyystuomioista voisi päätellä, että Suomi oli syypää sotiin itäistä rauhansuurvaltaa vastaan. Jos Suomi ehkä provosoikin talvisodan tai peräti koko toisen maailmansodan pakottamalla Stalinin ja Hitlerin liittoutumaan ja hyökkäämään syksyllä 1939 ensin Puolaan ja Baltiaan ja Tanskaan ja Norjaan ja myös  Suomeen, on meidän nyt toimittava jämäkämmin rauhan puolesta. Rauhandiplomatiaa ei saa hylätä, vaikka ei olekaan ihan helppoa esimerkiksi Paavo Väyrysellä ja Erkki Tuomiojalla, jos aikovat ottaa kopin uusimmasta rauhanaloitteesta ja lähteä ajamaan ehdotusta tuolla rajavyöhykkeellä olevan kv. kulttuurikohteen demilitarisoimisesta*.

Pahaksi onneksi nimittäin Sodankylässä paloi juuri rakennus, joka oli talvisodankäyntiä harjoittelevien suomalaisten ja amerikkalaisten sotilaiden käytössä. Kaukopartiotoimintaan suorastaan provosoivan lähellä palopaikkaa oleva Alakurtti Sallan-Kuusamon pakkoluovutetulla alueella on mielenkiintoinen paikka. Venäjän armeija on keskittämässä sinne tulenpalavaa ystävyyttä osoittavaa sotakalustoa ja maahantunkeutumisjoukkoja - http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/talta-alakurtti-naytti-1939... Sieltä käsin erilaisia partisaani-iskuja voitaisiin hoidella melko huomaamattakin ja tulitikkupunttihan voi olla mukana muillakin hiippareilla kuin saksalaisilla - http://www.hs.fi/kotimaa/a1305917904157?jako=10b4ae47ff52fcbda779d50617c...

Pidän todennäköisimpänä, että mikäli palo olisi sabotaasia, sen takana ovat ehkä suomalaiset venäjämieliset anarkistisolut tai vaikkapa 'bekmanskidesantit' pikemmin kuin venäläiset hiipparit. Venäjällä toki on epävirallisia ja virallisia joukkoja naapurimaidensa alueella mm. Georgiassa ja Ukrainassa, ehkä myös Suomessa desanttityyppisiä partisaaneja - http://yle.fi/uutiset/ukraina_kertoi_venalaisjoukoista_alueellaan/7740288

Siitä Paavo Väyrysen ja SV-seuran toivottavasti tukemasta rauhanaloitteesta eli *Korvatunturi - rauhantunturi -hankkeesta enemmän täällä: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183291-neuvostofasistit-ryosti...

t. Res Cordis
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi

 

P.S.  Olettehan muuten huomanneet, että ulkoministeri Tuomiojalla on rintapielessään kaunis peace-merkki, jonka oikeanlaisella viestillä on varmaan estetty useampia konflikteja kuin hänen aiemmalla kehityskaudellaan 60-luvulla miekkarissa kantamansa kyltin 'v*ttuun shaahi' viestillä. Ajat muuttuu ja joskus voisi kokeilla uudenlaisiakin lähestymistapoja suomettuneisuuden sijaan. Miten olisi tuon rauhanmerkin vierelle tai silloin tällöin korvaajaksi Tarton rauhan mukainen Alkuperäinen Suomineito -pinssi.

Uussuomettuneisuudelle on ehdotettu uutta kansainvälistä nimeä, ettei koko kansakunnan tarvitsisi enää kantaa kiusallista kunniaa Finlandizationista. Yksi ehdotus on Vaeyrynenization ja toinen yhtä ilmeinen olisi Tuomiojaization, vrt. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183550-suomettumisesta-paavientituote-nimeksi-vaerynenization - Lähtisiköhän Tuomioja siis mukaan vaikka Väyrysen kanssa 70-lukulaisessa yya-konsensuksessa demilitarisoimaan suurta yhteistä kv. kulttuurikohdetta Korvatunturi - rauhantunturi -hankkeen puuhamiehenä idän ja lännen sillanrakentamisen ja uusliennytyksen hengessä?

Mutta entäpä jos Ilmavoimat ei sitten lopulta esimerkiksi "yleisistä syistä" saisikaan osallistua Virossa tänä keväänä pidettävien kaltaisiin kansainvälisiin katastrofiharjoituksiin, eikä sitä paljon puhuttua 'optiotakaan' oikeasti ole eikä puolustusliiton jäsenyys kelpaa eikä maamiinatkaan? Jääköhän Suomineidolle tosipaikan tullen muuta mahdollisuutta kuin hakea joltain kukkahattutätineuvoston globaaliverkostolta itänaapurillemme  siviilineutraaliparisuhteen lähestymiskieltoa - ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179615-yyalle-realistinen-seuraaja-suomineito-hakee-lahestymiskieltoa


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset