Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Neuvostofasistit ryöstivät Korvatunturinkin

  • Mm. KNFIJV/CARSFI tuomitsee laittomat anschlussit ja venäläismiehitykset 1939-47 ja niiden jatkumisen yhä edelleen
    Mm. KNFIJV/CARSFI tuomitsee laittomat anschlussit ja venäläismiehitykset 1939-47 ja niiden jatkumisen yhä edelleen

Vilkaisua syvällisempi katsaus Suomi-neidon muotoihin paljastaa miten isovenäläinen imperialismi ja neuvostoliittolainen "kulttuurivaihto" ovat muuttaneet konkreettisesti suomalaisen joulun historiaa ja myös nykypäivää. En nyt tarkoita tutuiksi tulleiden ostos- ja lomamatkailijoiden valitettavista syistä vähenneitä rajanylityksiä pari viikkoa meidän joulumme ja uudenvuotemme jälkeen tammikuun 6.-19 heikäläisen juliaanisen kalenterin kirkkopyhien aikoihin.

Toki nuo liikevaihdonmenetyksetkin ovat valtiojohtoisia ja Kremlin geopoliittisten laajentumispyrkimysten syytä. Mutta tarkoitan nyt keskeisesti jouluperinteeseemme liittyvän maantieteelisen alueen sotilaallista haltuunottoa, anschlussia tyyliin Hitler&Stalin 'sudeettialueillaan'.

Se, että Venäjän federaatio on vallannut Pohjoisnavan "omakseen" ja Pakkasukkonsa alueeksi, ei ihan ole sotilaallinen anschluss Krimin tapaan, vaikkakin törkeähkö kulttuuri-imperialistinen aggressio sekin. Puhun tässä itsensä Korvatunturin ryöstöstä  1940-luvulla pääosin itänaapurin sotaväen haltuun ja osin kielletylle rajavyöhykkeelle suomalaisten ulottumattomiin.

On noloa ja kiusallista, että Korvatunturin 'pakolaishallinnon tonttujaos' on joutunut siitä lähtien toimimaan maanpaossa mm. Rovaniemellä postilokero-osoiteessa 99999 Korvatunturi. Korvatunturiltahan Joulupukki tulee ja on kotoisin, niin kuin Markus-setä 1920-luvulla opetti. Mutta asuuko hän siellä vai evakossa muiden evakkojen tapaan? Ahtisaari ei enää vaikuta kotikaupungissaan Viipurissa eikä Paasilinnakaan Petsamossa.

Kartan mukaan Korvatunturi on nykyisin pääosin Venäjällä, kun Sallan-Kuusamon "luovutettu" alue tuli sinne ryöstetyksi, ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Korvatunturi - Siksi kai lama-aikoinakin jotenkin toimiva joululahjalogistiikka vaatii vieläkin suojelurahansa idän pakkasukoille, jotka verottavat osansa mm. öljylaskuna, yhä jatkuvina itäkehitysapuohjelmina/lahjoina/lahjuksina ja suomettuneisuutena/itsesensuurina, ks. esim.
- http://www.iltasanomat.fi/uutiset/art-1288736185337.html
- http://yle.fi/uutiset/saako_suomessa_keskustella/7713224  

Markus-sedän 1920-luvulla maailman lapsille ja aikuisille kertoma ilouutinen että Joulupukki asuu Suomen Lapin Korvatunturilla pyhäinhäväistiin tylysti väkivalloin samalla ryöstöretkellä, jolla Putinin edeltäjä Stalin vei meiltä 1939-47 Lappia enemmänkin Petsamon länsirajaa myöden Jäämerelle asti. Ja vei vielä Karjalan eli Viipurin lääninkin ja neljä Suomenlahden saarta, ks. http://prokarelia.net/images/kartta.pdf

Mutta maailma muuttuu ja imperiumit horjuvat, varkaiden ja valehtelijoitten suuri ja mahtava liitto natisee. Jos luonto suo, oikeus voittaa ja Karjalakin palautuu lähitulevaisuudessa, kun ei se tapahtune vielä 2014.

- Ensi vuonna Viipurissa/Petsamossa/Korvatunturilla!

t. Res Cordis
muut blogit: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi

P.S.  Muitten muassa Kansalaiset neuvostofasistisen imperialismin jäänteitä vastaan (KNFIJV) – Citizens Against the Remains of the Soviet Fascist Imperialism (CARSFI) tuomitsee laittomat anschlussit ja venäläismiehitykset 1939-47 ja niiden jatkumisen yhä edelleen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt pitää kyllä esittää ihan tarkkaan yksilöity kysymys asiantuntijoille, kun on ollut vähän epäselvyyttä nimenomaan tästä maa-alueesta sekä täsmäiskunomaisena turvallisuustekijäkuriositeettina että puolustuksellisena yhteistyöpotentiaalina: Onko rajavyöhykkeellä sijaitseva Korvatunturi sotilasaluetta ja olisiko se jollain tavoin luontevasti demilitarisoitavissa tms. rajattavissa mahdollisten geopolittisten selkkausten ulkopuolelle? Asia kiinnostanee monenikäisiä rauhanvoimia.

Jaakko Häkkinen

Mielenkiintoinen näkökulma! :-)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mielenkintoa näkökulmaan lisää se, että vastoin monen uskomaa itänaapurin tilanne on kuin onkin kehittynyt ruplanpuhkeamiskierteen ja pakotteiden paineessa ennakoitua enemmän suuntaan, jossa varkaiden ja valehtelijoitten suuri ja mahtava liitto saattaa olla toden teolla sekaannuksen tilassa ja putininvastaisillakin voimilla mahdollisuutensa viedä kv. yhteistyötä vaikkapa Korvatunturin demilitarisoimisen suuntaan ennen sen palautumista oikealle omistajalleen. ;) Tuollaista skenaariota väläytteli tasan 5 kk sitten 1.8.2014 kirjoitettu blogi Putinin-jälkeinen Venäjä nyt, ks.
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172961-p...

Muutama vuosi sitten Suomessa tuli tutuksi sanonta Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Silloin kolme kertaa, nyt Tasavallan presidentti mainitsi Venäjän uudenvuodenpuheessaan siis seitsemän kertaa. Putinin puolivallattomana poikamiehenä kuudenkympinvillityksissään ja styylauspöhinöissään kehittelemään uuteen sotilasdoktriiniin kuuluu ns. ennaltaehkäisevä hyökkäys Länteen, siis Ukrainaa ja Georgiaa laajemminkin. On erilaista ennaltaehkäisevää toimintakäsitystä, länsiliittoutuneillakin. Kasakkahenkinen ryöstäjä esimerkiksi voi toimia ennaltaehkäisevästi ja omat menetyksensä minimoiden hiippailemalla uhrin taakse ja iskemällä yllättäen nyrkin takaraivoon vaikkapa pienin vihrein desantein ja partisaanein.

Hyvä, että ulkopoliittinen johtomme elää nykyaikaa eikä kekkoslovakialaista retroa. Vuosikymmenten 'oikeutettuihin jatkumoihin' vetoamalla voidaan luontevasti taata, että jo neljännesvuosisata sitten mitätöityä YYA-sopimusta kannattava aines voi perinteisellä veto-oikeudellaan hegemonisoida ulkopoliittista keskustelua. Se kun tarkoittaa kovin yksipuolista keskustelua, jossa esim. k-linja päättää teemat, kysymykset ja vastaukset vähän Putinin vuotuisen lehdistötilaisuuden hengessä. Muuten, Paavo Väyryselle on nyt esitetty julkinen kysymys kv. aloitteesta geopoliittisen tilanteen liennyttämiseksi demilitarisoimalla rajavyöhykkeellä sijaitseva Korvatunturi, ks. http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1833...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomen kansa ei enää koe YYA-hihhuleiden luomaa Venäjän pelkoa, vaan tervettä kriittisyyttä ja varuillaanolontarvetta. Häkämiehen vuoden 2007 V3-lausunto ja Stubbin 080808-huomio olisi pitänyt ottaa vakavasti muidenkin kuin meidän harvojen jotka näimme jo loppuvuodesta 1999 Putinin 1. pääministerikaudella Moskovan tapahtumissa ja Groznyin piirityksen alkaessa 2007 kolmesti lausutun V-'haasteen' kehittymisen uudenvuodenpuheeseen 2015 mennessä seitsemästi sanotuksi V-'uhaksi'.

Näinä aikoina sekin siis todella counts kuka sattuu olemaan pressana. Joillain messiastautia tai yya-itseoikeutusperinteenjatkamisvimmaa potevilla kun on enemmän intoa ja itsekohtaisesti tunnettua sosiaalista tilausta kuin oikeata valtiomiestaitoa. Eipä silti, yrittänyttä ei laiteta niin kauan kuin ei saa jalasmökkiään hinattua väärään paikkaan.

Voisivatkohan esimerkiksi P. Väyrynen et consortes harkita nykyisessä haastavassa geopoliittisessa tilanteessa lämmittelevänsä kv. luottamuksenlujittamisaloitteita:
Itämeri rauhanmeri ja Ydinaseeton Pohjola (ml. Karjala/Petsamo) - tai ainakin YK:n yhteisneuvoston hallinnoima Demilitarisoitu Korvatunturi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Suomi ehkä provosoikin talvisodan - http://mikkish.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184403-pro... - tai peräti koko toisen maailmansodan pakottamalla Stalinin ja Hitlerin liittoutumaan ja hyökkäämään syksyllä 1939 ensin Puolaan ja Baltiaan ja Tanskaan ja Norjaan ja sitten Suomeen, on meidän nyt toimittava jämäkämmin rauhan puolesta. Rauhandiplomatiaa ei saa hylätä, vaikka ei olekaan ihan helppoa esimerkiksi Paavo Väyrysellä ja Erkki Tuomiojalla, jos aikovat ottaa kopin uusimmasta rauhanaloitteesta ja lähteä ajamaan ehdotusta tuolla rajavyöhykkeellä olevan kv. kulttuurikohteen demilitarisoimisesta eli Paavo Väyrysen ja SV-seuran toivottavasti tukemasta rauhanaloitteesta Korvatunturi - rauhantunturi -hankkeesta.

Sodankylässä muuten paloi juuri rakennus, joka oli talvisodankäyntiä harjoittelevien suomalaisten ja amerikkalaisten sotilaiden käytössä. Provosoivan lähellä palopaikkaa oleva Alakurtti Sallan-Kuusamon pakkoluovutetulla alueella on mielenkiintoinen paikka, johon Venäjän armeija on keskittämässä sotakalustoa ja maahantunkeutumisjoukkoja. Sieltä käsin erilaisia partisaani-iskuja voitaisiin hoidella melko huomaamattakin ja tulitikkupuntti voi olla muillakin hiippareilla kuin saksalaisilla - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011519026612_u...

Pidän todennäköisempänä että mikäli palo on sabotaasia, takana ovat suomalaiset venäjämieliset anarkistisolut tai bekmanskidesantit pikemmin kuin venäläiset hiipparit. Venäjällä toki on epävirallisia ja virallisia joukkoja naapurimaidensa alueella mm. Georgiassa ja Ukrainassa, ehkä myös Suomessa desanttityyppisiä partisaaneja -
http://yle.fi/uutiset/ukraina_kertoi_venalaisjouko...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset