Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomettumisesta päävientituote - nimeksi Vaeyrynenization?

  • Vilpitön pussillinen alamaismaan multaa* Tsaarille, Pääsihteerille ja Valtakunnanjohtajalle
    Vilpitön pussillinen alamaismaan multaa* Tsaarille, Pääsihteerille ja Valtakunnanjohtajalle
  • Viemisinä Kremliin pateettisesta alamaiskulttuurista muistuttavan multapussin sijaan Alkuperäinen Suomineito -pinssi?
    Viemisinä Kremliin pateettisesta alamaiskulttuurista muistuttavan multapussin sijaan Alkuperäinen Suomineito -pinssi?


Sofi Oksasella taitaa olla meille suomalaisille ja vähän muillekin taas ihan täyttä asiaa kansakuntamme nimeä kantavasta ilmiöstä, jota ollaan jo kovasti suosittelemassa keskeisimmäksi vientituotteeksemme kännykkäviennin hiivuttua: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sofi%20axess%20oksanen%20suomettamin...

Ehkä Putinin - Duginin agendan mukaisen maabrändäyksen kannalta pitäisi kuitenkin harkita suomettumisen uudelleennimeämistä, mikäli se enää onnistuu. Näin oppositiollekin jäisi tilansa ja syntipukkifunktionsa, kun ihan koko kansan ei väitettäisi olevan politiikkapaalutuksen takana. Esimerkiksi Paasikiven - Kekkosen linjan ja Molotov - Ribbentrop -liittosopimuksen nimien mallin mukaan voitaisiin käyttää kahta ilmiöalueen kattavasti sisäistänyttä vakuuttavaa ja kontekstinsa tiedeyhteisössä katu-uskottavaa suomalaista henkilönimeä, joista ainakin toisen synnyinpaikan multaa* voitaisiin joskus viedä pussi pari lahjaksi Kremlin palatsiin.

Keitä he voisivat olla? Bäckman ja Elo? Paula Lehtomäki (svs) ja se yksi toinen naisputinisti? Ei, ei liian ilmeisiä venäjämielisiä, se ei mene läpi. UKK kunnostautui vaikeana aikana junailemalla julkeasti täysin oikeudettomat sotasyyllisyystuomiot johtaville maanpuolustajille ja julisti Stalinin muistopuheessa Suomen kansan menettäneen tässä suuren ystävän. Nykysuomettajat eivät toimi minkäätyyppisen pakon edessä vaan vapaaehtoisesti ja jossain määrin huomaamattomammin. Taustavaikuttajat ja tutkijat eivät hekään käy, vaan nimien tulee olla jonkinasteisia kellokkaita.

Minun mielestäni esimerkiksi Väyrysen ja jopa Tuomiojankin Ukraina/Suomi-puheissa on havaittavissa suomettunutta perusvirettä. Että esimerkiksi Venäjän sotaraakuuksien ja likaisen pelin ymmärtäminen ja hyväksyminen ovat diplomaattista rauhantaitoa, ja realistinen uutisointi sodanliet- ja pelonlietsontaa. Objektiivisuutta ja puolueetonta välitystahtoa puolestaan edustaa omaksua kanta, jossa ehdotetaan ennakkoluulottomana kädenojennuksena neuvottelujen pohjaksi että ryöstäjä saisi pitää 95 % saaliistaan ja uhri saisi osan takaisin jos lupaa ettei toiste asetu puolustamaan itseään vaan luopuu ja alistuu ennalta hyväksymään syylliseksileimaamisenkin.

Jos Väyrynen olisi jo onnistunut nousemaan presidentiksi asia olisi selvä, suomettuneisuus olisi väyrystymistä, yhdellä sanalla. Tuomioja kaipaisi vähemmän erehtymättömänä lisäkseen toisen linjannimittäjän. Lehtomäki tai Talvitie olisivat ymmärrettäviä valintoja, mutta ehkä heistä ei koskaan tule pressaa niin kuin Paavosta jo melkein useastikin. Tarja Halonen olisi muuten hyvinkin oikeinliturgisoiva, mutta varomattomat sivulauseet suomensukuisten kansojen epätäydellisestä onnesta ystävyyskansojen suuressa perheessä arveluttavat. Martti Ahtisaari ei tule rauhannobelinsa lisäksi kyseeseen siitäkään syystä, että hänen synnyinpaikkansa Viipurin multaa eivät kaupungin alkuperäiset lailliset asukkaat saa nykyisin omistaa ja lahjoittaa ilman miehityshallinnon lupaa. Nykyinen presidentti ei nykyisellään istu suomettumisikoniksi mm. puheittensa vuoksi, ja on liian hyvää pataa uhkialietsovan Sofi Oksasenkin kanssa. Mitä nimiä siis ehdotatte, onko Väyrynen lähes itsestäänselvästi yksi?

Presidentin valtaoikeuspohdinnoilla on sivu mennen sanoen edelleen monia puolia, kuten  olemme taas viime aikoina ihan oikeasti nähneet. Näinä aikoina siis ihan todella counts kuka sattuu olemaan pressana. Joillain messiastautia tai yya-itseoikeutusperinteenjatkamisvimmaa potevilla kun on enemmän intoa ja itsekohtaisesti tunnettua sosiaalista tilausta kuin oikeata valtiomiestaitoa. Eipä silti, yrittänyttä ei laiteta niin kauan kuin ei saa jalasmökkiään hinattua väärään paikkaan.

Voisivatkohan P. Väyrynen et consortes harkita nykyisessä haastavassa geopoliittisessa tilanteessa lämmittelevänsä vanhaan kunnon YYA-henkeen kv. luottamuksenlujittamisaloitteita:
Itämeri rauhanmeri ja Ydinaseeton Pohjola (ml. Karjala/Petsamo) - tai ainakin YK:n yhteisneuvoston hallinnoima Demilitarisoitu Korvatunturi.  

Muistaakseni challenge oli Jyri Häkämiehen jenkeissä käyttämä  termi joka kolmen Venäjä-sanan kontekstissa väännettiin mediassamme uhaksi ja tuolloisen jälki-yya-linjan mukaisesti tuomittiin niin kuin nyt lehtiuutisointi sodanliet- tai pelonlietsonnaksi. Kovasti mainostetun suomalaisen virallisen Venäjä-osaamisen ja 'ymmärryksen' noloimpia piirteitä onkin että tuo Häkämiehenkin esiinnostama putinistisen johtamisen kriisikehitys ym. haastevisio teilattiin yhtä massiivisesti kuin Stubbin 080808-lausunto. Nyt samat ainekset puhuvat taas lietsonnasta.

Yhtään henkilöihin tai edes Alexin käkisalmelaisjuuriin viittaamatta sanoisin että nimenomaan noissa huomioissa on ollut enemmän perää kuin lukuisien bilateraaliruplaselkärankaisten titanicinjäävuorenkieltävissä liturgioissa yhteensä. Häkämiehen V3-lausunto ja Stubbin 080808-huomio olisi pitänyt ottaa vakavasti muidenkin kuin meidän harvojen jotka näimme jo loppuvuodesta 1999 Putinin 1. pääministerikaudella Moskovan tapahtumissa ja Groznyin piirityksen alkaessa sittemmin vuonna 2007 kolmesti lausutun V-'haasteen' kehittymisen uudenvuodenpuheeseen 2015 mennessä seitsemästi sanotuksi V-uhaksi.

Hienoa muuten huomata Ilkka Kanervan kehittyneen terveeseen suuntaan 70-luvun yya-henkisyydestä ja ajasta Saksan neljännen valtakunnan (DDR) vieraana, kun hän linjaa näinkin selvästi kantansa Venäjän kolmannen valtakunnan puolidesantti Väyrysen "rauhanaloitteeseen": http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kanerva%20vayrysen%20malli-30139 - ei kelpaa suomettumisikoniksi.

On muutenkin hyvä, että valtionpääksi tuli valituksi Niinistö eikä joku muu valtiomieheksi julistautunut. Niinistö on kunnostautunut muun ohessa taitavana sitaattien käyttäjänä. Kasakkavertaus on tuoreessa muistissa ja nyt viittaus maailmanvallankumouksen sloganiin jää mieliin uudella tavalla sekin. "Valta kasvaa kiväärin piipusta" on Varsovan liiton aasialais- ja latinalaisamerikkalaisliittolaisineen suomalaisille opettama ja niin syvällisesti sisäistetty totuusdogmi, että sen pravdaluonteen kyseenalaistamista presidentin suulla voisi kai pitää  neuvostovastaisuutena eli modernimmin russofobiaoireena. Sellaisista on älähdetty ennenkin, myös myllykirjeitten ja noottiajan jälkeen. Muutama vuosi sitten tuli tutuksi sanonta Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Silloin 'uhkasana' sanottiin kolme kertaa, nyt uudenvuodenpuheessa seitsemän.

Ulkopoliittinen johtomme siis ainakin elää nykyaikaa eikä kekkoslovakialaista retroa. Vuosikymmenten 'oikeutettuihin jatkumoihin' vetoamallahan voitaisiin luontevasti taata, että jo neljännesvuosisata sitten mitätöityä YYA-sopimusta kannattava aines voi perinteisellä veto-oikeudellaan hegemonisoida ulkopoliittista keskustelua. Se kun tarkoittaa kovin yksipuolista keskustelua, jossa esim. k-linja päättää teemat, kysymykset ja vastaukset vähän Putinin vuotuisen lehdistötilaisuuden hengessä.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisautta eikä Moskova ole raastupa. Putinin puolivallattomana poikamiehenä kuudenkympinvillityksissään ja styylauspöhinöissään kehittelemään uuteen sotilasdoktriiniin kuuluu ns. ennaltaehkäisevä hyökkäys Länteen, siis Ukrainaa ja Georgiaa laajemminkin. On erilaista ennaltaehkäisevää toimintakäsitystä, länsiliittoutuneillakin. Kasakkahenkinen ryöstäjä esimerkiksi voi toimia ennaltaehkäisevästi ja omat menetyksensä minimoiden hiippailemalla uhrin taakse ja iskemällä yllättäen nyrkin takaraivoon vaikkapa pienin vihrein desantein ja Arajärvienkin kohtaamin partisaanein.

Mielenkintoa tuohon putinilaistulkintaan lisää se, että vastoin monen uskomaa itänaapurin tilanne on kuin onkin kehittynyt ruplanpuhkeamiskierteen ja pakotteiden paineessa ennakoitua enemmän suuntaan, jossa varkaiden ja valehtelijoitten suuri ja mahtava liitto saattaa olla toden teolla sekaannuksen tilassa ja putininvastaisillakin voimilla mahdollisuutensa viedä kv. yhteistyötä vaikkapa Korvatunturin demilitarisoimisen suuntaan ennen sen palautumista oikealle omistajalleen. Tuollaista skenaariota väläytteli 5 kk sitten 1.8.2014 kirjoitettu blogi Putinin-jälkeinen Venäjä nyt.

t. Res Cordis  
muut blogit: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

*) 'parasta mitä isänmaallamme on tarjota Ystävyyden työkalujen lujittamiseksi, syventämiseksi ja leventämiseksi otollisen kosteaan hedelmälliseen maaperään'

 

P.S.  "Et ollut mitään, jos sinulla ei ollut omaa kotiryssää, ks. http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7263596.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Finlandzuela,paavolle 4 tunnin pituinen tosi-TV-lähetys jika päivä prime timeen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

"Päätä itsenäisyytesi Puerto Rico kahvilla"

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vihjaileekohan tuo Puerto Rico -viittaus jotenkin siihen, että Alaska kuului Venäjälle samoihin aikoihin kuin Suomikin (eli Uno Cygnaeuskin asui kotimaassaan Venäjällä kansakouluamme kehitellessään Ameriikoissa)?

Bilateraalitalous on ruplanpuhkeamisista huolimatta vodkamammonaselkärankaisille niin tärkeä juttu että jopa jenkkien uudelta Putinin kanssarikollislistalta puuttuu keskeisen kolonialismidoktriinin aatteellisen neuvonantajagurun nimi, jonka pitäisi kiinnostaa Suomea ja muita Venäjän naapurimaita ja imperiumin 1700-luvulla jo ennen Krimiä miehittämiä maakuntia: itsenäisen Suomen alkuperäisellä alueella Karjalassa tiettävästi asusteleva Aleksandr Dugin. Putinin - Duginin adendasta ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin

Jari Rauhala

Putin ei supista armeijaamme. Niin miten sille käytännölle pitäisi tehdä?
Vaikuttaa että omat politiikot, Häkämiestä myöten, ovat vaarantaneet supistuksilla 20-vuoden aikana nykyisen "Korvatunturin". Minun on mahdotonta uskoa että supistuksiin tulee "käskytys" Venäjältä?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Suomalaiset tekevät sen itse. Tarja Halonen ajoi jalkaväkimiinat pois arsenaalistamme ja heikensi näin maamme puolustuskykyä oleellisesti.Eli maatamme on paitsi väyrystetty, myös halostettu.

Jari Rauhala

Kommentti ei anna kokonaista kuvaa. Mitä ovat tehneet Kokoomuksen Katainen ja Stubb, sitä ennen Vanhanen jne.. Eli päättävissä asemissa olleet politiikot vuosien aikana. RKP, KOK, Keskusta, SDP. Näiltä suunnilta ei ole näkynyt edes jyrkkäsanaista protestia?

On asian väistämistä syyttää yhtä syylliseksi, kun samaan aikaan muut ovat mukana ja antavat hiljaisen suostumuksen. Ilmeisesti nykyisin katsotaan "rohkeudeksi" syyttää rajojen yli, mutta rohkeus ei riitä asettumaan näkyvästi ja selvästi esimerkiksi armeijan supistuksia vastaan ja aseistettujen kodinturvajoukkojen puolesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #6

En käynyt puoluepoliittista keskustelua aiheesta, eikä tässä myösään ollut aihetta eikä tilaa laajempaan maanpuolustuksen jarruttajien luettelointiin.

Halonen on eräänlainen symboli maanpuolustuksen rapauttamiselle. Oikesto on perinteisesti ollut monien mielestä liiankin maanpuolustushenkinen kautta aikojen - pilapiirtäjä Kari piirsi kokoomuksen hahmolle kypärän päähän. Vasemmisto taas on ratsastanut idealistisella rauhanatteella, joten ei Halosen esiin nostaminen siinäkään mielessä kovin suuri virhe ole.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Tarja Halonen on valitettavsti tätienergian sokaisemana syrjinyt jalkaväkiMiinoja, mutta toisaalta kunnostautunut vähemmistöjen oikeuksien ajajana. Siis ihan oikeasti, suomensukuisten kansojenkin jopa Venäjän suuntaan, mistä pluspiste. Ja ollut oikealla asialla:

Talouselämä-lehden mukaan täällä taantumuksellisessa Lännessä taitaa jotkut asiat ainakin lähialueilla olla jopa edistyksellisemmin hoidettu kuin entisen Varsovan liiton ja nykyisen Euraasian liiton johtajavaltakunnassa, ainakin vähemmistökansojen oikeudet. Nythän venäläiset ja venäjämieliset russofiilit lähinnä vaan riistävät alkuperäiskansoilta (mm. suomalaiskansat) öljyn ja kaasun ja metsät ym. luonnonvarat, mutta näiltä jopa oman kielen käyttöä kielletään,ks. http://www.talouselama.fi/venaja/venajalla+karsita...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10

Halonen oli tosiaan kiinnostunut vähemmistöjen oikeuksien ajamisesta. Afrikkalaiset ja romanit näyttivät olevan aika ajoin lähempänä hänen sydäntään kuin oman maan kansalaiset.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #11

Ehkä noin, mutta on asiallista muistaa ja jopa korostaa myös myönteistä puolta. Halonen oikeasti ainakin jotenkin piti esillä ja taitaa pitää vieläkin nykyisen pohjois-Venäjän ja Karjalan/Fennoskandian alkuperäisasukkaiden oikeuksien polkemista kolonialistisen venäläishallinnon riiston ikeessä. Miksemme käytä megafonia korostaaksemme ja vahvistaaksemme noita viestejä laajemmalle? Karjalanpakolaisetkin ovat kai pakolaisia ihmisoikeuksíneen...

Karjalassa asuu vielä enemmän kuin luulemmekaan etnisiä suomalaisia karjalaisia, oikeita karjalaisia. Lännempänä Suomessa heitä on puolen miljoonaa. Jotkut nykynuoret sitäpaitsi välittävät vähemmistökansojenkin ihmisoikeuksista ja oikeudesta palata omaan maahan oman maan kansalaisoikeuksin ja myös pakolaisille. Laiton miehitys Suomen Karjalassa ei voi jatkua ikuisesti eikä Itä-Karjalan kuuluminen Venäjään ole kovinkaan hyvin perusteltu muuten kuin imperialistisen kolonialismin näkökulmasta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #12

Sikäli suomalaiset voisivat puuttua vähemmistöjen elämään Venäjällä että Venäjäkin hoitelee muissa maissa asuvien venäläisten asioita. Tosin viimeksi mainitut ovat Venäjän kansalaisia, mutta Venäjällä asuvat vähemmistöt eivät ole Suomen kansalaisia.

Karjalan palautuksen haikailu on tullut Putinin viime aikaisen politiiikan johdosta yhä epärealistisemmaksi. Alueet on rauhansopimuksella luovutettu, joten juridisia perusteita ei ole. Rautainen tosiasia on, että Venäjä ei päästä Suomea yhtään nykyistä lähemmäksi Pietaria.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #13

Samat rautaiset totuudet takasivat aikansa etteivät Hitler ja Milosevic ym. koskaan päästäneet ketään lähemmäs kotkanpesiään. Niiden lujimmatkin kannattajat sitten kuitenkin ovat käännelleet jossain määrin takkejaan, eikä Venäjänkään historia ole vielä lopussa muutostuultenkaan suhteen, joita siellä on aina silloin tällöin piisaillut. Geneettistä vikaa siellä ei väessä ole niin kuin ei muuallakaan, ja kulttuuri on kulttuurisidonnaisesti muuttuvaista ajan hengessä joka juuri nyt tosin on eritahtista muun ihmiskunnan kanssa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #15

Kukaan ei pysty ennakoimaan historian tulevia käänteitä. Siksi on syytä pysytellä nykyhetkessä. Ellei ole tulevaisuudentutkija.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

"Venäjä umpikujassa ja sen ikioman Milosevicin kunniaton viivytystaistelu torjuntahäviön partaalla" julistaa media alkuvuodesta 2015... En ole tulevaisuudentutkija, mutta kenen tahansa muun täyspäisen tavoin väläyttelin tuollaisia skenaariota jo mm 5 kk sitten 1.8.2014 kirjoitetussa blogissa Putinin-jälkeinen Venäjä nyt, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172961-p...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #17
Jari Rauhala

Kenelle Halonen on sen symboli ja kenelle ei? Se juna meni jo. Asiat on jo tapahtuneet. Lökäleet on housuissa ja kysymys on siitä putsataanko ne itse, vai kuten osa tuntuu olevan sitä mieltä, että pyydetään amerikkalaiset siistimään ne?

Karit voi piirrellä mitä heidän luovuus tuottaa. Todellisuus tänään on se, että jokin puuttuu niin sotilas- kuin siviilipäättäjissä(?). En ole nähnyt esimerkiksi voimakkaita kannanottoja, jotka protestoivat armeijamme miesvoiman supistamista. Tapahtuu päinvastoin, kun järkevät miehet esittivät aseistettujen joukkojen synnyttämistä (YLE-MOT) maahan.

Koska näin, niin en jaksa uskoa että Venäjästä on meille erityistä vaaraa muuten kuin mediamme sivuilla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jotkut virheet voidaan ja korjata ja sotkut siivota. Itsestäkin se on vähän kiinni. Viemisinä Kremliin voisi jo tänä vuonna mennä pateettisesta alamaiskulttuurista muistuttavan lepikontorppamultapussin sijaan vaikkapa ulkoministerin peace-rintamerkin ohella viipurilaistaustaisen rauhannobelistimme viemä Alkuperäinen Suomineito -pinssi (Tarton rauhanmerkki, ks. kuvituskuva yllä [piirtäjä ei ole Kari, mikä ilmenee tasostakin mutta parhaani yritin ;) ].

Eräältä jälki-yya-kellokkaalta muuten on kysytty kantaa kv. Korvatunturi rauhantunturi -demilitarisointihankkeeseen. Saas nähdä mitä Paavo vastaa jahka ehtii mukaan aloittamaansa mediapeliin...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Koska näin, niin en jaksa uskoa että Venäjästä on meille erityistä vaaraa muuten kuin mediamme sivuilla."

Niinpä. Uskon asia se on.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ei Venäjä merkitse meille ehkä suoranaista vaaraa, mutta huolenaihe se aina on joskus enemmän ja joskus vain vähän vähemmän. Kyllä sen painostus-, mielistelymanipulointi- ja häiriköintivalmius ja tavat seuraavat pressan ja pääministerin ja ulkoministerimmekin henkilöä ja politiikkaa.

Toivottavasti kv. geopoliittisen asemamme Putinin vaatima ja presidentin uudenvuodenpuheessa saama täsmentävä määritys tarkoittaa, että aiomme tästä lähin pitää yya-aikoja ja halosvuosien siirtymäkautta visummin huolta siitä, ettei meidän tarvitse lunastaa olemassaolomme oikeutta mielstelemällä jatkuvasti idän tsaareja, pääsihteereitä ja Valtakunnanjohtajia eikä yhdenkään presidenttimme synnyinkodin multaa enää ehdoteta vietäväksi nöyräksi lahjaksi Kremliin osoittamaan alamaisuuttamme.

Pikemminkin näkisin, että rauhannobelistipresidenttimme Martti Ahtisaaren synnyinkaupunki siirtyisi lähivuosina takaisin meidän suomalaisten haltuun.

Jari Rauhala

Nykysuomensanakirja sanasta usko: "Tietoon perustumaton luulo"!

Voihan usko toki perustua tietoon ja silloin voi katsoa tietolähteen alkulähteille. Mutta noilla eväillä mennään vaivatta väittelyihin ja nykyisin usein sivuraiteille ja aguutit omat työt, henkilökohtaiset ja maan, siirtyvät pois näkyvistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Tietoon perustumaton luulo"

Luuloa tai ""tietoa"" tai pravdaa, mutta YYA-retrohenkiset lintukotokansalaiset eivät osaa elää suu säkkiä ja geopolitiikan tosiasioita myöten reaalimaailman ehdoin. Silloin pitäisi näet ymmärtää että se maksaa rutosti sekä rahaa että arvokkaampiakin arvoja kun esimerkiksi Putinin aloittaman kylmän sodan ja painostusuhkailun oloissa kritiikittömiä Venäjä-suhteita edistetään hyväntahtoisen idiootin innolla ja toisaalta ylläpidetään yksin ”vanhanaikaista asevelvollisuuteen perustuvaa puolustusta” - http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76186-wsj-suomi-er...

Ukrainaan on sitten taas viety uutta venäläistä sotakalustoa:
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kuvatodiste_u...

Mutta tämäkin putinilais-milosevicilaista luotettavuutta kuvastava käänne oli toki ennustettavissa, kuten 1.8. kirjoitin blogissani Putinin-jälkeinen Venäjä nyt: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172961-p...

Jos Nato ei kelpaa eikä jalkaväkimiinat, on puolustusbudjettimme tätä menoa "riittävä" vain jos alistutaan yya-hengessä uusstalinistisen Euraasian unionin liitännäisjäseneksi ja luovutaan perusarvoistamme. Kyllä, puhun uussuomettumisesta, siitä perinteisestä täällä: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182791-u...

Jari Rauhala

Eikö Ukraina ole vahvasti menossa Natoon ja vähintään USA:n liittolaiseksi? Ja ymmärtääkseni molemmat kiistan osapuolet (USA ja Venäjä) ovat ilmoittaneet toistensa olevan vihollisia. Obama piti vasta puheen, miten pakotteilla ja öljyn avulla pyritään vaikuttamaan Venäjään.

Joka tapauksessa herra Kisinger toi kylmän sodan tai Ukrainan kriisin synnyttäjästä vastakkaisen kuvan minkä annoit kommentissasi. Tässä tapauksessa sormi osoitti USA-Eu:n suuntaan. Mille löytyy myös vahvistuksia. Taustalla luonnollisesti geopolitiikka ja valtapiirin laajentuminen.

Ottamatta kantaa kuka tai mikä on syyllinen, niin Eversti Pekka Visurin muutama vuosi sitten Turussa pitämä tilaisuus saa entistä vahvemman painoarvon. Hän sanoi siellä, että 3. maailmansota on jo alkanut. Se on alkanut informaatio- ja taloussodalla. Eli etenkin mielipiteisiin pyritään vahvasti vaikuttamaan. Tämä on näkynyt suomalaisessa valtamediassa viime vuoden. Media vaikenee monista asioista, mutta eo. sodan luonteeseen kaiketi se kuuluu -yksipuolisuus-.

Mielestäni järkevä kirjoitus suomenruotsalaiselta vapaamurarilta muutaman vuoden takaa, jota ajanpatina ei ole himmentänyt. (sen lisäksi että ne miinat ja reservi 500-tuhanteen -miljoonaan, aluksi)

http://richardjarnefelt1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomenruotsalaisuuteensa ja taustaansa ei kenenkään pidä suhtautua anteeksipyytelevästi, heitä on ollut täällä Suomenniemellä tuhansia vuosia siinä missä kantasuomalaisiakin ja saamelaisia. Muustakin Putinin maanmies- eli sudeettivenäläispolitiikassa on kyse kuin neliömetreistä strategisilla geosuuntimilla kuten "ikiaikaisella venäläismaaperällä Gangutissa". Tuo 'aitovenäläinen' nimi tulee ruotsin sanasta Hangöudd eli Hankoniemi (muinaisruotsista tosin tulee myös Venäjää tarkoittava sana sana Rus eli Ryss, Roslagen,rodhsmän tms. = soutumiehet=varjaagit=viikingit).

Vaikka Ahvenanmaan ensimmäiset asukkaat eivät tiettävästi olleet niinkään ruotsalaisina vaan enemmänkin suomalaisina pidettäviä eikä maakunnan muusta maastamme poikkeavaa yksikielisyyttä ihan noin vaan nielisi, on suomenruotsalaisuus osa Suomea ja suomalaisuutta. heitä on ollut täällä Suomenniemellä tuhansia vuosia siinä missä kantasuomalaisiakin ja saamelaisia.

Joitain satoja vuosia sitten vasta alkoi Suomenniemelle ja Karjalaan tulla maahanmuuttajia idästä ja etelästä, mm. venäläisiä ja romaneja, juutalaisia ja tataarejakin, jotka ovat sopeutuneet ihan hyvin ja venäläisiä lukuunottamatta tulivat väkivallattomasti ja sovussa. Toivottavasti putinismistalinismin massapropaganda ei koskaan sokaise enemmälti hyviä uusvenäläisiämme vähääkään tukemaan itäfasistisia imperialismipyrkimyksiä tai muutenkaan Venäjän federaation nykypolitiikkaa.

Olisikohan muuten jo Suomineidonkin aika katkaista valvontarannekkeensa niin kuin Aleksei Navalnyi teki... http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/putinin_arkki...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

6.1.2015. Olen yleensä arvostanut kovasti Abdirahim HUSU Husseinin näkökantoja mutta tällä kertaa on suoraan sanottava, ettei kolahtanut. Monen kolmannen maailman kansan sortohallinnon vastaisen kamppailun ja esim. Kosovon ainoan konkreettisen avustajan Naton rauhantekijän ja -ylläpitäjän luonteen vähättelyssä on havaittavissa jopa kyvyttömyyttä tai haluttomuutta eläytyä pakolaisen asemaan. Meillä Suomessa on muiden kelpo pakolaisryhmiemme lisäksi edelleen vankka väestönosa 1939-44 Suomen Karjalasta ja Petsamosta kodeistaan ajettuja jälkeläisineen, noin 340 000 tuolloin.

Toivon, jotta voisin äänestää Husua, ettei hän tee Nato-päätöstä siihen nojaten, että Keskusta-puolueella on perinteisesti ollut johtava rooli myös suomettuneisuuden ääriainesten kotiyhteisönä. Kepun rähmälläänolo imperialistisen ja pakolais/maahanmuuttovastaisen itänaapurin edessä ilmeni taannoin muun muassa niin, että Ystävyyslähetystö vei Kremlin valtakunnanjohtajille lahjaksi Urho Kekkosen kotipaikan multaa.

Nato-jäsenyyttä ymmärrettävistä syistä kannattava Martti Ahtisaari ei tule rauhannobelinsa lisäksi valituksi Suomi - Venäjä -seuran kunniapuheenjohtajaksi siitäkään syystä, että hänen synnyinpaikkansa Viipurin multaa eivät kaupungin alkuperäiset lailliset asukkaat saa nykyisin omistaa ja lahjoittaa ilman miehityshallinnon lupaa.

Husun blogi: http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset