Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Putinin syy puhua intiimielämästään: sotastrategiaan ennaltaehkäisevä hyökkäys!

  • Esimerkiksi rauhannobelistin olisi hyvä käydä puhumassa Putinille järkeä.
    Esimerkiksi rauhannobelistin olisi hyvä käydä puhumassa Putinille järkeä.

Ei ihme, että Vladimir Putin halusi äskettäin esitellä maailmalle pehmeämpää puoltaan kertoilemalla yllättäen lemmenasioistaan. Ennenkin hän on näet toiminut samaan tapaan kuin Slobodan Milosevic, hymyillyt sympaattisesti ja sitten heti läimäyttänyt päin näköä. Nyt tuli oikopäätä 'vuodettu' tieto sotilasstrategian muutoksesta, joka sallii nyt "ennaltaehkäisevän" hyökkäyksen länteen: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014122218950019_ul.shtml  

Länsimedian politiikananalysoijat haukkoivat henkeä ja arvuuttelivat, mikä ihme sai Venäjän federaation presidentin ja pelätyn suurvaltajohtajan vuotuisessa mediamonologissa puhumaan näennäisen oma-aloitteisesti kesken geopoliittista mahtailuaan pehmeistä arvoista ja seurusteluasioistaan. Valtakunnanjohtaja paljasti kuin naistenlehtien juorutoimittaajille olevansa rakastunut ja jopa rakastettu. Mutta yksin sotadoktriinin muutoksen dramatisoinnin vuoksi tuota styylauslausumaa ei tehty eikä sattumalta. Siinä oli mukana jokin dialogitekninenkin ajoituspaikoitustekijä.

Poikkitoimituksellinen analysoiva journalistiverkosto päätyi lopulta huomioon, että viestin avainsanat olivat Putinin kainosti pusertama sivulause "...jotkut ovat kai luulleet että olen (yksinäisenä) muuttunut jonkinlaiseksi raakalaiseksi".

Putin on mitä ilmeisimmin pyrkinyt jo aiemmin syksyn mittaan todistamaan olevansa yhä vastoin mm. Angela Merkelin epäilyksiä täysissä järjissään ja kiinni tässä todellisuudessa. Rationaalisuuttaan ja sovinnonhaluaan/kaupantekovalmiuttaan hän on väläytellyt tuon tuosta uhopuheittensa ohessa. Mutta mihin epäilyksiin hän tarkkaan ottaen sitten viittaa ja vastaa rakkauselämänsä 'paljastuksilla'? Tietysti äskettäiseen avioeroonsa ja vallattoman poikamiehen mielenmaisema-arvioihin suhteessa kuudenkympinkriisisen wanna-be-historianmerkkihenkilön uranhuippuodotuksiin ja hormoniepätasapainoon. Mutta ei Valtakunnanjohtaja vastaisi pelkkien toimittajanplanttujen juoruihin, joten tietääkö/olettaako hän jonkin vastuullisenkin tahon päätyneen hänen suhteensa tuollaiseen psykologiseen villitys-profilointiin?  Yhtä selvää Merkeliä vastaavaa julkista häilyvyysepäilijää ei tältä tunne-elämän puolelta ole helposti löydettävissä.

Aina on tiedetty että valtiojohdot lähettelevät toisilleen paitsi virallisen diplomatian rivienväleissä, myös epävirallisia ja tunnistamattomiakin tahoja käyttäen erilaisia julkisiakin viestejä, joille ei katsota aiheellisiksi antaa virallista tai muuten sitovaa statusta tai painoarvoa. Mitä epäluuloisempi jokin valtiollinen taho on, sitä vainoharhaisempi se on tulkitsemaan erilaisia ulkopuolisia viettomiakin viestejä itselleen tarkoitetuiksi vihjeiksi tai piikeiksi tms. "Erakoituneen poikamiehen raakalaistumisen" teorian kumoaminen Kremlin korkeimmalta taholta tarkoittanee, että siellä on tulkittu jonkun julkisen lausuman olleen peräisin tai saaneen ymmärtäjiä joltain läntiseltä valtiolliselta taholta.

Poikkitoimituksellinen analystiverkosto päätyi arvioon, että Kremlissä uskotaan uuden kylmän sodan hengessä erään alkusyksyisen suomalaisen lehtikommentin olleen tällainen piilovirallinen läntinen vakava arvio, enemmän kuin viattoman kirjoittajanimimerkin viesti. Siis viesti, johon pitää vastata kumoamalla se läntisen mediaperinteen mukaisesti mutta todella irrallisen poikkeavasti itäisen perinteen kannalta.
 
Valtakunnallisessa lehdessä syyskuun 5. pnä julkaistua kirjoitusta voisi kenties pitääkin tiedusteluväen tai diplomaattikunnan kontaktien laatimana. Jutussa sanotaan seurapiiritoimittajista tutuksi tulleeseen 'asiantuntevan suorasukaiseen' tyyliin ja Berezovskiinkin viitaten että "Putin on muun ohella entinen katujengitappelija ja KGB:ssä häikäilemättömyytensä todistanut napoleonkompleksinen pikkuhyypiö jonka vaimo jätti ja jota maanpakoon joutunut Janukovitsh alkoi kiristää kostotoimiin uhkailemalla paljastaa jotain 'henk.koht' juttuja ... kyse lienee samoista asioista joista jo joitain vuosia sitten huhuttiin Kremlin/FSB:n lähipiirissä: Volodja on suuntautunut pikkupoikiin ja alistusleikkeihin... Joitain vuosia sitten Putin oli rusikoida hengiltä lapsen judonäytöksessä" - Iltalehti 5.9.2014

Miten tulisi suhtautua suurvaltajohtajaan, jonka todellisuudentajun arvioidaan olevan alentunut ja harkintakyvyn ja käytöksen ailahtelevan entisestään tunne-elämää sekoittavan ikäkausikriisin ja ihmissuhdetraumojen vuoksi?

 

t. Res Cordis
muut blogit: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ymmärrän hyvin, että tälle arkaluontoiselle blogikirjoitukselle ei oikein löydy riittävän rohkeita kommentoijia tai suosittelijoita, vaikka se onkin luettu tuhansia kertoja ja jotkut ovat uskaltaneet jakaakin sen... ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset